Ledig

Hallå hallå allihopa!:)
Vaknade för drygt en timme sen av att mamma ringde hem. Hade nog kunnat sova än nu om hon inte ringt men det var lika bra att jag väcktes. Jag planerade ju t.o.m igår att bara sova till 9. Det gick ju sådär bra.

Som sagt så är jag ju ledig idag i stället för i morgon. Ska tvätta, städa rummet (låter som en hemmafru^^), ta en dusch och sätta mig ute i solen eller nåt... Eller titta på film. Chilla helt enkelt. Gött tycker jag. Mitt rum behöver även rensas ut. Snart måste jag börja packa för flytten också. Måste skaffa kartonger och sånt;)

Ikväll blir det eventuellt grillning med vänner. Om inte så hittas det nog på nåt annat:)


Hiss: Bergahästen! - fick nyss klart för mig att jag ska dit på söndag hela dagen (var längesen nu, förr var jag nästan jämt där). Jag har seriöst saknat det jättemycket! Det är det bästa stallet med de bästa människorna, och inte minst; helt klart de bästa hästarna:) Där trivs jag som fisken i vattnet;) Har hållit till i det stallet rätt länge nu sedan jag var ny där.
Diss: Självupptagna människor.
Frulle: Yoghurt och knäckebröd!
Väder: Sommar<3
Grattis: Grattis till alla Nuntorps treor som tar studenten idag! :)




Abandonado, före detta bergahäst:)<3


...


Hiss: Rix morronzoo-Titti var i Trollhättan igår för att försöka hjälpa till att rädda Saab!
Diss: Getingar - Jag har fobi! (måste de existera?)
Humör: Sur, irriterad, glad=blandat.
Vill ha: En lång utomlandssemester.
Längtan: Sommarlovet.
Saknad: Lugn och ro, utan massa stress i själen.

Lite kort skrivet...

Tjenare tjenare:)
Kom nyss hem från praktiken. Är ledig i morgon i stället för på fredag. Skönt med sovmorgon i morgon! Kan sova ända till 9:) 

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och chilla. I morgon kväll blir det nog grillning med folk:) Nice. Synd att man inte kan vara ute/hemifrån allt för länge bara eftersom att jag inte är ledig på fredag och ska upp tidigt. På fredag ska vi i alla fall nog bara åka till hingststationen med Carmenzita:)

Skriver nog mer senare.
Vi hörs!

Söndag med familjen;)

Jao, då var helgen över.
Idag käkade vi på restaurang, hela familjen. Trevligt. Maten var suverän:) Åt kycklingfilé med mozarellaost emellan +soltorkade tomater, pommes och bearnaisesås. Det är den första bearnaissåsen (stavning?) som jag faktiskt tycker om. Mums. Komme rinte ihåg vad stället heter men den låg i Vänersborg i alla fall (fråga mig inte vad vi gjorde i Vänersborg). Rätt som det är så ringer Emelie och bara "I can see you, titta till höger om dig". Haha. Så blev det en liten vink till henne.

Efter restaurangbesöket åkte vi till Överby och shoppade. Jag fick köpt mig en vit, stickad, jättesöt tunika från Gina tricot och ett rött linne. Alltid något! Syrran köpte en megafin klänning! Så söt var hon i den. Mamma fick köpt lite hon med:) Pappa, stackarn, fick bara hänga efter oss hela tiden. Haha. Bild kanske kommer upp så småning om på tunikan... 

I morgon ska det bli sommarvärme! Precis som det har varit:) helt underbart. Idag kunde vi sitta ute på altanen till 21.30 utan att frysa. :D

 
Mammsen och pappsen vid middagen:)

Ingenting alls

Jag har egentligen inte så mycket att skriva om. Mitt huvud känns tomt på intressanta ämnen och det har inte hänt nåt speciellt idag. Är uttråkad och deppig. Och ni får ursäkta att det påverkar mitt bloggande just nu. Vi hörs nog i morgon. Godnatt på er:* Jag är skittrött.

Vad har ni hittat på på en lördag som denna?

God morgon!

Tjohej, nu blir det frulle! :) Solen skiner och det är nog apvarmt idag. Underbart!
Vi hörs senare...

Fredag!

Idag var det verkligen asgött ute. Hur varmt som helst, sommaren är ju häsr nästan!! :) Tycker synd om de som bor längst upp i Sverige där det bara skulle vara 5 grader idag. Vi har haft 23;)

Dagen har varit bra. Har varit på praktiken som vanligt. Fixade stallet, tog ut hästarna, käkade frukost och fikade...  Rickard hade med sig kladdkaka! Inte helt fel:) Efter fikat tog vi in ungstona och tränsade dem. Det var första gången för dem. Hihi så söta de var:) Gick även en kort promenad med stona.
Och idag hade vi pannkakslunch (Sofia hade t.o.m köpt laktosfri mjölk till Emelie, hur omtänksamt var inte det?)! De andra tjejerna kom till stallet och hjälpte Sofia med pannkakorna. Efter pannkakorna bjöds vi allihop på Rickards kladdkaka igen. Jag och Emelie har varit så onyttiga på praktiken att vi ska starta med något nytt. Nu när vi har skärpt oss med plugget ska vi även bli nyttiga igen:) Den som har varit hälsosammast och gått ner mest under de 3 veckorna vi har kvar på praktiken vinner. Jag borde fasiken vinna. Jag är den av oss som faktiskt behöver gå ner i vikt:) Undrar om man inte ska ta och cykla ut till praktiken nån dag!?
         Efter lunch skrittade jag och Emelie ut på Levita och Caletto. Helt underbart väder! Båda hästarna ska tävla i helgen. Lycka till säger vi till Sofia och pållarna:) 


Såhär skönt har vi det på dagarna:) Emelie chillar i
solen innan lunch.

