Årets sista dag

Det är ju helt sjukt att det redan snart är slut på 09! Känns som att det nyss var 2000! Hur som helst så var jag ute och shoppade mig sketasnygga kläder till ikväll, sista minuten igår! Ikväll ska jag hem till Linnea och fira med några, det blir nog trevligt:) Jävla synd att Sandra blev sjuk<3 :( Krya!!

Det har hänt mycket under året som gått:) Tack alla mina nära och kära, vänner och familj, för detta året! Ni har varit toppen, som alltid! Älskar er mest! Det här året har ändå varit det bästa på länge. En uppryckning i mitt liv och det känns underbart. Även om det har varit lite tråkigheter så var det här året great! Jag har kunnat lägga det mesta av det jobbiga förflutna som förstörde mycket för mig varje dag bakom mig, jag har fyllt 18, jag har ryckt upp mig rejält, jag har haft underbara stunder med underbara människor... Tack alla! Men jag vill också tacka mig själv och ge mig själv en liten stjärna, för det är jag värd.

I morse åkte jag till stallet och red Benni. Det var underbart! Det var bara Benni och jag... och dimman och snön. Han gick jättefint och allt kändes så harmoniskt. Ibland är det skönt att rida ensam utan sällskap, då kan man koncentrera sig och fokusera på en själv och hästen helt och hållet. Känna kommunikationen och kontakten med hästen på ett annat sätt. När det bara är en själv och hästen som existerar och inget annat. Men självklart är det kul med ridsällskap annars!:) Har ju varit supermysiga ridstunder tillsammans med tjejerna i stallet!

Från hästryggen... (vet inte varför det inte gick att rotera bildjäkeln. Roterade den men så fort den kom upp här så var den inte roterad? Aja, ni får väl vrida på huvudet;)


GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!!:D


Dessa mysdagar...

Idag har jag varit i stallet som vanligt. Red Alegria en sväng och så Bennibusen såklart:) Sedan assisterade jag när veterinären kom och drog ut lite vargtänder och vaccinerade massa hästar. I morgon blir det en tur i snön på Benni som vanligt och så ska jag nog jobba Levitona lite också:) Mys<3 SötAnna följer med och fotograferar och så är ju Kajsa där också. Trevliga gänget!:)

Snart drar jag en kort shoppingrunda på Överby med mami. Får väl se om jag hittar nåt. Kika kan man alltid göra.
Puss!


Längtan

Längtan. Det känner vi nog alla. Den där känslan, det där suget. Jag tror att människan behöver få längta riktigt mycket ibland. Det är bra för oss. Det är väl längtan som får oss att stå ut lite bättre? Längtan får oss ju att bita ihop lite mer? Något att se fram emot, något att kämpa för. Sluta inte att längta. Eller snarare, sluta inte att kämpa för det ni vill uppnå, för det ni drömmer om, det ni har en längtan till.

Söndag

Idag har jag varit i stallet och galopperat Sandokan i den djupa snön. Det tyckte han var riktigt roligt! :) Det är så härligt nu när det är så mycket snö!:)

Jag har inte kommit in i duschen än, så sitter och stinker häst haha. Jag var en sväng och inhandlade ett par nya shortchaps i läder på Granngården efter stallet också. Det var ingen rea alls på Granngården men det fick duga ändå:) De var inte så dyra i alla fall.

Tänkte hoppa in i duschen snart, vet inte vad som händer resten av dagen. :)

Har ni handlat nåt kul på mellandagsrean då?

Vinterland!

Herre min skapare, säger jag även om jag inte är ett dugg kristen, vad mycket snö det är! Hur mycket snö finns det egentligen? Jag skulle upp och jobba på Nuntorp i morse men kom ingenstans. Det var snöstorm och hela bilen var insnöad, grävde ut den, fastnade, tog 3 timmar att komma loss, fastnade igen 50 m från huset. Lyckat! Vi insåg då att det var värdelöst att försöka ta sig vidare. Det gick bara inte! Jag gick upp halv 5 i morse. Inte illa va? Vilken tur att det löste sig med personal i alla fall!

