Praktiken

Värmen fortsätter. Men man ska ju inte klaga:) Härligt med riktig sommar. Det värsta är blinningarna... Men man överlever! Idag i stallet har vi inte gjort så jättemycket. Jag och Kajsa har fortsatt att fotografera hästar (började med det igår) i den fina linen! Får se om några kanske kommer upp på deras hemsida sen, i så fall måste ni också få se dem! Jättevackert verkligen.
Det kom en kund från Skellefteå vid 9 som provred och tittade på hästar till klockan 13 ungefär. Hon tyckte om Leon bäst när jag frågade henne. Han är fin han:)

Och idag så var det jag som skulle låsa kontoret och sadelkammaren innan jag åkte hem då jag var sist kvar på eftermiddagen. Och på vägen till bussen så skulle jag ge fånghästen (i detta fallet ponnyn) hö i hagen (hennes hage ligger typ vid hållplatsen). Men innan jag gick till bussen så satte jag mig och åt lite pastasallad på kontoret. Och plötsligt blev klockan så mycket att jag fick skynda mig att låsa och allt det där. Jag traskade sedan raskt till bussen. När jag kom halvvägs och fick syn på ponnyn Prima-donna på avstånd så kom jag ju självklart på att "jävlar hon ska ju ha hö!!". Så det blev för mig att springa tillbaka och hämta höpåsen, kuta till hagen och fodra, hänga påsen på staketet och skynda mig till hållplatsen. Och bussen kom precis! Hann precis. En jävla tur.
         Det värsta var ju att det var runt 30 grader varmt och att springa i den värmen är inte så skönt... Svetten bara rann. Och det var ingen AC på bussen. Borde vara lag på att alla bussar ska ha det på sommaren tycker jag! Man dör ju typ av värmeslag. Min rygg var pissvåt kan man säga.

Varje gång jag åker från stallet så byter jag buss i Vänersborg för att 62:an från stallet går bara ända till NÄL och Trollhättan vissa tider. Idag så trodde jag att jag hade hoppat på en buss som inte gick hela vägen. Så jag klev av i Vänersborg för att sedan läsa på 62:an som åker iväg "Trollhättan via Öxnered". Jag blev förbannad och satte mig i hettan på torget för att vänta på nästa buss. Men vet ni vad? Det var det värt för på nästa buss var det AC!! Det var så svalt så man nästan frös. Helt underbart!

Väl hemma har jag inte gjort nåt idag. Chillat och tvättat lite. Tog självklart min underbara dusch med balsamet cool menthol när jag kom hem. Sent på eftermiddagen åskade det lite. Hade hoppats på ett riktigt brakväder med regn så det rensar luften lite men regnet kom aldrig... Hoppas det inte är så kvavt i morgon bara.

Nej dags att byta nagellack på mina naglar och sedan sova.
Natti.

Går inte att ladda upp någon bild... Blogg.se krånglar. Fasiken!

Hett

Herre gud vad varmt det är idag! Trodde nog att jag skulle tuppa av idag i stallet... Typ när vi lastade hö. Japp det var hölastning och stapling som gällde. Och det är inte lite jobbigt i den här värmen altså! Stackars de som var där i helgen då det tydligen hade varit dubbelt så mycket hö som kommit. Tur att det inte kommer hö igen försen i augusti igen.

Började 7.30, mamma var så snäll och körde mig. Lastade hö, red Leon (han är så fin<3), fikade och fixade stallet. Var en lugn dag. Var ju varken lektioner eller kurs idag. Som jag har nämnt förr skulle jag ju få Leon att lyssna på halt och inte springa iväg (han är stark i munnen) så fort man släpper efter lite. Han var lydig som hunden idag! Han blev jättefin efter några skänkelvikningar och voltövningar. Han var egentligen mycket bättre än sist gång redan från början men bäst var han i slutet:) Framsteg, yey! Fick beröm för att han gick så fint och gjorde snygga skänkelvikningar också och då blir det extra roligt med ridningen.

Och det bästa och absolut underbaraste jag har gjort idag var att ta en kall dusch när jag kom hem! Fy vad det är jobbigt att sitta och svettas i ridkläder på en buss utan AC. Hemskt! Måste typ ha shorts eller något imorrn... Kan tänka mig att folk på bussen inte gillar hästfolk i stallkläder på bussen heller. Lite hänsyn får man väl visa men man har ju faktiskt också rätt att åka buss även i stallkläder så länge man väljer den bakre delen av bussen;) Så egentligen kan ingen klaga tycker jag. Dess utom är inte mina så smutsiga, inget synligt alls.
Jag måste förresten tipsa om ett balsan! Head & shoulders cool menthol. Helt udnerbart! Huvudet blir helt kallt efter en stund och det känns som att man har is i hårbotten. Passar ju perfekt i denna värmen! :) Håret känns så jäkla fräscht efteråt också.



Nu ska jag snart åka till Gardis och ta ett dopp tror jag. Hörs!