Jobbig kväll

Tjenare. Kom hem för en stund sedan. Varit på Överby och lite sånt. Har ingen större lust att skriva så jättemycket i kväll. Mår inte så jäkla bra altså. Har ont överallt, lipar rätt som det är och humöret svänger väldigt. Måste vara för att jag är av det kvinnliga könet. Låter mest logiskt. Vill gärna skylla på det. I och för sig så är det mycket runt omkring mig, hela tiden. Kan ju påverkas av det också. Jag hoppas i alla fall att helgen denna veckan blir lugn:) Vill bara gå och vara. Gå hemma och slappa. Sova låter underbart dess utom. Lider av sömnbrist. Men får skylla mig själv;)

Praktiken har varit bra idag i alla fall:) Idag stannade vi på gården hela dagen. Fixade stallet, mockade ur lösdriften och lite sånt. Gjorde i ordning lite hästar för ridning och sånt pyssel. Höjde och sänkte hinder när Sofia och Ida hoppade. Courtage och Caletto är så himla mysiga tycker jag:)
         Emelie åkte hem vid 13.00 eftersom att hon skulle till körskolan. Den jäkeln slapp stapla hö;) Haha. Efter lunch bjöds vi på kaffe och bullar och satt till typ 15.30-16.00 och chillade (har nog aldrig fikat och druckit kaffe så mycket som på den här praktiken! farligt. På morgonen fick vi glass ute i solen och grejer. Haha). Vid 16-tiden kom lastbilen med flera ton hö. Som vi skulle stapla. Hehe... Och jag och hö är inte vänner kan jag lova. Mina ögon gillar det inte. Men vafan, det är ingen ursäkt minsann;) Gick i alla fall ganska fort ändå.

I morgon är det fredag. Det betyder chill. Fasiken vad en vecka går fort!


Och praktiken rullar på...

Förlåt att jag inte har bloggat idag förrens nu ikväll.
Dagen började med bownies till frukost på praktiken. Mums! Sara hade med sig latte och brownies från 7eleven där hon jobbar och bjöd oss i morse. Himla gott!  
Sedan åkte vi till hästkliniken i Ale idag igen (glömde minnet och fick inga kort idag). Det var en häst som lät konstigt i luftrören. Vi var väl där över lunch. Det var ingen fara trodde de och de skulle återkomma, och vi fick köra hem hästen igen. På vägen hem stannade vi på pappas restaurang och käkade lunch då han bjöd på vad de ville. Fasen vad mätta och trötta vi blev efter det. Vi höll typ på att somna (I alla fall jag) i bilen på hemvägen. Haha. 
         Väl tillbaka på gården så fixade vi i ordning stallet och sedan var jag och Emelie tvungna att pallra oss iväg till bussen. Go dag idag igen. *tummen upp*

När bussen kom till stan gick jag iväg till mammas jobb för hon slutade för dagen. Sedan hämtade vi syrran och hennes polare, körde hem polaren och åkte iväg till restaurangen igen. Haha. Mamma var tvungen att fixa nånting och jag tänkte, att vad skulle jag göra hemma egentligen? Kunde lika bra åka med och få middag i mig. Haha. Fyfasiken vad onyttigt det är med pommes. Aldrig mer, känns det som. Vi hann lagom hem till Det okända på tv 4+. Så bra är det! :)


Godnatt<3

Praktik tisdag

Tjoohejsan:)
Kom nyss hem från praktiken. Idag när vi just släppt ut lite hästar och så, så kom det ett plötsligt besked om att vi skulle åka på direkten till hästkliniken i Ale för kastrering på en av hingstarna i stallet. Så vi lastade Fibbe och åkte iväg. Väl tillbaka senare så rullade allt på. Promenad med hästar, fixa stallet o.s.v. Innan vi fick skjuts hem av en tjej som har sin häst inackorderad där så käkade vi mat och bjöds på kaffe. Gött trevligt.

Nu när jag är hemma så tidigt har jag ju tid till mycket annat. Funderar på att sätta mig och plugga lite, eller gå en långpromenad. Ska börja intervallträna igen men jag orkar inte med det just idag så det får bli en jäkligt rask promenad i stället i så fall:)

Idag har det inte varit lika varmt som de andra dagarna. Hoppas på bättre i morgon, utan regn:D Ska i alla fall bli fint i helgen.

Praktik

Första praktikdagen avklarad. Hur bra som helst verkar det! Kom vid 7.30, visades runt lite med presentationer av hästarna o.s.v runt 8.00. Sedan fick vi börja fodra och vattna hästarna och därefter utsläpp och lite mockning (vi hann bjudas på kaffe i huset också). Sen lastade vi på Orlanda som skulle till Skara på veterinärbesiktning. På vägen till Skara stannade vi och åt lunch på McDonald´s i Lidköping. Kom hem från Skara vid 17-tiden. Vi hade jättetrevligt hela tiden och musikquiz i bilen;)(jag suger på gamla låtar haha;D). Vi är 3 stycken från klassen på samma ställe av någon slump. Den här praktiken blir nog nice. Och Sofia var lika glad och trevlig som jag minns henne när jag red för henne ett tag på NÄRK för typ 5 år sedan.




På gården finns det 2 föl varav
ni ser ett av dem på bilden:) Gud
så mysiga de är.






Emelie i Skara;)


En mule tittar fram! :)

Söndag

Hejsan hoppsan!
Idag har jag spenderat dagen i Uddevalla!:) Åkte först och hämtade varor till restaurangen, sedan ut till Torp:) Fick köpt mig 2 par ridbyxor. Bra bra! Behövdes verkligen. Alla mina är sletna och skitfula. Dags för lite förnying. Det ena paret var det lite rabatt på så det var ju bra  i alla fall. Syrran fick köpt 3 snygga linnen från Bikbok. Nice.

På vägen hem stannade vi i lilla edet vid restaurangen och käkade middag. Jag var så onyttig att det fick bli kebabpizza för mig. Usch, ska inte käka pizza på länge nu. Väldigt länge. Äckligt. Mår illa. Ska vara sallad från och med nu!


Hiss: Torp köpcenter!
Diss: Pizza! - bara onyttigt.
Vill ha: En lång ridtur i solen.
Längtan: Sommaren.



Syrran idag. Foto: Jag.