Hela dagen har jag sett ut från fönstret och sett hur grannarna fastnar i snön. Och ingen jävla plog har det kommit heller!? Skamligt! Ingen plog på hela dagen, man ramlar bara runt i den djupa snön när man går utanför dörren. Helt sjukt. Nästan över allt annars är det ju plogat, men dåfan inte på min gata! Det är riktigt Störande. Tidigt i morse var det ju så mycket snö att man nästan inte såg bilarna på parkeringen. Puh!

Hur som helst så tog vi oss ut i snön på eftermiddagen för att ta lite vinterbilder i alla fall, jag syrran och mamma. Tänkte maila över lite bilder till Australien där kära mormor med man just nu befinner sig för att hälsa på min morbror och hans tjej med släkt för att visa hur jäkla mycket snö det har kommit! Men det kan kanske hända att de råkar se bilderna här redan innan de blir ivägskickade!?;) Man vet aldrig haha. De skickade ett fint videoklipp till oss där de hade skrivit i "god jul" sanden och sprungit i havsvågorna. Hmmmm... man är inte alls avundsjuk eller så;)
 
Men vinter är väl ändå rätt mysigt? ;)




Syrran! På det här stället var det i alla fall plogat!:)


Jag:)


Mamma gömmer sig?;)


Dagens...


1. Kalle Anka
2. Snö. snö, snö!
3. Mysiga vinterturer till häst




1. Snöstorm - Det kan väl åtminstone sluta blåsa samtidigt som det snöar gärnet?
2. Blöta strumpor - Det är hopplöst på vintern ibland...
3. Torra läppar - Aj! Vilken tur att hederliga Lypsyl finns!




Min Misse säger också god jul:)

Håll koll på hunden!

Red en tur ner till ängen på Benni med Josefin och Sandokan för att jobba hästarna där idag, mitt i snöstormen haha. Mitt i passet så kom det en hund (som vi först trodde var en varg) och sprang mot hästarna. Hästarna blev jättestressade från att ha varit ganska avslappnade, lugna och arbetsamma. Hunden jagade ju typ hästarna och jag trodde fasiken att hunden skulle hoppa på Benni på bakbenen så jag fick hoppa av och jaga bort hunden. Ägaren stod i sin jäkla trädgård och ropade på hunden länge men fastän hunden sprang iväg mot oss så stod idioten kvar och sket i det? Ser han inte att vi rider och att hans hund hoppar på hästarna liksom? Går man inte ut och hämtar hunden då? Jag satt upp igen men hunden förstörde vårat ridpass, hästarna var verkligen stressade, hoppiga, springiga, fjompiga och letade efter monster hela tiden sedan så vi avbröt faktiskt och red hem igen. Det var ingen idé att bråka med hästarna och försöka jopbba dem när de var såna. Jag blir så arg på sånt! Ägare som inte kan hålla koll på sina djur.


Jag och Benni väntar på Josefin och Sandokan.



Man är rätt påpälsad! 3 tröjor och en nästan knälång
jacka som är uppdragen, haha.


Grabbarna<3 Dudo och Jol.


Självaste Jol!:)

Hoppas ni hade en god jul!

Julafton

God jul allihopa!!:)
I morse blev det en skrittur på Benni ihop med Linda, Josefin och Sandra ner till ängen. Mysigt! Kom hem lagom till lunch, duschade och fixade. Har firat jul hemma med familjen idag. I morgon åker jag och rider Benni och Alegria som ska sättas igång efter en hovböld. Mysigt med stall varje dag! På lördag jobbar jag på Nuntorp igen och söndag blir det upp tidigt och ta hand om utsläppet på Lindås och rida skötpållen Sandokan samt rida Benni och säkert Alegria. Blir nog bra;) Haha. Jag är så gott som fullbokad hela lovet och även därefter framåt. Härligt härligt!