Dag med Felicia

Tjoho!
Shit vad varmt det är. Till och med nu på kvällen! Idag har jag svettats en hel del... Och jeans är varmt i den här värmen! Föredrar en tunika eller klänning i den här värmen faktiskt.

Idag har jag umgåtts med Felicia<3 hela dagen. Riktigt trevligt! Tog bussen ner till stan för att möta henne. Vi gick ner till Slussarna och tog en glass. Kulglass är det bästa! Blåbär, polka och chokladsmak! Hur som helst, så satt vi där ett tag och tjatade, gick en promenad tillbaks till stan och tog bussen hem till Felicia. Vi blandade juice med massa is och ett par jordgbbar i ett stort glas var... Det slank ner. Gud vad juice är gott när det är varmt!
         Senare på kvällen ville Felicias mamma gå en promenad så vi följde med henne. Vi bestämde oss för att åka ner till Slussarna igen och gå. Det är ju så himla fint där på sommaren!




Ur en tunnel i/under berget strömmar det ut...






I morgon är det upp till praktiken som gäller. Börjar 7.30 vilket innebär att jag måste upp vid 5 för att ta bussen 6.03 och sedan byta till 62:an som går ut till stallet... Är där 7.15 typ. Great! Måste köpa ett fritidskort så att jag slipper slösa på sms-biljetter jämt.

Natti:)

Sommarnatt

Åh vad härligt det är på natten om sommaren. Jag älskar att slå upp balkongdörren och sätta mig och bara andas in. Luften är ljummen. Det luktar speciellt på natten också. Och det mesta är alldeles tyst. Det är så underbart<3

Någon gång ska jag övernatta under bar himmel. Precis som när jag och min närmaste vän övernattade på studsmattan ett år. Skillnaden är bara att vi gjorde det i början av hösten vilket blev rätt kallt... Jag ska sova ute i friska luften när det är en sån natt som det är inatt. Då det är ljummet. Hihi jag glömmer aldrig den där natten på studsmattan... Jag har foton från den natten, vi var allvarligt talat klädda i minst tre jackor och kappor var +tjocktröja, joggingbrallor och halsduk. Jag har aldrig skrattat så mycket åt mig själv och åt nån annan som då. Grannarna måste trott att vi var ett par luffare som smög oss in i trädgården eller nåt, hoppas de inte såg oss.
          Där låg vi med ett stort överkast över oss på studsmattan. Det var jättefint på stjärnhimlen och vi hade skittrevligt med bästa vän-prat på natten innan vi somnade. Morgonen därpå vaknade jag av att en stor, fet skata sitter på min fot och kraxar. Och vad fuktigt och kallt det var! Hihi jag tänker aldrig lägga upp de där fotona på bloggen... Vissa foton vill man att andra inte ska se bara. Men det är ändå alltid en speciell känsla med att sova ute...
         Ännu mer om man övernattar i naturen. Som när jag, Felicia och Sandra tältade på stranden förra sommaren. Hur underbart kul hade vi inte? Massa kul det dygnet! Och mysigt. Det måste göras om!

I sommar, någon gång, tänker jag tälta! :) Får hoppas på fint väder resten av sommaren också. Men jag ska också sova under bar himmel en ljummen natt som denna, någon gång.

Uppdatering lördag

Vilken dag det har varit. Började dagen med att jag, mamma, Anna och Lise åkte till trafikskolan i Lilla edet för att gå handledarkursen. Så nu är både mamma och Lise mina handledare sedan när jag ska övningsköra. Kan ju vara bra ifall man blir ovänner eller om man tröttnar. Haha. Och samma gäller för Anna.  
Gud så långtråkig handledarkursen är. Den ger typ ingenting. Men jaja. Nu är det gjort i alla fall. Så snart är både jag och Anna förarproffs;) Vi bestämde oss för att börja övningsköra på samma dag, samma plats. Och sedan tävla om vem som hinner ta körkortet först. Jag är inte den typiska tävlingsmänniskan men okej då, kan bli  en kul grej.

Efter kursen åkte vi till restaurangen och käkade lunch. Chicky Bits är namnam! Dock fruktansvärt onyttigt... Vi hade i alla fall himla trevligt när vi åt, i alla fall jag. Syrran hade åkt med pappa till restaurangen redan på morgonen så vi mötte henne där. Hon åkte sedan med oss där ifrån. Himla smidigt;) Åkte, släppte av Lise hemma, vi andra fortsatte mot överby. Anna skulle köpa jeans, jag fick köpt mig vaxremsor från Veet (alltid lika snabbt och smidigt!), mamma köpte puder och hårprodukter och syrran fick köpt sig en pyjamas.

När jag kom hem satte jag mig direkt på vår underbara balkong och bara njöt. Jag var så trött och helt utmattad. Läste en bra bok och drack en drink. Ikväll är jag bara hemma, jag och syrran. Mamma skulle ut med Lise. Jag är ändå jättetrött. Så förlåt om detta inlägget är rörigt eller jobbigt att läsa. Vet knappt vad jag själv skriver...


Michael Jackson är död

R.I.P Michael Jackson.
Han har påverkat en hel värld med sin musik och sina moves.
The king of pop.






