Last Christmas I gave you my heart...

Hejsan!
Sitter och tittar lite på Stockholm horse show nu lite innan jag tänker lägga mig. Har även hunnit göra lite plugg. Tittade på stjärnornas hoppning (horse show) och då var ju såklart Bonde söker fru-Peter med!! Han kom på tredje plats. Haha han är så frän:D Han är ju min favoritbonde;)

Nej nu ska jag dra och göra mig i ordning för natten. Gonatt:*<3

See ya tomorrow.


Och jag vet att jag inte hann fixa med designen i helgen. Har helt enkelt inte haft tid till det. Men det kommer någon gång i alla fall;)


Peter! (bild från aftonbladet.se)

Britney äger:)

Hej. Jag ska bara säga att jag är arg! Det måste spöka här hemma! Nu har någon tagit min fjärrkontrol till min iPodspeaker! Får verkligen utbrott! Idag har det känts som om mycket har gått emot mig. Fast så känns det typ varje dag. Men jag får verkligen panik och utbrott när jag inte hittar något! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH:@ Den har ju förfan legat på bordet heeeeeeeela dagen. Och nu när jag behöver den så ligger deni nte där? VA? ÅÅÅH!!! Det kokar inom mig. Om det här temperamentet är normalt för mig så vill ni inte veta hur jag är när jag har pms... Hehe.

Idag har jag i alla fall käkat lussebullar med kaffe och julmust! Åh vad det är gott! Julmust är bara bäst! Och för en stund sen har vi käkat meeegagod tunisisk mat till middag. Det är mysigt när hela familjen är samlad vid matbordet:) Och vad jag älskar tunisisk mat! Mumma!
Har också tränat lite med hantlarna idag;) Vi får väl se om det blir någon superwoman av mig till slut. Haha;)

Nu ska jag kolla lite hästannonser, mail och bilddagboken samt bloggar som jag läser. Chiao! :*


Thihi jag och lillsyrran tog cambilder igår;)


...Och idag:)

Nu tändas tusen juleljus...


Hejsan i stugan! Vad har ni för er? Själv har jag städat mitt rum. Tittar också lite på sändingar från Stockholm horse show. Det är ju ett måste:) I alla fall så att man får lite koll. Eller hur alla hästmänniskor?

Nej nu ska jag faktiskt ner i duschen och sedan göra mig i ordning. Jag går fortfarande i pyjamas! Somnade sent inatt och vaknade runt 13.00. Ibland får det helt enkelt bli så. Imorrn är det skola och då blir det hoppning på schemat:) Nu du Triton;) Hehe. Puss på er!

1:a advent.

Jag har inte glömt bloggen...

Tjenare!
Skriver första inlägget här mitt i natten just för att blogg.se krånglade en hel del förut. Jag kunde inte logga in! Störande men så är det ibland. Idag har jag då som sagt varit i stallet. Red Tana och det gick bra idag, mycket bättre än sist gång jag red henne! Nästa gång ska jag dock jobba henne lite bättre och tänja gränserna lite för hur bra hon faktiskt kan gå. Eftersom att Tana är en väldigt utbildad häst och kan en hel del.

Nu ikväll har jag träffat sötSandra och gått på bio:) Trevligt! Låt den rätta komma in eller nåt sånt hette filmen. Megakass! Svenska filmer är inte lika bra som utländska. Det bara är så. Om jag fick ge den ett betyg 1-5 skulle den få typ 1½. Men det var i alla fall jättetrevligt att träffa Sandra:)<3 Det var ju ett tag sen.

För övrigt så har det inte hänt så mycket mer idag. Julpyntat mitt rum nu^^, Med guldpärlor, stjärnor och ljusslinga, perfect! Det är verkligen snart jul. Det enda som fattas nu är lite julmusik och några snöflingor för att få upp stämningen lite. Och imorrn tänker jag dricka glögg! Vi måste bara ha det tycker jag. Är så sugen på det. Mums!

Ha en god natt nu, pusshej.


Sandra och jag i somras:) <3

NattiNatti

Hej. Kvällens sista inlägg. Johan åkte ju ut. Men jag tror och hoppas att det här bara var början på hans karriär:)



Om underbara Sandras blogg! Jag diggar den megamycket! Snygg, enkel och intressant!
Läs och njut!
sisselisurr.blogg.se :)


Gonatt

Vem är bäst i Idol?

Heeejsan! Ni missade väl inte Idol nu?
Alla 4 är så himla bra! Robin är ju skitbra! Jag kommer ihåg i början när jag tyckte att han typ var sämst, men nu... vad han har växt! Han är ju grym! Dock vet jag inte vem jag hoppas på ska vinna. Men en final med Alice och Robin skulle väl inte vara fel?;)

Såg ni hon som nästan dog när Johan sjöng för henne? Jag tycker det är liiite väl överdrivet. Jag förstår mig ärligt talat inte på människor som blir så hysteriska. Kändisar är väl också vanliga människor eller? Kändisar är väl inte heliga på nåt sätt? Inte mer än oss andra i alla fall. Förstår ni hur jag menar? Alla människor är lika punkt slut. Inte lika lika men... jag suger på att förklara. Visst kan man tycka någon är superbra, men måste man överdriva så hysteriskt? Man behöver inte dö! Och när Peter tog upp henne på scenen. Det var ju så att jag själv skämdes! Så lööööjliiigt! Att man kan hamna i ett sånt chocktillstånd av det. Det förstår jag inte.
Eller vad tycker ni? Jag tycker det är urmesigt! Jag skulle aldrig nånsin kunna bete mig så hysteriskt framför en artist! Aldrig! Vem det än var... För det är urmesigt!

Jaja... den inbakade tacopajen som jag åt framför Idol var i alla fall megagod. Nu ska jag kolla min mail. Ha det bra!:*


Världens coolaste brud efter Madonna tycker jag är P!nk! Hur ball är hon
inte?:) Och jag vill typ se ut som henne...

Ändringar i bloggen kommer!

Jag ska byta design snart, håll ut så länge! Min design är tråkig! Ska ändra mycket i bloggen så småning om. Ska försöka hinna med det i helgen!

Och på söndag är det 1:a advent. Åååååh så mysigt! Pepparkakor. Mums!
Förresten så går jag inte till Överby. Jag åker dit och tränar en stund efter Överby  i stället;)
Pusshej<3


Min Misse för ca 2 år sedan:)

Underbara fredag!

Heeej!
Nyss kommit hem och ätit en skål med flingor. Onyttigt med hallonsylt men men. Nu är jag jättetaggad för att komma i bra form igen. Var lite nere ett tag och då sket sig hela planen. Så jag ska faktiskt gå till Överby (köpcenter) och hem igen sen. Visserligen tar det bara en halvtimma dit men räknar man tillbakavägen så blir det i alla fall en halvtimma till sen. 1 timme är väl inte så himla tokigt ändå. Hoppas jag inte blir mörkrädd på vägen bara. Cykelvägen bakom kvarteret är lite läskig i mörkret med massa skog omkring. Men den är inte så jättelång ändå;)

I skolan körde vi häst och vagn igen. Jag och Emelite körde Rolex som jag körde förra gången också. Den här gången var mycket roligare än förra gången vi körde. Men inget slår ridningen ändå;) Rolex är duktig även om han bråkar en del ibland (inräknat att han lyckades bita mig i tummen). Och innan körningen så fikade vi också med hembakade lussebullar, pepparkakor och julmust som Paulina hade med sig. Megagott var det! Tack Paulina<3 Ja vi fikar varje fredag i klassen. Varje fredag tar någon med sig fika. Supertrevligt verkligen! Och våran körlärare Anders äääääälskar nog fikat mest av alla tror jag;) haha.
 
Och gud vad det är underbart med fredag! Egentligen så har inte jag någon ångest på söndagskvällarna för att det snart är måndag längre för veckorna går så fort så i nästa ögonblick är det fredag igen. Och dess utom har vi ofta väldigt roligt i skolan. Välj Nuntorp;) Imorrn förmiddag är det ridning i favvostallet #1 Bergahästen som gäller för mig, sedan träffa Sandra och kanske några andra sötflickor på kvällen. Var så längesen<3 Saknar Trollhättefolket här hemma nu:)

Ska kila nu, ha en underbar helg!:* Vi hörs mer ikväll eller imorrn.


Rollepolle:)

Fredag imorrn:)

Fötlåt att jag inte skrev igår men jag var bara så himla trött när jag kom hem! Var helt död!
Igår hade jag då som sagt stalltjänst med Emelie. Kom dit runt 8 och åkte där ifrån runt 17.40 ungefär. Jag tycker det är skänare att ha stalltjänst än att ha lektioner (för utom hästlektionerna;D) faktiskt. Asgött vare. Men trött blev jag! Därför orkade jag inte skriva. 

Idag har det vart skola osm vanligt då. Gjorde prov som gick skit eftersom att jag inte hade pluggat till det, urdrag ur högskoleprovet (inget prov) som också gick skit för att jag typ är dum i huvudet, haha ;) Och så har vi arbetat med UF-företaget. Jag har dock inte gjort så mycket idag i skolan känns det som, inte så mycket som jag borde gjort. Har vart otroligt trött fastän jag har sovit fler timmar än vanligt! 6 hela timmar! Brukar bli mindre än det... Jag måste skärpa mig för jag behöver minst 8 timmar sömn per natt. Men men... Så är det när det är man inte är riktigt kry, orolig, tankspridd och så. Det blir svårare att sova om nätterna då. Hela tiden spänd. Är aldrig riktigt avslappnad.

I alla fall... jag har inte så mycket roligt att skriva faktiskt. Förlåt för det. Och jag är så trött på min blogg! Den är så booooring! Finns inget kul med den. Jag måste ändra design. Det ska jag göra. Till någon roligare. Eller i alla fall till någon som jag själv trivs med. Och så måste jag ta fler bilder. Synd att jag inte har någon bra kamera, min suger! Och det viktigaste... så måste jag hitta fler intressanta saker att skriva om! För visst håller ni med mig om att bloggen är rätt tråkig?

Nej nu ska jag kolla mail m.m.

PUSS<3

Gammal.

Nu slipper jag frysa i stallet!

Tja!
På Hööks köpte jag ett par jättevarma, fleecefodrade ridbyxor. Asmysiga! Först hade jag beslutsångest mellan dom och ett par gråa, randiga som var skitsnygga! Men sedan slog det mig att det kunde vara jäkligt skönt att slippa behöva dra på sig långkallingar under ridbrallorna när man har värsta tjocka och varmfodrade ridbrallor. Skitbra *tummen upp*.