Nej nu ska jag käka en Paradispralin och vara social mot familjen tänkte jag. Hoppas att ni fick en underbar julafton!

Och återligen lite hästbilder...


Benidorm som har varit jättefrusterad över att han inte får trava
eller galoppera än, denna veckan! Haha.



Supermysiga grabbar!:)


Danföredopparedan

Det har kommit så mycket snö nu så jag kan inte tro att det är sant! Det har knappt snöat på flera år och så blir det en vit jul. Hallå vad är fel? Haha. Mysigt!

Idag har jag jobbat i stallet på Nuntorp. Skönt att tjäna lite pengar:) Jag och Sara tog traktorn till lösdrifterna idag och jag överlevde t.o.m när jag körde den. Puh. Var livrädd innan, haha jag hade liksom glömt bort hur man körde!? Det tog en kvart för oss att komma på vart man lade i backen. Smart va? Haha men allt gick fint. Dagen har rullat på och jag har frusit om fötterna! Brrh.

I morgon ska jag nog upp till stallet och skritta Benni på en tur. Funderar på om man kanske skulle skritta ut en sväng. Eller om det blir skrittarbete i paddocken. Vet inte än. Och så är det ju julafton. Jag firar jul här hemma med min lilla familj:) Mys. Det har handlats och fixats idag.

Vi hörs!

Och GOD JUL! ...på er alla.


Ännu en dag i stallet

Det blir ett snabbt inlägg, jag hinner inte med datorn knappt! Idag åkte jag till stallet och red Jol på lektion. Gick mycket bättre än när jag red honom sist gång! Han blev himla trevlig till slut! ...Efter några turer av skenande och ryck han fick, haha. En gång gjorde jag mig nästan beredd för att han skulle hoppa över paddockstaketet, haha. Han fick vila igår och då blev det som det blev idag. Men till slut lyckades jag faktiskt få honom jättefin, lugn och arbetsam.

Efter det så skrittade jag Benidorm som sätts igång efter en lång vila. Pigg eller vad? :) Han fjompade sig, studsade och joxade i början men sedan hittade jag honom bra i skritten. Det blir såklart skrittarbete ett tag framöver och skrittarbete är bra:) Får väl se när han kan börja travas och galopperas, det återstår att se. Benidorm är en himla fin häst!
Blev kvar till 16.00 efter att ha hjälpt Josefin i stallet. Hon var ju så underbart, fantastiskt snäll som skjutsade hem mig igen! Tack och lov att jag fick slippa bussen idag, jag avskyr de bussarna! Längtar efter körkort... I morse var Annas mamma så snäll och körde mig. Vilka snälla människor det finns?
I morgon åker jag och rider Benni. Blir till att göra det typ hela lovet nu.


Benni bus:)

Kvällen idag spenderades hos underbara människor:)<3
Och kvällen i morgon kommer att spenderas med underbara
människor<3 :)


Stall...

Puh vad jag är trött!
Jag har varit i stallet och slitit hela helgen;) Idag var det nog den stressigaste söndagen jag har varit med om! Men så är det ibland.

Ikväll skulle jag åkt iväg men det går ju nästan inga bussar på söndagar här i småstäderna!? Jag blir galen!! Jäkla söndagar altså..
Men jag kan i alla fall glädjas åt att jag har jullov... :):):) Det blir nog en hel del stall på jullovet, ska sätta igång Benidorm och rida Josefins ögonsten. På tisdag blir det Ice age-marathon hos Emma. Wiie, blir en myskväll med underbara vänner. I morgon ska jag rida lektion samt skritta igång Benni. På kvällen hittas det nog på något skoj, får man hoppas på:) Mitt sista jullov ever nu!:)


Jag var bara tvungen att sno! (förlåt), bild lånad från
Bergahasten.se. Vi tog lite kort på några försäljningshästar
igår, här är jag på 3-åriga Gallardo. Verkar vara en himla
trevlig och lättsam häst. Jag har dock redigerat ljuset på
bilden lite. Och vädret är ju underbart ute nu, även om det
är upp mot 14 minus! 

