Bloggpaus fre-mån

Som rubriken säger så gör jag en paus på bloggen fre-mån p.g.a stalltjänsten. Om det inte är så att jag får tillgång till dator, för då kanske jag loggar in och säger hej och några rader:) Annars så får ni läsare ha en trevlig helg och allt det där!


Fint med rosett

Detta gjorde mig på lite bättre humör...


Sweet...

pms

Åh det är lika jävligt varje månad. Jag tycker alltid lika synd om mig själv, jag känner mig alltid lika ensam och övergiven! För att jag ligger hemma och är ledsen över ingenting, lipar, tar ut min ilska på stackars lillsyrran, och så blir jag riktigt sjuk fysiskt också. Tyck synd om mig tack!

Det är då inte lätt att vara kvinna. Det är rent ut sagt förjävligt. Vid sådana här lägen kan en chokladkaka vara räddningen. Eller en bra film. Eller en åktur med bil... Eller en promenad. Men hallå, tror du att regnvädret har dragit vidare eller? Knappast!

Egentligen orkar jag inte åka till skolan i morgon och borde egentligen vara hemma. Jo det är sant, så dåligt mår jag så att jag borde vara hemma. Men stalltjänsten och allting förstör ju mina hemmasittarplaner. I helgen har jag stalltjänst på Nuntorp med Antonia:) Stackarn kommer att få stå ut med en del från min sida. Vilken tur att hon är en så bra vän då!:)

Dagens...


...Rött hår!
Jag har kärat ner mig i rött hår. Det där riktigt röda håret.
Jag tycker att rött hår är bland det finaste som finns och jag
önskar att jag vore rödhårig. Färgat eller naturligt, love it!
Älskar också alla rödbruna nyanser! Undrar hur jag skulle
passa i rödbrunt? Det skulle nog inte vara lika snyggt med
rött, rött hår på mig. Vilket jag önskar att det var. Jag har
faktiskt haft en röd nyans i mitt hår för längesen. Lite snyggt
var det faktiskt:) Det blev faktiskt snyggare än jag trodde!
Nej men, åh ni som har naturligt rött hår och  färgar det hela
tiden, sluta färga det!:) Behåll erat fina, röda hår, jag tycker
att det är så vackert(A) Thihi.
Vackert!
Lika vackert!



Regn!
Det regnar varje dag in princip. Det har varit 2 soliga
dagar på snart 2 månader tror jag. Man blir så trött.
Jag är avundsjuk på min söta mormor som reser till
Australien just nu där det nog är mycket finare! Härligt!
Här regnar det verkligen hela tiden! Usch! Regn är mys-
igt ibland men inte varje dag.

Give me

Det stod Sabrine på dessa:) Hot!

Dubbelgäsp

Ibland önskar man att man fick sova sig igenom veckan i stället...

Måndag med regn.

Igår kunde jag inte blogga p.g.a att internet bara la av på kvällen. Sorry.
Idag har det inte hänt så värst mycket. Jag har varit i skolan, sen stallet och ridit. Diplomatico är nice:) Han var väldigt trevlig. Jag har bara ridit han en gång innan så jag känner inte honom så väl än. Men han verkar vara en häst som tilltalar mig väldigt faktiskt. Som den försäljningshäst han är, så kan väl någon av er köpa han åt mig?:)

Jag vill ha sol igen! Det var sol i lördags och det var typ den enda gången på hur länge som helst! Säkert en månad. man blir så trött och deppig. Det är nog sant det jag läste i en artikel. Ny forskning visar ju på att det är lika farligt som rökning att inte få D-vitamin och att leva här uppe i mörka, kalla norden. Och D-vitaminet får vi ju genom solen, mitt i sommaren ett par månader om året kanske. På våren får vi egentligen inte tillräckligt med D-vitamin via solen läste jag. Därför tänker jag börja köpa D-vitamintillskott också! Nu dricker jag blutsaft varje morgon för att bli piggare.

Nej hörni, vi hörs på facebook eller i morgon här på bloggen!:)
Hej svejs.