Jag köpte mig även ett par gosiga fleeceridhandskar, ridstrumpor samt ett par vinterkängor! Nu är det bara ny ridhjälm och läderchapsen som fattas;) Hittade ett par görsnygga short chaps i svart läder, matschade rätt bra till kängorna jag köpte, men de var ett snäpp för långa. Synd! Men jag tänkte åka till Granngården och försöka hitta ett par mjuka läderchaps i stället (dessa var hårdare). Perfa! :) Och ny ridhjälm behövs verkligen också. Så är det jämt med mig, jag behöver allting på en och samma gång.

Nej nu ska jag väl kolla bilddagboken och mailen. Pusshej<3


Natti

Dessa brandlarm

Hej alla glada, och givetvis alla sura och arga också.
Kom nyligen hem från skolan med huvudvärk och yrsel. Precis som igår fast inget kan vara värre än igår med det! Men det mesta gick över när jag tog en magnum. Mums. På tal om att må illa så vaknade jag på bussen i morses o trodde verkligen att jag skulle kräkas. Det har hänt förut en gång. Och så finns det sällan spypåsar på bussen nu för tiden längre.... jag menar tänk om det verkligen skulle hända nån gång! Det jag känner är inte åksjuka. Det är något annat. Usch liksom! Men men.

Idag i skolan körde vi häst och vagn. Det är intealls lika kul som att rida (inte så konstigt kanske med tanke på att ridning är det bästa jag vet i hela mitt liv)! Precis som tömkörningen (som att köra en häst fast utan vagn för er som inte vet, man går bakom eller snett bakom hästen och kör den med tömmar) så trodde jag ändå någonstans inom mig att det skulle få mig att ändra uppfattning så att det ändå skulle vara lite roligt med riktig körning. Men den här gången kändes det inte så. Men vem vet det kanske ändras. Vi har i alla fall kul i klassen med någons knäppa kommentarer eller liknande. Alla skrattar alltid och det är det som är så himla härligt.

Och i morse kvart i 8 (vi börjar 8) så stod jag i omklädningsrummet och bytte om till stallkläderna. När jag står där halvnaken, tror ni inte brandlarmet går då! Gud vad trött jag är på detta! Det går nästan varje vecka ju! Och för varje gång brandlarmet går så kommer alltid brandkåren. Det kostar skolan 10 000 kr varje gång. Dom borde göra något åt det där larmsystemet som går igång för ingenting eller så fort det kryper skalbaggar i systemet.
 
Idag ska jag försöka hinna med en riktigt rask promenad. Kanske hinner med lite plugg ikväll också, det gick ju så smidigt här om kvällen när jag pluggade:) Och i morgon ska jag ha stalltjänst på skolan me Emelie. Rickard är borta onsdag och fredag så jag tar hans dagar då i stället. Och då tar han två dagar av min stalltjänst vecka 50 i stället;) Bra va? Perfekt!


Gammal bild, men idag stod jag och gosade med den här sociala lilla
saken!^^, Ponnyn Alladin. Så himla mysig!  Sötponny!




Dagens hiss: Torp! - mamma ringde nyss och undrade om jag ville åka till Torp köpcentrum och shoppa nya ridbyxor. Åååh jaaaaa! Vad glad jag blev. Nu kommer jag nogi nte hinna med min raska promenad men ridbyxor är verkligen behövligt just nu! Love it! Äntligen! Får dom i förskott av mamma för mitt studiebidrag har inte kommit än;) Gött. Hoppas jag hittar några snygga ridbralls!
Dagens diss: Ingen snö - Det ligger ett tunt lager snö på marken. Men inget mer. Nu får det börja hända lite tycker jag! jag vill ha en halvmeter snö! Mysigt! Och nur nice är inte pulka egentligen?:D

Pusselipuss:*

En månad kvar till jul!

Det är inte klokt vad ett år går fort. Och för exakt ett år sen sa jag likadant. Herre gud! Nu är det prick en månad kvar till julafton. Och till helgen är det advent. Det är faktiskt inte klokt! Ibland tycke rjag faktiskt att tiden går för fort. Snart vänder det igen och allt blir ljusare och ljusare. Snart är det vår igen. Ja så fort går faktiskt tiden. Ibland känns det underbart, ibland får jag pngestkänslor för att man inte hinner göra tillräckligt. Men julen är allt mysig ändå och man ska vara glad för det man har:)

Idag i skolan gjorde vi något som var alldeles nytt för mig och säkert för alla andra i klassen också. Något riktigt annorlunda. Vi skar och tittade på hästhjärta samt luftstrupe och lungorna! Riktiga likdelar! Till en början när jag för första gången fick syn på delarna visste jag inte om jag skulle börja gråta eller om allt faktiskt var lugnt. Men ärligt talat så var den här letkionen i morse den mest lärorika lektionen jag varit med om på länge! Vad jag lärde mig! Och det är faktiskt intressant när man kopplar bort att allt är så himla äckligt! Man får ställa in sig på att det här endast är i syfte att lära sig. Vilket stort hjärta hästen har får jag säga!

Nåja... Idag hade jag också prov. Fick precis G så jag är nöjd! Det var om vitaminer, mineraler och olika ämnen i kroppen hos lantbruksdjur. Jag får ändå säga att man lär sig väldigt mycket av dom här kurserna utöver häst. Men häst är ändå bäst;) Mitt liv<3

Snart ska jag se på Prison Break! Underbart! Vi hörs:*





Duktiga mig

Det här blir säkert kvällens sista inlägg. Jag känner mig så duktig nu! Massa beröm till mig! Jag har pluggat idag :D Och det händer inte ofta ska ni veta^^ Jag har gjort projekt i hund och grejer! Megabra! Så snart ska jag bara börja plugga till provet imorrn. Läsa på frågor och ett kapitel ur boken. Det löser sig. Gör det i sängen innan jag ska sova. Megabra! Alltså blir det snart.

Imorrn blir det till att gå upp 5.00 då. Ska INTE försova mig. Får inte! Absolut inte!

Nej nu får jag dra mig. Hoppas ni får en trevlig start på veckan imorrn och att ni har haft ett trevligt avslut på veckan idag!
XOXO


Jag älskar plugg! NOT. Men det måste ju göras:)

Filmtips!

Innan jag pluggar vidare ville jag bara säga;

Är inte Starsky&Hutch den bästa filmen någonsin?:) Jag bara ÄLSKAR den, kan se den om och om igen! Den här senare versionen! Är osäker på om jag har sett den gamla... Men den här äger verkligen fett! Vad tycker ni? Har ni inte sett den så är den verkligen att rekommendera! Se den! Den roligaste och bästa filmen jag vet, tror jag! Precis min humor.


Starsky and Hutch är nog dom roligaste polispartners någonsin;) Haha!
Åh vad jag älskar filmen! Med världens härligaste skådisar också!

Kan det inte snöa lite mer?

Tjenare!
Har just kommit in från en långpromenad:) Promenader är underbart härliga! Ska gå den här långa rundan varje dag nu tänkte jag. Mysigt värre! Så mysigt nu när det är så kallt och vintrigt ute också. Älskar den! Den friska kylan! Även om jag inte hade någon känsel i ansiktet när jag kom in sen. Hehe. Gick till Björndalen, Överbyy och hem igen. En timma ungefär tar hela altet.

Just nu ska jag börja med att plugga. Ska maila en hunduppfödare och ställa lite frågor. Tur att hundkursen är slut efter jul! Underbart för den är nog den tråkigaste kursen jag någonsin har läst. Inget studiebesök har vi fått göra heller, som läraren har sagt att vi ska. Jag hade verkligen sett fram emot att få komma till en riktig hunduppfödare! Men men... I stället sitter vi bara och gör dödstråkiga uppgifter gällande hund, anatomi, foder och "hundjuridik" som vi just nu håller på med. Och innan jag lägger mig ikväll ska jag försöka att hinna med att läsa ett kapitel ur koboken som jag har prov på imorrn. Det blir nog dagens plugg det. Resten som jag ligger efter i får jag ta och göra i veckan.

Nej vad kissnödig jag blev nu *fniss*, jag får nog ta och kila! Chiao!

XOXO

Minusgrader

Hejsan!
Idag har jag vart i stallet, vilket underbart väder! Jag red Iver ute på ängen. Det var la sådär kul idag. Red två varv runt hela fältet och jobbade henne några få varv på en volt. Fick henne att sluta knö sig och hon blev fint böjd i slutet i alla fall. Sedan red vi hem igen. Typ 10 pers red vi:P Haha vi som typ bara brukar rida 3-4 pers;) Iver tappade en sko också. Men i alla fall... Jag har inte bestämt mig än om jag ska fortsätta rida mina lektioner på lördagar med Charlotte och Sofia och dom eller om jag ska byta till måndagskvällar. Måste bestämma mig! Ska försöka att inte få någon att påverka mitt val. Så att jag får känna själv. Haha vilken stor grej jag gör det här till. Men så är det. Jag har verkligen fasnat för Lindas (min intruktör) sätt att lära ut och det var från början rätt självklart för mig att jag skulle byta till måndagar då hon inte längre kommer att ha lektioner på lördagar. Men nu var det ju ett tag sen jag red för Frida. Hon är ju faktiskt bra på sitt sätt hon också. Hon kommer att ha lördagsgruppen efter jul. Så jag vet inte...

Efter ridningen satt vi alla och fikade, Åsa hade gjort en supergod kaka. Mums! Och nu sitter jag här. Det är svinkallt ute idag. Började snöa lite lätt för en stund sen också men det verkar ha lagt av nu. Vet inte vad jag ska göra ikväll. Vet inte om det blir nåt med Sandra eller inte. Vi pratade på det här om dagen. Men vi får väl se. Ha det:)
XOXO




Jag vill också passa på att säga GRATTIS till Anna E på 17-årsdagen:) Hoppas du får en megabra födelsedag!

Ni såg väl Idol?

Hesjan!
Såg ni Idol? Det gjorde jag:) Alice är kvar och satt säkert. Jag håller på henne nu tror jag! fast alla är så himla bra. Så jag vet inte vem som förtjänar mest att vinna. Ikväll åkte ju Anna ut. Jag kände det nästan på mig. Men så är det väl. Hon kommer säkert att lyckas i alla fall med sin karriär utanför Idol;)

Imorrn är det upp till stallet som gäller. Tror att vi ska rida ut. Härligt om det är så underbart väder som det har varit idag och igår! Sol, lite snö och kallt:) Mysigt. På med broddarna! Ska rida med Charlotte och dom. Nice:) Åker väl dit härifrån runt 8.30.