Sjuk Sabrine

Jag är sjukling nu:( Jag vaknade i morse av en fruktansvärd huvudvärk. Jag kunde knappt stå på benen så jag fick ringa till skolan och jsukanmäla mig sista dagen på terminen. Jag skulle åkt till stallet och ridit nu men jag har liksom feber. Det är nog bättre att skita i att rida idag så att jag kanske orkar upp tidigt och arbeta i stallet lördag och söndag. Så typiskt att nästan alla är sjuka nu för tiden! Så ikväll ska jag kurera mig med Ipren, vatten och en bra film! Myyys.

Så nu har jag ÄNTLIGEN jullov! Jag har längtat efter det här sedan höstlovet. Åååååh vad skönt att slippa skolan för ett tag! Jag ska dock jobba på skolan tre dagar på lovet men det är ju faktiskt en annan sak:) Det innebär ju faktiskt inte en massa plugg. Det blir till att fira jul hemma med min lilla, lilla familj i år. Det blir säkert jättemysigt. Nyår har jag inte planerat än men det blir säkert någon fest av nåt slag;)

Vad ska ni göra under jul och nyår då?

Allt går.

SUCK! Jäkla plugg. Irriterande. Känns som om jag har fastnat. Som om jag har ramlat ner i en svacka, gått in i en ond virkel som är sluten. MEN, jag vet att det bara är en känsla:) Allt går om man bara vill det tillräckligt, det har jag lärt mig under mina fjuttiga 18 levnadsår. När det gäller allt i livet så kan man allt man vill, man kan nå de mål och drömmar man har. Ens drivkraft är bara viljan. Att vela något starkt.

Hur som helst så håller jag på med min projektrapport för fullt. Den ska vara inlämnad i morgon senast för att gå godkänt, men det roliga (eller kanske inte så roligt?) är att läraren sa till mig för två veckor sedan att på torsdag den 17e december skulle rapporten vara inlämnad. Jag skrev till och med upp det i min kalender! Och idag skickade hon ett sms och sa att onsdag den 16e december så skulle den vara inlämnad. Sånt här gör mig fruktansvärt frustrerad och irriterad. Men vad ska man göra? Det är bara att bita ihop och göra allt. Det blir nog bra:)

Till min stora förvåning så fick jag godkänt idag på tappskoprovet. Efter många om och men och "det här går inte" så gick det ändå till slut! Trots min alltför negativa inställning. När läraren drog ur mina sömmar ur hoven och bad mig göra om för att nitarna var för dåliga, då fick jag bara bita ihop och spika om. Men jag klarade i alla fall kursen;) Så det var ju tur det!

Hur som helst så är jag ledig i morgon och tack och lov för det! Då ska jag plugga klart det sista.

Nu ska jag fortsätta på min projektrapport innan jag hoppar i säng!

Natti:*

It´s monday.

Tjolahopp.
Åh är grinig på skolan. Måste plugga ihjäl mig nu. Men men. Jag har väl lite att skylla mig själv också.

Idag har jag varit i skolan. Inget speciellt med den, hade hästraser i 3½ timme. Sedan bar det av till stallet och där red jag Josefins pålle Sandokan på lektion:) Det gick jättebra, så det var ju nice:) Han är så himla fin. Dagens höjdpunkt är när jag kommer till stallet! Det får mig att tänka på annat än jobbiga saker och jag mår bra. Jag mår inte piss annars heller men jag är ganska grinig och trött på vardagen och skolan nu för tiden. Vad underbart det ska bli med jullov! LOVE.

Nej  hörrni, i morgon ska jag till tandläkaren, så jag missar lite mer än halva dagen. Jag får helt enkelt komma en halvtimme försent till tappskoprovet. Bussarna går dummare än någonsin nu när de har ändrat busstiderna! Vardagsproblem haha.