Härlig dag

Tjenare alla folk.
Kom nyss hem från en liten sväng. Åkte och köpte glass, så underbart gott är det. Glass är fasiken godare än allt annat. Glass är lika med kärlek för mig! Jag har alltid älskat glass. Mmm...

Idag vaknade jag runt 8.30. Tog en varm dusch, klädde på mig och åkte ut till Bergahästen, jag och mor min;) Träffade lite folk. Hann se en halvtimme på när Charlotte och Sofia red också;) Stannade där ett bra tag. Blev fika och grejer, Sofia fyllde år igår så hon hade bakat en förjäkla god tårta! Mumsigt värre (grattis i efterskott till Sofia!). Var lika trevligt som alltid att se allihopa igen:) Man har ju saknat dem jättemycket! Får väl försöka komma dit lite oftare på lördagar kanske. Jättegött väder ute också. Har suttit ute på altanen i solen nästan hela eftermiddagen här hemma. Så skönt. Speciellt när man har skvallertidningar att läsa också. Älskar Klick!.

För övrigt så har det inte hänt så mycket idag. Har varit en lugn dag. Så skönt. Jag behöver lugn och ro. Stressar så mycket många dagar.

Beklagar allt Jessica<3



Levitona XI.
Foto: Anna Lindström,
redigerad av mig.

En vanlig dag på Nuntorp

Då var det fedag, och det har varit sista skoldagen på en månad. Har 4 veckors praktik fr.o.m. nästa vecka. Ska väl bli kul, hoppas jag! Ska vara i ett hoppstall, och jag kan så lite om hoppning jämfört med dressyren. Men man praktiserar väl också för att lära sig, eller hur?:) Är ju faktiskt en dressyrmänniska, helt klart. Vad sjutsingen ska jag i göra i ett hoppstall? Men det kan bli roligt att upptäcka nya saker inom den sidan också!:)

Idag tömkörde jag Minors och Wictor i skolan på häst. Minors är verkligen min favorit! Älskar honom när det gäller tömkörning och körning. Och så är han som en stor bebis att pyssla med! Han är den mysigaste i stallet. Minors blev riktigt genomarbetad och gick jättefint i formen till slut. Han lyssnar så jäkla bra. Han är perfekt. Dock är han så jäkla stark i munnen så mina fingrar kändes döda efter ett tag på volten.
         Wictor var lite svårare men till slut lyckades jag få honom hyfsad i alla fall! Lyckades med att få honom att arbeta i den lägre formen, emellanåt, som Anders ville på Wictor. Han är otroligt söt, men otroligt rädd för minsta lilla ibland. Men han är en prins i alla fall:)

Efter skolan idag gick jag bort till sjukhuset NÄL för att träffa Jessica som spenderar många timmar där i nuläget, en stund<3<3


Minors.


Gammal bild på Wictor.

Plugg mitt i natten

Fatta vad sent jag sitter uppe för att plugga färdigt! Blev äntligen klar med mitt svenska-häst-projekt om turridningsverksamhet som jag nyligen mailade iväg till min lärare. Såhär sena nätter får det bli för mig för att jag ska hinna klart med det jag ligger efter i. Men jag biter ihop och orkar ta mig igenom det i alla fall:) Lite småmysigt är det ändå att sitta uppe när alla andra sover. Skönt med det här speciella lugnet... Koncentrerar mig faktiskt på natten. Okej, jag låter som en nörd men nej. Det händer bara såhär ibland. Är ju tvungen. Får skylla mig själv som skjutit upp uppgifterna som gör att jag får göra såhär ibland. Klockan är ju bara 00:31;) Kunde varit värre. En gång satt jag nog till 01:30 mitt på skolveckan. Lite väl.

Nej nu ska jag hoppa i säng direkt! Ska ju upp 5:15. eller nåt. Godnatt.


Kort uppdaterat

God morgon höll jag på att säga, jag menar god eftermiddag;) Har nyss klivit ut ur duschen. Är ledig idag igen, så underbart! Alla lektioner, även småföretagande var tydligen inställda idag. Idag står det plugg på mitt schema trots allt. Ska försöka hinna bli klar med det lilla jag har kvar att göra innan praktiken börjar. Det är ett par projekt i häst och någon inlämningsuppgift samhällskunskap. 

Jessica, jag tänker på dig! Du är stark.

Det okända

Någon mer än jag som såg det? Det är så jäkla bra! Och kvällens avsnitt var ju bara för bra. De var i ett av Sveriges mest omtalade hus som det spökar i. En gammal prästgård. Mediumet Jörgen fick kontakt med två andar. Den ena, mannen, var en präst som hade bott i huset och upplevt övernaturliga saker. Det var han som satte igång hela proceduren om att det var hemsökt i tidningsintervjuer och liknande efter att ha avslöjat vad han varit med om i huset. Det började med när han slungades ut ur sin gungstol medan han levde. 
         Den här mannen ville att mystiken fortfarande skulle vara kvar i huset, att det fortfarande skulle ske saker. Så ibland jäklades han och höll igång fenomenen. Den andra kvinnan var enligt sägnen en ung kvinna som var piga på gården som blev gravid. Pappan sades vara prästen i huset. När det syntes att hon var gravid låste prästfamiljen in henne tills barnet var fött. Sägnen säger att hon mördade barnet av rädsla och förtvivlan. Den här kvinnan ville bara tala om att det inte var så. Och att hon inte ville kommas ihåg som någon barnmördare. 

 Det bästa med programmet var att när Det okända-teamet skulle åka hem så kom de aldrig där ifrån. GPSen ledde ut dem till en liten grusväg mitt ute i ingen stans på två olika håll flera gånger. Det började bli snöstorm och de insåg att de inte hade något annat val än att åka tillbaka till prästgården och övernatta där. Och vad spännande allt var! Ni måste se reprisen om ni inte såg det idag. Tänk vad hjälpsamma filurerna från andra sidan är. Skyddar dem från snöstormen. Jag har fått för mig att det kanske var meningen att de inte skulle bege sig ut i snöstormen. Att andarna visste det. För de vet mycket mer än vi tror och vet.
         Jag är väldigt intresserad av andar och andra sidan och sådant. Har ju själv upplevt en hel del märkliga saker. Och sedan jag besökte ett medium så har intresset ökat ännu mer! Det var otroligt bra att besöka ett medium för mig. Fick svar på mycket i mitt liv. Många av svaren har jag kommit på i efterhand. Och när jag fick veta att jag hade förmåga att kommunicera med djur så vill jag inget hellre än träna på det! Jag har alltid haft väldigt bra kontakt med djur, och många har sagt att de uppfattat mig som väldigt lugn bland dem, och att det många gånger har smittat av sig på djuren. Min mamma har nog alltid varit likadan. Hon är så bra med djur! Jag och min mamma har verkligen många lika intressen.
 