Hoppning

Jag hittade bilderna på Facebook med en gång! Ylva Schwartz har tagit alla foton!
Här är jag och lilla Iver:)


Och de andra...








Geggig paddock... Alltid lika mysigt^^ Hehe...


Fullspäckat!

Åh, de senaste två dagarna har varit fullspäckade så jag har inte hunnit med datorn nånting! Igår kom jag hem på kvällen, kollade Idol och Flash forward, sedan stensomnade jag på soffan. På dagen red jag Bella i ca 2 timmar inför 94 st nior som var på skolan på informationsdag, sedan red jag söta lilla Fona på Bergahästen 1 timmes lektion på kvällen också, så jag var rätt trött igår. Idag var jag i stallet runt 7 på morgonen. Fixade stallet med Kajsa, Ylva och Josefine. Sedan hoppade jag bana med Iver:) Det gick super. Det kan inte gå annat än super med henne ju. Hon blir racerpigg och tycker det är skitroligt med hoppningen! Fick bli 70/75 cm (jaja jag vet, jag är inte så high på hoppning... -än). Om jag blir nöjd med bilderna som söta Ylva tog när jag hoppade och om hon skickar dem så lägger jag upp dem på bloggen:) 

Efter stallet och en lång dusch så fick det bli pizzakäk. Sedan en lugn kväll i tv-soffan. Jag är utmattad i huvudet efter den här veckan. Det har varit så mycket på dagarna känns det som. Och så alldeles för lite sömn. Jag måste bli bättre på att sova haha!

Förresten så blev jag jätteledsen över att Reza åkte ur Idol igår. Jag hoppas att hon blir stor en dag! Världsstjärnakvalité på henne säger jag bara!:) Nu hejas det på Tove och Calle!(Y)



Och vet ni vad? Solen sken idag!!! Det har varit soligt idag!! Första ågngen på... jag vet inte hur länge! Det är underbart vad det gör skillnad på ens humör!:)

Yes

Jag är ledsen för att min blogg har blvit så tråkig. Jag ska försöka att liva upp den lite. Men just nu känns mitt liv ungefär lika tråkigt. Men inte länge till:) Min dag idag har i alla fall varit bra. Min supersöta, übersnälla vän Emelie skjutsade mig till skolan som vanligt. Sedan blev vi klara med våra arbeten så tidigt så vi och Paulina drog till donken för lunch och sedan blev de sugna på godis. Sedan slutade den lilla tripen med hemskjutsningar och punka;)

Nu är jag hemma. Jag ska slutföra ett arbete tänkte jag. Och fixa lite saker. I morgon kommer det 85 st åttor och nior till skolan på informationsdag och vår lilla klass får ta hand om allt på hästlinjen utan alla lärare, då de är sjuka allihop. Den enda som inte är sjuk åker iväg till Skåne ikväll för att gå på kurs och blir borta hela dagen i morgon! Nej men vi är inte alls dissade av våra lärare eller så...
Hur som helst så ska jag och 3-4 andra tjejer rida och visa hästarna i typ 2 timmar, två ska köra trav och någon ska ev. longera någon häst. Så det blir nog bra. Det finns ju faktiskt tre paoelever i stallet också så jag hoppas att det kan underlätta något!:)

Jag bloggar mer sen om jag hinner.
Puss.


Onsdagskväll

Regnet slår mot fönstret, vinden susar lite lätt, tv:n står på med medelhög volym, katten ligger och sover och det är onsdagskväll. Och jag vill ha choklad. Och jag vill ta en promenad. Men det är synd att det regnar. Jag borde plugga. Men min kropp lyder inte mina tankar. Eller är det tvärt om? Jag får säga åt min kropp på skarpen "Plugga nu!" och sätta mig och skriva färdigt den där miljöuppgiften, eller det där stora hästprojektet eller varför inte något av de andra 178004561238571 arbetena som skulle varit inlämnade för ett år sen, eller för två veckor sen? Hm...

En helt normal onsdagskväll i alla fall.
Nu ska jag ta tag i en hemuppgift. Jag tar snart studenten. Om några månader. Jag känner mig lite pressad.