Förresten så funderar jag på att byta design igen. Jag böjar tröttna på min rosa design. Är sugen på turkos-blått igen. Som jag hade förut. Ska dock inte ha samma design som förut men gillade färgerna mycket. Eller är det någon som har några förslag? Eller så är det så att jag bara är himla trött på just den här nyansen av rosa. Lite mer... gammelrosa kanske. Ingen aning. Någon ska jag väl allt kunna slänga ihop. Någon dag. Inte just nu. Men någon dag.

Puss på er och gonatt<3


Men innan jag avslutar...

Dagens hiss och diss:)
Hissen: NP2H! - Ärligt talat så betyder min klass så mycket för mig. Dom får mig att tänka på annat än jobbiga saker i livet och det är verkligen en underbar sammanhållning. Så klass NP2H på Nuntorp får bli dagens hiss:) Lav ya:D
Dissen: Ohälsa! - Jag är trött på ohälsa nu. Nu har jag bara slapapt när jag har vart hemma i 2 veckor nu. I skolan rör jag ju mig  lite men inte alls tillräckligt! Fy på mig. Vad hände med viktnedgången? Men det är ju bara att ta nya, starkare, tag!:)

Ridskolor.


Okej. Dagens och dagens, jag kanske inte har "dagens fundering" varje dag men ändå:) Jag fick faktiskt en fundering. Angående hästar och ridskolor o.s.v. Förlåt er som inte är hästmänniskor och kanske inte alls tycker detta är intressant men ni som är det kan väl också fundera, kommentera och diskutera:) Något som jag verkligen stör mig på ibland är... kommentarer som "Åh jag hatar ridskolor", "åh jag hatar alla jävla tråkiga ridskolehästar". Hur kan man säga nåt sånt? Det är som att säga "jag hatar alla som har krulligt hår". Ungefär. För ni har inte träffat alla krullhåriga, och ni har inte heller varit på världens alla ridkskolor. I alla fall... Sanningen är den att ridskolor är faktiskt väldigt bra att ha. Min åsikt i alla fall. Har ni aldrig nånsin gått på ridkola när ni var små t.ex.? Det är jättebra att dom finns! Okej jag vet att det finns otroligt många brister på ridskolorna runt om i landet, utslitna och trötta hästar o.s.v. Men det är en helt annan sak och jag skulle mer än gärna kunna starta ett projekt för att ta upp ridskolornas dåliga sidor. För det finns otroligt dåliga sidor. Hästar som går timme ut, timme in i ett tråkigt gammalt ridhus, inte tillräckligt med utegång för dom, hästar som går alldeles för många timmar lektioner då de behöver vila, en rutinerad ryttare som rider igenom dom någon gång istället för att hela tiden kanske ha nybörjare på sig som skumpar ojämnt på dom. Sådana fall finns också. Många ridskolehästar behöver ha lite roligt och miljöombyte i sitt liv. Många går som ridskolehäst/ponny alldeles för många år, alldeles för många timmar om dagen. Vad är max liksom?

Åter till ämnet jag ville ta upp... Nu kom jag av mig lite. Förlåt om jag är rörig. Men hur kan man "hata ridskolehästar" bara för att hata dom? Är det deras fel att de blivit som de blivit? Och alla ridskolor är faktiskt inte så jäkla dåliga som ni tror. Finns mycket som är bra, finns ridskolor som inte endast bryr sig om ridklubbens ekonomi. Faktiskt. Det är bra att bra ridskolor finns. Det lockar ju faktiskt fram ett underbart intresse hos många. Och de flesta ryttare lärde sig faktiskt rida på ridskola. Då tycker inte jag att man sedan kan gå och säga hur mycket man hatar gamla ridskolehästar. Det är dom som ni lärde er rida på, många av er. Det är dom som lät er rida på dom, som tog hand om er på ryggen många gånger vid nybörjarstadiet. Det är tack vare dom! Tack vare ridskolorna! Tack vare dom som ni kan rida idag. Det verkar ha blivit någon slags trend idag "att hata ridskolor". Eller har jag fel? Men jag har i allaf all hört många liknande åsikter. Jag tycker att ridskolor är jättebra att ha! Dock inte om dom sliter och tröttar ut sina hästar. Jag själv rider fortfarande på ridskola:) Jag vill ju hålla igång min ridning även utanför skolan eftersom att jag inte har råd med egen häst just nu. Jag rider på en privatägd liten ridskola med små grupper. I min grupp blir vi 3 snart;) Det klassas ju nästan som privatlektion. Jag får säga att den här ridskolan absolut är något annorlunda mot min gamla ridskola (och även mot många andra ridskolor när jag har pratat med andra). Verkligen! Och det är faktiskt underbart att komma dit varje gång vare sig jag ska ha min lektion eller arbeta i stallet! Jag tror dock att det är få ridskolor som är såpass. Men ändå. Vi har världens bästa intstruktör enligt mig. Gud vad jag har lärt mig av henne! Lär mig nåt nytt varje gång. Det finns nog få som hon. Hon ser verkligen allt i både häst och ryttare. Hästarna är helt annorlunda. Många, nästan alla av dom är av rasen P.R.E (Pura Raza Española) och Andalusier som ägaren (och även min instruktör) importerar från Spanien. Hon driver även försäljning av denna ras vid sidan om. Att ha ridit ett år på Bergahästen är som att ha ridit minst dubbelt så länge på vanlig ridskola (små frupperingar ger mer fokus på individen som rider än med en grupp på 10 pers). I alla fall när jag jämför med min förra ridskola. Den jag red på för några år sen innan jag började på Bergahästen. Glad att jag slutade där. Stoppades i min egen utveckling tyckte jag till slut. Lärde mig aldrig nåt nytt till slut. Det blev så tråkigt. Alltid samma sak. Olika instruktörer, rörigt i stallet. Utslitna hästar. Två av dom fick avlivas p.g.a dålig rygg och den andra med dåliga ben. Hemskt men sant. I alla fall... det jag vill komma till är att jag tycker verkligen att man borde uppskatta ridskolehästarna mer än vad man gör! Och jag tycker absolut att man borde börja arbeta mer för ridskolehästarnas rättigheter runt om i landet. Verkligen! Så att dom får gå ute tillräckligt mycket i tillräckligt rymmliga hagar, ta bort spiltorna o.s.v.

Om vi nu ska gå in på spiltor då... Många hävdar ju att det är säkrare för barnen på ridskola om man har spiltor. Så att dom sura hästarna inte får tillräckligt med utrymme för att skada någon. Detta är så patetiskt hävdar jag! Vilken dum åsikt! Nästan det dummaste jag har hört! För det första... Varför har man en häst som skulle vara farlig för nybörjarna och barnen då? Vad är det för slags ridskola? Och för det andra... så kan man ju fundera på anledningen till att en häst kanske beter sig så "farligt" som den gör. Jag skulle nog vara rätt säker på att anledningen är ridskolans hantering. Till slut säger en häst faktiskt ifrån. En häst orkar inte hur mycket som helst. Är spiltor förbjudna nu eller hur är det? Har dålig koll på det där... Men spiltorna borde förbjudas i varje fall! Jag är verkligen för box! Så ska det va! Box eller lösdrift. Thihi:)  Och ska nu en häst stå i spilta så tycker jag att det endast borde vara nattetid och vid fodringar o.s.v. Annars borde det vara hagen som gäller, hela dagen då den inte rids.

Ja... Ursäkta för ett kanske rörigt inlägg. Låter lite som att jag är på två sidor. Men... Jag är för ridskolor absolut, men dåfan måste det vara en där hästens rättigheter går först. Så är det tyvärr inte alltid. Även om man gärna vill säga så på ridskolorna och gå ut med ett så bra föredöme som möjligt. Nåja... Kommentera och diskutera gärna! Jag kollar kommentarerna väldigt ofta på bloggen. Jag svarar också;)

Snö och solsken:)

Hejsan! Kom nyss hem från skolan, tidigt tack vare Jessicas snälla mamma som skjutsade både mig och Rickard hem. Och i morses kom jag i hyffsad tid tack vare Emelies snälla mamma som skjutsade oss;) Och min snälla mamma som skjutsade mig till Vänersborg när jag var sen. Tänk vad bra mammor är!<3
Dumma dumma mig som försover mig jämt! Var arg jag är på mig själv för det. Ställer klockan, vaknar, somnar om igen.... längre än vad jag ska. Förr snosade jag bara i 10 min men dom minutrerna har växt till många fler minuter, ibland timme. Men det får bli ändring på det helt enkelt! Måste komma i säng tidigare på kvällen.

Idag har vi endast haft tömkörningsprov. Kunde programmet utantill och jag var 2 poäng från att vinna. Rickard fick högst poäng. Men jag är nöjd ändå:) Huvudsaken att det blir godkänt och att man själv känner att man har jobbat tillsammans med hästen på ett positivt sätt! Minors är underbar. Tycker om honom väldigt mycket. Han är min lilla bebis:) Så duktig!
Idag hade vi också besök av nior som hade tänkt söka in till Nuntorp. Dom visades runt i stallet och tittade på vårat tömkörningsprov. Dom visades nog runt hela skolan skulle jag tro:) Jag kommer ihåg när jag gick i nian och var på en sån här informationsdag på Nuntorp. Var även på Dingle. Men fastnade mer för Nuntorp efter rätt mycket velande om vad jag skulle välja:) Och jag ångrar ingenting! Nu trivs jag superbra i skolan! I ettan trivdes jag sisådär men det berodde nog mest på mig själv. Detta året slår inget! Och jag har världens bästa klass! Och dom andra eleverna utanför våran klass äger lätt också;) Lätt den bästa sammangållningen och alltid trevligt på lektionerna:) Så har du funderat på att välja naturbruk på gymnasiet? Tveka inte, det är nog den roligaste linjen man kan välja! Man gör verkligen det man vill hålla på med, på skoltid! Underbart! Djuren och allting. Vi har hittat på en del utanför skolan också. Och man lär sig så mycket mer än bara hästar (och jordbruk för er som går den inriktningendå;). Jag har lärt mig otroligt mycket om både det ena och det andra! :) Välj Nuntorp om du tänker söka naturbruksprogrammet i/runt Västra Götaland, hehe;)

Ikväll kommer Idol, yeeey! Heja Alice nu då:) Hon är otroligt duktig och har en otrolig röst tycker jag. Ryser när jag lyssnar på henne! Förr tyckte jag inte alls om henne lika mycket men hon har vuxit i mina ögon. Hon är bra! Heja heja! Hoppas hon vinner allt. Ser ni idol? :)

Och den lilla snön vi har fått ligger kvar. Fruset. Och jag älskar det! Dom här orden har aldrig kommit från mig förut. Har alltid vart 100% anti-vinter innan. Men nu älskar jag det och jag vet inte varför! Allt blir så mysigt! My pys:) Ååh vad jag längtar til lförsta advent med julpynt, pepparkakor och någon bra julskiva på stereon. Mysigt! Eller hur?


