Kyrkogården är vacker.

Gäsp!
Ikväll blir det en lugn kväll med skräckfilm och mys! Jag gillart!
Var och tände lite ljus på kyrkogården förut och det är det finaste
på hela året tycker jag! Alla helgona, när det ser ut som en hel stjärn-
himmel på marken, på kyrkogården. Underbart vackert. Det bästa jag
vet är att då ta en promenad efteråt bland alla fina gravar och titta på
alla lyktor, kransar och ljus som lyser överallt.

Åtgärder och knepigheter.

Tills vidare så får min blogg se ut som den gör. Tråkig med bara vitt överallt. Jag tyckte att den var jättesnygg innan och allt såg normalt ut med en vit wrapper och svart bakgrund -I min webbläsare ja! När jag fick se hur min blogg såg ut i andra webbläsare så fick jag nästan en chock. Den såg ju helt opropertionerlig och jättekonstig ut så fick ändra hela bakgrunden till jag kommer på nåt bättre. Jag har suttit i ett par timmar nu och öppnat en annan webbläsare på min dator för att försöka rätta till problemen så att min blogg kan se normal ut i alla webbläsare. Men det sket sig så det fick bli såhär nu. Vilken tur att jag har både firefox och explorer på min dator!

Så förlåt alla ni med firefox och andra webbläsare som har fått stått ut med en görknepig blogg på sistone, haha! Inget jag visste om faktiskt. Men nu ser den väl lite normal ut i alla fall? Eller är det något som ser konstigt ut på din dator? kommentera och hjälp mig gärna! Jag vill ju att bloggen ska se normal ut i alla webbläsare.

Tack!

Trött, vilken ovanlighet!

Trots att jag har köpt rekommenderad vitamin och järntillskott mot trötthet på Hälso-kost efter att ha tänkt till lite efter ett anonymt tips på bloggen om att jag kanske hade järnbrist, så är jag ofantligt trött. Idag har hörseln dämpats stundvis och det har ekat i mitt huvud, mina ögonlock vill bara stängas. Och jag tror inte att det har med att jag var ute och festade på krogen igår, nej jag är ständigt trött typ. har det inte gått över efter nästa vecka så får det väl bli vårdcentralen som vanligt eller nåt.

Hur som helst så hade jag i alla fall trevligt igår. Det blev Lipz som sagt. Träffade allt möjligt roligt folk där och hade helsikes ont i fötterna när jag åkte hem. Det tar hårt på fötterna att dansa i högklackat!;) Man går ju inte till krogen för att sitta still! Men klackar gör mig snyggare och vill man vara fin får man lida pin haha.

Ikväll bli det Idol och mer Hello Kitty isglassar! Min nya drog!? Onej, jag får hålla mig till tuggummi och nagellackberoendet. Det är något nyttigare än glass:)


Hello kittyglass

ååh vad gott! Var på Ica och köpte isglass från Hello Kitty med körsbär och druvsmak. Den smakar som en dröm och luktar lika gott! Mumma, mumma, mumma!


PartySabrine igen.

Hej bloggläsare!
Har nyss målat naglarna, och håller på att fixa i ordning mig. Det blir till att partaja på Lipz ikväll:) Synd att inte kära Anna följde med bara<3 Men det kommer ju fler dagar:) Ska snart sminka mig och prova ut kläder. Halloweentema men eftersom att jag plötsligt planerade att gå dit så skippar jag en riktig utklädnad;)  Suger på sånt där. Får räcka med nån het make up, svarta naglar och nåt snyggt plagg bara:) Höga klackar tar vi tummen upp för också! Nu är Sabbe på partyhumör igen. Dags att värma upp med en öl?:)

Jag har förresten påbörjat en ny header till bloggen:) Dags för förnying känner jag. Den är nästan klar så förhoppningsvis kommer den upp i morgon eller på lördag.

Vi hörs!

Psykopater smyger omkring?

Det börjar bli läskigt! Jag bor ju nära ett sjukhus. Och där jag bor så har jag hört många historier om psykpatienter som har rymt och hängt sig i skogen, eller skrämt folk. För ett par dagar sen kom jag hem, och då var dörren till trapphuset låst. I vanliga fall så låses dörrarna 22.00 varje dag men är upplåst på dagarna. Jag tänkte att vafan? När jag kom in till trapphuset så stod det en lapp om att det numera kommer att vara låst dygnet runt. Nu har jag fått reda på varför. Då har en psykpatient från psykavdelningen på sjukhuset rymt och gått in till mina grannar och skrämt livet ur barnen! Fy i helvete vad förbannad jag är på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) att de inte kan hålla koll på sina patienter? Området där jag bor har ju liksom varit så lugnt och fridfullt utan problem förut. Nu på senare tid har det börja hända en hel del. Mordförsök, rån, våldtäkt, förföljelser och rymlingar. Det är ju inte klokt att de inte lyckas hålla ordning på sina patienter. Jag känner en som jobbar där och hon berättade en gång att de brukar låta vissa gå ute, utan tillsyn. Att det finns en patient som man ska akta sig för när han får sina "psykfall" och att han kan bli jättefarlig. Och honom låter de gå fritt ute på promenader!? Hon berättade också att hon faktiskt inte skulle vilja bo i det området där vi bor. Läskigt att höra något sånt! Känns ju inte direkt jättetryggt... Vafan håll koll på patienterna, och ordna tillsyn om de ska få gå ute på promenader hur som helst?