Thriller, min favorit! När jag var liten satt hela min familj ofta och tittade på den
här videon. Jag kommer ihåg att jag tyckte att den var jättespännande! Hela min
familj är Michael Jackson-fans.

Dag med familj

Ännu inte bekräftat om Michael Jacksons död. Hoppas inte, hoppas inte...<3

Men nu över till något betydligt roligare... Min dag(:
Började såklart dagen med träning som ni kanske läste i tidigare inlägg. Drog sedan med mamma och syrran till Överby. Shoppade en tröja/tunika, flipflops, en bok till Sara (present i efterskott) och ett par vita leggings. Sara köpte en jättesöt klänning. Och mascaran får vi inte glömma:) Volume impact från Nivea. Har aldrig testat den förut. Hoppas på att den duger i alla fall.


Flipflop från Accent, tunika och leggings från Vero Moda.
Tog bilden nu på kvällen, därför är det så dåligt ljus.

Efteråt åkte vi till Lilla edet och käkade middag på restaurangen. Därefter åkte vi till min kusin och hans familj. De har nyligen fått en till son!!:) Grattis till dem. Min andra kusin Sofien var förståss med. Yey;D Fick dock inga bilder från idag. Glömde av mobilen.

Godnatt.


Michael Jackson död?

Är det sant att Michael Jackson, kungen av pop, är död? Vissa nyhetskanaler säger att det inte är bekräftat, andra tvärt om... Det kan inte vara sant. Världens BÄSTA artist, kan bara inte vara död. Är nästan i chocktillstånd.  Han har alltid varit, är och kommer alltid att vara världens bästa sångare,dansare,artist<3 


Hurtiga och hälsosamma Sabrine talar


Sitter i handduk, nyduschad, nyskrubbad, uppsatt hår och känner mig jättefräsch:) Har tränat i en timme. Så himla skönt! Och vilken tur att knät höll! Eller... det krånglade förståss efter träningen men jag kunde träna i en timme i alla fall:) Motionscykeln och hantlarna fick det bli. Mitt projekt går bara framåt! Likaså strävan efter en snygg kropp... Vägen har bara börjat men det går fortare än man tror!:D Måste fixa min fot så att jag kan intervallträna i skogen också. Det får nog bli sjukgymnast. De kunde inte göra nåt för min fot. Annars får jag börja simma i stället. Eller varför inte både och? 
         Tänkte kanske ta en rask långpromenad ikväll eller nåt:) Trots att jag har en skadad fot. Kan inte hålla mig från promenader. 

Något som är bland det viktigaste om man vill bli hälsosammare och orka med all träning är sömnen. Jag har verkligen insett det nu. Det har ju faktiskt forskats om det och man har svårare att t.ex. gå ner i vikt om man får för lite sömn. Sömnen är lösningen på det mesta. Folk som sover mer blir mindre deprimerade än de som inte gör det. Nu sitter jag inte och säger att deprissioner (stavning?) beror på att man sover för lite... Visserligen kan det det men man mår faktiskt bättre om man sover tillräckligt. Sömnen är kroppens återhämtning. Sömnen är bland det viktigaste kroppen har, och den behöver det. 6-8 timmar per natt minst. Olika människor behöver ju olika antal timmar sömn för att må bra. 


 Sedan kommer vi till kosten då... Finns ju hur mycket dieter och metoder som helst. Jag tror absolut inte på pulverdrycker och matersättning. Hur bra för kroppen är det egentligen?
         Jag tror på att äta mat i lagoma mängder, äta regelbundet och att maten är genomtänkt. Hälsosamma soppor, GI-recept, sallader, eller kanske bara vanlig husmanskost med bra fett från lax o.s.v.? Jag kan ju bara tala för mig själv. Det är ju individuellt vad och hur mycket/lite varje människa just behöver och inte behöver. Och att leva hälsosamt och röra på sig är ju inte något som bara överviktiga eller tjocka människor behöver, det behöver alla oavsett utseende, kroppsbyggnad och situation.

Oj vad klockan blev mycket. Ska gå och sminka mig.
Hörs sen!

arg arg arg

Jag blir fanimej HYSTERISK!!! Kunde bara träna i 20 min innan mitt knä sa stopp. DÖD ÅT LÄKARNA! Så jävla arg är jag. De skulle höra av sig om mitt knä men gjorde aldrig det så nu får jag gå med mitt knä med något löst i det :( Jag får väl ha ont varje dag då. Finns inget att göra. AAAAAAAAAAAAAAH. Arg arg arg arg arg. Ska ringa och skälla. Nu får det fanimej vara nog. Alla läkare som jag mött är bara SLAPPA. Tycker inte att de verkar ta sina patienter på allvar. Och ja, jag kanske har allvarliga aggresionsproblem men det skiter jag i. Jag accepterar inte ett knä som jag inte kan böja för att en lös bit, eller något annat, tar emot. Bara för att jag kan känna något i mitt knä och inte slapprövarna.