Thihi visst är det här telefonen tuff?:D:D Astuff enligt mig! Tänk om jag hade
en sån i mitt rum:) Visst är den fräck? Den slår ju nästan alla telefoner!:D

Snö!!

Det har börjat snöa lite här!:) Årets första riktiga snöflingor i Trollhättan;) Mysigt! Jag längtar till/om det kommer massa snö! Vill ha massa snö i vinter. Jag har aldrig längtat såhär efter snö förut. Har jag blivit en vintermänniska helt plötsligt? Har hört att det ska bli snö i helgen. Tänk om det kunde bli rätt hyffsat mycket? Vill verkligen det. Det är himla mysigt och rida i snön också!:) Och nu är det heller inte långt kvar till jul. Längtar. Stämningen, känslan. Hur mysigt som helst. Vad tycker ni?:)

Tänk vad en vecka går fort!

God eftermiddag!
Har nyss trykt i mig en stor sallad. Mums! Idag har jag ju då som sagt varit på Zröntgen i Ljungkile och röntgat mitt knä. En läkare skulle tydligen titta på bilderna och så skulle dom ringa min vårdcentral och där efter skulle vårdcentralen höra av sig till mig. Vilket jäkla velande;) Men men så är det väl. Hoppas verkligen att dom hittar felet. Jag vill att dom ska hitta det. Så att det kan rättas till. Förhoppningsvis! Men en stor fasa är att det skulle vara så illa att dom va tvugna att gå in i knät och att jag inte skulle få rida på flera veckor! Tänk att inte få rida på flera veckor liksom, hur skulle jag klara mig? Jo jag klarar mig men det skulle bli väldigt jobbigt i alla fall. Nej så illa kan det väl inte vara, jag kan ju förfan gå på benet i alla fall;)

På hemvägen från kliniken (mamma körde mig) så tog vi vägen om pappas jobbb och hämtade lunch. Där kom min sallad in i bilden;) Och när vi skulle åka där ifrån till Rasta och köpa spolarvätska till bilen så kör det en berusad människa framför oss. Vi trodde att han skulle köra på en cyklist och en bil och allt möjligt. Man blir ju så arg! Hur fan kan man köra full? ÅÅÅH! Det var i alla fall en securitasvakt som hade följt efter honom och ringde polisen. Så var det med det.

Ikväll kommer Medium på TV:n:) Wiie. Något mer? Något som gick för ett tag sen på torsdagar var ju Ghost Whisperer på 4+. Men vart tog det vägen? Det går inte längre? Det som var så bra "fortsättning följer"-avsnitt och allting issta avsnittet.... Konstigt tycker jag! För det är gött mycket bättre än Medium. Medium är inte lika läskigt, inte alls faktiskt. Bara jävligt bra handling. Och baserat på sanning också. Bra.

Nej nu ska jag kolla mejlen, såg att jag hade fått en del. Pusshej<3


Cambild, och nej, jag har inte min bästa hårdag idag^^

Onsdag

Tjo!
Hur är det fatt? Här är det... trött!! Jag är så trött ska ni veta. Sömnbrist är inte så trevligt faktiskt. Idag har jag ju vart i skolan som vanligt då. Haft hundkurs (anatomiprovet gick bra) och etologi. Jag måste börja på mitt etologiprojekt snart! Vi har mindre än en månad på oss nu. Så jag måste verkligen sätta igång. Beteendeprojekt hos katt och tiger blir det:) Nice tycker jag. Velade mellan att studera om lodjur och katt ett tag men till sist blev det tiger. Och katten. Stereotypa beteenden hos katten samt beteenden hos den vilda tigern, jämförelser o.s.v... Lite skojsigt faktiskt:) jag börjar få lite fart på skolan och plugget igen även om jag fortfarande ligger efter i mycket. Men jag känner ändå att jag kommer att hinna med. Har kommit igång bra, ja jag berömmer mig själv lite. Jag har kommit på att det faktiskt inte är så jäkla jobbigt när man väl har kommit igång. Att man faktiskt får stå ut. Det måste man.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Idag fick jag i alla fall en tid i morrn kvart i elva på kliniken i Ljungkile för att röntga mitt knä. Hoppas dom hittar något för jag vet själv att mitt knä inte är friskt. Att det är något fel på det. Det känner jag verkligen. Det är verkligen inget jag inbillar mig. Men vi får väl se vad dom säger imorrn:) Som ni kanske vet så har jag känt att jag kan röra på en lös bit eller något i mitt knä. Och jag får jätteont och kan inte böja benet. Knät låser sig på nåt sätt. Får så ofta och dte kan hålla i sig en stund. Riktigt jobbigt, speciellt när man ska rida eller liknande. Men nu på senare tid, kanske några dagar, har jag inte upplevt det. I stället har jag ont i knävecket som dess utom är svullet. Och jag kan inte ha mitt ben riktigt rakt för det känns som det spänns åt som fan i knävecket. Knepigt det låter va?

Bilder från idag; (klicka på dom små bilderna för större format)



Thihi, Emelie är min sovpolare på bussen;) "Gonatt" är det mesta vi säger
när vi satt oss på bussen och så somnar båda. Idag var jag dock rätt pigg
när jag åkte hem så jag passade på att smygfota, haha;D




Fundering!
Ofta ute, över allt, i skolan eller vart som helst... Så finner man fördomar mot varandra. Dom finns verkligen över allt. T.ex. om en ny etta på skolan går förbi och jag och vi hälsar trevligt på varandra så kanske jag får kommentaren av min kompis "varför hälsar du på den bimbon för?". Som om det var självklart att hon var en bimbo. Varför skulle hon vara en bimbo för? I själva verket var hon megatrevlig att ha och göra med. Eller när jag själv har haft en fördom om någon som jag tidigare uppfattat bitchig, kaxig och som en riktig liten diva. Utan att ens ha snackat med varandra. Vi har sneglat på varandra med den där vad-fan-glor-du-på-blicken. Men sedan när man väl har pratat med personen vid ett tillfälle (just det här tillfället så hade vi blivit indelade i samma grupp som skulle göra en sak i typ tre dagar som kräver sammarbete) så visar hon sig vara raka motsatsen. Känner inte ni igen er? Numera går jag sällan med fordomar. Jag pratar med perosnen och bildar en egen uppfattning om honom/henne innan jag kan bedömma hur hon/han är. Är det inte så det ska vara? Sluta gå runt med fördomar! Jag är så trött på fördomar! Bara för att man ser ut på ett visst sätt kanske, eller liknande... Oftast för mig i alla fall, så har det nästan aldrig vart så som jag har trott. Alla är vi människor. Och inget mer. Köt toch blod. Bilda en egen uppfattning innan du bedömmer en person. Och man kan inte bedömma en person på att bara se personen. På att bara gå förbi personen, på blickar och sneglingar. Nej minsann. Går du runt med fördomar?

XOXO

Tisdag

Heeejsan!
Idag har jag inte gjort så mkt. Vart i skolan och tämkört sötMinors<3 Prov på det på fredag. Hoppas det går bra:D Behöver bara träna på dressyrprogrammet nu. För övrigt har jag inte så mycket mer att säga om dagen. Mer än att jag alltid sover på bussarna... Idag var jag nära på att missa hållplatsen -igen. Känner inte du också alltid så att så fort bussen börjar åka så vaggas du nästan till sömns direkt? Eller är det bara jag? Kanske är det ett tecken på att man sover för lite på nätterna...

Och imorse förresten... jävlar vad det regnade! Och jag var försenad, tog 7.30-bussen i stället för 7-bussen. Kom dit och sprang till stallet i strumpbyxor, stövlar och jackan... Jäklar vad blöt jag var! Vi hade prov i morse och jag får antagligen göra om det. Aja... Vilken tur att jag hann gå och byta om till stallkläderna efter provet i alla fall;)

Nej nu blev jag sådär megatrött igen... Jag har prov i hund imorrn. Så jag måste nog kila och plugga på det lite. Hundens anatomi;) Tur att många skelettdelar och kroppsdelar heter lika som på en häst. Då blir det lite lättare.


Lite allmänt

Hejsan:)
Har käkat middag för inte så längesen, korv och mos blev det. Gott! Jag har prov imorrn på hela hästens yttre anatomi, hela skelettet, senor och artärer i hoven och sånt. Men jag glömde boken i skolan och även stencilen vi skulle öva på. Är sådär glad för det. Men hästens yttre anatomi kan jag, hoven, men inte senorna och artärerna. Jag kan skelettet en del men ändå inte hela utantill. Får helt enkelt försöka leta upp nån sida på nätet eller någon bild man kan plugga på;P Bara att sätta igång. Idag har jag ingen lust att få panik för att jag kanske inte kommer att klara provet imorrn, det är ju tur att omprov finns! :) Jag orkar inte hetsa upp mig på det.

Dagens...
Hiss:
Härligt väder! - Det var underbart höstväder idag. Fruset på marken och skinande sol. Man blir lite gladare:)
Diss: Otrevliga busschaufförer! - Har du också någon gång varit med om en busschaufför som tar för mycket betalt, beter sig som ett svin eller bara ger såna där hemskt tykna blickar? Du är inte ensam! Åh vad störande. När man var under 16 och fick åka för en halv så tog många betalt för en vuxenbiljett och säger något i stil med "Du får väl säga en halv så jag hör nästa gång" och vägrar ge en växel tillbaks trots att man sa tydligt "en halv till centrum". Eller dom där som surnar till som bin bara för att man betalar med kontanter istället för ett busskort. Ursäkta att vi åker buss då? Tur att jag har busskort nu i alla fall! I alla fall på vardagarna då vi får skolkortet av skolan. Jag har varit med om många otrevliga och ibland väääldigt otrevliga chaufförer. Skärpning!


