Uppdatering

Sitter och lyssnar på asnajs musik och nuter av lördagkvällen. Idag har jag och Josefin varit på löshoppning och hästvidhand-kurs för Uno Bohman med Sandokan och oj vilken glad häst vi hade den här gången! Haha. Så himla rolig. En riktig glädjespridare dess utom, han fick alla att skratta. Och vad duktig han var! Han börjar dess utom bli riktigt fin, känns som att musklerna börjar sätta sig på rätt ställen. När jag red han igår innan jag åkte och jobbade så var han en dröm att rida! Vilken energi, vilken kraft. Och han var positiv till allt arbete och verkar gilla det raka bettet!
I morgon ska jag och Josefin rida ihop, hon tar Sandras häst och jag Sandokan. Trevligt!

Jag och sötbrudar gick dess utom till Lipz igår för vi tänkte dra en trevlig utgång. Ööh... kaos är ordet jag letar efter. Kön var hemsk. Vissa blev nertrampade och andra fick andnöd, ambulans tillkallades... Det slutade med att jag kom in men inte mina vänner typ? För att det var fullt. Så vi gick och käkade kebab i stället och åkte hem och surade haha! Jag är trött på Lipz. Nästa gång får det bli utgång i typ götet i stället.

Älskade Idomin!

Det är väl inte precis en nyhet att idominsalva är skitbra för torra läppar! Men jag nämner det ändå!
Smeta på massa idomin innan ni går och lägger er! Läpparna blir babylena redan efter en natt... Tredubbelt så bra som skitiga Lypsyl eller typ Labello...

Finns ju faktiskt som läppbalsam också...

Najs najs

Idag ställde jag klockan på 7 men gick upp runt 10! Haha det är jag i ett nötskal. Hur som helst så klev jag i alla fall upp innan 12;) Åkte och jobbade på Bergahästen, fixade stallet och red ett par hästar. Därefter åkte jag till Sandokan och myste:) I morgon blir det hård dressyrträning innan jag åker och jobbar igen! Måste ju rida honomriktigt ordentligt nu innan träningen på onsdag.

Och igår var jag igång i 14 timmar typ. Först åkte jag och Linda till Skara med två hästar, gud så jobbiga de var! Haha herregud... Sedan fixade jag och Frida stallet, därefter fick jag vikariera på Fridas lektioner då hon plötsligt kände sig dålig. Tre timmar i regn och blåst! Mysigt värre. Ridhus jatack!  

Hur som helst så är det skönt med lite arbete igen, skönt att få röra på sig och slita lite! För hur kul är det att bara gå hemma egentligen? Eller hur kul är det i längden och bara göra onödiga saker som att gå på stan bara för att eller dricka kaffe om dagarna? De första månaderna efter studenten i våras tyckte jag att det livet var alldeles underbart och ämnat för mig! Men sedan blev jag bara mer och mer rastlös...


Yay Anna Anka!

Efter att ha suttit hemma hos Emelie, käkat pizza och chips och kollat på I form med Anna Anka så är jag nu mer peppad än någonsin. Nu jävlar är det slut på onyttigheter. Nu ska jag börja hårdträna. Orkar inte mer! Haha. Är mätt som en fet gris och mår illa av pizzan. I morgon blir det morötter och gröt. Haha! Och åh vad jag längtar efter zumba-pass på F&S!

Hur som helst så var det en trevlig kväll med Emelie:)

Redan tillbaka?

Som rubriken säger. Jag kan inte hålla mig borta från bloggen längre än 3 dagar haha!
Så nu är jag tillbaka, även om det inte kommer att vara supereffektiv uppdatering alltid kanske.

Hur som helst så har min helg varit skön med en hel del stall och goda vänner. Precis vad jag behöver under deppiga dagar då jag har varit lite nere. I lördags gick jag, Sandra och Kajsa på bio och såg Himlen är oskyldigt blå. Ytterst trevligt! Igår hälsade jag på Nathalie och Christoffer, jag och Nathalie satt och käkade morötter och dip och kollade på Bonde söker fru... Herre säger jag bara haha!

Idag har jag, mami och syrran varit på Överby där jag fick en superfin vinterjacka av mami:) Fick köpt mig en söt mössa också så nu är jag utrustad för vinterns äckliga snö!

I morgon ska jag åka och jobba på Bergahästen i ett par timmar med Linda. På kvällen blir det pizzakväll hos Emelie! Livet rullar på...