Okej. Nu kan jag inte jogga eller gå promenader för min fot. Läkarna skulle höra av sig inom en vecka, det har gått 2. Från början var det en vanlig sträckning, nu är bitar av ledbandet av. Jag har fått jaga dem för att få foten röntgad. Det strålar ut smärta i hela foten, ibland pulserar det. De gör inte ett skit.
Jag kan inte cykla för mitt knä sätter stopp. De kan inte hitta nåt som är konstigt i knäet. Sist jag var hos ortopeden så sa han "Jag ska prata med mina kollegor som är mer intresserade och specialiserade på knän så hör jag av mig". WTF??? Här får jag tid hos ortopeden om mitt förbannade KNÄ och de skickar mig inte till någon som inte är "knäintresserad"??? Blir fan galen. Hatar vården över allt annat just nu.

Vad ska jag göra nu? Hur ska jag nu kunna träna? :( Förbaskat. Hoppas att knäet går över till ikväll så att jag kan träna minst en timme då i alla fall...

Projekt Snyggingkropp

Yeey:D Nu ska jag och syster min träna:) Eftersom att min fot inte pallar jogging eller långpromenad så blir det nog bara en timme på motionscykeln +hantlarna. Jag SKA bli snyggare.


Dag med Sandra

Ooh nu är det sommar på riktigt! Är varmt och soligt ute. Träffat Sandra hela dagen idag. Kikat på stan (butikerna), suttit vid vattnet och solat, köpt en glass och käkat middag på Sibylla. Japp allt har vi hunnit med;) Tack för en fin dag Sandra!
Shoppade dock inget. Men trevligt att kika lite.


Trollhättan är verkligen fint!


Sötan:)
Nu har många turrister börjat komma till Trollhättan (husbilarna bakom) :)


Chill vid vattnet.


Vi<3






Happy smile.

01:13

Oj nu är klockan på tok för mycket. Borde sova nu. Ska lägga mig och läsa en stund innan jag släcker lampan. Så mysigt!  Katten ligger på sängen och spinner också. Härligt.

Natti.

Förresten var det hur längesen som helst jag var inne på forever21. Kikade in nyss och fick syn på dessa
underbart snygga skor!



Och jag tänkte på en till sak... Jag ska ju börja skriva noveller och längre berättelser igen. Det har jag ju sagt sen länge. Har saknat det. Men undrar om jag inte ska ta och börja måla också?:) Känner mig så mycket mer kreativ helt plötsligt. Eller jag är ju en kreativ person men nu känns det extra. Kan ju alltid vara roligt att prova på nåt nytt. Den tanken har slagit mig några gånger sedan jag var hos mediumet som frågade varför jag inte målade på fritiden för.

Kusten

Idag har det varit en riktig chillardag. Hur skönt som helst. Jag och syrran åkte med Felicia, Amanda och Viveka till kusten idag. Blev Unda. Det är så sällan jag håller till ute på kusten. Och det är faktiskt underbart. Badade dock inte (hade ingen badlust just idag), satt mest på land och bara njöt. Gick bara i till knäna. Det var faktiskt ljummet:) Underbart! Älskar sommaren.


Chill på gräset...

I morgon ska jag träffa underbara Sandra:) Var så längesen nu.

Ny design!

Äntligen har jag ny design! Vad tycks? Den är ganska enkel som den förra men mycket bättre nu eller hur? :)


Sommar...

God morgon:) Varit vaken sen 7 och kunde inte somna om. Det var lika bra att stiga upp, duscha, klä på sig och sminka sig. Inte illa att stiga upp så tidigt när man är ledig. Somnade vid 3-03.30 inatt. Så jag är rätt trött idag. Då ska det bli extra skönt att få komma ut till vattnet och sola lite, kanske läsa en bra bok.

Är inte sommaren alldeles underbar?:)

Hörs senare.

Tänker på dig Emelie<3

Sunday

Idag: Shopping på Överby.

Vardagsplagg...

Tröja, top och tunika från Gina tricot. Hippieband från Glitter. Billigt och bra:)
I like it. Lite av det som inhandlades idag i alla fall:)


Och jag vet att typ halva Sverige går runt med den där randiga topen... Men daah man kan ju inte sticka ut eller så;) Haha nej men den är söt:)

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Gjort en ny header till den nya designen som kommer upp denna veckan förhoppningsvis. Syrran gav mig lite inspiration igår faktiskt:)
Annars gick jag en promenad med mor min i 1½ timme förut. Min skadade fot pallade inte så nu har jag ont och haltar. Attans. I morgon blir det förhoppningsvis stranden med käraste Felicia. På tisdag träffar jag nog käraste Sandra. Där har ni vad jag ska göra ett par dagar framåt.

Puss.

Och förresten så fick jag mina betyg hemskickade här om dagen... =) Har VG i etologi och djurkunskap, resten G. Jag är nöjd i alla fall med tanke på hur jag är till skolan... Ändring till trean. Jag ska bli en plugghäst! (:

Pissdag

Hejsan svejsan:)
Jag vet att jag inte har skrivit på 2 dagar men jag har inte haft tiden.
Och idag är jag inte på humör, det är en dålig dag idag. Så jag gör helt enkelt så att jag inte skriver några långa rader nu i helgen... För jag har ingen ork och ingen lust. I alla fall inte en dag som denna. Hur var er midsommar?