Jag känner mig heller inte rädd längre. Förut har jag allt varit lite skraj när jag upplevt och hört övernaturliga saker. Men nu vet jag att det är ingen fara. Så länge ingen rör vid mig, eller drar av täcket mitt i natten. Eller ger mig en halv hjärtattack genom att sätta på min iPod speaker mitt i natten. Det har hänt två gånger. Precis när jag släckt lampan och lagt mig. Jag flög ju 3 meter upp båda gångerna. På högsta volym också! Samma låt båda gångerna. Men den låten betyder mycket för mig. Texten betyder väldigt mycekt för mig. Så jag ser det absolut som något bra. Var nog meningen att jag skulle lyssna lite extra tror jag. Men man kan ju lugnt säga att jag numera sover med iPoden urkopplad ur högtalarna;) Sedan är jag ju väldigt mottaglig för sånt här också, fick jag veta.

Jag tycker även att det känns lite tryggt att andevärlden faktiskt existerar. Att allt inte bara är slut när livet är över. Och att våra nära och kära som går bort faktiskt existerar och besöker oss även efter döden ibland. Jag tycker det känns bra. Jag får en behaglig värme i mig när jag tänker så.

Nej, jag är inte galen.

Hur som helst så vill både jag och mamma besöka den där prästgården som man kan komma och övernatta i (funkar det som ett vandrarhem nu om jag inte missuppfattat allt?) någon gång. Det skulle verkligen vara något! :)


Nyligen hemanländ

Hejsan allihopa!
Vet ni? Jag är ledig idag (som varje onsdag) + i morgon också p.g.a att Eriks lektioner i samhällskunskap och svenska är inställda!:) Har i och för sig småföretagande i morgon men... Hur kul är det att åka långt till skolan för en lektion? Får se hur jag gör där faktiskt... Jag och Emelie var i alla fall duktiga som pluggade klart det mesta i svenska som vi låg efter i. Ett plus till oss! Som ni vet så hade vi pluggkväll igår. Vi satt och pluggade igår innan dubbelavsnitten på Desperate housewives började. Idag gick vi upp runt 11 då jag stannade hos henne över natten. Beställde sedan pizza till brunch och tittade på Save the last dance som Emelie skulle göra uppgifter på. Sedan satt vi ett tag och pluggade. Spelade lite guitar hero samtidigt som vi hjälptes åt att städa lägenheten efteråt.

Idag ska jag städa mitt rum här hemma. Behövs. Ligger kläder och skit över allt. Så tröttsamt att jag aldrig kan hålla efter så att det alltid ser snyggt och prydligt ut. För det värsta är (som ni säkert redan vet om ni följt min blogg ett tag) att jag avskyr när det är rörigt och ligger massa saker, kläder, väskor, böcker och papper utspridda. Hur svårt kan det vara att då inte stöka till det så mycket? Det är jäkligt svårt faktiskt.

Skolan börjar gå åt det lite bättre hållet nu känner jag. Fick VG på mitt tal som jag höll på det muntliga nationella provet. Jag är jättenöjd för jag brukar aldrig få mer än G. Jag har tagit tag i en hel del som jag ligger efter i. Vi får väl se vart det här slutar. Nästa vecka börjar min 4 veckors-praktik. Ska vara i ett stall i Trollhättan, hos Sofia Björserud. Vi får väl se hur det kommer att gå;) Blir alltid så nervös när jag ska till nya ställen. Men det blir säkert bra det här. Det är väl bara att jobba på som jag brukar göra i alla andra stall.



Triton.


Några rader innan jag sticker.

Hejsan!
Har lite bråttom till bussen. Tänkte bara säga hej. Jag och Emelie ska ha en pluggkväll i hennes pojkväns lägenhet. Vi ska unna oss chips och godis. Nu känns det mycket roligare att plugga:) Vi har fått massor med papper av alla lärare på vad vi har att ta igen. Vi tog själva tag i det idag. Visst är vi ganska duktiga?:) Nu sticker jag till Emelie, hej svejs.

Puss.

Sista lovdagen

Som rubriken säger. Sorgligt! Vart tog veckan vägen?
Fyfan säger jag bara. Skola i morgon. Som om jag skulle ha pluggat nåt på lovet liksom... Som om JAG är beredd på att komma tillbaka och ligga i som en idiot i pluggandet. Knappast.

Denna röda måndag spenderades i stallet. Kom 7.00 som vanligt och släppte ut hästarna, mockade och allt det där. Red Benni på hopplektion 11.30. Både jag och Benni var lite trötta idag så det kunde gått bättre. Men det gör mig inget. Alla har sämre dagar. Jag älskar verkligen Benni, har nog sagt det förut på bloggen;) 
         När jag rider i paddocken, tror ni inte jag får syn på Charlotte, Anders och Sofia gåendes på stallplanen då? Jo!:D Det var verkligen längesen. Var i alla fall himla kul att se dem! Jag åker till stallet på lördag för att kolla hur det går på deras lektioner;) Och idag var det underbart ridväder! Efter ett svettigt ridpass skrittade vi av hästarna ute. Det är verkligen skönt. Det har varit lugnt i stallet idag. Få människor och inte så mycket att göra. Mockade lösdriften, tittade till ponnysarna och såna saker. Innan vi alla åkte hem lastade vi på en av ponnyerna som skulle åka tillbaka till där den kom ifrån. Hon funkade inte i lektionsverksamheten och lade sig bara ner. Inte bra! Hopaps att Linda hittar en bättre och mer passande ponny för denna nystartade verksamhet:)