Läsvärd blogg!

situationafrika.blogg.se 

Ni kanske kommer ihåg mitt inlägg om Madonnas dokumentär (I am because we are) om situationen i Malawi, Afrika. Och budskapet "I am because we are". Fick en kommentar av denna tjej som hade startat denna blogg .
Den här bloggen fångade mitt intresse direkt och jag hoppas att det går bra för den här bloggerskan! Mycket läsvärd blogg om barnen i Malawi och att du faktiskt kan engagera dig. Jag menar, det finns ju lösningar, det finns idéer. Det som saknas är pengar. Det är fruktansvärt hur det ser ut i världen idag, hur det kan få vara såhär. Alla är vi människor och vi andas samma luft, lever på samma planet och vårat blod har samma färg! Världssituationen är oacceptabel. Situationen i Afrika är fruktansvärd, hur kan verkligheten se ut såhär?

I´m back

Äntligen har jag internet hemma! Gud så jag har längtat, blir nästan tokig utan internet.
P.g.a allt detta så har jag ju inte kunnat uppdatera min blogg på ett tag. I helgen var jag på skolan och gjorde stalltjänst. Pissregn hela helgen. Fyfan för det. Men ändå så gav sig jag och Anna-Stina ut på skogsvägarna med varsinn häst både lördag och söndag. Men skogsrundor är alltid mysigt:) På lördagen red jag Cherokee och söndagen Triton.
Hur som helst så slapp jag ta kvällsfodringen söndag kväll så jag kunde sticka hem rätt tidigt i söndags. Och det var skönt att komma hem! Nu har jag ju höstlov och grejer:) Inte för att jag kommer undan det här med måste-plugga men ändå.

Igår var jag på Bergahästen och red Dudo. Jag var inte mentalt förberedd på det men sån tur är så är han ju nästan som en normal häst att rida nu(när han var ny för ca ett år sen så var han väl nästan oridbar?) :) Gillade honom väldigt mycket. Mjuk och avslappnad när han inte bråkade eller blev rädd för duvorna, lätt att få i form och mysig på många sätt och vis. Jag tror att denna häst har väldigt dåligt självöfrtroende. Men han är vacker.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, ska till sjukhuset senare och vaccinera mig mot svininfluensan. Vet egentligen inte vad jag ska tycka om vaccinationerna men jag gör det ändå, är ju ändå i riskgruppen liksom. Jag hoppas att det inte finns några gömda biverkningar som träder fram om några månader, som gör halva Sverige sjuka för det eller något. Haha.

Och äntligen kan jag börja uppdatera bloggen som vanligt igen!


Dudo.

Inget internet

Hejsan! Jag vet att jag inte har skrivit på några dagar men just nu håller vi på att byta operatör hemma för bredband och telefoni så det blev något krångel så att jag inte har internet hemma förrens på måndag. Just nu befinner jag mig på skolan, har fått låna min klasskamrats dator. Jag har stalltjänst hela helgen (ingår i utbildningen) och måste bo här för att det blir för långt för att pendla med våra arbetstider.

Jag tänkte inte skriva så mycket mer idag, är rätt trött och ska snart käka. De senaste dagarna har det inte hänt så mycket mer än att ha varit i skolan och gjort massa prov. Vissa gick bra, andra mindre bra. Dressyrprovet på Cherokee gick åt helvete. Men man kan inte göra bra ifrån sig alltid:) I tisdags var jag hos Anna och hade filmkväll, mycket mys<3 :) Nej nu ska vi gå och käka lite.

Pusshej.



Vad är det för fel på mig?

I morse ca 7.30 var jag på magnetröntgen för mitt knä. När jag åker in i tunneln och ligger där i ca 35 min så somnar jag! Stört eller vad? Och jag är ingen person som behöver lugnande för att jag har cellskräck heller... Har liksom ingen cellskräck eller så. Jaja, i alla fall, så gick jag hem efter sjukhusbesöket. Och jag var oerhört trött! Så jag la mig... Vaknade vid 14.00 eftersom att jag ställde klockan på det. Men jag orkade inte ta mig upp och öppna ögonen ens. Så jag somnar ända till 15.00. Altså den här veckan har varit sån här. Att jag har varit så trött. Jag måste nog kolla upp det här. För det är inte normalt. Och mina utslag på halsen får jag väl också kolla upp. Att det alltid ska vara något fel på mig, jag springer jämt till vårdcentralen eller sjukhuset. Haha. Hur som helst så hoppas jag att de ser vad felet är i mitt knä som jag har haft problem med i många år!