Bye.


Sandokan, den vita, i somras:) Jag ser fram emot att lära känna den
här hästen mer, jag ska ju hjälpa Josefin och sköta honom nu. Det blir
nog bra:D

Natti.

Trevlig helg!

Åh det snöar lite lätt ute och marken är frusen! Äntligen! Jag avskyr det där leriga, milda, äckliga.

Jag sitter i pyjamas och myser av att jag nyss kom på att jag inte börjar skolan förrens efter lunch i morgon. Hur underbart som helst känns det! :) Så nu har jag inte lika stor söndagsångest längre även om jag snart ska lägga mig.

Hur som helst så har min helg varit lugn och skön, trevlig med underbara människor:) Igår var ju Antonia här och färgade sitt hår, på kvällen kom fyra störtsköna tjejer från stallet som jag rider ihop med på middag hem till mig. Det blev tacos, kladdkaka och godis +singstar och film:) "Dumpa honom!", en rätt halvdan film men den funkar. Det blev en kväll utan alkohol, och det var faktiskt rätt nice. En viss person var ju så bakis igår så jag förstår att hon hade fått nog haha;)

Idag försov jag mig och hoppade panikslaget upp ur sängen. Jag skulle ju vara i stallet 9.30! Gosh liksom! Men jag ringde Nathalie och allt löste sig:) Jag red ut på Diplomatico som var ganska stressad den här gången. Det blev knappt några skrittsteg och han hoppar åt alla håll, studsar på stället för att i nästa stund galoppera iväg när han märker att hästen framför kommer för långt bort, stegringar försigår också. Men jag älskar honom i alla fall! Han är ingen häst som sticker, utan han reagerar faktiskt på små tygeltag. Jag känner mig lugn på honom och stundvis när han får sina ryck så lugnar han sig allt emellanåt. Han var inte avslappnad och så lugn som förra gången men jag tyckte att det gick bra ändå. Han lär sig nog till slut att sluta hålla på som han gör på uteritter. Men jag tror att stress och en enorm nypa osäkerhet hos hästen ligger en hel del bakom. Jag vill få fram ett till ord, men jag får inte fram det. Jag har ju det på tungan! Jag kommer säkert på det när det här inlägget är avslutat;)
Nåja, efter uteritten så skulle jag ridit ut och motionerat Josefins häst men han hade en tappsko så vi struntade ju då i det.

I morgon blir det skolan, sen stallet och på kvällen får jag väl försöka plugga lite. Sista veckan innan jullovet! Helt underbart! :)

Lite bilder från igår kväll...(klicka för större format)



Behaglig lördagseftermiddag

Sitter och taggar för en myskväll med fyra balla stallbrudar:) Det blir tacos, efterätt, något gott att dricka, film och bara umgås. Så om en stund ska jag börja hacka sallad och vara duktig och fixa maten!

Jag gick faktiskt upp vid 8 i morse. Det är duktigt för att vara mig på en ledig helg;) På dagen kom Antonia och hennes kära mor på besök. Verkligen trevliga människor att umgås med och det blir alltid så intressanta samtalsämnen! Mycket trevligt, de hade med sig världens kladdigaste kladdkaka, mumma! Idag är nämligen min onyttighetsdag (som jag bara får ha en gång i veckan).

Igår var det ett sött litet luciatåg i ridhuset på skolan. Hästen Emil är faktiskt bedårande söt men han syns kanske inte så bra på bilden... Dessa mobilbilder!;)


Äntligen fredag!

Jag slänger in ett snabbt inlägg innan jag sticker och rider:)
Kom hem från skolan för en liten stund sedan då det var eget arbete sista lektionen. Jag och jessica passade på att göra lastningsprovet i häst och blev klara tidigt så att vi kom med den tidiga bussen. Perfekt!