Har inte heller några nya bilder att lägga in då min sugiga mobil krånglar och jag inte kan lägga in bilderna jag hade tänkt lägga in.

Älskade badkar

Åh vad gott jag mådde igår. Igår tog jag ett varmt bad, läste en bok, målade naglarna och tog lite hand om mig själv innan jag gick och la mig. Så himla skönt! Då somnar man gott sen... Man behöver såna här kvällar oftare än man gör det egentligen. I alla fall oftare än jag gör det... Skulle vara skönt att ta ett skumbad varje kväll innan man lägger sig. Men så blir det att tiden rinner iväg och så hinner man inte för att man har gjort massa annat under kvällen och plötsligt måste lägga sig för att man ska upp tidigt dagen efter.

Igår var det varmt och solsken ute. Idag regnar och blåser det. Blir säkert ett skitväder till midsommar. Vad ska du hitta på på midsommar förresten? Jag har inte planerat någonting än...
Hur som helst så är Kristine så snäll och hämtar upp mig idag också. Det är rätt skönt att slippa ta bussen ibland. Idag vet jag inte vad som står på schemat i stallet. Fixa och dona skulle jag tro:) Igår kom veterinären och besiktade Hispano som blev såld till Finland. Han gick igenom så han åkte igår kväll:) Han är så otroligt vacker.
          Igår när jag och en av tjejerna mockade en hage så skriker hon plötsligt till. Då ligger det en död katt i hagen. Den såg ganska fräsch ut så den kan inte ha varit död så värst länge. Vi misstänker att den har blivit överkörd och sedan sprungit in i hagen och dött av inre skador. Hur som helst så får såklart vi uppdraget att försöka hitta ägaren. Vi hade redan vart i husen och stugorna runt omkring och knackat på men ingen visste... Så vi tar av halsbandet på katten men där stod heller inget=/ Öronmärkt var den heller inte. Det slutade med att vi begravde katten i skogen och tog kort på den med Lindas kamera. Kan ju vara bra att sätta upp nånstans. Stackars ägarna.

Nåja idag hoppas vi på att få slippa döda katter:)


Ej bild från denna veckan.

Somrig vardag

Solen skiner och det har varit varmt idag! Hurra! Första dagen på länge...
Har varit i stallet på dagen idag:) Red Farucco på lektion, han är allt go han. Åkte hem tidigt och stack på mitt läkarbesök på sjukhuset.

Jag har kommit på att jag nog ska köpa mig en PRE häst i framtiden jag också :) Var några kunder från Finland på besök efter häst på bergahästen idag.

Jag är uttråkad... om man inte skulle ta och hitta på nåt än att sitta här och hänga? Ta en promenad eller vad som helst. Det är så himla tråkigt att gå själv bara. Man kanske skulle ta och ringa någon. Vet inte. Måste motionera känner jag. Jag är motiverad nu till mitt projekt förresten:) Jag har gått ner 3 kg på en månad! Hurra för mig! När man ser resultat på vågen så blir man mer motivderad än någonsin. I alla fall så funkar jag på det sättet. Ändå har jag inte ansträngt mig så jättemycket till att gå ner denna månaden och ändå blev det resultat... Tänk om jag kunde anstränga mig till 100 % denna månaden?

Något mindre bra idag är att min fot gör ondare än någonsin sen jag skadade mig. Jag haltade mer än någonsin från bussen idag också. Det är rätt jobbigt att halta fram tycker jag. Det går så segt. Och så gör det så ont. Jag slår vad om att läkarna inte kommer att försöka göra någonting... Låt oss se vad röntgenbilderna säger när de har skickats till vårdcentralen. Att det ska gå så segt. Tur att jag fortfarande kan rida med min onda fot! :)

Och på tal om något helt annat... Jag lovade j uer en ny deisgn för några veckor sen. Den kommer! Nästa vecka är jag ledig och då kan jag sitta i lugn och ro och fixa och trixa med bloggen... Rosa har blivit tråkigt. För mycket.

Ha det! :)



Ljuvliga söndag...

God kväll=)
Idag har jag spenderat min dag åt att fixa här hemma. Har storstädat och varit med och storhandlat på Maxi;) Visst är jag duktig haha. Egentligen skulle jag tagit en fika med Jessica och Emelie men det blev ändrade planer. Var även en sväng på Överby Din sko och shoppade ett par skor innan. Det behövdes. Hade från början tänkt köpa lite finare skor men det blev ett par sportigare och riktigt bekväma som jag gillade! Blir sketasnyggt till ljusa jeans, korta eller långa...

I morgon är det upp till praktiken som gäller. Slutar dock tidigt p.g.a läkarbesök.

Nej nu får jag gå och kolla lite mail och skriva ner dressyrprogrammet som jag ska rida den 7/7 (skrivaren trasig._.).
Chiao!




