Tjatja

<-fail.
Woho, nu drar jag snart till stan och möter upp Sandra!:)
Sedan åker vi till stallet, därefter hem till mig och gör oss
i ordning inför utgången ikväll. Nice, nice!

Det finns tydligen jobb!


Sorry för världens kassaste uppdatering. Jag har inte så mycket att skriva egentligen. Livet rullar på och jag har erbjudits många olika jobb i veckan, askul! Jag åker till Skåne i nästa vecka och hälsar på i ett finfint tävlingsstall, ska bli väldigt spännande (om inte lite läskigt t.o.m)! Ägaren har ringt mig flera gånger under veckan, himla roligt! Kul när det känns som att det klickar redan i telefonen. Men man kan aldrig veta försen man träffar personen och ser sig omkring på stället:) I morgon kommer Emelie hem till mig en sväng, så ska vi ringa till lite olika ställen. Mycket skoj! På kvällen blir det stallet och fixa åt den vita lilla hästen innan det vankas utgång:)

Livet är härligt just nu. Idag var jag med Josefin och Sandokan på träning. Och jag ska också få prova att träna för samma tränare så fort en tid blir ledig! Spännande:)

Nej nu är klockan mycket. Vi hörs i morgon flickor och pojkar! Natti.

Nattligt tjat

Shit nu är jag vaken sådär sent igen... Och förlåt för en jäkligt tråkig design men var inte alls nöjd med bilden på mig i headern. Så tog bort den;) Får be syrran ta nåt nytt fin kort på mig med sin braiga kamera. Vad har hänt idag då? Inte så mycket. Jag lovade mig själv att gå ut och powerwalka idag men det sket sig visst haha. Har inte haft världens bästa humör idag heller. I morgon blir det i alla fall en sväng till Överby köpcentrum med Jessica och Antonia (förhoppningsvis Mickan). Blir säkert lite shopping! Och åh, igår shoppade jag världens underbaraste väska. Är kär i den.

Jag har bestämt mig för att ändra på mitt liv också! Och det ser ut som att jag kanske kommer att lyckas. Hope so. Allt handlar om inställningoch tankar. Att kunna styra sitt tänkande. Det mesta går om man bara vill och tänker till, gör upp en plan.

Yeehaa

Åh, idag har jag shoppat två par underbara skor och massor med kläder!:):):) Det gillas skarpt. Efter shoppingen red jag Sandras Bucanero på uteritt med Josefin och mamsen. Vi slapp undan regnet, puh! Efter stallet åkte jag och jobbade på Ben´s och idag var det trubadurafton. Himla kul hur en trubadur kan få folk helt vilda;) Men annars var det lugnt. Jäklar vad Redbull/vodka gick åt idag.

I morgon ska jag upp tidigt och rida Sandokan. Efter stallet ska jag uträtta massa ärenden, träffa Anna förhoppningsvis och på kvällen kommer det hem lite folk (släkt) för att fira att jag fyllde år förra veckan. Sött! :) 

Utgång ikväll

Hejsan sötnosar!
Blir ett snabbt inlägg idag. Jag ska strax klä på mig för Emelie hämtar upp mig. Sedan drar vi till Sandokan så att jag får ridit honom en sväng:) Efteråt hämtar vi Mickan hemma hos henne i Brålanda, hämtar Emelies cider och sedan hem till mig för att göra oss i ordning! Bra eftermiddag. Blir lite förfest på mitt rum haha. Sedan kommer Kajsa och så åker vi till Lipz, tror André ska med ut också. Hoppas på en trevlig kväll med fina vänner!:)

Nä vi höres, köss.

Nån gång i våras...


Haha vad gör jag? Hm, undrar vad jag tänker där?


Happy? Haha och finnen i pannan är rätt gullig;) :D

Rädda isbjörnarna

Gaaah är uppe tidigt och tvättar. Underbart skoj, inte.
Läste nyss en artikel på msn om att många isbjörnar nu tvingas äta sina egna ungar för att överleva. Jag blir så ledsen på världen och mänskligheten. Alla måste göra något, och det är inte för sent. Men mycket snart är det det. Detta är en konsekvens av klimatförändringarna och växthuseffekten. Havet som brukar frysa till is står nu öppet och isbjörnarna kan inte ta sig någonstans.

Ett mycket enkelt alternativ är att bli isbjörnsfadder (eller fadder för något annat djur som hotas starkt) hos WWF. Klicka här.