Dessa skoldagar


Tjingeling på er! Sitter här hemma. Ja det gör jag faktiskt. Och nej, jag skolkade inte idag. Jag ska ha stalltjänst vecka 50 istället:) Tack så jättemycket till Paulina och Emma för att ni ville byta vecka med mig<3 Då slipper jag ta hand om så många hästar och stallet ensam hela veckan eftersom att det inte skulle vara någon etta den här veckan och att Kristoffer aldrig kom. Men jag förstår faktiskt, han har ju faktiskt brutit nyckelbenet. Så efter hästlektionerna gick jag till kolektionen (heter egentligen lantbruksdjurs skötsel). Trodde att jag skulle få göra ett prov men det blir av nästa vecka istället. Gött. I stället höll vi på att skulle gå runt på skolan och hämta foderprover, vi ska göra en liten egen foderbok tror jag. Fattar inte ritkigt men jag tror det i alla fall. Jag, Rickard och Emelie jobbade ihop. Fan va mycket skratt det blir i klassen ibland alltså;) Eller ganska ofta, nästan jämt faktiskt. Vi har alltid askul! Vi blev trötta en stund och satte oss och tittade på när ettorna red. Emelie trodde att dom hade ridtestet. Så kanske det var;) Hur som helst... Jag är hungrig! Blir väl middag lite senare. Och vet ni vad? Missa för guds skull inte Prison Break ikväll klockan 22.00! :) Den bästa serien någonsin! Hoppas att Sara(h?) klara sig undan den där mannen som jagade henne i slutet av förra avsnittet... Och hoppas inte att Michael och alla åker fast. Dom måste ju änna bli lite fria snart tycker man. Annars blir det lite tjatigt faktiskt. Men åh vad PB är den bästa serien i alla fall! Alltid lika spännande och hett!

Balsamet är slut=/

Hejsan! Har nyss duschat och sitter här i handduk. Dock var balsamet slut, så nu är mitt hår inte lika mjukt och lent som det brukar bli:( Hatar det! Och så blir det lättare tovigt! Jag har ju så krulligt hår också;) Afro;D

Tänkte ändå slänga in ett gonattinlägg för jag lägger mig om en stund. Är lite trött, men mest... nästan utbränd av all stress? Jag stressar varje dag, hela tiden. Är aldrig någonsin lugn. Jag har egentligen ingen anledning till att stressa så mycket som jag gör. Men det kommer bara. Jag stressar upp mig så fort jag ska någonstans, eller göra nåt. Och jag får ångest ibland. Rätt jobbigt faktiskt. Får väl försöka få bort det. Men det känns mest som att det inte går. Nåja. Ni får ha en riktigt god natts sömn, vilket jag sällan får! En 17-åring ska inte ha såna sömnproblem som jag har... Sover aldrig en hel natt i sträck! Jobbigt. Men nog pratat om mig. Sov gott, det hoppas jag att ni gör! PUSS:*

Undrar när jag får kallelse till kliniken i Ljungkile för mitt knä som kvinnan på vårdcentralen sa?


Och om ni inte hör av mig på några dagar nu så beror det ju på att jag antagligen bor på skolan och har stalltjänst.


Söndag kväll

Observera att bilden inte är från idag.

Heej. Sitter här och har just satt på en tvättmaskin, plockat ut sängkläder till
stalltjänsten och sånt. Kom hem från stallet rätt tidigt det tog typ bara en lit-
en stund att ta in, fodra och visitera alla hästarna. Nåja... Stalltjänst på skol-
an imorrn i alla fall. Jag vet inte om jag ska bo på skolan hela veckan eller
om jag ska pendla. Får se imorrn. Får prata med alla i stallet och Gudrun
som har hand om boendet och sånt på Nuntorp. Och jag hoppas att Kristo-
ffer kommer så att jag slipper vara själv i alla fall. Fast i och för sig så ska vi
ha en etta med oss men grejen är den att vi inte vet vem än. Fasen vad jag
känner att jag tjatar om stalltjänsten. Och en grej till! Jag kommer att ha lite
svårt för att blogga från skolan kanske
. Jag har ju ingen laptop och datasal-
en är ju inte så jädrans kul att sitta och nörda i. Får se. Men jag hoppas att
ni håller ut medans jag är borta, om jag väljer att bo på skolan! Jag kommer
faktiskt att sakna bloggen. Men fem dagar går ju fort, eller hur?:)

Ska snart ta en dusch. Och sedan blir det till att förbereda ännu mer med pac-
kning som jag ska ha med mig. Jag har en tendens till att packa för en mån-
ad om jag ska vara borta en vecka. Haha. Någon som känner igen sig? Hehe.
Aja jag får nog avsluta inlägget här... PUSS:*

Solen skiner idag:)

Hejsan! Sitter och är halvt trött, halvsovit i soffan i någon timme nyss. Idag har jag vart i stallet. Vaknade 6.21 och skulle åka 6.30! Snacka om att jag studsade upp ur sängen, slängde på mig mina kära Team sportia-mjukisar och väckte mamma. Stackarn som får köra mig, gött att ha körkort sen säger jag bara. Men var där i hyffsad tid ändå. Fodrade hästarna, släppte ut dom, mockade, sopade, och alla stallsysslor... Det hann vi klart med till cirka 9.45:) Skönt. Det var kristine som var där också. Fick skjuts av henne en bit när vi var klara också, tack för det! Ska tillbaks till stallet runt 15.30. Åker väl hel hemifrån. Tills dess slappar jag och tar det gött. Fast man slappar kanske inte framför datorn.. Inte hjärnan i alla fall. Men ändå. Var tvungen att skriva lite kände jag (men jag är inte beroende av bloggandet). I stallet är det verkligen mysigt på söndagar! I alla fall dom söndagarna jag har vart på Bergahästen. Allt är tyst, lugnt och skönt. Fridfullt på nåt sätt. Hästarna vilar och... ja... Mysigaste dagen i stallet tror jag! Faktiskt. Mysigaste dagen att vara där och mocka i alla fall:) Och lilla (eller stora hehe) Relámpago som står inne p.g.a sitt brutna ben (hovben var det va?). Han är verkligen sällskapssjuk nu. Han behöver ompyssling! Och kärlek... men det får han, och det behövs mer hela tiden! Han måste ju bli bra igen.

Ska kolla lite andra bloggar och bilddagböcker nu. Ni missar väl inte min bilddagbok? Finns under rubriken länkar i menyn:) Jag känner nog för att gå en promenad sedan. Den här dagen känns bra faktiskt:) Solen skiner! Och stallet är en himla skön plats att befinna sig på. Speciellt om man är lite depp. Tummen upp för det! Chiao!

Bilden ovan är inte från idag.

Sitter med fleecefilten om mig och myser...

Tjenixen!
Idag har jag inte gjort något annat än ridit typ. Och det blir nog inte så mycket mer än så heller. Red Tana, en underbar häst. Dock gick det väldigt dåligt tyckte jag. Jag själv var ofokuserad på det jag gjorde och jag hade verkligen en dålig dag. Lät det tyvärr gå ut över ridningen och så. Känner mig dum i efterhand med tanke på att jag var sur i stallet. Jag gosade inte lika mycket med hästarna och var sur för minsta lilla någon gjorde istället. Fy på mig! Verkligen. Men Tana är i alla fall en underbar häst och man sitter tryggt och stadigt på henne:) Nästa gång ska jag försöka att göra bättre ifrån mig.
Ska ju till stallet imorrn också. Dock bara hjälpa till med fodringen och mockningen och så... Har ingen större lust denna gången faktiskt. Inte när jag mår som jag gör. Men dagen går nog fort:) Hehe.

Tana<3 (bild från hemsidan)





Hiss: Tana! - Hon är så fruktansvärt, otroligt söööööt! :) Puss på henne! Hon stod ut med mig surpuppan idag. Och puss på alla hästarna som låter oss rida dom. Underbara djur<3 Vill också nämna Relámpago i dagens hiss här för att han kämpar nog på med sitt hovben som är brutet<3 Hoppas han blir riktigt bra igen! Jag hyllar helt enkelt alla världens hästar!
Diss: Bad days! - Såååå jobbigt. Såna har jag varje dag nu.


PUSS:*

Heii

Usch nu har jag ångest igen. Fan för det.

Men nu till ämnet jag egentligen tänkte ta upp. Idol. Jag fattar inte att Robin E kunde åka ut<3 Hoppas det går bra för honom i alla fall:)

Natti.

Förresten...

Kolla dessa SUPERSNYGGSÖTA rain boots från forever21! Visst var dom underbara! Guuuuud. Brukar inte förälska mig i kläder och skor såhär mycket som jag gjorde i dom här... Så söta! Perfekta!


Psst!

Ville bara säga att ibland om ni har kommenterat ett inlägg så händer det att jag svarar er i samma inlägg bland era kommentarer. Främst och oftast till er som inte har egna bloggar medskrivna. Ni som har egna bloggar svarar jag ju oftast på era bloggar:) Men bara så att ni vet;D

För övrigt så har jag nyss bakat kladdkaka, åh vad smeten är underbar! Lika gott varje gång! Ska ha med till stallet imorrn, min mamma och Sofia och dom har någon slags... fikaklubb kan man nästan tro;) Haha. Men gott det! Mumma. Nej nu ska jag kila igen. Vi hörs ännu senare eller imorgon:) PUSS:*

Jag läser världens roligaste linje!

Hejsan hoppsan!
Kom just hem från skolan... Eller för 20 min sen ungefär. Har haft häst hela dagen idag, tömkörde Minors! Jag äslakr verkligen den hästen, helt underbar! Och vad söt han var när jag sprutade in avmaskningsmedel i munnen på honom, sötmupp<3 Vi tömkörde ett dressyrprogram som vi har prov på nästa vecka, eller när det nu var. Men det ska allt sitta i huvudet tror jag:) Inte så svårt egentligen:) Jag mår lite bättre nu än för några dagar sedan tack vare skolan faktiskt. Alla folk. Dom får mig att glömma det jobbiga för en stund. I alla fall... Idag vet jag inte vad jag ska göra, antagligen hemma och titta på Idol såklart:D Heja Robin E! Ska till pappas pizzeria/restaurang och käka lite om en stund också. Är sååå hungrig. Missade lunchen eftersom jag hade en box kvar att mocka, och så hoppade jag in i duschen innan jag åkte hem. Och missar jag en måltid mitt på dagen så blir jag vrålhungrig. Mums.

Nej nu ska jag åka. Vi hörs väl ikväll? Och jag har ändrat uppfattning om nästa vecka det komemr bli skoj med stalltjänst på nåt sätt:) Man får göra det bästa av det. Kristoffer kanske kommer i alla fall. BYE:*


Minors förra året:)<3

Hejsan hoppsan!

Hej!
Jag sa att vi skulle höras igen när jag kom hem. Och nu är jag hemma. Eller har varit hemma i en halvtimme idag efter skolan innan jag stack iväg på 1-årskalas för söta Jonas! Grattis prinsen!!<3 Och på den halvtimmen skulle jag käka lite och så. Kom hem för en stund sen. Det var trevligt att komam dit lite. Dom är ju alltid så trevliga!