Nu ska jag värma lite pasta och käka, är rätt hungrig. Sedan tar jag bussen till stallet. Vi hörs!

Underbar stalldag!

Jag är så trött! De senaste dagarna har jag varit jättetrött, ofantligt trött. Som igår... så gick jag upp vid 11.30, käkade frukost men sedan gick jag och la mig igen för att jag inte orkade vara vaken. Sedan sov jag till kvällen... Och när jag till slut tvingade mig själv att vakna så ville ögonen inte! Hemskt! Undrar om jag är sjuk eller nåt!? Hm..

hur som helst så blev det filmkväll hemma igår kväll med chips och mys. Eftersom att jag var så trött så orkade jag inte göra nåt speciellt och inte har jag pluggat något i helgen heller!

Idag åkte jag med Josefine till stallet 6.30. Vi hämtade upp Anna och Malin på vägen också. Sen var det vi 4 som arbetade oss igenom hela dagen. Josefine hade uteritter med lektionselever i 4 timmar, jag fick laga ett täcke eftersom att vi hittade Diplomatico med benet invirat i ett ganska trasigt täcke i morse. Sedan var det väl lite småpyssel som gällde. Mysigt! Eftersom att det inte kom några elever som skulle rida Alina och Dudo på uteritt så tog jag och Anna de två hästarna och red ut själva på dem senare på eftermiddagen när alla ordinarie uteritter var klara. Alina och Dudo behövde få komma ut i naturen lite. Det blev en underbar ritt och det var varmt och soligt. Helt underbart! Det blev många härliga galoppsträckor och jag tror att Alina och Dudo behövde det. Hästarna var jättenöjda efter ritten! Sjukt skönt var det. Det känns så friskt för både kroppen och själen att rida ut så då och då. Finns inget mer avkopplande, uppiggande och friskare på samma gång än det för mig. Stallivet är så jäkla skönt, jag älskar det. Jag är glad att jag har ett så fint stall med så fina människor och så fina hästar att åka till. Och jag ångrar inte att jag började rida i det stallet för några år sen, då jag bytte från ett annat stall. Fick skjuts hem av snälla Josefine förut efter arbetsdagen, så snäll så det inte är klokt! Hon ställer jämt upp och skjutsar!

Idag har det som sagt varit underbart väder och jag hoppas att det är lika underbart i morgon! I morgon kväll ska jag hoppa Fabilia på Bergahästen:) Älskar den hästen! Mycket samarbetsvillig och trots att hon är så ung och inte riden så mycket innan så är hon ändå så duktig!

I morgon bitti ska jag till magnetröntgen med mitt onda knä också. Hoppas på ett resultat så att de kan se vad som är fel den här gången.



Jag och Alina. Puss!

Flyingeresan

Nu är jag hemma igen!:) Det var underbart skönt att komma hemikväll, var så trött idag! Igår morse åkte vi som sagt ner till Skåne för att gå på Flyinge, vi hästtreor och de flesta av tvåorna. Mycket trevligt hade vi. Vi kom dit vid lunch, kollade unghästtävlingarna och gick på mässan hela dagen. Jag, Emelie och Michaela gick en rundtur och kollade hela anläggingen också. Framåt kvällen letade vi upp vårat vandrarhem i Lund. Kan man kalla det vandrarhem? De hade gjort om ett gammalt tåg till vandrarhem och till min fasa trodde jag inte att det var sant när jag fick veta att vi skulle sova på ett tåg. Jag får väl tyvärr erkänna att jag är rätt kräsen av mig när det gäller sånt här. Min första tanke var; finns det ens en dusch på tåget? Nåja, jag fick tvinga mig själv att tänka att det kommer säkert bli jättemysigt och det var en rätt cool idé att göra ett tåg till ett vandrarhem!

Men när vi kom in i tåget så var det trångt med betoning på ordet trångt, det kändes gammalt och sunkigt på något sätt. Jag tänkte att hur fasiken ska jag kunna sova här? Jag är så nojig så det inte är klokt! Vi fick våra rum med tre sovplatser i varje rum. När jag, Emelie och Michaela såg vår hytt så höll jag nog på att avlida av skratt. Ska TRE personer sova HÄR? Det var obeskrivligt litet och trångt. T.o.m om det skulle vara sovplats för en person i varje hytt så skulle jag tycka att det var litet! Altså någon med cellskräck ska ju inte besöka det vandrarhemmet (SYND att jag inte kom på att ta ett kort på hytten!!). Men det var ju bara för en natt i alla fall:) Inte ska man väl låta detta förstöra dygnet och vara så negativ!