I morgon är det upp till skolan som gäller. Ska redovisa tror jag. Jag har inte skrivit något på det än så det kanske är dags att göra det typ nu. Får väl se hur jag orkar med. Känner mig en aning deppig. Jobbig period nu altså. Är det inte på våren som man brukar vara glad och pigg? Känner mig helt tvärt om. Beror nog på en hel del. Får väl hoppas på att det vänder snart. Jag tycker faktiskt att jag förtjänar en glad period snart. Jag tycker faktiskt synd om mig själv. Det får man lov att göra. Har varit alldeles för många deppiga perioder  genom åren som gått. Nej nu ska jag inte sitta och beklaga mig. För jag har faktikst kommit över allt det förflutna! Det mesta i alla fall:) Och det är verkligen en befrielse. Att ha gått vidare på nåt sätt.

Här kommer lite bilder på några vackra varelser från idag:




Ser inte höet ut som ett hjärta?:')


Tss denna söting har verkligen en kul personlighet!:)


Huvan är för manen... Den är hur lång och tjock som
helst! Han är vacker:)

Påsk

Jaha då var man hemma.

Igår var jag hos Sandra som sagt. De andra tjejerna från Grästorp kunde inte fixa skjuts till Trollhättan så det hela slutade med att jag och Sandra satt ensamma på påsk, tillsammans hemma hos henne. Men vi gjorde nåt bra av det och satte oss för att titta på favoriten Robinson med chips, godis och cider. Efteråt började vi spela massor med roliga spel;) Kortspel is the shit! Satt ungefär hela kvällen och spelade, drack cider och några drinkar och hade jättetrevligt. Satt och tjötade en hel del om gamla minnen också. Vi pausade med en liten promenad också. Vad vemodigt det kändes att gå runt i mitt barndomskvarter. Saknar allt Karlstorp ibland. Våran gamla lägenhet som jag bott i i hela mitt liv (drygt) innan jag flyttade upp hit. Hihi trevligt.

Kvällen fortsatte sedan med spel och tv:n stod på. Till slut var väl klockan redan 2.00 och vi var ganska... ehm... trötta och lite snurriga och så. Så vi la oss. Gött att lägga sig och sova. Gick upp runt 10.30 idag. Sandra ställde fram god frukost och sedan har vi suttit ute i solen idag. Över 30 grader i solen, kan ni tänka er? Det kändes som SOMMAR!! :D Solen stekte på oss. Tog en cykeltur också. Runt Karlstorpsskolan. Några skitungar hade tydligen bränt ner ett skjul, krossat rutor och vält ner gatulyktor på skolgården så det var polisavspärrat. Så jävla vilt det verkar där borta nu för tiden. Ungjävlar.

Tack för ett trevligt dygn Sandra! Och nej, jag känner mig faktiskt inte så bakis idag. :) 

På eftermiddagen idag åkte jag med familjen upp till Bergagårdens café på Hunneberg och fikade. Trevligt. Åkte en sväng till Edet också. Efter Edet hälsade vi på några vänner till familjen.

Igår;







Idag;






Kort inlägg

Hejsan! Jag har lite bråttom. Ska iväg till Sandra senare. Det blir party party ikväll hos henne. Håller på att fixa i ordning mig, kollar busstider och ska snart käka. Jag kommer att ta bilder ikväll så håll utkik i morgon! ;) Förlåt om bloggen är dåligt uppdaterad idag. Ska försöka hinna med att uppdatera senare men annars så hörs vi i morgon.

PUSS:*

Tack för en trevlig dag!

Idag när jag just hade duschat messar söta Felicia mig och frågar om vi inte ska hitta på nåt. Så jag åker till henne en stund. Det är bara trevligt att umgås och snacka om allt möjligt när man inte har träffats på länge. Det blir inte att vi ses så ofta längre. Tiden räcker inte till riktigt. Båda har mycket att göra, går i skolan på två helt olika håll o.s.v. Jag håller dess utom på mycket med hästarna. Men när vi väl ses så känns allt så himla skönt:) Vi har ju trots allt känt varandra sedan vi var jättesmå. Nästan hela livet.
         Men en sak säger jag bara! Jag går aldrig mer promenad i högklackat! Skoskav så det skriker om det. Okej jag kanske överdrev lite med skoskaven men skoskav fick jag! Hihi men annars var promenaden jättetrevlig. Var så varmt att man nästan var tvungen att ta av sig den tunna koftan man hade. Så underbart skönt! Sommaren är på väg gott folk. Snart är det aldeles grönt ute ska ni se:) Älskar verkligen den här tiden på året. Men inte lika mycket som den riktiga sommaren. Helt jäkla underbart!

I morgon är det påskafton. Ska ni hitta på nåt? Själv firar jag inte påsk på det sättet riktigt. Vet inte varför, min familj har aldrig varit riktigt traditionella. Jul och midsommar är väl det vi firar riktigt. Självklart nyår också, men vem gör inte det?
Nej, för mig blir det till att åka till vännen Sandra på kvällen. Blir en liten tjejkväll med spel, drinkar, cider och att bara umgås! Blir nog jättetrevligt. Kommer nog att sova över hos Sandra också. Ska hjälpa henne att städa på söndagen tänkte jag. Eftersom att vi är två som planerat det hela så är det ju en självklarhet. I morgon förmiddag ville jag egentligen åka till stallet och träffa Charlotte och alla, men vågar inte chansa. Man vet aldrig vad folk gör på påsk. De kanske inte har tid att åka till stallet i morgon, kanske har annat för sig. Nästa lördag måste jag dit känner jag! Saknar dem faktiskt! 



Felicia, barndomsbästis<3 Absolut en av mina bästa
vänner än idag!


Felicias katt Julius, lika kelsjuk som alltid:)


Chokladharar=kärlek

Jag fick en chokladhare av mamma:) <3 Jag sa här om dagen att jag ville ha en sån. En stor! De är farligt goda. Godare än marabou!