Annars har min dag varit... vanlig? Första skoldagen för mig denna veckan som ni kanske vet om ni läst tidigare inlägg den här veckan. Det var lite trögt att komma igång men ändå rätt skönt. Fick ju träffa alla söta människor också. I morgon är det bara häst som gäller på schemat. Idag hade vi bara teoretiska ämnen så som samhäll, svenska och UF (ungt företagande). Det blir hoppning imorgon. Känner prestationsångest men men. Alla kan inte vara bäst och jag är tyvärr inte en av dom som är bäst. Fast spela roll egentligen. Ja och Triton kommer nog ha fett kul i alla fall:)

Och sen är det helg... göött. Ridning på lördag, ska hoppa igen:) Iver tror jag det blir. Myshäst:* Söndag morgon till eftermiddag blir det stallarbete. Och sen är det måndag igen. Fasen också. Stalltjänst. Orkar verkligen inte! Speciellt inte nu när kanske Kristoffer inte ens kommer. Han har ju brytit nyckelbenet och då blir det kanske svårt för han att arbeta i stallet. Då blir det till att ta tag i stalltjänsten själv. Vet inte vilken etta jag ska ha med mig på stalltjänsten heller. Och så är jag tvungen att bo på skolan. Vilket jag absolut inte vill. Men det är ju ingen annan än stalltjänsten som tar morgonfodringen, samt kvällsfodringen. Hästarna lever ju på mat dom med;) Jobbigt bara att bo där. Visserligen får jag umgås med mina underbara flickor på kvällarna men jag trivs faktiskt inte så värst bra där, när jag bodde på skolan i ettan. Men jaja. Får väl se hurvida jag klarar av den kommande veckan;) hehe.

Men nu ska jag kila och kolla mailen o.s.v. PUSS<3


Grattis till Jonas<3 Bild sen i somras.

Mobilbilder (nästan som vanligt) från idag;


Klicka på bilderna för större format.

Mitt i allt...

Slänger in ett litet inlägg...

Tjoo!
SItter i skolan och har svenskalektion;) Ska hitta en låttext som jag ska redovisa munstligt nästa vecka. Fast jag har stalltjänst då så jag antar att jag får göra den nästa vecka igen. Gööött, ännu längre tid på sig;D haha. Jag tar nån låt jag har hemma i stället så just nu sitter jag bara och chillar. Aja, har inte så mycket mer att säga, vi hörs när jag kommer hem istället:) PUSS på er:*

Förlåt för en ganska onödig rapport från skolan:)

Vart är mänskligheten påväg?

Såg ni Insider ikväll? FYFAN vilka svin! Vart är världen påväg? Hur kan man bli så jävla sjuk? Hur kan man göra så mot ett djur? HUR I HELVETE STÅR DET TILL I HJÄRNAN? Att utnyttja djur och förgripa sig på dom sexuellt... på det sättet, skada dom så! Jag blir så fruktansvärt ledsen. Har hört en hel del sånt här innan detta programmet också. Främst på hästar. Hemskt! Och hur fan kan man ha sex med en höna? Blir så fruktansvärt arg!

Och i slutet av programmet, hon som fick sin tax omhändertagen. Bara för att en hund hade bajsat inne och att matskålen var tom under natten. Man ska utfodra sin hund ca 2-3 gånger om dagen egentligen. Vafan liksom... Blir så fruktansvärt arg när jag ser sånt här! Och när hon vann i rätten så fick hon ändå inte ens se sin lille vovve. Så jävla sjukt. Någon mer som tittade? Kan va kul och diskutera sånt här. Finns inga ord för hur arg jag blir på sånt här.

För övrigt så ska jag väl gå till sängs snart. Är extremt trött och så måste jag orka upp 5.00 imorrn till skolan också. Ska bli trevligt att träffa alla söta människor på skolan igen<3 Har saknat allihopa!

NATTI:*

Gomiddag

Hejsan bloggen, hejsan läsare!
Slänger in ett litet inlägg... Vad mörkt det är ute nu. Börjar ju skymma strax efter 15.00, kanske 15.15! Inte klokt egentligen. Men mysigt ändå:) Och så ville jag bara påpeka att skumtomtar är det godaste godiset just nu! MUMS! Hur har ni haft det annars då? Själv har jag bara gått i pyjamas hela dagen. Men ibland behövs det faktiskt.



Hiss: Skumtomtar! - Underbart för en deppig dag, för en glädjerik dag, för alla dagar! Låt det bara inte bli för mycket;) Tyvärr är det ju inte hälsosamt vilket jag verkligen önskar att det var... Det är ju bara så gott!
Diss: Slöhet! - Jag har gått och slöat så mycket den här veckan att jag hamnar efter i allting. Fy på mig! Plugget, hjärnan allting. Jag måste vända tillbaks allt detta och komma igång med livet igen!

OCH SOM VANLIGT: blogg.se krånglar, kan inte ladda upp bilder. Detta får bli morgondagens diss, verkligen! Det är ofta krångel. Vilket blir väldigt... krångligt.

Onsdag

Nu är detta den sista vara-hemma-och-deppa-dagen. Imorrn måste jag verkligen till skolan! Dels för att leta upp Gudrun och prata om boendet på skolan nästa vecka (jag har stalltjänst), dels för att jag måste plugga och också för att träffa min underbara klass. Jag älskar verkligen NP2H:) Det ska ni absolut veta. Det är nog mest p.g.a dom som jag orkar åka till skolan.

Vaknade seeeent idag. 11-12 typ. Somnade 4 imorse. Var jätteledsen inatt men Missepissen gjorde mig allt lite gladare till slut;) Tänk vad en liten katt kan göra<3 Idag ska jag nog... plugga lite. Tror jag har lite kraft till att orka det idag. Jag måste dess utom. Och jag måste också komma igång med träningen igen! För jag pallar inte det osunda längre. Det är bara att börja om på nytt. Nästa vecka kommer nog bli kul, umgås med underbaringar hela veckan, kvällarna... Eftersom att jag och Kristoffer (vi ska ju ha stalltjänst) kommer bo på skolan:D

Ska dra och läsa lite andra bloggar nu. Ha det bäst<3 PUSS:*


Misse bus<3


Jag måste bara säga att jag har lite julkänsla i mig! Ganska mysig känsla faktiskt.

Tisdag

Hejsan!
Förlåt för tråkiga inlägg. Har ju inte gjort så mycket, har inte ens varit i skolan så jag har inga roliga bilder heller.
Idag har jag väl inte gjort så mycket... Gått en kort promenad, datanördat och typ.. kollat TV:n. Finns inte så mycket annat att göra när man är hemma såhär... Känner mig hängig för det mesta men imorrn ska jag verkligen försöka att ta mig i kragen, kliva upp ur sängen och ta mig till skolan! Har ett missat prov sen igår, en missad hopplektion (men vafan det är ju inte så svårt att ta igen) plus att jag har prov imorrn. Har jag pluggat något? nej inte ett skit! Varför ska det vara så svårt? Men ärligt talat så tappar man ju sugen när man bara är deppig och arg hela tiden. Då orkar man bara inte. För det mesta så är jag arg på det mesta. Till och med på min blogg! Den är inte rolig! Kan ni hjälpa mig, hur ska jag göra för att få den mer intressant? Egentligen har jag en hel del tankar som kanske kan vara lite intressanta att skriva ner här. Åsikter om det mesta. Men varför blir allt bara fel? Hur ska jag göra för att locka er läsare mer? Vad är frestande i en blogg? Jag menar... mitt liv är väl inte så jävla roligt? Inte så jäkla kul att läsa om alla mina tråkiga dagar. Eller? Annars skriver jag ju om hästarna och stallet... men alla av er är inte hästmänniskor det vet jag. Fast det kankse är lite intressant ändå? Kom med förslag!

PUSS.


Kommer ni ihåg min förra header? ;)

Måste bara få säga...

Prison Break snart<3
Underbart!

<3

Jag vet inte varför blogg.se ALLTID ALLTID krånglar men nu krånglar det igen och jag kan tyvärr inte ladda upp bilder. Skit också! SKÄRPNING tycker jag. Antingen går det inte att ens logga in eller så är det något annat skitproblem som det här.

Men till ämnet jag tänkte ta upp nu... GRATTIS till min underbara kompis Anna!<333 17 år idag:) Och present från mig kommer i veckan eller på lördag då:) Älskar dig otroligt mycket och du vet inte hur mycket du egentligen betyder för mig. Lärde känna dig genom stallet där jag träffade dig första gången för typ 3-4 år sen och jag är så himla glad för det! Hoppas du får en underbar födelsedag. Skulle låtsas glömma din födelsedag hela dagen hade jag tänkt egentligen men... kan ju aldrig hålla mig typ! GRATTIS, grattis åter igen! Hurra, hurra, hurra för Anna! <33333

Måndag

Tjenare!
Är hemma från skolan idag. Dels så mådde jag kasst som jag alltid gör den här tiden varje jävla månad. Och dels för att jag måste ha glömt att ställa klockan igår kväll! Jag bara somnade... Sån tur var så ringde Paulina (hon undrade fall jag satt på bussen för hon misstänkte att hon missat den) och väckte mig så att jag kunde sjukanmäla mig! Tack för det<3

Idag hittils har jag och mamma rensat och möblerat syrrans rum. Snällt va? Mamma mådde heller inget vidare i morse så vi båda är hemma idag. Sedan har jag klättrat upp på vinden (läääääääääskigt) och lagt upp massa grejer där. Stegen är skitläskig! Men men... Så nu är syrrans rum megafint:) Det blir nog en överraskning när hon kommer hem.

Nej nu ska jag sminka mig. Har lust till det:) Kanske hinner med en promenad i stormen senare också. Vi hörs!:*


Sunday

Tja.
Har inte så mycket att säga. Idag har jag bara slappat och latat mig. Det regnar som fan och blåser. Snart blir det film. Förlåt att jag är lite tråkig den här helgen. Kanske alltid är tråkig men förlåt i alla fall. Jag lovar att jag ska bli mycket bättre på att skriva varje dag.

Ska spela The sims nu. Någon mer än jag som bara ääälskar The sims?:)

Ni vet att jag älskar er:*


XOXO

Natti, hörs imorrn.

Finns inget värre än när man känner sig svag i hela kroppen, så att man inte ens orkar lyfta upp armarna och får tungt att andas. Jävla ångest. Jävla ilska. Jävla känslor. Kan man inte låsa sig själv på nåt sätt så att man blir som en zombie eller nåt? Slippa känna nåt, slippa vara ledsen, slippa känna ilska och hat? Tror inte att det går. Eller? Jag får helt enkelt fortsätta att bara låta allt komma. Någon gång kanske allt lättar. Finns inga ord, ingen beskrivelse för hur jag känner mig.

Natten?

Tjo.
Har nyss kollat på Sex and the City. Verkligen en megabra film! Älskade den! Haha:) Det är en film i min smak tror jag;)

För övrigt så har jag inte så mycket mer att komma med. Är arg. Fruktansvärt arg. Förlåt för det. Jag fattar inte hur mycket ilska som får plats i en människa?