Försök ignorera min svullna, skadade fotled...

Uppdatering...

Tjenare=)
Nu hann jag inte skriva igår heller... nu får jag fasiken skärpa mig. Men jag var rätt trött igår kväll när jag kom hem. Orkade inte sätta mig här. Men igår var jag i alla fall på praktiken och jobbade:) Skurade, red Leon igen (denna gången lyssnade han ännu bättre från början på mig) , tog över Josefines lilla ponnylektion och visade barnen hur man putsar läder, käkade en supergod kladdkaka som Josefine hade bakat till Kristine som fyllde 20 m.m... =) 
         Efter att jag slutade igår åkte jag, mamma och syrran direkt till min underbara mormor och bjöds på lyxiga smörgåsar och fruktsallad med jordgubbar och grejer. Jordgubbar är nog sommarens godaste<3 På tal om sommar, tänk om det kunde vara lite sommar? Regn, regn, regn och regn!  

Och idag har jag såklart också varit i stallet. Har inte alls funnits mycket att göra. Ta in hästarna, fodra, putsa läder och lite småpyssel. Jobbade bara 7-12 så det var ju nice:) Och så var ju Charlotte och Anders i stallet såklart:D Hela veckan har det varit  massa roliga människor i stallet *tummen upp*. Eller det är ju alltid trevligt folk där förresten.
         Min snälla mamma kom och hämtade mig och Nathalie (?) vid 12.15... Idag har jag inte gjort ett piss hemma. Bara slappat. Ikväll tänker jag fortsätta att slappa, spela lite sims och leka nörd:) Wie vad skönt! I morgon är jag ledig (tänkte hitta på nåt kul?), på måndag är det praktik, ridlektion och sjukhusbesök igen.

Förlåt för mina tråkiga inlägg, ska bättra mig och skriva lite mer varierat:)

Puss.

Uppdatering

God morgon!
Lovade ju er ett inlägg idag på förmiddagen och här kommer det:) Vart ska jag börja? Vad ska jag skriva? Som ni nu redan vet har jag ju praktik 5 veckor i sommar. Min praktik har redan börjat och veckorna är utspridda över hela sommaren. Den här omgången gör jag den här veckan och nästa för att sedan vara ledig en vecka. Mina arbetstider är 11.30 till 19.00 så det blir svårt att hinna med bloggen lika mycket som innan eftersom att jag får ta bussen hemifrån mig 10 och då blir det ju så gärna att jag ligger och sover till att jag verkligen måste gå upp för att hinna med bussen... Men idag mina kära vänner, så gick jag upp för att jag tänkte på er läsare. Är jag inte generös av mig?;) Haha.

Igår red jag Leon, tränade på halter hela tiden då han ska lära sig att inte dra som fan i bettet och springa iväg med ryttarna. Han ska med andra ord lära sig att lyssna på små hjälper så att ryttarna slipper bli helt slut på att bara sakta av/göra halt med Leon. Han lyssnade jättebra på mig. Yey;D 
         Linda lärde mig även att raspa hovar igår på lilla Mascot som åkte till sin nya ägare igår. Så nu raspar jag hovarna perfekta haha;D Raspade mig själv i tummen en gång men vafan:) Annars har jag väl inte gjort så jättemycket mer. Hjälpt lite elever och visat hur man täckar en häst, följt med ut i hagar o.s.v. Putsat läder, gosat med Jollita... Mitt uppdrag dessa praktikveckor blir till att gosa och pyssla så mycket som möjligt med Jollita då hon är ganska rädd och skygg av sig. Chill och mysigt:)

Bilder från igår och förrgår:


Vackra Dudo:)




Han är den blygaste och mest skygga hästen jag har träffat; men han
har gjort framsteg sen han kom till Bergahästen:) Himla trevlig.


Igår kväll hörde jag någon som snarkade högt... Och ljudet kom från den
här filurens box... Thihi:) Sandokan.

Nej nu får jag sticka och borsta tänderna, sedan blir det bussen:) Hörs!

Jag lever!

Ja här får ni ett livstecken från mig. Jag lever altså, haha. Jag kommer nog med ett inlägg i morgon förmiddag med lite bilder och så i stället för nu. är så himla trött och hat mycket att göra. Hur som helst, praktiken går givetvis bra. Är ju på Bergahästen, då kan inget bli dåligt:) Skönt att vara på en plats som man känner sig hemma på och känner människorna. Idag och igår har jag gjort massor som vanligt=) Uppdaterar i morogn.

Godnatt.

En trött Sabrine

Nu ska min fot äntligen få röntgas i ljungkile, redan i morgon! Får väl se vad de kommer fram till.
Idag har jag som sagt varit på vårdcentralen fram till lunch. Efter så tog jag bussen ner till stan och åt lunch med mamma på Bacchouse (?). Pannbiff, potatis, lök, lingon och sås är så gott! Proppmätt tog jag bussen hem igen, och mamma återvände till jobbet.