Födelsedag

Min födelsedag spenderades hemma. Har tagit det lugnt och slappat hela dagen! Skönt. På kvällen blev det prinsesstårta efter en god middag! Blir eventuellt utgång i veckan för att fira:) Annars så är det ju faktiskt inget speciellt med att fylla 19. Tack för alla grattis idag! Min facebooksida är nog överfull med grattishälsningar, gulligt:)<3

I morgon ska jag städa (jippie) och följa med Johanna och hennes pålle på träning. Ska hjälpa henne att lasta och filma träningen:) Mycket nyttigt att få sin träning filmad! Det är det bästa du kan göra, titta på dig själv och se dina fel med egna ögon. Och givetvis det du gör bra också! Så kära läsare, försök att få någon med dig på träningarna som kan filma!

Puss och godnatt.

Vi gillar olika!

Jag måste bara hylla Vi gillar olika-kampanjen! Det är viktigare än någonsin att säga det nu. Vi gillar olika! Länge leve mångfald! Främlingsfientligheten måste dö ut.

Och jag är emot all rasism. Det är inte bara bland svenskar som det existerar utan rasism har såklart sin existens även omvänt och mellan olika folkgrupper och nationaliteter. Inget av det är okej. Inget av det är något annat än förjävla skamligt. 
Ett exempel är t.ex. Frankrike som skickar ut alla romer just för att de är romer. Vad fan händer med världen? 

Jag gillar olika, det hoppas jag att du också gör. 

Valet 2010, skamligt

Det är oerhört skamligt och pinsamt att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Det som verkligen inte fick hända. Det är rent ut sagt förjävligt. Och jag tycker att alla ni som röstat på SD borde skämmas över vilka ni är. Över vad ni vill. För det ni antagligen vill är att skapa ett kallare Sverige. Ett kallare, otryggare och mer diskriminerat samhälle. Men jag tycker också att ni som röstat på SD ska stå fullt ut för de ni är. Det värsta jag vet är de rasister som uttalar sig om invandrare och utlänningar men sedan går och käkar en kebab med palestinasjal runt halsen och sedan går hem i nästa stund för att boka en nöjesresa till Turkiet. Nä fyfan. "Vi är verkligen inte rasister". Nähä? Jag blir oerhört upprörd över att så många röstade på SD. Upprörd. Vad vill ni? Är det jobbigt att se en mörkhyad person på stan? Är det jobbigt att se personer med slöja i bankomatkön? Är det jobbigt att Sverige är mångkulturellt och att man ska få vara den man vill och är? Herrejesus. Är det ett problem att många invandrare och utländska lever i Sverige? Nej det är inget problem. Problemet är ni. Det är ni som är poblemet. Ni vill bara ha något att skylla på. Såna jävla ynkryggar ni är. Fyfan.

Och givetvis är jag besviken över att De rödgröna inte vinner (men å andra sidan, som sagt, ikväll så finns ingen vinnare nu när den här situationen har uppstått)... Men det finns nog hopp. Mycket måste ändras till valet 2014. Och nu måste samtliga partier ta sitt ansvar, SD måste ur riksdagen. För Sveriges skull.

Och tur är väl det att det i alla fall finns betydligt många fler i Sverige som vill spotta på SD än de som vill ha dem i riksdagen. Jag hoppas att det förblir så.

Jaha:)

Jag har inte så mycket att skriva. Har bloggtorka. Livet rullar på, jag rider en Sandokan som för övrigt var jättefin och trevlig idag, idag följde jag med Sandra och hennes lilla Bucanero på sadelprovning och träning hos Linda. Trevlig dag!:) I morgon kanske det vankas utgång om inte bara en hemmakväll. Får väl se. Det är faktiskt fredag!

...och Skisser för sommaren med Kent måste vara världens underbaraste låt.  

Lite tjöt

Gårdagen spenderades med Emelie och Sandra. De kom hit och fikade, blev ett jäkla kalas. Mitt nya sunda liv skulle börjat förra veckan, bra där! Haha. Sedan drog vi till Överby och kikade lite. Emelie shoppade som vanligt. Haha! Det var första gången sen Bulgarien som vi tre träffades samtidigt (våran Felicia är ju i Norge nu). Herregud vad jag saknar Bulgarien. Bulgarienveckan var helt klart den bästa veckan på hela sommaren, på hela mitt år tror jag. Det var verkligen värt allt elände som hände där. Det var värt allting. 