För övrigt så är allt okej.


Skoltrött

Jo jag lever!
Och jag är ofantligt skoltrött. Och varför, när jag vet att jag har tusen arbeten efter mig, gör jag ingenting? Varför? Jo för att det är så fruktansvärt tråkigt! Jag lipar snart över att jag inte orkar med skolan snart. I morgon är det upp tidigt som gäller igen, KILL ME!

Nej nu ska jag sluta klaga. Vilken tur att jag snart tar studenten då! April liksom!:) Idag började jag sent. Hade exteriörbedömning i två timmar, sedan fick vi sluta. Alla hästlärare är typ sjuka. Vi fick rida lite hästar om vi ville men jag kände att det var skönare att åka hem i stället! Så jag och Emelie (som har körkort och bil den jäveln) åkte och mockade åt hennes häst (eller jag stod snarare vid sidan om och njöt av att kolla på när hon jobbade haha), sedan köpte vi mat på donken och så skjutsade hon hem mig därefter. Skitbra att jag hann hem innan stallet på kvällen, vilket jag inte skulle hunnit om vi hade slutat skolan normaltid. På kvällen red jag Dudo och jisses så bra det gick! Han var så fin så, även om han var mer spänd idag. Både jag och Dudo var trötta efter passet. Jag känner att jag får bättre och bättre kontakt med honom för varje gång. Och jag älskar honom, jag har kärat ner mig helt och hållet! Typiskt.

Nej vet ni, jag ska snart gå och lägga mig och drömma om en lång semester på en ö i medelhavet eller något sådant.


Jag vill vara här!

Helgen

Förlåt för en mycket ouppdaterad helg. Jag har inte haft tid!
Igår kväll träffades vi alla stallmänniskor på Teatergränd och käkade god middag tillsammans. Det beställdes vin, cider och drinkar också. Jag hade jättetrevligt och det var bara roligt folk med!:) Tyvärr glömde jag min kamera. Jag får se om jag kan fixa lite bilder från annat håll. Efteråt drog vi ett litet gäng till Trollhättan för att gå vidare till någon annan krog men det slutade med misslyckande och att jag och några andra åkte hem tidigt. Jag ångrar faktiskt att jag inte stannade hela kvällen på Teatergränd med de som var kvar där:) Det kanske var lika bra att det inte blev någon alltför sen utekväll å andra sidan, då jag skulle upp 6.00 idag och jobba i stallet:)

Som sagt så klev jag upp tidigare än solen för att åka till stallet och arbeta. Det har varit en rörig dag och dagen bara sprang iväg! Stallet blev inte klart förrens på eftermiddagen och det tack vare Sandra som kom och hjälpte oss med allt! Elever dök inte upp på sina uteritter och jag vet inte allt. Det blir ju så dumt med hästplaneringen då. Så därför fick jag rida ut lite extra på morgonen bara för det. Det är ju så bra och viktigt för hästarna att de kommer ut varje vecka. Det prioriteras högt på Bergahästen och det är ju kanonbra för att få dessa trivsamma hästar som mår så prima och är så fina och trevliga! Nåja, det är i alla fall alltid lika mysigt att arbeta med dessa underbara djur:)

När jag kom hem fick jag också reda på att jag och familjen var bortbjudna på 41-årskalas hos goda vänner till familjen så det var bara att kasta sig in i duschen och skynda sig.

I morgon är det åter måndag. Åter ny vecka. Och åter nya händelser i vardagen. Om det blir samma gamla tråkiga händelser eller om det sker något oväntat, det återstår att se. Jag tänker ta dagarna som de kommer och må bra den här veckan vilket som!


Francesa

Studentmössa,jullängtan&snö!

Åh det snöar ute! Vad mysigt. Fast det är svinkallt.
Och jag längtar till julen! Det är så olikt mig som det kan vara. Jag vill ha julledigheten, bakade pepparkakor, julgran och massa snö ute! Mys, mys, mys! Och det närmar sig.