Dock var det dåligt bemötande, sur personal som inte ens kunde se åt en och slänga iväg ett hej. Och inga riktiga täcken hade vi utan det var filtarna som var täckena. Haha okej, okej en fleecefilt går väl an då. Hihi. Hur som helst så gick vi ut och åt på restaurang på kvällen. Fellini har jag för mig att den heter. Jättegod pizza med parmesan, mozarella och svamp. Och ett par cider på det efter maten så blev kvällen finemang.
Somnade runt 01.00 på natten. Jag, Emelie och Michaela hade mycket roligt på kvällen och jag är ledsen om vi höll våra grannar vakna! Jag vet en som var arg, men vi skrattade i alla fall i kuddarna när våra skrattanfall och skämt kom:) Synd att det inte ens var riktiga väggar i hytterna utan typ... Ja såna där tunna träväggar som inte är riktiga väggar. Så man hörde ju alla andas in princip.

Dag 2 på Flyinge bestod av mer tävling och mässa. God lunch i restaurangen liksom gårdagen. Vi lämnade Flyinge på eftermiddagen runt 14-tiden och kom hem på kvällen. Nice nice. Jag är jättetrött!:)

Lägger inte upp alla men här kommer i alla fall några bilder... (Klicka för större format)




Förlåt för en del mörka och dåliga bilder.

Några rader

Skriver några rader. Får ju passa på nu, för i morgon lär jag ju inte hinna. Och när jag är på Flyinge nere i skåne så lär jag ju inte ha tillgång till dator och mobilbloggandet bara krånglar! Sist gång funkade det inte alls och jag orkar verkligen inte krångla med det nu:)

Har nyss tvättat bort sminket, smörjt ansiktet med världens bästa creme från L´Oreal, och en annan mycket mjukgörande från Nivea som jag använder på halsen just nu. Upptäckte några röda utslag som kliar i morse. Tror att det är torrhet, jag hoppas inte att det var någon liten allergisk reaktion på någonting!

Målade om mina naglar nyss också. Jag har blivit beroende av både nagellack och tuggimmu nu! Kan nästan inte gå ut utan nagellack för då känns det så otroligt naket! Hur töntigt är inte det? i-landsproblem?

Nej hörrni, klockan går. Ska upp vid 5-5.30 i morgon bitti så det är väl dags att avsluta inlägget. Vi hörs på fredag kväll, och då blir det säkert en bildbomb på snygga unghästar, gänget, middagen o.s.v... :) Ha det!


Jag bjuder på en bild när jag småskutteliskuttar Cherokee:) Lite småfult sådär.


En till kan ni få:) För missnöjd med min sits där, man kan ju inte visa det hur som helst;)
Lite uppvärmning och skutt var det här!

I am because we are.

Hejsan svejsan!
Sitter och ska snart packa lite för jag åker ju till Flyinge med mina kära klass och tvåorna i morgon. Har varit uppe och tvättat i morse. Det var tungt! Gud så trött jag var! Haha. Somnade om efter frukosten vid 12 och sov i typ två timmar! Nu sitter jag här nyduschad. Ska snart plugga och packa tänkte jag. Lika bra att börja tidigt i stället för i sista minuten sent ikväll eftersom att vi åker tidigt i morgon. För jag är alltid så velig när jag ska packa, och så packar jag alltid för mycket. Vi ska bara vara borta i en natt liksom! Men så är det för mig, när jag ska vara borta en helg så packar jag för en vecka känns det och ser ut som! Helt sjukt. Är alla tjejer sådanna eller är det bara jag?
________________________________________________________________________________________
Igår kväll så såg jag Madonnas dokumentär om när hon var i Malawi på svt1. Eller jag såg inte exakt från början utan jag började titta på den när jag bläddrade mellan kanalerna. Madonna i Malawi var nog det hemskaste jag någonsin har sett! Men också det finaste. Hur dessa människor ändå var så starka och hade orken att kämpa och leva trots denna oerhört fruktansvärda fattigdom. Jag tycker att alla människor borde se dokumentären! Dokumentären handlade om så mycket. Fattigdomen, de hemlösa barnen, överfall på små pojkar som får sina könsdelar avskurna, aids, byar, barnhem, skolgång... Jag kan inget annat än att gråta när jag ser hur illa det verkligen är. Eller visst visste jag att det var jävligt illa och att det faktiskt är såhär fruktansvärt i Afrika men när man får följa några barn och höra deras historier så inser man ännu mer! Då ser man vilken jävla skräckfylld mardröm de lever i. Jag kan inte beskriva med ord... Ni måste se dokumentärfilmen. Jag önskar såklart för allt i världen att denna fruktansvärda tid kunde vända i dessa fattiga länder, för det är fattigdomen som skapar grymheterna där också. Jag skulle kunna byta bort allt jag äger och har, t.o.m mitt liv om det skulle hjälpa mot att det skulle bli BRA och ännu mer bra och inte bara bättre i de fattiga u-länderna. Jag kunde inget annat än att gråta när jag såg det här igår. Så hemskt! Absolut de värsta historierna jag någonsin har hört från dessa föräldralösa barn, fattiga människor och folk! Se dokumentärfilmen!