Chiao:*

XOXO


Hissen&dissen


Hiss: Stallet! - ljuspunkten i mitt liv<3
Diss: Sabrine! - Jag har nog nästan alltid avskytt mig själv. Finns nästan inget som jag brukar vara så arg på, och hata så mycket som just jag. Jag blir bara så jävla förbannad! =@

Lördag

Blogg.se började krångla förut och sidan ville inte publicera mitt inlägg, men här kommer det:

Fyfan vad jag mår dåligt. Känner mig som en liten snorunge som lipar för ingenting. Idag är jag bara arg. Sjukt arg! Dags för min pms-period kanske? Och det blir ännu värre om jag inte mår bra innan den perioden också! Känns som om allt går emot mig ständigt. Ständigt, ständigt. Blir så trött på allt ibland bara. Jävla bajs.

Jag har i alla fall vart i stallet idag. Det gjorde mig glad för stunden. Det är alltid så trevligt på lördagarna på Bergahästen! Dock har Relámpago brutit, var det hovbenet, eller kronbenet eller nåt? Tråkigt! Han skulle egentligen avlivats direkt vad jag hörde men Linda gav det en chans trots allt. Han kommer få stå fram till jul, bara stå. Stackars!<3 Kan ju ta upp till ett år innan det läks. Tråkigt när sånt här händer. Troligen hade han trampat sönder det, på uteritten förra veckan när han blev rädd för en älg och trampade på stenblock. Hörde att det var ungefär så det gick till i alla fall?



Hoppas i alla fall att han klarar sig och att han inte behöver dömas ut! Håller verkligen tummarna! Lilla gullpojken<3
För övrigt så hoppade jag Iver idag på lektionen. Hon är skitkul att hoppa:) Jag hade tur som fick henne, verkligen! Vilken tjej hon är! Hon blev dock hetsig när jag tog spöet, men så småning om så lugnade hon ner sig. Hon är ansiktskygg, vill inte fångas i hagen, sliter sig verkligen om man kommer nära hennes ansikte vid vissa tillfällen. Jag misstänker att hon har blivit misshandlad eller liknande tidigare i sitt liv, innan hon kom till Bergahästen. Men ibland låter hon sig allt gosas lite med:) Hon är mysig hon.
Innan den här ridperioden är slut måste vi ha bestämt oss om vi ska byta riddag eller inte. Linda och en annan instruktör ska byta dagar. Så den andra kommer att ha lördagar. Jag tycker om Linda så mycket och älskar hennes sätt att lära ut att jag först verkligen ville flytta med henne till måndagar 19.30. Perfekt att det är så sent också för då kan jag åka direkt från skolan på mitt skolkort:) Och utan att stressa också! Perfekt ju. Och att jag fortfarande får ha den bästa intruktören som jag har ridit för någon gång. Så våran grupp utom Ylva beslöt sig för att byta till måndagar istället för lördagar efter jul. Men idag slog det mig... Det är ju alltid så trevligt på lördagar och bra sammanhållning. Kommer ju inte att träffa Charlotte och alla dom andra mer om jag bara byter dag sådär. Så nu har jag typ beslutsångest! För jag tror det finns en plats i gruppen innan. Jag vet inte hur jag ska göra. Det är alltid så trevligt på lördagarna och det är så himla roligt tycker jag. Gillar lördagarna i stallet. Lätt veckans roligaste dag typ... Å andra sidan vill jag ju rida med Anna och Josefine som jag gör nu. Min grupp är också jävla bra som den är<33 Men Anna umgås jag ju med utanför stallet också. Fast... fasen vet inte vad jag ska göra utav det. Det är inte så långt kvar till jul nu och då måste jag ju komma med besked till Linda.

Idag ska jag ägna mig åt plugg. Så mycket jag orkar i alla fall. Har massa att ta igen! Samhällsredovisning om ett jävla parti och politik, prov, inlämningar o.s.v. Men jag och Emma ska ha föredraget tillsammans tror jag. Då behöver man ju inte göra allt det själv i alla fall.

Nej nu får jag dra mig, jag har mycket att göra idag. Ikväll blir det Sex and the city och chips. Imorrn ska jag fettsuga mig själv. Ja givetvis var det ett skämt. Ha det!:*


Vet att jag har lagt upp bilden tidigare men det är den enda
jag har på Iver just nu. Tagen för ca 2 år sen.


Relámpago i våras<3 Håller tummarna för honom.


Några av alla trevliga människor i stallet:




(Bilder saknas på tjejerna i min grupp men det kanske kommer;D)



Grattis mamma på 40-årsdagen<3

Heeej! Har haft fullt upp idag:) På vägen hem stannade jag och köpte mörk marabouchoklad, stack hem och satte ignåg att bakade kladdkaka! Städade hela undervåningen, tände levande ljus lite var stans och grattade mamma mycket när hon kom hem från jobbet:) Sedan har vi haft gäster hemma. Mormor, hennes man, Viveka, Felicia, Amanda och Henrik. Smörgåstårta, glasstårta, supergott! Verkligen! Vi fick i oss så mycket att kladdkakan får sparas tills imorrn. I present fick mamma vackra änglar, blommor, presentkort och ett presentkort till ett spa! Låter underbart! Grattis mamma. Hoppas du fick en underbar dag! Ska bli kul att se vad det är för mer present mormor har på gång till dig nästa vecka också:) Nyfiken!

Idag i skolan hoppade vi igen. Triton! Han är skitkul att hoppa! Och han tycker nog att det är lika roligt som jag tycker att det är! Även om det än så länge bara är några småhinder. Men megakul ändå:) Vi hade bara häst i skolan, sen var det slut;) Som vanligt sov jag och Emelie på bussen. Haha är det bara vi som har en vääldig tendens till att somna på bussen? Somnar alltid. I morse djupsov jag på bussen, vaknade precis innan jag skulle av.

Det fick bli ett ganska kortfattat inlägg. Imorrn är det stallet. Kul! Rida:)<3 Och idag ropade en ande mitt namn. Lite småläskigt eftersom att man är lite skrämd. Men jag undrar även vad hon vill mig. Jag kanske låter störd. Men jag tror och nästan fullt övertygad om att jag har en ande/andar hos mig hemma. Fast andar finns i alla hem, bara att man märker av dom olika mycket. Haha i alla fall vad jag trot. Jag är en väldigt andlig person som ni kanske förstår. Någon mer än jag som intresserar sig för andar och "övernaturligt"? Jag vet att dom finns. Är helt säker på det. Det är helt naturligt. Faktiskt helt logiskt för mig. Jag tror även på att alla har någon/några vägledare som finns till för en. Som kan vaka lite, som man kan prata med, be om hjälp till. Mina har hjälpt mig en hel del.

Nej nu får jag dra mig. Ska sätta mig framför TV:n med mamma och syrran en stund innan jag sedan ska gå och lägga mig. Och jag hoppas på att få slippa andliga aktiviteter hos mig inatt. Hehe. Lite skrämd blir man när man inte vet vad/vem det är;)

Pusshej:*

Dagens...
Diss: Torra händer! - Är trött på torra händer. Gjort ett uppehåll med grönsåpan som är bra för torr hud ett tag och det märks på mina händer kan jag ju säga!
Hiss: Smörgåstårta! - Mormors smörgåstårta som hon gjorde idag var helt underbar! Tror jag skulle kunna leva på det ibland alltså. Megagott! Underbart att njuta till! Himelskt gott verkligen! Tack mormor<3 Min mormor är underbarast<3

Har fått i mig en del onyttigheter idag som sagt. Fan. Får ta igen det imorrn;) Nya tag som sagt.


Visst ser min kladdkaka god ut?:)


Mysigt med tända ljus!:)


Smörgåståårta!! :')

Hiss&Diss



Hiss: Socialt folk! - Idag när jag väntade på bussen till skolan så frågar en främmande man i kanske... 35-40-årsåldern om busstiderna. Och sedan börjar vi prata om allt möjligt trevligt. Typ utbildning, jobb, mitt afrohår. Han jobbade som frisör i Mellerud. Han var megatrevlig! Sedan sa vi hejdå och allting när jag klev av bussen. Så himla kul när det finns såna människor! Inte alla som står och ser sådär supersura ut vid hållplatsen. Fast man kanske ser sån ut omedvetet när man är trött?

Diss: Förstörelse! - Varför? T.ex. folk som förstör på skolorna runt om i landet. Gör sönder soffor, hänger toapapper i taket... Vad gör det så jävla roligt egentligen? Eller alla bilar som blivit påtända i Trollhättan. Vad vill man egentligen? Fyfan! Jävla svin! :@ Så jävla egoistiska, tänker inte ett skit på omgivningen och allmänheten. Förstår bara inte!

Äntligen fredag tomorrow:D

Gokväll alla söta:)
Sitter och funderar på mina planer för imorrn. Min mamma fyller ju år som sagt. GRATTIS till henne<3 Hon förtjänar en underbar födelsedag!

Idag, precis som igår, har vi bara haft teoretiska ämnen. Ibland känns det skönt faktiskt. Inte behöva tänka på att byta om och typ behöva duscha och krångla innan man drar hem o.s.v. Bara klä på sig normala vardagskläder och bara va:) Har jobbat på flitigt i skolan idag tycker jag faktiskt! Jag vill bli lite duktigare i skolan. Har jobbat på både med samhällskunskapen, svenskan och företaget! Jo snart är vi igång på riktigt! Snart snart! Vi har bara några få saker kvar att fixa innan allt är klart. Men har du funderingar eller bara är lite intresserad så maila våran mail; [email protected]. Tveka inte! Och vad gör då vårat företag M.E.J.S textil UF? Jo vi broderar på tyger! T.ex. jackor, täcken, T-shirts, schabrak, handdukar m.m.! Våran kära duktiga Michaela kan brodera både text och figur/bild! Man skickar eller ger objektet du vill ha broderat till oss. För mer information maila som sagt! Kan även maila exempelbilder på brodyrtext till dig. Om Michaela skickar bilderna till mig på min dator snarast kommer jag nog lägga upp på bloggen också:) Mail besvaras alltid och så fort som möjligt också. Bra va?;) Spelar ingen roll var i Sverige du bor, du kan ändå använda våran tjänst!

Nåja, jag måste sätta igång att plugga lite också. Har så mycket att göra nu! Mycket mycket! Jag ska ta tag i det!

Puss<3


Söta Michaela som cyklade hem från skolan:)<3

Förresten tycker ni att min design är tråkig?