Det här är Edmund:)


Hans öron blev uppätna och Edmund
såg snarare mer ut som en hamster!
Hans polare Haras som min syster
hade såg lika glad ut='D

Då var det natta...

Tjoho mitt i natten!
Vet att jag egentligen borde sova. Allt är som vanligt med andra ord.
Kom hem ganska sent. varit i Lilla edet som vanligt. Knäppt att säga som vanligt. Men så är det. Idag har jag varit och provridit två hästar som jag ska hjälpa en tjej med. Gick jättebra! Det var två halvblod på 6 och 10 år. 6-åringen håller på och ska utvecklas och tränas mer. Han är mest grundriden men kommer att bli superfin! Och jag menar; megamegajättefin! :) Han är fin. Amos(?) heter han om jag inte minns alldeles fel, stor chans att jag minns fel. Började med att hon red honom och visade honom lite. Sedan hoppade jag upp. Precis som hon så fick jag kämpa (fast lite mer) med att få honom i trav, utan sparkar, stegringar m.m., och verkligen gå framåt i gångarterna. Han testade mig väldigt ett tag men till slut gick han riktigt fint faktiskt:) Lärde man sig bara hur den här sötnosen funkade så var han jättego. Ägaren tyckte att jag var bra med honom. Efter Amos så fick jag även prova hans helbror Abros. Abros var mycket mindre, och var änna ponnylik. Men mycket trevlig! Han bjöd hela tiden och var verkligen hur fin som helst. Skuttade honom även över några små hinder. Han tyckte det var himla roligt;) Ägaren tyckte att allt såg jättefint ut. Man blir ju glad när man hör sånt. Så troligtvis blir det att jag hjälper Petra med hennes hästar (träning, ridning, m.m) framöver. Ska bli riktigt kul faktiskt. Lite mer att se fram emot i vardagen! Och tack till Ann-sofi som känner både mig och Petra som har hästarna som fixade den här träffen.

I morgon ska jag sova. Och typ plugga lite. Ska även höra av mig till Sandra tänkte jag. Fixa det sista innan lördagens lilla tjejkväll;) Har Torp öppet i morgon tro? Vill åka till Hööks och kolla ridbyxor. Behöver ett par nya. Kanske t.o.m två par nya.



Hästen Amos(?):)


Ann-sofis son fick även prova att sitta på Amos(?). Han
var jätteduktig som travade själv och allt:) Han fick även
prova på Abros sen.


Och ha en glad påsk! :D


Detta messet fick jag av Sandra, så himla bra tyckte jag den var, den där röda katten som alla skrattade åt måste ha varit min lilla Misse;) Läs här:
"Ja, då var man på väg igen. Aschlet fullt av stickor!
Glömde polera kvasten, o inte hitta ja kattfan heller,
så jag tog grannens, den är röd, så nu får de andra
kärringarna nåt att skratta åt. Men jag har iallafall en
espressomaskin med mig, man är väl modern. Vi
syns på Blåkulla!! GLAD PÅSK"


Babbel babbel...

Gog morgon!
Sitter har har görtråkigt. Vikt tvätt, tvättat och tumlat. Visst är jag lite duktig hemma ändå?:) Haha. Idag är jag shoppingsugen! Mer än någonsin! Jag vill byta ut allt i min garderob! Snart ska jag rensa min garderob. Bara spara det som jag verkligen använder. Varje gång jag rensar garderoben säger jag till mig själv; "Jag ska aldrig mer röra ner i min garderob, alltid ha ordning! Ska aldrig samla på mig massa skit utan att kasta det!". Visst. Skitsnack. Det går inte att inte göra det. Varje gång rensar jag ut hur jäkla mycket som helst. Man samlar ju på sig. Men idag vill jag shoppa massa nytt! Kan inte någon snäll liten människa någonstans ge mig cirka 50 000 kr ?:) Tänk om man hade det att shoppa för. För det är inte lätt att vara 17, gymnasieelev och utan jobb eller pengar! Man kommer ju inte så långt på ett studiebidrag... Faktiskt så kan man inte leva på det. Okej jag bor ju hemma. Jag behöver ju inte handla mat själv, behöver inte betala dyra räkningar... Men tänk sen. När man måste göra allt det där själv. Och nu råkar ju jag syssla med en väldigt dyr sport... Denna dyra sport kostar. Mycket pengar går till denna dyra sport. Jag säger det; jag behöver ett jobb!

Hästarna och den dyra ridningen kommer ändå alltid att gå föra allt annat i mitt liv:) Kan ju faktiskt inte klara mig utan det jag brinner för. Skulle någon i min umgängeskrets inte stå ut med det, ja då blir det nog tack och hej för den personen i så fall. Det är ju vikigt att var och en får syssla med det den älskar mest av allt. Det är det som håller oss människor uppe bäst. Gör det ni tycker är roligt i livet!

Nu kurrar min mage. Dags för en sen frukost.


mmm, godis!

Hejsan! Sitter och tuggar på goda blåbärsbollar:) Mums!
Ja, jag lovade ju er ett blogginlägg på kvällen. Och här kommer det! Hela dagen har gått åt till husvisning idag. Åkte sedan till Lilla edet för att hämpa pappa från restaurangen (mammas bil är inne på reparation så hon kör pappas bil). Så kul har jag haft idag, INTE.

I morgon ska jag åka till Brålanda och troligtvis provrida häst, superskoj:) Två halvblod på 6 och 10 år har jag för mig. Tränas i dressyr. Jag tycka om! Som den dressyrfjant jag är<33 Blir nog på eftermiddagen någon gång efter 16.00. Innan är det en visning på bostaden igen. Hann inte åka till Torp och köpa nya ridbyxor idag som jag hade planerat. Får bli till helgen eller nåt. I morgon kväll kanske jag och syrran drar på bio:) På lördagen blir det party party! Tjejkväll med massa skoj;) Får väl se vad mer helgen bjuder på. Lovet håller ju på att lida mot sitt slut. Redan! Och har jag pluggat nåt? Nej! Dumma mig! I morgon måste jag sätta mig på mitt feta arsle och plugga som en tok. Om jag hinner. Känns som att det kommer att bli mycket att göra. Men skojsigt! Och så hoppas jag såklart på att det finns en ynka pytteliten chans till att jag får komma på anställningsintervjuen på det lilla jobbet jag sökte här om kvällen. Får väl se...