På kvällen åkte jag och red på Bergahästen. Saeta är en pms-häst! Men det kanske passar bra med en pms-ryttare, haha;) Anna som fick körkortet igår körde hem mig, grattis gumman!:)

Idag ska jag nog inte göra ett skit. Får väl se om det blir någon övningskörning ikväll kanske:) Jag måste ta mitt körkort fort som fan. Klarar inte av att inte ha det längre. Dess utom så måste jag skynda mig med det så att jag kan åka iväg och jobba på något av ställena som erbjudit mig att provjobba. Det hade varit rätt skoj tror jag, åka iväg och jobba med hästar för ett tag. Bara för att. Annars är jag inte så jäkla noga med att lämna Trollhättan, men det verkar inte finnas några jobb här omkring. Om man inte vill stå på gatan för typ Telenor och jaga folk och bli en sån som alla vill nita. Och jag har inte lust att jobba på restaurangen livet ut liksom... Men å andra sidan så har jag ju haft planer på att plugga till våren. Men bara tanken på matte får mig att tycka att livet suger. Haha!

Helgen

Hmm... då har även denna helg passerat. Igår spenderade jag mestadels av dagen i stallet. Letade efter tappsko i hagen i regnet, ibland önskar jag att hagen var liten. Badade en smutsig vit häst, tränade på att gå in i spolspiltan. Helsike vad svårt det ska vara att bara trampa rätt in där då (idag kom vi dock på bästa metoden; backa in honom!). Lagade även regntäcke, som självklart var sönder efter bara EN användning. Haha, hästjävlar...
Kvällen firades sedan med pizza och toblerone. Helvete vad jag ångrar det, pizza är äckligt. Euuw.

Även idag spenderades i stallet.

Fick ju feber inatt så har inte varit jättepigg idag. Mår inget vidare. Hur kan jag bli sjuk igen? Så jäkla typiskt. Jag spyr på sjukdomar nu, är så trött på att vara sjuk!

I morgon kommer Emelie och Sandra och våldgästar mig med bakelser! Gud så trevligt!

Knäppte några bilder med syrrans kamera på Josefin och Sandras Bucanero:)
Ett smakprov...
 



Frääädag

Igår var det party. Bulgarienbrudarna Sandra och Sabrine drog med sig två nyss fyllda 18-åringar ut på Lipz igår! Söta Kajsa och min älskade gamla klasskompis Mikkanpikkan hakade på! Trots att jag inte var så party igår så blev det himla trevligt! Kan det bli annat med dessa tre underbaringar?:) Det var ett jävla drag på lilla Lipz, mycket folk. Härligt! Efter krogen köpte jag och Sandra lite fyllekäk (länge leve Sibyllas kombibricka!) och sedan gick vi hem till Sandra där jag deckade på hennes soffa. Idag låg vi och drog oss till 12 på eftermiddagen nåt såntdär, sedan åkte vi till donken. Man måste ju ha bakismat också!:)

Senare på eftermiddagen hämtade Sandra L upp mig och så drog vi till stallet. Jag red Sandokan i paddocken idag. Vi tränade på halter, han är riktigt olydig den kraken! Herregud... Och pigg som aldrig förr. Men det är skoj att han är så pigg:) Avslutade passet med lite voltarbete också, fick böjt igenom honom. Han är himla mjuk och fin nu faktiskt. Kändes inte nåt stel. Härligt!
Sandra var en ängel och mockade och fixade hösilage och kraftfoder åt mig medans jag red. Hur gulligt är inte det? Och vet ni vad? Hon gjorde samma sak för mig igår! Sötan då. 

Under kvällen har jag bara kikat lite Idol och slappat. Skönt såhär på en fredagskväll, speciellt när man har en pms-kväll. 

Babbel...

Hej! Först måste jag bara säga att AnaGina är nog världens underbaraste blogg/webtv!!! Haha. Humor så det skriker om det. Hon måste ju bli riktigt stor en dag... För jäklar vad hon kan skådespela och shit vilken humor! Ingen slår henne. Klockrent allting hon gör. Inte nog med det, hon sjunger sjukt bra också. Kan man vara mer talangfull?

Hur som helst, jäklar vilken fin höst vi har haft hittils! Sol varje dag:) Och äntligen har jag kommit igång med övningskörningen igen. Snart, snart så är jag inte efter och inte har något körkort mer;) Kanske borde börja plugga lite teori senare idag också.