Idag red jag nordsvensken Emil i skolan. Gud så fin han var till slut! Och jag kan säga att hela hans kirunapäls var neddränkt i svett efter ridpasset. Han är faktiskt duktig den hästen trots att han är såpass lite utbildad!

Hur som helst så beställde vi våra studentmössor idag också! Självklart skulle alla ha likadana mössor och givetvis så fick det bli den dyraste med pärla, guldrand, strass, äkta läder, sammet med mönster och brodyr i guld och glitter också!:) Hihi NP3H ska ha det mest exklusiva!:) Det fick bli ett champagneglas med sitt namn på glaset, tröjor och sånt också såklart! Man tar bara studenten en gång i sitt liv. Då ska det vara.


Just fly away

Det har inte känts särskilt bra idag. Det har varit en dålig dag. Jag har bara varit grinig, sur och på pms-humör. Och så är jag skitarg med jämna mellanrum av olika anledningar. Jag har mycket skolarbete efter mig och det känns förjävligt. Men å andra sidan så känner jag såhär; och? Ibland, som idag så känner jag bara för att skita i allt vad skola och massa måsten heter och bestämma mig för att jag kommer att lyckas med mitt liv i alla fall. Jag vet att jag kommer att göra det oavsett betyg. Men idag känner jag för att bara flyga iväg och inte komma tillbaka. Flyga iväg till en helt för mig okänd plats och bara starta ett helt främmande, nytt liv. Med helt nya möjligheter och nya upptäckter i livet. Den tanken får mig att le. Jag skulle vilja leva ett liv för ett tag utan massa måsten och fasta rutiner. Att bara ta dag för dag och tänka "jaha, vad ska man hitta på för skoj idag som jag inte har provat på?". Allt detta är verkligen inte omöjligt. Vem vet vart jag sticker iväg en vacker dag? Vem vet vart jag hamnar? Vem vet vem jag blir? Tro på din framtid, tro på ditt liv! Och framför allt, tro på dig själv! Du kan allt om du bara vill.
Men självklart tänker jag i alla fall försöka att ta tag i mig själv och plugga till provet i morgon.


Just fly away.

Tappskokurs med döda hästben





Jag är inte på mitt bästa humör just nu. Så det blir inget bra inlägg. Vill bara resa bort och inte komma tillbaka på länge.

Idag i skolan har vi haft tappskokurs och börjat lära oss att verka och slå på en sko. Självklart tränade vi på avkapade hästben hämtade från slakteriet. Inte så fräscht med senor som hänger och blod som rinner när det har tinat upptill men det är i alla fall väldigt lärorikt. Tur att jag satte på dubbla plastpåsar på mitt hästben haha! Och jag måste bara säga att jag tror att jag aldrig kommer att våga mig på det här på en levande häst efter kursens avslut. Det var skitsvårt att verka en hov!
         Jag red Cherokee på förmiddagen också och jag var helt slut efteråt, jag tror att jag håller på att bli sjuk. Usch och fy. I morgon är jag ledig, äntligen! Jag har längtat efter den dagen hela veckan. Ja, jag har bara gått till skolan i två dagar den här veckan men jag har blivit så bortskämd sedan förra schemaperioden då jag bara gick i skolan 3 dagar i veckan.. nu går jag ju hela 4 dagar! Vad många "jag" det blev haha.

Nej hörrni vi hörs:* Ursäkta för en dålig blogg.

Och megastort Grattis till min underbart fina vän Anna som fyller 18 år idag!<3 Hurra!!:D


Skola och ridning

Gäsp gäsp! Nu är jag trött men i morse kände jag mig utvilad för första gången på 3 år tror jag:) Woho! För en gång skull la jag mig tidigt igår kväll. Väldigt skönt! Anledningen till att jag sitter uppe och bloggar nu är för att jag tog en liten paus från allt läsande. Håller på att läsa igenom ett jäkla häfte som vi fick på tappskokursen.