Jag och Gallardo f.2006 förra vintern:)
Foto: Linda Aronsson, Bergahästen.

Bloggpaus

Jag tar en bloggpaus på obestämd tid. Jag har ingen inspiration och bloggen är bara tråkig att läsa, jag hittar inte kameran och en blogg helt utan bilder suger. Dessutom så har jag inte ens en egen dator för tillfället utan är tvungen att sno syrrans varje gång. Sjukt jobbigt faktiskt, jäkla virus. Men vi ses ju på facebook för guds skull!:)


Snö

Jo det är sant, det snöar tamigfan i oktober! Igår snöade det massor och så lade det sig! Men tur att det håller på att smälta nu:) Men jag känner verkligen på mig att det kommer att bli en lika helvetesvinter som förra året. Usch. Är det någon som verkligen verkligen inte är någon vintermänniska så är det då jag!

Jaja, man får väl göra det bästa av situationen och försöka undvika deprission, höhö. Igår kväll köpte jag chips och så satt jag hemma och drack breezer för mig själv och kollade tv! Ganska mysigt faktiskt:) Haha! Men nu blir det inget sånt mer, jag saknar faktiskt morötter och havregrynsgröt!

Gaah, jäkla vinter. Jag har verkligen ångest inför vintern och kylan. Jag borde verkligen flytta till ett varmt land. Ja jag borde. Haha!


Yepp

Tjatja!
Anledningen till att jag inte har bloggat är att jag har varit hos Antonia sen i tisdags. Dock är facebook uppdaterat, jag orkade bara inte vara osocial och skriva ett inlägg här;)
Hur som helst så har det varit tre trevliga dagar. Dock var idag en ganska sorglig dag då Antonias vackra häst Quattro lämnade jorden. Men det var bäst så, hon har det nog jättebra där hon är nu. Hur som helst så släppte Antonia och hennes valack KG av mig hemma för en stund sedan. Har hållt henne sällskap när hon har haft fullt upp med att packa i kartonger och säckar dessa dagar för att hon ska flytta ända bort till Mullsjö. Så nu dröjer det nog innan vi syns igen:(

Ikväll ska jag nog bara chilla framför tvn och lata mig. Och i morgon ska jag åka till Sandokan och pussa på hans mule i massor och bomba honom med massa massa morötter bara för att:') Okej, blir nog ett hårt dressyrpass eller tömkörning också haha;)

Vi höres.

Söndag 17 okt

Gaah, jag hittar inte kameran! Min blogg är så tråkig utan bilder:(
Hur som helst så har jag och Josefin varit iväg på löshoppning för Uno Bohman med Sandokan idag. Gud så stolta vi var över honom!:D Han var väldigt energisk och positiv till detta. Första gången också. Mycket god frambensteknik och god samarbetsvilja. Aw. Det trodde vi verkligen inte om våran klumpiga vita dressyrsak som knappt har koll på sina ben! Det gick över förväntan och han slog bara i en enda gång.

Och jo... Idag började jag min havregrynsdiet! Jag ska givetvis äta annat nyttigt än bara havregrynsgröt också men mycket kommer att vara havregrynsgröt. Vidrigt men det är bara att stå ut. Nu ska jag nämligen gå ner i vikt. Jag är fast besluten och inställd på detta. I morgon bitti blir det till att kliva upp och laga gröt (givetvis UTAN något annat som t.ex. socker eller sylt tillsatt) och ge sig ut och motionera! Svårare än så är det nämligen inte. Så himla enkelt egentligen. Det gäller att göra sig av med fler kalorier än man tar in helt enkelt.

Nä, vi syns på facebook! Köss:*

To do

Alla har vi nog drömmar om saker som vi vill göra innan vi dör.
Och ingenting är ju omöjligt om man bara vill det tillräckligt mycket.
Här är några saker som jag måste ha gjort innan jag dör. Och jag
ska se till att alla punkter genomförs. Listan kommer säkert att fyllas
på med tiden...

  • Åka på vildsafari i Afrika.
  • Simma med delfiner.
  • Resa till/i varje världsdel.
  • Köpa mig en riktigt fin dressyrhäst.
  • Bli något inom det jag brinner för.
  • Bli en riktig jäkel på att rida dressyr.
  • Leva loppan och bara njuta av galenheter som ung.
  • Kunna tänka tillbaks som gammal och minnas ett alldeles fantastiskt liv.
  • Känna att jag har gjort någon nytta i denna värld och hjälpt behövande människor på något sätt.
  • Känna att jag har åstadkommit något bra för miljön och gjort många fler insatser än jag redan har gjort.
  • Krama en apa.