Godnatt små söta människor<3


Jag på Relámpago som nyss är igångsatt efter en lite
längre tids skada i hovbenet. <3 Han är en riktig söting!
Jag vet att jag har målat över mig... Men det var inget att
se heller;)
Foto: Linda Aronsson, Bergahästen


HejHej

Halloj!
Sitter och är proppmätt. Tryckte i mig lasagne. Onyttigt värre. Men gott i alla fall:) Blir lite hårdträning ikväll. Nu måste jag komma i form! Ser faktiskt färjävlig ut.

Idag har vi haft 2 husvisningar här hemma eftersom att vi flyttar i sommar. Kommer nog 2 familjer till. Nästa kommer om 5 min redan! Det var därför jag höll på att städa mitt rum som en tok i morse. Måste ju se fint och prydligt ut;)

Jag kommer att blogga mer ikväll, vi hörs! PUSS:*


Tänk att se ut som Alecia Moore "P!nk" :) Muskler! Jag
skulle inte säga nej till denna kropp!

Tisdag

Hejsan allihopa!
Har bara kunnat skriva på kvällarna flera dagar i rad nu. Beror på olika saker. Idag har jag inte gjort så mycket i och för sig. Vaknade 11.30 och var hur jäkla trött som helst. Segade mig ner till köket och gjorde i ordning min frukost. Rostbiffmackor och Yoggi dröm (bästa yoghurten ever!). Sedan tittade jag på film hela dagen. Vid 15.30 hoppade jag in i ducshen. Hur seg får man vara? Tog låång tid på mig. 17.50 var jag klar. Käkade tonfisksallad. Hur gott som helst. Tonfisk funkar i typ alla lägen för mig! 
På kvällen åkte jag till Lilla edet en sväng. Ännu senare på kvällen, hemma, så städade vi allihopa här hemma. Storstädning hela kvällen! För utom mitt rum^^ Ska ta det i morgon. Så skönt när allt är städat och kliniskt rent:D Hatar att leva i röra.


Hiss: Klackarna på! - Idag gjorde mina svarta pumps från förra våren premiär för i år. Jag lovar, det blir ett eller fler par nya längre fram:) Trots att läkarn sa att jag skulle passa mig för högklackat för min skadade fot så klarade min lilla fotled det i alla fall. Yeey för klackar!
Diss: Fästingar! - Måste de ens existera?
Vill ha: En drink.
Längtan: Bättre tider...


Sorry för mina för tillfället tråkiga inlägg...

Fästingchock!

Som varje år får jag en chock varje gång det händer. Och det är när min kära katt har en fästing krypandes i pälsen! När man upptäcker första fästingen. Eftersom att fästingar är värre än allt annat i världen för mig så är blir jag lika panikslagen varje gång. Här om dagen upptäckte jag en fästing krypandes i Misses päls. Vad göra? Fick ta papper och ta bort den. Så vidrigt! Jag klarar inte av dem! Stackars min lilla röda hårboll till katt. Han får inte lika mycket kel av mig under dessa perioder... I morgon blir det till att åka till djurapoteket och köpa fästingmedel eller vitlöksolja och droppa i pälsen på katten! Hoppas det hjälper. Nyss upptäckte mamma en till, fastsittande, färsting på halsen på katten. USCH!

Heldag i stallet

Idag åkte jag och Anna till stallet 6.54 på morgonen:) Hur härligt som helst en sån här fin dag. Mockade och gjorde i ordning, sedan hoppade jag Benni:) Anna hoppade Fani, så söta tillsammans!:) Finns så många fina och snälla 4-åringar i stallet nu. Hur som helst så var Benidorm lika underbar idag som sist gång. Älskar honom helt enkelt! Skulle utan tvekan köpa honom om han var till salu och om jag hade haft pengarna. Han säljs nog snart skulle jag tro. En riktig pärla är han! Fick tyvärr inga bilder på honom idag.

Efter hoppningen så red jag, Anna, Nathalie och Kajsa en sväng till (Josefine, du borde rida med oss ju!=/). Jag satte mig på Relámpago som nyss satts igång efter att ha blivit friskförklarad. Han har stått en längre tid. Han som just hade blivit så fin och musklad men blev panikslagen på en uteritt av att en älg kom (de hästarna som annars knappast brukar reagera på nåt sånt!) och trampade olyckligtvis sönder sitt hovben på ett stenblock eller nåt. Nu får de ju börja om med honom!
Vi red bara en kort sväng ute på ängen. Sedan rullade väl eftermiddagen på, försökte gå en kort promenad med fegisen Dudo (jag lovar, fegare och mesigare häst får man faktiskt leta efter i detta land, sjukligt rädd!) också men gav upp efter att ha insett att det skulle ta minst hela dagen att gå den här rundan med honom om vi bara kom 1½-2 steg i minuten (räkna med ungefär 2 steg back också). Haha;D Ibland går det bara inte med honom. Han måste lära sig. Vi som gick en liten runda sist gång då det gick hur bra som helst.


Söting Relámpago!


Vad har er dag bjudit på?

Söndag

Såg ni Robinson igår? Jag måste bara få säga att den jag ogillar mest är Christian. Han är dum i huvudet som säger att alla andra är duma i huvudet. Vad har han för jävla problem? Blir så arg på människor som han. Och att få mat av en mutad vakt. Idiot.

Idag har jag inte gjort så mycket. Varit ute och åkt bil. Helgen har varit himla lugn, en aning tråkig men väldigt skön! Hur har er helg varit? Jag har stor lust att gå en långpromenad senare. Skulle vara väldigt skönt.