Tänk om hela omvärlden kunde samarbeta och göra något. Finns det sätt att få bukt allt det här grymma? Det tror jag! Man kan inte skänka pengar till allt och hjälpa allt och alla men alla kan ju faktiskt göra något. Det är samma med dessa krig i världen... Kan man stimulera fred i världen? Finns det ett sätt? Alla vi människor kanske måste börja hos oss själva först.
Krig och konflikter har ju oftast med religion och att man inte accepterar varandra att göra. Om alla börjar med sig själva och lär sig acceptera varandra oavsett tro, levnadssätt, hudfärg o.s.v. och lär nästa generation, altså våra barn, att acceptera sig själva och andra och de lär sina barn o.s.v så kanske världen skulle bli en bra bit på väg att förbättras rejält till slut. Det är ju i alla fall en början. Men det är svårt. Det finns alltid någon jävel någon stans som måste bryta allt gott arbete. Så har det ju alltid varit och är. P.g.a brist på respekt för varandra så dessa krig.

Som budskapet i dokumentärfilmen lyder; I am because we are. Tyckte jag lät bra, eller hur? Tänk på det! 
Och alla vi människor delar ju faktiskt på vår lilla planet. Vi andas samma luft. Vårt blod har samma färg

Ha det, hörs ikväll!
Puss.

Tjöt

Äntligen funkar blogg.se! Igår kväll fungerade inte websidan blogg.se på min dator i alla fall. Uppdatering igår kväll då; jag hoppade Fabilia på Bergahästen. Gud vilken söt tjej hon är!:) Jag har blivit kär, totalförälskad. Hon är inte riden så mycket i sina dagar och hon är ung (4 år) men hon ställer alltid upp för sin ryttare och vill samarbeta hela tiden! Hon gör alltid sitt bästa och försöker hela tiden. Jättesöt verkligen. Och eftersom att Josefine fyllde år i lörsdags så bjöd hon på daimtårta och saft efter ridpasset, minikalas det gillar vi!:) Köpte ett armband till henne av fina stenar som jag hoppas hon tyckte om. Små söta paket, det gillar vi också!:)  

Idag har jag varit i skolan. Haft samhällskunskap och historia. Fick tillbaka mitt histoiaprov och fick VG på det så jag är nöjd. Jag kom hem för en liten stund sedan, ska strax käka nudlar och fixa saker som jag har att göra. Har hur mycket som helst att göra! Gah!

Nej vet ni, i morse var det typ 1 minusgrad! Kallt! Frös som en tok.

Puss.


Myskväll

Jag gjorde om söndagskvällen med den tråkiga stämningen till en skönhetskväll med nagellack och ansiktsmask och lite sådant! Alltid lika skönt och mysigt. Jag mår mycket bättre då. Avkopplande att bara sitta och fixa sig lite såhär på kvällen:)


Det här med söndagar

Söndag idag. Det är något med  söndagar. Är det bara jag som tycker så? Det är någon speciell stämning över just söndagar. Något tråkigt, något grått. Något som får en att tänka över tiden lite. Även de söndagar man hittar på roliga och trevliga saker, så försvinner aldrig den där stämningen eller känslan helt. Och även om jag är ledig på måndagar så finns ändå den där lite jobbiga söndagskänslan kvar inom mig.

Men inte ska vi deppa för det! :) Tur att det bara är söndag en gång i veckan! Idag har jag varit nere på Överby och shoppat mig ett par jeansleggings på Gina tricot. De var snygga, enkla och bekväma så de fick inhandlas. Blev en äppel&kanelmuffin på Espresso House och ett sött armband till mig från Indiska också. Smått och gott helt enkelt.