Som sagt så ska jag iväg till stallet snart. Mysigt<3 Ikväll blir det städning för fulla muggar och Idol! Heja Calle;) Mitt rum ser ut som fan och lägenheten är rörig så jag måste verkligen städa innan i morgon. På förmiddagen kommer Antonia och hennes mor på besök och i morgon kväll blir det middag, massa gott och lite sådant med stallbrudarna hemma hos mig:) Mys mys. Jag känner världens underbaraste personer!

Nej nu går bussen om en stund. Jag ska hinna byta om och pallra mig till hållplatsen. Pusshej.

Det är torsdag

Clementin är gott! Mums!
Jag håller på mitt nyttiga liv än så länge;) Bortsett från en kopp choklad i morse men det var faktiskt, helt utan att det är en bortförklaring, för att jag mådde illa och verkligen behövde något i mig. Kräktes i morse också, lite läskigt faktiskt. Det händer då och då och det är väl inte normalt? Och det är ju inte magsjuka... och jag är inte gravid. Hm. Och alla prover jag tog här om veckan har inte visat något speciellt. Men läkaren funderar fortfarande på vad det kan vara med mig... Eller på vad de ska göra. Jag har i alla fall fått svar på mitt knä, och det är en spricka i minisken som de inte tänker eller kan göra något åt. Grattis, det tog nästan ett år för dem att komma på vad det var för något. Jippie-.-

På tal om något annat så kanske jag drar ut på krogen i kväll. Matilda fyllde ju 18 i lördags så folk ska fira henne, och grattis i efterskott säger vi till henne på bloggen:):) 
Jag kom hem från skolan för en stund sedan och ska snart iväg till stan och fixa lite saker. Blir väl en sväng till Lilla edet också för ytterligare saker att fixa.

Vi hörs!:)


I bildbrist...

Mitt nya liv igen?

Åh vad skönt det var att gå upp tidigt fast jag är ledig idag! Jag var uppe 8 och tvättade (haha tvätta är väl inte så härligt men jag hatar att vakna runt 12 och inse att man har sovit bort halva dagen). Nu sitter jag här och ska städa och plugga (om jag hinner). Senare idag åker jag ner till Överby en sväng för att träffa min fantastiska, underbara vän Felicia som det var alldeles för längesen jag träffade:)

För övrigt så har jag startat mitt nya liv, för hundratolfte gången säkert. Jag får väl se hur långt jag kan hålla det den här gången;) Men förhoppningsvis tillräckligt länge... Mitt nya liv består av: endast en gång i veckan då jag får käka något onyttigt så som godis och allt sånt skit (men helst aldrig, men då lär jag gå under under mina pms-dagar). Resten av dagarna ska jag leva på kaninmat, soppa, grovt knäckebröd och GI-mat. Jag rör mig ändå ganska mycket i veckan men det räcker inte så det får bli, utöver slittimmarna i stallet och all ridning, träning och motionering, motionering, motionering! Så nu får ni hålla tummarna för mig;) Den här gången ska jag lyckas hålla detta!


Dagens...


Julmust!





Lera!
Den här årstiden är det värsta ihop med hästar. Leriga hästar, leriga täcken, lera upp till smalbenen i de stora hagarna... Usch för det! Jag önskar att det kunde bli snö såhär lagom till jul:)


Tröttsam vardag

Jag hann inte blogga igår (blir det inte såhär lite väl ofta va?).
Hur som helst så var jag hemma hela dagen igår... Jag var trött och mådde illa. Så jag sjukanmälde mig. På kvällen åkte jag och red lektion på Diplomatico. Det gick inte jättebra men ändå helt okej den här gången. En kombination av trötthet och ovilja tror jag. Trötthet från oss båda;) Men det kan ju inte alltid gå bra eller hur?