Så det får bli till att lägga sig sent idag i alla fall. Idag har jag varit i skolan på eftermiddagen, Vi hade lastning och tränade på lastining med hästarna på skolan samt haft exteriörslektion med Anders där vi ska lära oss att bedömma en häst och titta på de olika delarna (hur hästen ser ut i kroppen och benens vinklar o.s.v för er som inte är så insatta). Bra tycker jag! Efter skolan åkte jag till Bergahästen och red Dudo på lektion. Idag var nog den bästa gången hittils med honom när jag har ridit! Han kändes mycket mer avslappnad, ville arbeta på ett helt annat sätt och han litade mer på mig. Och på sig själv också tror jag! Galopparbetet var mycket bättre idag också. Han kändes trevlig hela tiden idag! Jag har fäst mig vid denna lilla osäkra individ väldigt. Tänk att man alltid fäster sig till slut? Men eftersom att han är försäljningshäst så blir han nog såld snart. I stallet passade vi även på att fira Anna som fyller 18 i morgon. Det bjöds på tårta och så blev det presenter:) Så GRATTIS säger vi till Anna som är en sån fantastisk och underbar person!<3

I morgon är det upp tidigt till skolan som gäller. Jag är väldigt skoltrött men det är bara att bita ihop helt enkelt! I april är det över. Det känns helt sjukt att tiden har gått så fort. Det känns helt sjukt att jag snart inte kommer att ha någon skola att gå till. Att inte träffa den underbara klassen varje dag och att inte ha den tryggheten. Men jag ser också fram emot tiden efter studenten. Det känns som att det är då livet börjar på ett helt annat sätt. Och jag tror att framtiden kommer att bli helnice:) Jag tror på framtiden helt enkelt! Vad som bjuds där, det vet jag där emot inte.
Nåja det är några få månader kvar till april. Och dessa dagar fram till dess kommer jag att ta vara på i skolan!

Nej nu är klockan skitmycket igen.
Godnatt! Jag ska krypa ner under täcket med häftet om hästens hov och läsa till jag somnar.

Natti

Tjenare!
Jag tänkte bara skriva ett kort inlägg och hälsa er godnatt:) Idag har det bara varit en slappardag med fika och fixande.

Jag hoppas att ni har haft en trevlig helg och att ni inte är alltför deprimerade inför den nya arbets/skolveckan!:) Bit ihop alla skol och arbetströtta! Vilken tur att det är helg varje vecka. Och grattis till alla pappor på fars dag:) 

I morgon börjar jag efter lunch. Skönt! Direkt efter skolan sticker jag till stallet och rider på kvällen. Full rulle igen!

Lite uppdatering

Och åter igen så hann jag inte blogga igår. Eller jag skulle hunnit om jag orkade. Var extremt trött så jag somnade i stället, rätt tidigt. Men jag tror inte att det hände nåt så, för er, intressant igår. Jag var i skolan, red Emil på Stellans lektion (och ja, han kan faktiskt svänga åt olika håll nu HAHA), hade historiaprov, åkte till Bergahästen och red Minerva på en lektion (bockelibock), åkte hem och käkade oxfilé med potatis och sås framför Idol med familjen. Sedan slängde jag mig bokstavligt talat ner i min varma, mjuka, stora, supersköna säng och somnade. Efter att jag såg den där nya serien som går 23.00 på tv4 på fredagar. Jag har glömt namnet. Men gud så bra! Lika bra som Prison break, och då är den bra.

Idag har jag varit och jobbat i stallet hela dagen. Jag måste bara berätta hur otroligt glad jag blev ända från hjärtat när Levitona kom tillbaka till Bergahästen i veckan! Hon såldes till ett stuteri för att betäckas och så skulle Bergahästen ev. köpa Levitonas stoföl om det blev ett. Men olyckligtvis nog så dog hingsten hon skulle betäckas med. Jag vet dock inte om det är anledningen till att Levitona kom tillbaka men det låter så på andra när jag frågar så nu antar jag det haha.

Ikväll blir det nog hemmakväll igen. Jag är trött och har faktiskt lust att bara stanna hemma och kolla på film eller nåt.

Och grattis till min söta mamma som fyller år idag:)!


Good!