Väl hemma så har jag småplockat lite. Ska väl försöka få tummen ur och plugga lite också. Den här helgen har jag varit så fruktansvärt lat, det är nästan så att jag har kommit tillbaka till gamla vanor! Det får inte hända. Inte sista året. Måste ta mig i kragen från och med ikväll och hårdplugga igen. :) Känner mig en aning stressad. Inte över plugget utan över vardagen och allmänt. Mycket som händer, mycket som ska planeras, många tankar och så vidare. Men livet är inte enkelt. Det har det ju aldrig varit:) Man får kämpa sig genom livet från födseln till döden, så har det alltid varit. Dock betyder ju inte det att livet inte kan vara bra och roligt. Jag gillar mitt liv! Och jag hoppas att ni är nöjda och stolta över erat liv också? Det borde ni alla vara. Trots att backarna går neråt ibland på livets berg-och-dal-bana. När man väl är på botten och kämpar sig upp mot toppen igen, när man väl når topparna på berg-och-dal-banan igen. Det är då som livet känns så jävla underbart! När man har lyckats med det. Och det kan ta tid, det kan gå fort för vissa att nå dit. Det är olika för alla. Livet är såpass orättvist.

Jag kan inte fatta att jag ens säger det här idag. Eller jo det fattar jag. Men för ett par år sen skulle jag aldrig kunna säga något sådant. Jag låg på botten ett bra tag, på tok för länge, och trodde att jag aldrig någonsin skulle kunna tycka om livet, eller mig själv någonsin mer. Jag kunde inte förstå hur man kunde orka med att vara lycklig eller vara nöjd med livet. Jag kan ärligt säga att jag kände hat till livet och avsky till mig själv ett tag då jag mådde som sämst. Men av någon anledning så tog jag mig sakta uppåt för backarna igen. Även om det tog år så gjorde jag det. Klättrade uppåt. För det som knäcker oss gör oss bara starkare i längden, eller hur?:)

Nej nu får ni göra som jag i höstmörkret, tänd lite stearinljus, koka te och mys hemma i soffan eller läs en bra bok. Eller om ni måste; plugga. Men tänk då att ni gör det för något bra. Eran kunskap och framtid. 

  

Någon kass mobilbild som togs idag:)

ZzzzzzZzzz...

Vilken lördag! Det enda jag har gjort är att ha sovit! Sovit, sovit, sovit.... På dagen, på kvällen. Snacka om utmattad! Det behövdes nog.

Förlåt för att jag bloggar om så tråkiga saker som min tråkiga vardag just nu. Jag är trött. Och utmattad. Har jag sagt det?


Såhär trött är jag idag.

Förresten! Kommer inte vintern jäkligt tidigt i år? Brrh vad kallt det är!
_________________________________________________________________
GRATTIS till mina söta vänner Josefine och Antonia som fyller 17 och 18 år idag!! :)

Text

Vet ni vad som är en underbar känsla? När man får ut det man känner och tänker i ren text. Känslan av att ha fått skriva av sig, att förmedla något djupt, att förmedla något som inte är så djupt, att uttrycka sig. Jag älskar att skriva! Jag har älskat att skriva så länge jag kan minnas. Jag har aldrig haft svårt för stavning eller grammatik och jag älskade varenda svenskalektion i skolan när vi fick en uppsatsskrivning eller berättelseuppgifter. Jag blir verkligen jag när jag skriver. Det är inte det att jag inte är jag i ute i livet heller men det blir så annorlunda. Ibland känner jag mig som tre olika personer. Men jag lovar, jag lider inte av personlighetsklyvning. Jag skulle kunna skriva länge, länge utan att tröttna. Om allt och inget. Det är så härligt! Så befriande.

Kladdkaka

Calle är absolut min favorit i Idol!:) Fan vad grym han är! Sedan är ju Karolina, Reza och Tove asballa också:)
Sitter hemma och har kikat Idol med kladdkaka och grejer. Andra gången jag käkar kladdkaka idag. Det känns sådär lagomt nyttigt hehe. Antonia bakade och hade med sig det till fredagsfikat i skolan och syrran bakade det nu ikväll. Har käkat tacos också. En riktig innesittarkväll hemma. Behöver lugn och ro ikväll tror jag. Är trött och slö.

I morgon ska jag nog försöka bege mig ner till Överby och kika på lite grejer som ska inhandlas. Sedan blir det plugg. Tråkigt som in i helvete och jäkla nördigt att sitta och plugga på en lördag men vad ska jag göra när jag inte kan komma ikapp på något annat sätt?

Puss.


Skolan och babbel...

Förlåt för dålig uppdatering och att jag inte skrev igår. Som sagt så följde jag med Antonia hem till hennes gård igår kväll efter skolan och sov över där till idag. Mysigt:)

Men jag har väl inget speciellt att blogga om igår, var i skolan på dagen och red två pass på Othello som var min ridhäst på fälttävlansprojektet fram till idag. Dressyrpass på förmiddagen och en lättare banhoppning på eftermiddagen. Idag så hoppade vi terränghinder utomhus och gjorde upp en bana runt skolan. Det var asnice:) Idag hade vi verkligen roligt när vi red, hela gruppen. Jag red Cherokee och har nu bytt häst och ska rida honom på fälttävlansprovet. Kemin stämmer bättre med Cherokee och jag trivs jättebra med honom:) Han är asgo att hoppa också även om han är trög då och då. Nice pålle tycker jag. Speciellt som idag när han verkligen tyckte att det var kul. Det lilla räcket tyckte han var extra roligt att hoppa;)

Gud vad jag babblar! Jag kom hem för en liten stund sedan. Somnade gott på bussen från Nuntorp precis innan det var dags att kliva av i Vänersborg för bussbyte (Det var förresten en volvo som hade lyckats köra ner i ån utanför Nuntorp också, räddningstjänst var på plats. Hur lyckas man med det? Bilen låg så fint där såg jag från fönsterrutan där jag satt på bussen som jag just hade klivit på), typiskt.

