Det okända

Någon mer än jag som såg det? Det är så jäkla bra! Och kvällens avsnitt var ju bara för bra. De var i ett av Sveriges mest omtalade hus som det spökar i. En gammal prästgård. Mediumet Jörgen fick kontakt med två andar. Den ena, mannen, var en präst som hade bott i huset och upplevt övernaturliga saker. Det var han som satte igång hela proceduren om att det var hemsökt i tidningsintervjuer och liknande efter att ha avslöjat vad han varit med om i huset. Det började med när han slungades ut ur sin gungstol medan han levde. 
         Den här mannen ville att mystiken fortfarande skulle vara kvar i huset, att det fortfarande skulle ske saker. Så ibland jäklades han och höll igång fenomenen. Den andra kvinnan var enligt sägnen en ung kvinna som var piga på gården som blev gravid. Pappan sades vara prästen i huset. När det syntes att hon var gravid låste prästfamiljen in henne tills barnet var fött. Sägnen säger att hon mördade barnet av rädsla och förtvivlan. Den här kvinnan ville bara tala om att det inte var så. Och att hon inte ville kommas ihåg som någon barnmördare. 

 Det bästa med programmet var att när Det okända-teamet skulle åka hem så kom de aldrig där ifrån. GPSen ledde ut dem till en liten grusväg mitt ute i ingen stans på två olika håll flera gånger. Det började bli snöstorm och de insåg att de inte hade något annat val än att åka tillbaka till prästgården och övernatta där. Och vad spännande allt var! Ni måste se reprisen om ni inte såg det idag. Tänk vad hjälpsamma filurerna från andra sidan är. Skyddar dem från snöstormen. Jag har fått för mig att det kanske var meningen att de inte skulle bege sig ut i snöstormen. Att andarna visste det. För de vet mycket mer än vi tror och vet.
         Jag är väldigt intresserad av andar och andra sidan och sådant. Har ju själv upplevt en hel del märkliga saker. Och sedan jag besökte ett medium så har intresset ökat ännu mer! Det var otroligt bra att besöka ett medium för mig. Fick svar på mycket i mitt liv. Många av svaren har jag kommit på i efterhand. Och när jag fick veta att jag hade förmåga att kommunicera med djur så vill jag inget hellre än träna på det! Jag har alltid haft väldigt bra kontakt med djur, och många har sagt att de uppfattat mig som väldigt lugn bland dem, och att det många gånger har smittat av sig på djuren. Min mamma har nog alltid varit likadan. Hon är så bra med djur! Jag och min mamma har verkligen många lika intressen.
 
Jag känner mig heller inte rädd längre. Förut har jag allt varit lite skraj när jag upplevt och hört övernaturliga saker. Men nu vet jag att det är ingen fara. Så länge ingen rör vid mig, eller drar av täcket mitt i natten. Eller ger mig en halv hjärtattack genom att sätta på min iPod speaker mitt i natten. Det har hänt två gånger. Precis när jag släckt lampan och lagt mig. Jag flög ju 3 meter upp båda gångerna. På högsta volym också! Samma låt båda gångerna. Men den låten betyder mycket för mig. Texten betyder väldigt mycekt för mig. Så jag ser det absolut som något bra. Var nog meningen att jag skulle lyssna lite extra tror jag. Men man kan ju lugnt säga att jag numera sover med iPoden urkopplad ur högtalarna;) Sedan är jag ju väldigt mottaglig för sånt här också, fick jag veta.

Jag tycker även att det känns lite tryggt att andevärlden faktiskt existerar. Att allt inte bara är slut när livet är över. Och att våra nära och kära som går bort faktiskt existerar och besöker oss även efter döden ibland. Jag tycker det känns bra. Jag får en behaglig värme i mig när jag tänker så.

Nej, jag är inte galen.

Hur som helst så vill både jag och mamma besöka den där prästgården som man kan komma och övernatta i (funkar det som ett vandrarhem nu om jag inte missuppfattat allt?) någon gång. Det skulle verkligen vara något! :)


Kommentarer
Postat av: Hästpassion

sv: Tack detsamma! Jag tycker man hittar allt fler hästmänniskor nu som bloggar, väldigt uppskattat ;-)



Herregud vilket avsnitt, det vill jag se! Verkade inte som en barnlek det där...

2009-04-16 @ 00:20:48
URL: http://hastpassion.blogg.se/
Postat av: Hästpassion

sv: Ja, finns mycket mer att kika på när man är på datorn.



Nej jag brukar vanligtvis inte följa det, är för lättskrämd! Men har jag någon hos mej så ser jag det gärna

2009-04-16 @ 11:27:47
URL: http://hastpassion.blogg.se/
Postat av: Hästpassion

sv: Ja det skulle jag verkligen önska att de visade på ridskolorna. Just oengagemanget och den typiska videokassetten verkar allt för många känna igen sig i.



Repris på avsnittet från Det Okända från i onsdags på lördag klockan 17.00, det ska ses! ;-)

2009-04-16 @ 11:30:24
URL: http://hastpassion.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Psst!
Svar till anonyma och till de som inte har/fyllt i fältet för URL/bloggadress ges på samma inlägg bland kommentarerna. Tack för din kommentar:)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0