Sunny friday

Oj det blev en rolig utekväll igår, men usch det är inte kul när man får i sig för mycket och inte mår så bra. Hur som helst så dansade vi röven av oss allihopa och hade skitkul! Förfesten var hos mig och alla mina favoritbrudar från Nuntorp kom:) Hihi. Kajsa var med oss såklart också! Hur som helst så lovar jag mig själv att det ska dröja innan jag festar igen. Jag har slutat se meningen med det typ. När man inte tycker det är speciellt meningsfullt längre då har man nog partat lite för mycket, haha. Men det var absolut jättetrevligt med alla mina flickor, jag har saknat dem!

Idag ska jag åka till stallet och rida dressyr i paddocken på den vita pärlan. Det är underbart väder. Igår red jag ut med Anna och Sandra. Sandokan har verkligen börjat tända till, bygga muskler och bli sitt vanliga jag igen! Det är så sjukt roligt när man känner hur hästen bara vill jobba och tycker det är kul, och är så energifylld att man inte riktigt vet när hästen ska explodera. Både ute i naturen och i paddocken.

Och så har jag bestämt mig för att ändra på mitt liv! Eller... mina vanor då;) Ska börja gå upp 7-8 varje morgon, bara käka nyttig kaninmat och träna!! Jag var duktig ett tag men nu har det bara varit bedrövligt. Jag ska ändra på hela MIG själv:) Kissies tips om att bara äta havregrynsgröt är nog inte så dumt altså... Havregrynsgröt ska nog bli min föda! Även om jag avskyr det. Okej kanske inte BARA gröt, men väldigt ofta ska det nog få bli gröt! Vill man vara fin får man lida pin. Gröt är svinäckligt.

Sömnproblem

Jag har seriösa sömnproblem och jag vet inte varför. Igår lade jag mig. Kunde inte sova. Klockan gick. Jag somnade inte. Inte en blund fram till nu sisådär 6-7 på morgonen. Helt otroligt. Snart ringer klockan, så det är liksom ingen idé att stänga av datorn och försöka sova igen. Jag har nämligen tvättid idag på morgonen, underbart underbart! Höhö. Nåja, efter tvätten hämtar Anna upp mig i alla fall, så åker vi till stallet och rider ut en sväng:) Vi och Sandra.
Nu mellan tvättmaskinerna ska jag städa hela lägenheten också. Awesome! Det blir nämligen förfest hos mig ikväll, innan Lipz:) Woho ikväll ska det partas! Jag behöver en redig partykväll!


Haha i bildbrist bjuder jag på denna sköna bild från
Stockholm i somras... Fan vad snygga vi är:)

Kort sagt...

Pms-tabletterna är nyss tagna, jag har duschat och ska snart klä på mig:) Idag följer jag med Josefin och Sandokan på träning men först blir det ut till stallet och mocka! Kanon! Så ser min dag ut. I morgon blir det tvätta, rida ut en sväng och på kvällen utgång med underbara vänner. Woho.

Igår kväll blev det bowling och ett par cider på Buddy´s med Josefine, Anna och Kajsa. Efter åt vi middag på Mamma mia. Mycket trevligt! Jag kommer att sakna Anna något oerhört när hon flyttar till Västerås...


Pms-anfall

Blir förbannad. Dess utom har jag pms just nu och då är det inte roligt när något inte blir som jag vill. Varken för mig själv eller de som vistas i min omgivning. Nu skulle jag beställa en jacka på Ellos.se. Så står det att den inte kan beställas för att min beställning inte har nått gränsen på minst 200 kr? Men jackan kostar liksom 600 spänn? Vad är problemet? Och inte nog med det... Nu stod det att jackan var slut också. Jag fick katalogen med nyinmkommet hem igår? Tog det slut över en natt? Jag dör-.- Jag dör av ilska. Nä, det får bli till att gå till en riktig butik i stället. Jävla Ellos.

Hur som helst så ska jag städa snart (passar ju jävligt bra på en pms-dag som denna...), sedan blir det stallet och rida. Solen skiner, jippie.