Natti?=]

Tänkte slänga in ett litet kvällsinlägg. Såg ni Bonde söker fru eller Det okända? Terri är det bästa mediumet! Och Peter heter han den homosexuella i Bonde va? Han är coolast av dom alla. Har ni några favoritprogram? Eller... dessa är ju inte mina favoriter för det bästa programmet eller serien är ju självklart Prison Break! Finns inget underbarare än det!

Vad har ni gjort en onsdagskväll som denna då? Själv har jag vart på pappas jobb och käkat. Kebab i bröd blev det. Onyttigt som fan. Sen så bakade min syrra och hennes polare muffins som var supergoda! jag tryckte i mig 2½ st!! Fan! Jag får inte gå upp i vikt! Nu tänker jag ta nya tag. Har nästan ångest nu. Men då vet jag det. Imorrn blir det nya tag, en ny dag. Så får man tänka. För jag tänker lyckas! Så att jag kan bli en gladare människa. Eller allt hänger väl inte på det men mycket tror jag. Har inte mått så jättebra ikväll. Eller ärligt talat mår jag sällan sådär jättebra. Men man får bita ihop. Även om det är mycket jobbigt och har vart ett bra tag. Och jag har också världens underbaraste vänner som pushar mig<3 Älskar dom så himla mycket. Och även min familj:) Nå... nu ska jag inte göra en stor grej av dettax) Är det någon mer som känner igen sig? Någon mer som försöker komma igång till ett sundare liv, eller bara har nåt annat på g? Skriv:) Kul och diskutera livet o.s.v.

Detta blev inte ett så litet kvällsinlägg men... Gonatt i alla fall:*


Chsristina Aguilera, visst är hon vacker?


Förresten så vann ju Obama presidentvalet vilket var megabra:)

Onsdag

God eftermiddag! Sitter här uppe på mitt rum och lyssnar på tjejtjaffs, fnitter, väsen... väsen från 4 stycken 11-åringar. Inklusive min syrra. Hon och hennes polare skulle tydligen baka nere i köket och ja... Då vill man ju inte sitta där nere och nörda så jag tog med mig lite mat upp på rummet^^ Typ... filmjölk, haha;D

Kom hem hyffsat tidigt idag. Slutade 14.20. Vårat nya schema är ändå rätt tufft tycker jag. Men så är det, det är väl bara att bita ihop. Idag påbörjade jag även en ny kurs. Etologi, läran om djurens beteende typ. Den verkar skitkul! Eftersom att jag älskar djur. Vi ska starta ett projekt om att jämföra husdjur med vilddjur. Antingen ett släktdjur med husdjuret man har valt eller en vild typ av samma djurart. Ska bli lite roligt:) Självklart ska jag studera min Misse, och jämföra med tigern eller lodjuret. Har inte riktigt bestämt mig. SKa försöka satsa på ett bra betyg där. Har aldrig haft ett MVG, eller VG. Bara en gång i nian... VG i religion. Där emot har jag fått några VG:n och något MVG på arbeten jag har gjort. Men men... Jag har i alla fall en fruktansvärd huvudvärk! Jävligt jobbigt är det. Är övernaturligt trött också. Kanske inte är så konstigt men ändå. Och imorrn är det idrott på morgonen vilket jag hatar så jag tänker ta sovmorgon. Så är det. Tyvärr. Men jag är ju van;)

Dagens...
...Hiss:
Sminket! Vad skulle jag göra utan en tjejs älskade smink? :) Känner inte ni också så? Att ni inte kan gå ut utan smink? Jag kan inte gå till skolan utan! Känner mig så ful då... Även om det inte spelar någon som helst roll om man sminkar sig eller inte.. Det är mer hur man själv känner sig.
...Diss: Kobajs på vägen! Vägen från E45:an in till min skola är täckt av torkat kobajs blandat med lera! Usch säger jag bara! Jag vet att traktorerna måste köra till och från åkrarna men... Lite jobbigt är det när det blir så sketet.


Robbie Williams är grym!

Natti:*

Nu går jag snart och lägger mig. Är dödstrött! Har sovmorgon enligt mitt nya individuella schema som jag fått men på alla andras scheman står det att dom har svenska på morgonen. Konstigt va? Men jag hittade inte hon som har hand våra scheman så jag får väl gå till svenskan i morgon och fråga varför det har blivit så knäppt. Jag vill ju få ett betyg liksom? Men samtidigt... varför har int ejag svenska enligt shema? :S

Och en till sak jag stör mig på... I morse när jag satt på bussen så stannade den som vanligt på torget för att släppa på massa folk innan den åker vidare till resecentrum. Bussen står typ vid hållplatsen på drottningtorget i 5 min eller ännu mer. 10 kanske. Den står och väntar typ. Och nu i morses så stängde inte chauffören av motorn! "Åk med oss och bromsa växthuseffekten" står det på många av bussarna. Men stäng då förfan av motorn när du väntar vid en hållplats en längre tid då! Där ser man hur jäkla miljövänligt vissa tänker, och andra inte. Det har hänt många gånger att bussen bara står hur länge som helst med motorn på. Kanske inte när jag åker till skolan vid alla tillfällen men det har hänt många gånger på olika bussar. Stäng av motorn!-.- Tänk!

Något jag dock måste hissa idag är elementen på bussarna! Så varma och sköna! När man sitter vid fönsterplatsen känner man hur vaaaaarmt det blir om benen. Mys! Perfekt när det är såhär kallt ute.

Nej nu får jag ge mig. Gonatt underbara ni:* (ursäkta att det inte är så mycket bilder på mina dagar nu på sistone men det har ju sina orsaker... Nu ska jag börja fotografera igen! I alla fall försöka;D)

tjoho^^

Ni missade väl inte Prison Break igår? Världens underbaraste serie verkligen! :D:D Dock måste man nog ha följt den innan för att kunna hänga med riktigt... Men ååh<3


Woho:D

Nu är bloggen igång på riktigt igen! För internetet ska funka hela tiden nu! Weey! Hej bloggen;)

Hur har ni det? Själv är jag väldigt väldigt trött. Sovit i en timme typ. Eller två kanske. Idag har jag inte gjort så mycket annat än att varit i skolan. Hoppade Triton, vilket var himla kul! Han är en klump annars men han överraskade mig denna gången:) Sen hade vi UF (ungt företagande) och jag måste säga att vårat företag går segt! Vi har inte ens kommit igång riktigt än och vi ligger efter. Fasen då. Men vi kommer väl igång så småning om hoppas jag.

Egentligen har jag mycket funderingar jag tänkte skriva ner här. Men det kommer! Intressantare inlägg kommer! Eller jag ska åtminstone försöka att skriva intressantare. Nu måste jag kolla alla mail o.s.v. Jag återkommer! :) Pusshej<3

Nu möts vi igen




Heej!
Nu fungerar nätet. Ibland fungerar det och ibland inte. Bara så att ni vet. Ibland är det dålig uppdatering, ibland inte.
Hoppas jag inte förlorar alla läsare p.g.a detta. Hoppas verkligen inte det. Vad har hänt på sistone då? Skolan har ju
börjar efter lovet igen. Första dagen idag. Nu ska vi ha hoppteori och hoppning fram till jul i stället för dressyren som
vi haft innan höstlovet. Hade första lektionen idag. Fast det var bara arbete över bommar på marken. Men Lisa verkar
rätt grym i hoppningen ändå, av det lilla att döma från idag. I morgon ska vi hoppa typ två hinder tror jag. Får väl se hur
mycket Triton (min terminshäst) kommer snubbla, fniss^^ Han snubblar alltid! Vad man än gör typ. Men men. Har även hört att han är rätt bra på att gå omkull men... rykten kan ju överdrivas något också. Ganska lätt faktiskt. Efter hästlektionen hade vi lantbruksdjurs skötsel. Man börjar vänja sig lite nu. Vi var i svinstallet (min skräck). Skulle kastrerat smågrisar men det fanns inga att kastrera och tur var väl det! För jag rör inte i en gris på det sättet! Det är Nuntorps (skolan) fel att jag inte kan äta bacon längre. Aja... Efter skolan tog jag en dushc (givetvis innan jag satte mig på bussen hem). När jag kom hem åkte vi och köpte present till Daniel, som fyllde 15 igår, godis och chips i mängder fick det bli;) Vad ska man köpa till en 15-årig kille liksom? Hur lätt är det egentligen? Och hans syrra Anna har kommit hem från Frankrike igen. Bara för några dagar då. Hon åker snart igen. Så henne fick vi träffat idag också:) Och Lise och hennes syster. Dom är så himla härliga allihop! Min mamma fyller år på fredag så dom had evart gulliga och köpt ett jättefint halsband till henne och ställt till med lite "kalas" idag:) Visst var det gulligt? Vad ska man själv hitta på för mamma på fredag? Hon fyller 40, någon som faktiskt har något tips? För något måste jag göra! Jag och syrran har snackat lite. Får prata med pappa också. Det får inte va allt för dyrt heller, för jag är inte fullproppad med pengar;) Hehe. Men något komme rjag väl på men skulle bli glad för tips.

Vad har ni haft för er på sistone? Hände det något kul på erat höstlov om ni hade nåt? Själv slappade jag, träffade Sandra, arbetade i stallet, red som vanligt i lördags. Dock blev det ingen halloweenkväll med tjejerna. Vi skjuter på våran kväll. Kanske inte blir "halloweentema" typ men ja... En kväll hemma hos någon blir det väl i alla fall. Som förr:) Nepp nu ska jag kolla lite mail och så. Vi hörs!

Förresten så är bilden ovan från i somras.

Japp

Jag ville bara säga att nätet krånglar typ varje dag hemma... Får inte alltid möjlighet. Men SKA försöka fixa det snabbt. Hoppas ni håller ut! PUSS:* Sitter i skolan just nu...

Lav ya:)

Och åter igen...

Ja. Då var vi här igen. Förlåt för dålig uppdatering och inget inlägg från igår. Åter igen så lade nätet av! Beror på åsknedslaget här om dagen denna veckan. Men så är det. I alla fall... kom nyss hem från stallet. Var 3 minus i morses och solen sken, så det var verkligen underbart ridväder idag! Så mysigt när man klär på sig mycket, och sitter där på hästen och myser i sin varma fodring i jackan o.s.v. Vi red ute på ängen. Superhärligt!

Ikväll blir det förhoppningsvis halloweenkväll med flickorna. Vet att det var halloween igår men... det passade bättre i dag. I alla fall för mig^^ Lovar att jag ska försöka ta lite bilder ikväll i så fall! Puss på er:*


Red denna underbara lilla häst Iver idag. Bilden är från
en hopplektion för ca 2 år sen.

Var även i stallet igår och arbetade:) Massa mys! :)

RSS 2.0