Och jag och en vän till mig har fått svar på två jobbansökningar! Vi var välkomna att komma och provjobba i oktober... Men då är frågan (om man nu tänker att det går så bra så att man får det)... Flytta långt bort och ha hästar som sitt yrke... Eller stanna hemma och fokusera på det förbaskade körkortet och styra upp saker och ting här hemma? Jag inser att jag behövs här just nu också. Speciellt för en viss person. Skulle jag åka så lämnar jag henne i sticket. Och nä, mitt hjärta säger att det är fel. Okej, man kan ju åka i bara några månader. Men ändå, då försvinner fokuset på körkortet och allt igen och jag orkar verkligen inte börja om igen haha! :) Kanske är bättre att vara hemma och få allt det gjort. Körkort och hela fadderullan så är man klar med det sen! Hmm.. det märks väl inte att jag lider av beslutsångest?

Nåja, ikväll blir det utgång med kära vänner! Innan dess ska jag övningsköra till stallet, rida Sandokan, och övningsköra hem igen. Precis som igår. I förrgår körde jag till Uddevalla, det går framåt i alla fall!

Nej nu ska jag pallra mig in i duschen tänkte jag. Efter att ha kollat facebook. Jag erkänner, jag är beroende av facebook. Slaviskt beroende.

Virusattack

Okej såhär ligger det till... Anledningen till att jag inte kommer att blogga lika aktivt nu ett ett tag beror på att min dator har angripits av nåt jäkla virus som sabbar hela datorn. Den ska nog skrotas, lika bra att köpa en ny! Fan.

Men vi hörs när vi hörs!:) Syrran är så snäll och lånar ut sin dator till mig ibland, hihi.

Puss.

True love

Här kommer lite bilder från här om dagen i stallet, hos Sandokan hjärtat... (Och jag förstår inte varför vissa bilder hamnar åt fel håll trots att jag vridit dem rätt innan).

Foto: Sara BC


 
Sandokan trivs kanon i sitt nya stall!:)


Okej, han är inte den snyggaste nu... Men snart är kungen i sin vanliga,
snygga form igen! Fetmagen borta, musklerna tillbaka och manen lång...
Efter den här igångsättningen ska det gå FRAMÅT, inte bakåt. Tur att han
inte går på bete längre!:) Och när träningarna kommer igång snart... Åh
så bra det blir då! Nu måste vi bevara hans fina kvalitéer med omsorg!
Han har bara haft lite otur det här året, den stackars kraken... 











Hierro



"Under en båtresa till ön Hierro förlorar Maria sin lille son Diego.
Har han fallit överbord? Har han blivit bortförd? Ingen vet. Diego
är helt enkelt bara försvunnen.

Sex månader senare försöker Maria leva med sin smärtsamma
förlust och gå vidare med sitt liv, när hon får ett oväntat telefon-
samtal. Man har hittat kroppen efter ett barn och Maria måste
återvända till Hierro. Tillbaka på ön - ett skrämmande landskap
befolkat av ondskefulla varelser - tvingas hon konfrontera sina
värsta mardrömmar..."

Denna fantastiska thriller/skräck av spanjoren Gabe Ibañez och med
producenterna bakom Pans labyrint och Barnhemmet (som för övrigt är
lika underbara) är bara så.... så fantastiskt underbar. Den här fina
historian om en mors oändliga kärlek till sin son griper tag i mig med
allt vad som får mig att inte kunna slita blicken från skärmen en enda sekund!
UNDERBAR film! Måste ses av alla. :)
Dock var den inte så läskig som jag förväntade mig men det gör inget
för hur bra allt är gjort gör filmen bäst i alla fall! Det fanns inget dåligt
i den här filmen. Ingenting. Och det är då inte ofta jag inte hittar något
jag tycker är minus i en film!


Fredagskväll

Någon mer än jag som är sugen på lite vin och kantarellstuvning såhär på en fredagskväll? Eller kantarellpaj! Mmmh... Det märks väl inte att jag är hungrig?;) Jag är vrålhungrig! Frukost klarar man sig inte långt på i mättnad på en hel dag. Hoppas på att det lagas god middag ikväll här hemma! Blir sen middag. I min familj har det alltid varit så. Extremt sena middagar för det hinns liksom inte med tidigare på dygnet hos oss då det finns så mycket annat som ska göras haha!