Tömkörning

Igår tömkörde jag Sandokan och det var första gången någonsin som han blev tömkörd. Han var väldigt spänd och förstod inte i början. Men sedan kunde han slappna av emellanåt och frusta t.o.m. Mycket bra! Vi kom aldrig till att göra något avancerat givetvis men det gick bra. Han stegrade sig bara en gång och vände sig emot mig och vägrade tre gånger. Men med en lugn och harmonisk inställning och kommunikation med honom så gav han sig allt ganska snabbt. Han bråkar ett tag, till han kommer på att det inte är någon idé. För det är banimej ingen idé. Man som människa får ju aldrig ge sig. Det är ju det värsta man kan göra. Jag tror att om jag tömkör Sandokan regelbundet så kommer han att bli jättefin! Detta var nyttigt för honom. Det första jag kommer att jobba med är ju såklart att få honom avslappnad och inte känna obehag med tömmarna. Därefter tillkommer resten.

Nu har alla i stallet påpekat att de vill lära sig tömköra. Varför inte? Jag lär dem gärna!=) Jag har Anders på Nuntorp att tacka att jag gärna tömkör hästarna. Alla hästar borde tömköras då och då. Det är lika nyttigt för hästen att jobbas utan ryttare som för ryttaren att se hur hästen ser ut från marken. Och man kan göra så otroligt mycket med töm. Sidvärtsrörelser, alla sortes ridvägar, gå in på volt... Finns massor med saker. Man kan göra det mesta, i alla gångarter. Sketabra.
  

Lyckad fest

Det blev trerättersmiddag och på tok för mycket vin igår. Men gud så trevligt vi hade! Lyckad kväll igår hos Josefine:) Jag har slarvat bort min kamera så blev inga bilder från min sida i alla fall. Men förhoppningsvis kanske jag kan sno lite bilder från någon av de andra tjejerna!

Ikväll blir det nog film och chips.

Snart ska jag till stallet och pussa på Sandokan. Har inte bestämt mig för om jag ska rida eller tömköra honom än.

Hemma

Oj vilken resa. Stackars Emelie som fick köra hela långa vägen till Hageby gård! Gården var jättemysig och jag trivdes där. Jag hade beslutsångest men bestämde mig dock för att åka hem och inte ta jobbet. Både Ann och Bengt var supertrevliga och jag gillade dem! Fina hästar och trevlig personal! Dock skulle en av mina arbetsuppgifter innebära att åka ensam ner med Ann till t.ex. Holland med typ nio hästar, startanmäla henne, hålla koll vad som händer i sekretariatet, ta hand om alla nio hästar (hingstar också) alldeles ensam och följa tidplanen supernoga. Och jag kände att det kunde bli lite för jobbigt och svårt för lilla jag. Jag har inte ens stor erfarenhet av tävlingar på det viset och inget får ju bli fel heller. Märker hon att det blir för många fel så åker man nog ut altså;)
I stallet och på gården kände jag att jag skulle klara av tidsplanen och uppgifterna men detta med de stora internationella tävlingarna altså, det gör mig mest nervös! Så jag och Emelie lämnade gården igår kväll. Sedan ringde jag Bengt som just då inte var hemma och förklarade att detta var nog inte något för oss och tackade för att vi fick komma. Då säger han "Oss emellan Sabrine; jag tror absolut att du skulle klarat jobbet! Jag ser att du är glad och positiv till allt hela tiden och du skulle fixat detta, tvivla inte". Gaah, kunde han läsa mina tankar? "Jag tycker absolut att du ska satsa på hästbranchen i framtiden och hitta ett stall du vill till. Tänk på det! Du är duktig och kan. Jag är nämligen god vän med Rolf-Göran Bengtsson och han har haft samma hästskötare i elva år...blabla..".

Shit, hans ord gav mig ju ännu mer ångest över att jag tackade nej! Men det gav mig också ett höjt självförtroende, att höra från en så rutinerad och erfaren människa inom branchen att man är duktig och klarar av saker. Skoj! Så nu sitter jag här hemma och vill bara tillbaka för en provmånad. Borde jag ringa tillbaka efter helgens tävlingar? Eller borde jag kanske stanna hemma och fokusera på mitt körkort, fixa ett jobb i Trollhättan och bara ta till mig den här lilla resan som en erfarenhet och suga åt mig vad han sa?

Hur som helst så började vi åka hemåt igår kväll. Men Emelie höll på att somna framför ratten så vi tog in på vandrarhem efter 52110 felkörningar typ. Vi sov ut ända till 11 i förmiddags! Helt underbart. Så åkte vi till Ullared och shoppade på ridsportsavdelningen innan vi åkte hem. Fick med mig bl.a. ridbyxor, sporremmar, tömmar och lite smått och gott:)

Skoj liten trip i alla fall.