Igår kväll ringde mamma mig och berättade att en tjej undrade om jag ville hjälpa henne att utveckla hennes häst (halvblod). Hon ville ha någon som var van att rida unghästar och någon som var ansvarsfull och lugn. Stämde rätt bra in på mig. Efter att ha hört lite mer om detta 4-åriga halvblod och ägaren så tyckte jag att det lät jätteroligt! Men jag har ju också lovat en kompis arbetskamrat och bestämt tid för träff på två andra hästar i Brålanda som jag ska rida. Har varit fler som frågat mig, kul när det är så många som ber mig om såna saker faktiskt. Synd att alla hästar låter lika intressanta;) Nåja. Blir nog bra på torsdag då jag ska till Brålanda:)

I morgon ska jag vara i stallet hela dagen. Mysigt! Ska även hoppa Benni (Bennidorm) tror jag! Wiie:) Så då blir det upp tidigt i morgon bitti. Men vad gör det när man ska göra något man trivs med? :)

Och det är så lustigt och nästan lite småroligt när anonyma människor skriver lustigt dumma kommentarer till en. Hoppas att denna anonyma människa läser mitt svar under kommentaren;)




Jag på biltur:)


Och syrran såklart!;)


Lördag

18 grader i skuggan. Otroligt!
Idag har jag inte gjort ett piss. Varit hemma och städat lite. Känner mig lite deppig, är inne i någon slags knäpp period nu. Blir förmodligen till att stanna hemma ikväll igen. Kolla på film och käka godis. Träna hoppas jag också att jag orkar göra. Och jag kom på att vi har påsklov:) Så sjukt skönt! Nu kan jag plugga i lugn och ro, utan press. Ta igen allt jag är efter med. På måndag blir det till att vara på Bergahästen hela dagen med Anna. På torsdag ska jag åka ut till Brålanda och träffa de två hästarna som jag troligen kommer att sköta/rida framöver. Annars har jag inget planerat på lovet. Blir väl att umgås med lite människor, chilla. Kanske blir nån fest på påsk;)

Nu ska jag skriva lite på mitt projekt. Hej svejs<3
Glöm inte heller att jag svarar på era kommentarer till mig under era kommentarer som ni skrivit (på samma inlägg) om ni inte har en egen blogg inskriven då jag svarar på den i stället. Skriver ni i eran mailadress kan jag svara till er mail om ni hellre skulle vilja det, vilket sätt är bäst?


Robinson ikväll!:)


Äntligen lov!

Vad underbart det är med fredag och lov. Löööve it! Nu ska jag vila ut (det behöver jag verkligen) ordentligt. Ska även plugga klart en hel del som jag fortfarande ligger efter med. De sista veckorna på terminen kommer jag att få kämpa som en idiot. Men det får gå:)

Idag har jag bara varit i skolan. Några pluggade på sitt projekt, några körde och andra red. Jag red Cherokee för Sofia med Antonia och Emelie. Gick väl helt okej. Vi kom på att jag är lite sne och svag i höger sida av kroppen. Får försöka fixa till det på nåt sätt;)


Visst är hon fin?:)

Ha en trevlig helg! Njut!

Vår på riktigt!

Nu är det verkligen vår! 18 grader varmt i solen, hur underbart är det inte? Dags att sola kanske!
Idag har vi haft det skriftliga nationella provet hela dagen. Tror det gick ganska bra:) Satt nästan i 5 timmar.

Efter skolan stannade jag och tittade på Twilight i pentryt. Hade förväntat mig lite bättre men den var jättebra ändå!:)
Kollade även hur jag skulle jobba på skolan på påsklovet. Jag hade skrivit upp mig på två dagar. 4 pers hade skrivit upp sig på varje dag som jag hade skrivit upp mig på men de tar bara ut 2 av oss som får jobba sa de. De dagarna jag hade skrivit upp mig på på "vill jobba"-listan fick jag inte jobba. Det fick ingen av oss som hade skrivit upp sig. I stället får en anna tjej som inte ens hade skrivit upp sig jobba! FYFAN vad dåligt. Ett stort bu för Nuntorp p.g.a det. Jag blir så arg på sånt. Hur fan kan de göra så? Det ska väl vara rättvist för alla? Och skolan ska uppmuntra oss elever att vara framåt och ta stegen och vara positiva när det gäller jobb? Det är ju jävla lätt när skolan snäser av eleverna som verkligen hade skrivit upp sig; och dess utom var först med att skriva upp sig!

Nästa vecka är det lov -äntligen! Underbaaaart!

Hörs senare...



Hiss: Vår! <3
Diss: Att bli väckt av att katten kräks *suck*
Humör: Trött.
Vill ha: PENGAAR!
Längtan: Lovet.

Trevlig dag.

Hejsan!:) Kom hem för någon timme sen, nyss ätit lite. Idag började jag dagen med att gå på läkarbesök på NÄL. Gick bra. Efter det packade jag mina ridkläder och tog bussen ut till Eriksstad för att hälsa på Antonia:) Tur att jag gick av på rätt hållplats! ^^ Nästan direkt hämtade vi in hästarna K.G och Quatro. Jag började med att rida K.G, go häst! :) När Antonia hade gett upp Quatro (hon är lite speciell), så fick jag prova henne. Gick bra! Gillar henne! Även om hon är otroligt jobbig och håller på som hon gör. Som Antonia sa; man kan ju undra hur hon har blivit behandlad innan hon kom till Antonia. Hur som helst... Hennes mamma lagade skitgod korv stroganof med ris. Efter maten gick vi ut och fixade stallet innan jag tvingade Antonia upp på lillponnyn. En liten barbackaritt på sprallpellen. Tog jättefina bilder på dem två.
Mamma var snäll och kom och hämtade mig på kvällen. Mamma bjöds på en kopp kaffe innan vi åkte där ifrån. Tack för en trevlig dag Antonia! <3

Nu blir det till att plugga. Läsa lite texter. Skriftligt nationellt prov i morgon i svenska B. I 5 timmar är provet! Ska även fortsätta på avelsprojektet "Liten blir stor" senare. Pusshej.


Antonia och lillponnien (gillar ordet^^). Visst är lilla arabkillen fin?
Fick tyvärr inga bilder på när vi red de andra pållarna...

RSS 2.0