Idag har jag varit i stallet och grejat och ridit ut med Josefin:) Mycket trevligt! Skulle åkt till stan och hälsat på Linda en sväng men hann inte riktigt med det... Får väl bli en fika i nästa vecka i stället! Jag känner att jag inte riktigt hinner med alla så mycket som jag vill hinna med. Min telefon går 24/7 och jaa... Jag måste bli duktigare med att försöka hinna träffa alla underbara mer! Det har ju varit mycket med hästarna och annat på sistone, men nu börjar allt bli i sin ordning!:) Så skönt.

Ja, här sitter jag på en fredagskväll... Trött och hungrig. I morgon bitti åker jag ut till stallet igen:) Hoppas på lika fint höstväder som idag!


Fördelen med hösten

Okej det finns många fördelar med hösten. Men den största är nog att alla insekter, fästingar, myggor m.m. försvinner!! Här om natten hittade jag en feeeet fästing som hade sugit klart allt blod KRYPANDES på min kudde. Jävla katt. Usch! Paniken trängde sig på mig som aldrig förr haha. Som ni vet så är fästingar min största fobi. Usch ALLA kryp är vidriga. Jag välkomnar altså kylan bara för att bli av med ohyran! Den enda insekten som inte är vidrig är väl typ fjärilar... heeheeeh.

Just nu sitter jag i ridkläderna redo för en tur ut i skogen med Josefin på hästarna! Ska bli mysigt, solen skiner ju!:) Det är en behaglig svag höstkyla ute.



Chiao alla! (haha typ 3 år gammal bild)

Nattinlägg

Tjoho!
Jag tänkte slänga in några rader innan jag drar mig till sängs. Fyfan vad kallt det har blivit ute. Typ svinkallt på natten. Öhm, 8 grader visade termometern på förut. Hösten är här för att stanna! Hur ska jag klara mig i vinterkylan sedan? Hmm... En jul i Thailand hade jag då inte tackat nej till! Svensk traditionell jul är inte så jädra noga altså... 

Hur som helst så blev det en sväng ut i skogen på tottosarna förut. Vi utforskade lite ridvägar i det för oss helt nya området. Finns miltals med skogsvägar att galoppa på, underbart! Och många backar att klättra i, skeeeetabra!! Nu jäklar ska Sandokan igång på riktigt, och jäklar vad muskler det ska byggas! Han ska bli lika biff som han var. Och lika mjuk och fin att sitta på som han en gång var;) Maha. Lydnaden ska vi också jobba på, mycket. Han har fått för sig en massa fulheter igen. Han skiter i mig (eller Josefin), tar bettet och tror att han kan springa iväg och göra vad han vill. Han är nonchalant och tror han är kung. Okej, han ääär kung. Men han ska inte få vara kung över sin ryttare. Samarbete och kommunikation finns det något som heter! Striderna ska bort...
Söta Sober traskar bakom mig och Sandokan så snällt medans Sandokan fjantar sig. Inte okej. Men det blir snart ordning när man kommer igång med riktiga dressyrpass och träningar sedan! SötSandokan var ändå söt idag:) Den hästen har faktiskt fastnat i mitt hjärta. En kanonhäst. Josefin ska vara stolt ägare!

I morgon ska jag och Josefin ut och rida ihop!:) Ska bli jättemysigt. Jag tar Sober i morgon. Ska försöka knäppa lite fina bilder ute på det nya stället också.

Nej nu är klockan snart 2! Inte okej Sabrine. Gå och lägg dig.

Natti, köss.


Mobilbild. Sandokan som relativt nyanländ till
Sverige:)

Garderobsrensning

Jag hatar att städa. Jag försöker att intala mig själv att det inte är så hemskt egentligen, men det går inte så bra. Jag vet inte vad som har hänt med mig på sistone. Jag har blivit skitstökig och mitt rum ser ut som 7x15 svåra helvetesår mer än vad det brukar. Usch. Och jag som avskyr röra! Hur kan jag då låta det bli såhär? Städhjälp skulle inte vara fel altså. Igår rensade jag min garderob. Det spelar ingen roll hur många gånger man rensar den, det blir alltid likadant igen. Men den här gången måste jag försöka hålla min garderob i ordning för att rensa garderoben är verkligen värre än att städa! Det tar ju förfasiken flera timmar! Aah! Hur kan man ha så mycket kläder som man aldrig använder?

RSS 2.0