Nej nu ska jag snart hoppa in i duschen efter att ha kollat mailen och facebook. Vi hörs!:)

Oktoberonsdag

Tjoho!
Har inte gjort något särskilt idag, varit på Överby en sväng och i lilla edet. Håller just nu på att packa lite, ska natta över hos Antonia i morgon (tor-fre). :) Blir nog trevligt. Gick en promenad förut också, jag älskar promenader i höstrusket! I morgon är det upp till skolan som gäller också. Jag har häst hela dagen så det blir nice.
Ursäkta för en för kort uppdatering.


Nåt fult:) haha.


Godnatt!

Intressanta sovställningar...




Min katt var jättetrött igår kväll:)
Nu ska jag fortsätta på en miljöuppgift i samhällskunskapen. Ikväll blir det nog lite mer plugg. Vad har ni för er denna oktoberkväll? Usch vilket höstrusk det är ute! Men visst är det lite mysigt också?


I skolan

Sitter i skolan och pluggar historia och samhällskunskap. Rätt intressant faktiskt. Vi har nyss slutat och jag tar väl bussen vid 16.14. Jag har ett historiaprov avklarat idag också, jag hoppaspå bra betyg eftersom att det var såpass lätt. Människans förfäder och forntiden;)

Jag uppdaterade inte igår kväll. Igår kväll åkte jag och red Fabilia på lektion. En jättesöt tjej på 4 år! Verkligen jättesöt:) Vi tränade på diagonalslutor och gjorde lite öppnor och sådant. Hon var jätteduktig! :) Jag är jättenöjd för igår och det blev ingen rodeolektion den här gången i alla fall. Dessa unghästar.

Regnet faller ner utanför biblans fönster, det är grått och aptråkigt ute idag. När jag kommer hem tänker jag lägga mig på sängen med ett glas juice och... plugga! Jag vet. Men jag har så mycket att göra. Jag tror att det får bli plugg hela eftermiddagen/kvällen idag. Vi får se. Men det känns som om det skulle behövas. Är i och för sig ledig i morgon och har tid då. Men det hade varit nice att kunna slappa och hitta på annat utan dåligt samvete för exempelvis historiaboken som ligger och väntar i väskan i morgon.

Nej nu får jag snart dra till bussen! Det slutade just regna.

Chiao!


Shopping

Jag är nyss hemkommen från en liten shoppingrunda på Överby med mamma och syrran. Hittade lite saker, stickad mysig kofta, tunika, leggings och sånt... :) Blev en fika på Espresso house och vaniljkaffet är överskattat men det var mysigt.

Nu om lite mindre än en timme ska jag åka till stallet och rida. Ikväll blir det plugg för hela slanten +Svenska Hollywoodfruar om jag hinner.

Tjolahopp tjolahej.

Skön helg

Förlåt för dålig uppdatering i helgen men i helgen har jag varit social mot Felicia och Amanda (+syrran) som har bott här i helgen:) Det blev en lugn helg med film, popcorn, körslaget och skitsnack:) Trevligt trevligt.

Jag har en ny last. Tuggummin! Jag tror att jag är beroende. Det är så fräscht, gott och uppfriskande. Just nu har jag tuggat på Läkerol chewing gum cactus hela helgen! Mumma!

I förmiddags åkte jag även till stallet och red ut med de andra tjejerna på Fabilia, 4-årigt sto. Det har regnat hela dagen men när vi red så var det uppehåll och sol. Det var verkligen avkopplande och hur skönt som helst! Fabilia var pigg, pigg, pigg med mycket energi och ville springa men hon var hur rolig som helst. Lite spänd i början men lugnade sig mot slutet. I slutet blev hon allt lite trött och då blev det lite lugnare tempo än kapplöpningsfarten i galoppen i alla fall:) Thihi. Men underbart var det! 

Jag börjar dess utom äntligen bli frisk, har hosta och är lite snuvig men inget mer, woho!:)

Dessa fantastiska djur

Åh jag såg ett Oprah Winfrey-programm om band mellan djur och människor. Där fantastiska hundar hjälpte krigssoldater tillbaka till livet då de hamnade i chocktillstånd bara de t.ex. hörde en helikopter när de var hemma. Så fort hunden slickade sin husse så kom han ur sitt chocktillstånd. Hundar är fantastiska! Tänk vilket psyke soldaterna får när de är ute i krig. Hemskt!