I alla fall så åkte jag till skolan idag. Suck för det. Men jag tog mig igenom dagen ändå. Red Triton på morgonen, han kändes fin och arbetsvillig. Trots att han är trött på ridhuset och är lite deppig. Han borde skrittas ut på lång tygel ett tag tycker jag. Eller bara leka, klättra och ha kul i skogen. För han mår inte så bra och det syns så väl på honom nu tycker jag:/ Känns lite förjävligt att rida honom på lektionerna då faktiskt.

Eftermiddagen bestod av tappskokursen på 3 timmar och jag förstår inte hur jag ska vara redo för provet nästa vecka! Jag kan inte spika på en sko! Eller jag kan, men på en hel del försök... Och jag kan inte raspa en hov plan. Eller jag kan men det är så jäkla svårt? Jag känner mig efterbliven, seriöst efterbliven. Att jag ens spikade på Bellas sko förra veckan? Hur klarade jag det när jag inte klarar av det på en avhuggen död hov nu?

Knepigt.

Lång dag

Idag har det varit en lång dag!
Den började med att Josefine hämtade upp mig 6.40 imorse. 7 var vi i stallet, fodrade, fixade, släppte ut skruttisarna och fyllde på foder i lite tunnor och såntdär. Sedan har dagen bara rullat på.
Jag red ut på Diplomatico idag också. Han brukar alltid stegra sig, hoppa åt alla håll och vara helt förjävlig ute så det har knappt gått att ha med honom på uteritter för elever. Men idag så hade jag i alla fall fått i uppdrag att ta mig an honom och rida ut. Han måste ju faktiskt lära sig nån gång! Jag har ridit honom en del och ute på ängen och såntdär men inte på vägarna och i skogen, men jag har ju sett hur han har varit. Så jag var förberedd på rodeo ute på grusvägarna. Meeen så lugn han var om man jämför med hur han brukar vara! Han krånglade bara en eller två gånger! Han blev ganska stressad i början av skogspartiet och om Lindas häst kom för långt före men sedan lugnade han ner sig även där. Det gick hur bra som helst och uteritten blev skön i stället! Så jag var jätteglad över att han var så lugn som han var. Jag kommer att vara lite ledsen när någon kund köper honom faktiskt. Ännu en hästkrake som jag har fastnat för. Hade jag haft 117 000 kronor så hade det inte varit helt omöjligt att det hade blivit ett litet hästköp:)

I morgon är det upp tidigt till skolan som gäller. Det blir hästlektioner hela dagen och på kvällen blir det ridning på Bergahästen. Gött!


Diplomatico.



Underbar ridning

Hejsan hoppsan! Det får bli ett snabbt inlägg innan Idol med uppdatering av dagen.
I skolan kom det några nior på informationsdag och tittade på när vi red lite, Malin var där ju:) Trevligt trevligt, vi får väl se om hon söker till Nuntorp eller inte;) Hon skulle kolla några andra skolor innan hon bestämde sig.

Hur som helst så var sista lektionen bestående av historia inställd (yey!) så jag åkte hem, käkade och sedan stack jag direkt till stallet. Red Saeta (som förresten har nästan lika krullig man som mitt hår:) på lektion och gud vad jag gillar henne! Hon hade mycket större gång än vad jag hade tänkt mig innan hon var bara så åååh! När man känner att allt bara flyter på smidigt. Jättefina öppnor och Frida berömde oss jättemycket för att hon var så fin i formen och avslappnad med betoning på fin! Då blir jag jätteglad och när jag är glad går det ännu bättre! Dock bråkade hon en hel del och brötade men det var för att hon blev trött och tyckte det var lite jobbigt när hon gick där hon ska gå och var tvungen att jobba. Hon är ju trots allt 5. Vi tränade lite öppnor och fattningar från skritt och lösgörande arbete. Jag älskar dessa PREhästar, det är verkligen skillnad i jämförelse med de stora halvbloden. Det är det faktiskt. Känslan, gången, sättet, mycket.