Jag funderar allvarligt på att ta en lång tupplur. Det kan jag garanterat behöva! Är så sämnig så det är inte klokt. När de ropade upp mitt namn på vårdcentralen hade jag tydligen slumrat till (väntetiderna är långa...) och vinglat av trötthet fram till sköterskan. På bussen somnade jag så att jag höll på att missa hållplatsen. Det har hänt kan jag lova. Haha.

puss.

Härliga söndag

Idag fick det bli en dag i stallet med bästa arbetarteamet:) Jag, Anna, Josefine och Josefine. Har inte gjort så mycket idag men var väldigt skönt att få komma dit i alla fall. Skurat som fan=D haha. Vad stallet blir fint när man skurar:) Perfekt såhär års. Haha och när jag hjälpte barnen i ponnygrupperna förut så kommer det en flicka gåendes och säger "Det var du som var på Nuntorp med Blues och Fanny" och ler. Haha hon var så söt den lilla tjejen på högst 7 år och pratade med mig hela tiden efter hennes lektion om hästar och om när hon var på "Nuntorp till skogs" med sin skola. Och "hey jag såg dig i tidningen här om dagen" har jag fått höra hur mycket som helst här och där. Herre gud, det är väl ingen stor grej, bara att bilden var ful:)

I morgon ska jag upp tidigt och åka till vårdcentralen med min fot som sagt. På kvällen blir det till att åka till stallet och rida.

Idag har jag fått massa hjälp med mitt rum:) Så nu är det verkligen nästan helt klart. Allt är uppackat! Så skönt! Och snälla Anette har varit här och hjälpt oss. Och förut när jag kom hem från stallet så kommer Alexander gåendes i hallen! Trevligt. Charmig liten grabb det där som alltid uppskattas att ha på besök!:)

Tack för en trevlig dag allihopa som bidragit till den!


Hispaño njuter och rullar sig i solen:)


Vackra Diplomatico och en skymt av vackra Dudo längst bort.

Och grattis Josefine till köpet av Sandokan! Gud vad kul!:D

Biffiga snyggis Sandokan (ej från idag).

Jobbig dag

Hejsan.
Idag har det verkligen varit en dålig dag. Idag har inget varit bra. Inget har gått bra med nånting. Är fruktansvärt trött på dessa dagar.

Idag startade jag dagen med 45 min träning. Visserligen hade det varit bättre med 1½ timme men bättre än inget i alla fall:) Mitt nya projekt är startat! Yey! Träningen och den underbara duschen efter är det enda som har varit bra idag. 

Har inte så mycket att skriva om dagen... Saknar lätta tider! Tider då man inte behöver tänka "Den här dagen är snart slut, jag kämpar och tar mig igenom den. Den här dagen klarar jag" utan i stället kan tänka "Fasiken vilken underbar dag, grymt nice idag!". Puh.

Nåja. Det är ju som det är livet... eller hur?:) Tänker inte lägga mig ner och dö för det.

I morgon blir det stallet. Pusshej <3

Dagen i bilder

Här kommer bilderna från idag (ursäkta att den första bilden blev så suddig):








Jag (bakom de andra fyra), Jessica, Emma, Emelie, Antonia


Jag, Jessica, Emma, Michaela, Antonia



Syrran och jag kunde inte motstå en glasstårta hemma:) Jag älskar glass!

Sommarlooov!:)

Tjoho.
Det blev en skolavslutning för mig i alla fall:) Mamma var så snäll och körde mig, fick ledigt från jobbet i någon timma. Visst har jag världens snällaste mamma? Så nu hann jag komma och säga hejdå till mina kära brudar i klassen:) <3 Vi är så jävla bäst, eller hur flickor?
Tänk att jag redan börjar trean till hösten. Känns lite sjukt. För tiden går så sjukt fort. Snart står vi också där på våran student. Redan i april nästa år. Så det är ju inte långt kvar egentligen.

Nej om man ints ska ta och fixa lite saker. Vi hörs! <3


Bilder från idag kommer nog upp på bloggen när jag fått dem.

Trevlig sommar allihop.

Stördast i huvudet är jag

Det här händer bara inte. Just nu hatar jag mig själv mest av allt i hela världen. Hur fan kan man vara så jävla dum i huvudet? Hur fan kan en människa bli så störd? Vem fan går och försover sig till sin egen skolavslutning? Jo jag! Jag vaknade för en liten stund sen och min buss går liksom 8.03. Det är ingen idé att jag tar nästa för då har jag ju missat allt. Och hittar ingen som kan köra mig heller. Fuck också. Fick jag ju inte säga hejdå till alla och sånt. Men men. Jag är så förbannad på mig att jag fan nästan skulle kunna gå och hänga mig eller nåt. Just idag också? Något måste vara väldigt emot mig. Jag kommer inte ihåg att min klocka ringt 5 i morse och jag kommer heller inte ihåg att mamma var inne och väckte mig. GAAAAAAAAAAAAAAAAH. Fan ta mig. Fan fan fan fan fan fan fan. Jag är ju värre än värst.

Trevlig jävla sommar.

Vården, skärp er!!