Något som jag blev alldeles rörd av var en man som hade uppfostrat en grizzlybjörn! Björnen bodde hos den här mannen, fick mat, lekte... pussades. Helt otroligt vad starka band gör! Eller familjen som hade en flodhäst hemma... Som de hade tagit hand om sen den var unge. Det såg så mysigt ut så det var inte klokt!

Jag vill också ha en egen björn:)


Sjukling partajar

Hejsan svejsan!
Min förkylning börjar arta sig, jag är friskare! yey!:D Utekvällen igår kanske gjorde susen i stället?
Hur som helst så tvingade Emelie med mig ut igår kväll trots att jag var sjuk och hade tänkt stanna hemma i stället. Jo jag tänkte ställa in kvällen och ligga hemma och plugga, dricka te och försöka bli frisk i stället, men det fick bli Lipz ändå;) Det var lite förfest i Vänersborg, sedan åkte vi till Trollhättan och gick på Lipz. Galen kväll, men nu ska jag nog inte gå ut på ett tag. Nästa vecka får det bli en krogfri vecka tror jag. Lite dumt att gå ut igår tror jag, men det var kul! Förra veckan var jag duktig och åkte till skolan tidigt på morgonen dagen efter (jag brukar sköta mig såklart!) men idag gick det bara inte. Eller det hade kunnat gå men jag var helt död i morse. Inte bra! Jag tycker att det är dumt att Lipz har 18-årsgräns på torsdagar och så har de stängt på fredagar! Helt sjukt. Det är deras fel att halva Trollhättan och Vänersborgs ungdomar har frånvaro i skolan på fredagar;) Haha nej, såklart så får väl varje person ta ansvar för sina egna handlingar och vad man gör på kvällarna men det finns ju inget annat någon annan dag? Och man förtjänar väl att ha lite kul och tänka på annat än måsten och skolgång nån kväll i veckan? Det tycker i alla fall jag!

Idag ska jag plugga och städa. I helgen kommer Felicia och Amanda hit<3 Sjukt saknade människor!


Partyglad och förkyld Sabrine:)

Trevlig dag med underbara vänner




Dagen började med halsont och ganska pissmående faktiskt. Gick upp tidigt, tvättade och fixade, bokade om lite tider och sådana viktiga saker (vad vuxet det känns att säga det(:). Sedan träffade jag Emelie på Överby för en shoppingrunda. Mycket trevligt! Hittade dock inget speciellt. Emelie är dess värre shoppinggalen! Diagnosen shoppingberoende kanske man kan ställa åt henne? Hihi.

Efter Överbyrundan åkte jag nästan direkt till stan och träffade Anna för en fika på Mejeriet, stans mysigaste café! Helt klart mitt nya favvoställe! Har varit där en eller ett par gånger förut. Vi satt där hela kvällen och tjötade, drack fulla stora koppar med te och käkade en god kaka. Massa mysigt!

I morgon hade jag faktiskt planerat att åka till skolan och ta skolfoto samt rida Othello och vara med på lektionerna och massor med grejer! Men jag känner mig för krasslig för det. Jag känner att min kropp inte kommer att orka med det just nu. Så jag får vara sjukanmäld i morgon också. Jag vill inte vara sjuk! Usch vad piss! Vill inte missa mer i skolan! Gah! Men att rida två långa ridpass i morgon med min förkylning, hals och öronont -det känns inte så jävla bra altså. Man vill ju inte få hjärtmuskelinflammation! Jag tycker det är jättetråkigt att jag missar skolfotot sista året men vad ska man göra? Egentligen hade jag ju kunnat åka och bara vara med på teorin i morgon, om vi nu har någon, men jag stannar i så fall hellre hemma och pluggar klart allt jag är efter med. Vilket jag har gjort den här veckan för utom idag! Faktiskt så vill jag berömma mig själv för hur mycket jag faktiskt har pluggat de senaste dagarna.

Jag får trösta mig i morgon kväll med en underbar utekväll på krogen med underbara vänner:) Om jag inte är på tok för sjuk. Men några cider brukar väl hjälpa för stunden?:) Så får jag se hur det blir med skolan på fredag. Beror på allt. Inte ens säkert att jag orkar gå ut imorrn. Men jag hoppas på det! Hihi.

Nu har jag halsont igen. Inte lite heller. Krya på mig säger jag bara!
I morgon på min sjuka dag så har jag planer för att i alla fall gå till banken. Sedan plugga som fan, och vila.


Mangote var otroligt gott! Speciellt när det är så kyligt ute!


Min otroligt seriösa vän Anna!:)

RSS 2.0