Hur som helst så börjar Idol nu. Så jag ska sticka och käka korv med bröd +potatissallad framför TV:n. Mumma!:)

Vi hörs i morgon! Jag ska arbeta i stallet hela helgen:)

Bild på Saeta får komma upp en annan dag! Puss.


Snö!

Det snöasr! Mysigt som bara den:) Hoppas det fortsätter såhär fram till jul.
Nu ska jag fortsätta att se på Glee och fixa lite saker:)

Pusshej<3

Vi hörs i morgon.

Skön dag!

Jag tar just nu en paus från pluggandet. Ett inlämningsarbete om miljöpartiet är på g:)
Idag körde Emelie oss till skolan. I bilen snackade om hur skönt det skulle vara om typ religionen var inställd. På morgonen när vi kom till skolan så tittade vi på en kort film om djurförsök och duskuterade det i fritidsrummet på samhällskunskapen. Sedan fick vi reda på att religionen på 3 timmar var inställd! Klockrent! Visst, det är i och för sig synd om läraren som är sjuk. Men det kändes faktiskt helt underbart att bara ha en lektion på morgonen. Dessutom fick vi gå cirka 20 minuter tidigare. Härligt!

Så vi åkte från skolan och käkade frukost bestående av korv med mos från 7eleven. Sedan blev det en mockningsrunda hos Emelies häst innan hon var lika gullig som alltid och körde hem mig. Vilken snäll, underbar vän jag har!

Vid 10-11 var jag hemma!

Jag tänkte vara duktig att plugga klart alla arbeten i samhällskunskapen och jag har bara ett kvar. Politiskt parti-uppgiften. Jag valde att skriva om miljöpartiet för att jag tycker att deras politik och hur de arbetar verkar bra. Dock har jag ingen aning om vilket parti jag kommer att rösta på vid valet 2010? Kan ju vara bra att fundera lite på det haha. För självklart tycker jag ju att alla med rösträtt borde gå och rösta.

Nej nu får jag väl slutföra min sista inlämningsuppgift i samhällskunskap.


Dålig bild med Trollhättan är fint på sommaren:)


Vinter

Åh det är mysigt nu!
Frost och kallt ute. Ingen lera och inget regn. Underbart! För jag avskyr regn! Det har regnat hela hösten.
Dock tål jag knappt kyla. Förr hade jag inga problem med minusgrader men så fort det blir 2 minus nu så känns det som om jag ska dö ungefär! Jag tror att det plötsligt en 20 minus och jag hackar tänder för ingenting. Det lite jobbigt faktiskt. Och det spelar ingen roll att jag har varma kläder heller. Jag fryser lika mycket ändå.

Idag har jag tvättat. Det är det jag har gjort. Jag planerade in plugg. Men jag har inte kommit långt alls på den fronten. Jag behöver komma igång med två projekt (eller snarare slutföra) och göra en massa inlämningsarbeten som tar 100 år för mig att göra.

Nej hörrni... Någon som har lust att ses över en fika på stan nån dag?<3

Puss.

Kort uppdatering

Hejsan!
Nu är jag tillbaka från stalltjänsten. Egentligen kom jag ju hem igår men hann inte med datorn. Helgen har varit fullspäckad med händelser. Biten, klämd och avkasstad och skadat mig. Haha lyckat;) Annars har det varit bra:)

För övrigt så har jag spikat på sko på en livs levande häst idag. Och hästen överlevde till och med! Haha. Snart är jag expert på det där;)

Det finns hur mycket som helst att blogga om och det är mycket som händer men jag spar det till en annan gång, om det ska skrivas ner här i bloggen. Hade jag berättat om allt så skulle ni inte orka läsa. Så jag gör detta inlägget väldigt kort.

Btw så är det är skitmysigt med alla julbelysningar utomhus nu och det är underbart att det snart är jullov igen! :)

Vi hörs!


Jag red Triton idag. Det var hur längesen som helst som jag red honom!
Tror det var i tvåan nån gång sist. Go pojk det där!

RSS 2.0