Snart ska jag lägga mig. I morgon blir det Överby, stallet med Anna och 18-årspartaj hos Josefine på kvällen.

Puss:*


Fixartisdag

Jag har tvättat sedan åtta i morse! Fasiken vad bra. Snart ska jag hoppa in i duschen och sedan försöka städa lite här hemma. Senare blir det en sväng ut till Torp köpcentrum. Och ikväll ska jag bara titta på tv och chilla när jag har packat! Ska upp tidigt som sjutton i morgon. I morgon bitti bär det av mot Lund och Hageby gård med Emelie:) Blir nog bra detta. Hoppas bara att jag hittar ett par enkla, vanliga, snygga ridbrallor som inte är för mycket (krislösning till Torp idag!). Man kan ju inte komma och se ut hur som helst till ett sånt ställe även om man bara ska vara hästskötare om man börjar där;) Ett gott första intryck kan ju inte skada heller! Sen får vi se vart detta leder... Antingen går det åt helvete eller så går det hur bra som helst! Det vet man aldrig. Hihi. Det ska i alla fall bli skoj att hälsa på dem och se på mycket snygga hästar.

Nej nu får det bli duschen. Hörs vi inte mer efter detta inlägget idag så hörs vi nog till helgen eller nåt såntdär. Vi får se! Puss.

Life is beautiful

Jag är glad för varje dag jag lever. Jag är glad för allt jag har. Jag är glad för att jag har många möjligheter i mitt liv. Jag är glad för att jag är jag. Och jag är glad för att jag älskar mig själv. Jag är glad att jag är stolt över mig själv. Och jag är överlycklig över att jag aldrig ger upp trots att det är på gränsen många gånger. Jag är glad och lycklig över att jag har er omkring mig. Ni som älskar mig. Ni som jag älskar.

Man kan uppnå precis vad man vill. Snart kommer jag att bevisa för mig själv att det är sant. Snart. Jag kommer aldrig att sluta tro på mig själv. Jag förtjänar att tro på mig själv.

Det viktigaste är att man själv är stolt över sig själv. I alla lägen. Jag ångrar ingenting. Det borde inte du heller göra. Var stolt.

OC

Ååh, inatt nördade jag och syrran en hel säsong av OC! Helt otroligt att de la ner serien. När syrran sen blev trött runt tre så gick hon och la sig. Men nörden Sabrine satt kvar och kikade de två sista avsnitten. Haha jag kan säga att jag sov länge idag. Jag åt frukost för inte alls längesen;)


Söndag

Sitter och lyssnar på musik och kollar läget på Facebook. Vad sjuttsingen gjorde man innan facebook? Vad hade folk för sig? 
Hur som helst så har jag inte gjort något speciellt idag. Var och red Sandokan förut. Sedan åkte jag hem och käkade ris och köttfärsröra. Mumsigt.

Dä ä frädag.

Tjatjaa bloggen! (sjukt störande uttryck men jag får inte ur det ur huvudet!)
Kvällen igår med Sandra på Lipz var trevlig med massa folk och vi träffade en hel del roligt folk som man inte har träffat på år och da´r!
Träffade även en del söta vänner också:) Skoj skoj.

Idag har jag uträttat lite ärenden och sedan bar det av till stallet. Jag red Sandokan i paddocken och när han inte var rädd för alla skuggor p.g.a skymningen eller bilar som körde förbi i full fart så var han riktigt trevlig och fin:) Jobbade enbart med lösgjordhet och att mjuka upp sidorna idag! Jobbar även varje pass (självklart!!) med att motbygga snedheten i honom och där ska det bli jättekul att tömköra honom mer!:) Hur som helst så hoppas jag att Sandokan är fin att sitta på för Josefin i morgon nu när jag har mjukat upp honom såpass idag;) De ska iväg till Kungälv på working equitation-träning. Skoj och annorlunda! Ledsen att jag inte kan följa med i morgon men ska bli spännande att höra allt om träningen och hur Sandokan betedde sig sedan.

I morgon kväll åker jag, mamsen och syrran till Felicia på kalas för att fira henne långt i efterskott! Det har inte blivit av innan eftersom att hon har varit bortrest så mycket efter att hon fyllde 18. Våra familjer har känt varandra sen vi var pyttesmå barnungar och brukar även gå på varandras "släktkalas", mahah.

För övrigt så är det en mycket lugn kväll hemma idag. Har ätit hemmagjord pizza och bara chillat. Skönt!

Ne, vi höres.


RSS 2.0