Gud vad härligt. I morgon får jag sommarlov (ledigt från skolan ska i alla fall bli skönt även om vi har praktik) och dess utom så har jag packat upp nästan allting i mitt rum. Snart är allt helt i sin ordning;)

I morgon börjar jag 9.30... Slutar väl vid lunch antar jag. I helgen blir det nog till att fixa klart mitt rum helt och hållet, arbeta på projektet "Liten blir stor" och på söndag sticker jag iväg till stallet. På måndag börjar min praktik och två veckor framåt. Sedan har jag praktik på utspridda veckor de resterande tre veckorna.

Idag har jag varit hos ortopeden med mitt knä. Fattar inte att de inte kan hitta nåt fel när det är nåt fel. I slutet av besöket sa läkaren "Jag får prata med mina kollegor som är mer intresserade och specialiserade på knän om det här så att vi kan komma fram till något". Vafan? Här skickar Z-röntgen en remiss om mitt knä till ortopedmottagningen. Jag får hem en lapp om att det finns tid efter 6 månader minst. Men en dag blir knäet värre än någonsin. Så mamma ringer och ber om att få komma tidigare åt mig. Och jag fick en akut tid idag. Och läkarjäveln är inte ens specialiserad på knän och det finns de som är det på samma avdelning? Vafan? Är så sjukt trött på vården och alla dessa läkare.

På tal om vården och mina fel på mig... Min fot är värre än någonsin nu. Är helt enkelt halt. SÅ jag måste till vårdcentralen en tredje gång. Nu jävlar. Vänta bara tills jag är färdig med dem!!! Är förbannad nu. Tänker inte lämna den jävla vårdcentralen med alla nonchalanta läkarjävlar förrens de skickar mig till röntgen på min fot!! Litar inte alls på dem på vårdcentralen. Har svårt att lita på nästan alla läkare nu. Första gången var ju min blåa svullnad som bidrog till frossa och en smärta som knappt går att beskriva bara en vanlig sträckning. Andra gången jag var där hade jag slitit av bitar av mitt ledband, kommer alltid ha en svullnad men att det förmodligen var läkt nu. Nu flera månader senare... är det läkt? FAN HELLER! Går ju och haltar och min fot pulserar! Hur fan kan de inte röntga foten? Men visst, det räcker ju bara med att slänga en blick på foten så vet de! Det är så det verkar funka... Ska nog byta vårdcentral altså.

Så nu har jag skrivit av mig. Allt bra med er?

Puss och godnatt.

Snart är det över

Snart är det över! Denna terminen altså. Det ska bli såå skönt:) Snart har jag gjort klart allt jag ska. Har bara ett prov i morgon samt en redovisning. Mitt projekt börjar jag jobba på i sommar. Det blir megabra det. Jag tror att jag tänker ha som projekt att bli en smidigare ryttare genom att träna mig själv på alla vis. Motionsträning, styrka, kroppsmedvetenhetsövningar till häst o.s.v. Allt för att bli en bättre ryttare! Lisa ska hjälpa mig med kroppsmedvetenhetsövningar och sånt:) Hon visste en kvinna som hade föreläsningar om sånt också. Jag ska ta reda på lite mer. Nu i sommar tänker jag motionera varje dag och bli en hälsosammare människa; bra start på detta projekt. Då går man ju ner i vikt också, meganaaajjs=)

I morgon är min sista riktiga skoldag för denna terminen. Har familjejuridiksprov och en redovisning om Miljöpartiet. Har också ett utvecklingssamtal klockan 15.00 men jag har tid hos ortopeden klockan 2 så jag får helt enkelt strunta i det om jag inte kan ta det på morgonen. SKa ju hinna rensa ut mitt skåp också, och det är ridväst och allt möjligt i det skåpet. Jag känne rmig hur stressad som helst.

Hur som helst så är terminen slut efter den här veckan :) I sommar blir det bl.a. praktik. Redan nästa vecka faktiskt.

Och ja, jag har tillgång till dator hemma igen:)

Bilder från igår och idag;

Det är sommar=)


Varmblodstravaren Blues, så fin så. Han fanns på plats på min och
Jessicas lilla station i skogen.


 Alla barn ville klappa Funny;)


Blues

Hörs!

Nuntorp till skogs

Tjoho, sitter i skolan och passar på att skriva lite. Som ni vet så har jag flyttat och har därför ingen tillgång till dator på ett tag. Det dröjer kanske lite längre än till idag innan vi får igång det där hemma. 

Idag i skolan har det kommit massa lågstadiebarn som ska gå runt till olika stationer i skogen. "Nuntorp till skogs" ;) Jag och Jessica hade en station med lite information om ett par hästar och hästskokastning. Haha nästan alla små barn älskade hästarna och ville klappa hela tiden;) 
Träffade även en gammal bekant som gick på samma skola som mig i grundskolan som ville söka till Nuntorp. Trevligt trevligt med fler folk till skolan:)   

Tog lite bilder idag med eftersom att jag inte har tillgång till min egna dator så kan jag inte lägga in dem.

Vi hörs!
Hoppas att allt är bra med er?

RSS 2.0