Jag fick världens sötaste komplimang av en tjej på skolan som läser första året på bussen förut.
        - Jag ska hälsa från C, hon pratar alltid så bra om dig! Hon säger alltid att du är så fin och så. Och altså jag tycker också att du är vacker. Jag tycker verkligen det. Om det är någon som jag skulle vilja se ut som, för utom Julia Roberts, så är det du. Jag tycker verkligen det.

Hur gulligt är inte det? Såna komplimanger lägger man verkligen på minnet. Tänk om vi gav varandra komplimanger i vardagen i stället för att vara nonchalanta och ignorerande med bitchblickar mot varandra? Komplimanger får folk att må bättre!

Jag har kommit igång med pluggandet igen. Jag har legat i en svacka ett tag och inte haft orken. men idag bestämde jag mig. Jag är pepp inför allt nu. Jag ska börja mitt nya liv. Igen. Haha. I alla fall så har jag pluggat i några timmar nu och vet ni vad? Det känns BRA efteråt! Nu hoppas jag på att få minst VG på historiaprovet i morgon som jag fick på förra provet.
På tal om mitt nya liv så har jag gått ner lite i vikt på sistone så nu är jag extra pepp på att engagera mig;) Jag har inte direkt ansträngt mig något så tänk vad bra det blir om jag anstränger mig och lever på kaninmat och soppa och tränar lite mer? Dess utom kommer jag ju att slita lite i stallet mer=bra! Haha. Allt slit är bra för mig!

Nej nu ska jag läsa lite bloggar och sedan fortsätta plugga. Jag har blivit duktig igen. Och jag tänker nå mina livsmål i framtiden. Jag har bestämt mig på riktigt nu och jag har en riktlinje att följa nu. Jag vet vad jag ska sträva efter och vad jag behöver göra. Till att börja med. Även om slutresultatet av ett livsmål kanske inte kommer att bli som man hade tänkt sig från första början, så ska man ändå kämpa för det man vill:) Livet är fullt av överraskningar och de överraskningarna kan vara något lika bra eller bättre än det man hade tänkt som resultat. Det vet man aldrig. Vem gillar inte överraskningar?:)

Idag var jag på sjukhuset. Jag väntar fortfarande på besked på några prover. Efter sjukhusbesöket åkte jag till skolan och hade religion i en timme, sedan åkte jag direkt till stan och shoppade lite grann. Hihi:) Älskar små söta saker. Speciellt till andra.

Onsdag...

Jag käkade nyss popcorn till frukost och jag går fortfarande i pyjamas. Jag orkade inte blogga igår p.g.a min trötthet. Igår efter skolan hoppade jag av bussen (efter en bussfärd sovandes på sätet), gick direkt hem, slängde av mig alla kläder och dök ner i min mjuka, sköna säng. Där sov jag hela kvällen. Haha. Helt sjukt. men i morgon ska i alla fall min läkare lägga tid åt mig och undersöka allt detta som händer med mig! Får väl se vad han säger. Jag har ju haft så många konstiga symptom, inte bara den oerhörda tröttheten.

Snart ska jag plugga lite. Sedan ska jag försöka hinna med att träna, och så får det bli plugg i kväll igen. Och Bonde söker fru såklart!:) Och självklart skolveckenas höjdpunkt: True blood! Det där med pluggandet får vi väl se om det orkas med ikväll. Omotiverad är ordet helt enkelt. Tråkigt. Deppigt. Bläh. Jag blir så besviken på mig själv när jag inte gör det jag ska.

Änglaviskning

Gud, jag känner ingen motivation till skolan just nu. Känns bara jobbigt, tråkigt och bläh. Är inte alls så sugen på alla hästlektioner och känner att jag har lessnat lite. Jag har absolut inte lessnat på hästar, det kommer jag nog aldrig att kunna göra men jag känner mig bara så omotiverad till just skolan och allt runt omkring. Men biter jag bara ihop och tar till mig allt som man kan lära sig så blir det ju bra sen. Mycket i utbildningen är ju viktigt och när utbildningen väl är färdig så är det ju kul. Jag tror att min grinighet och omotivationen jag känner beror på något helt annat i grund och botten. För jag tycker ju om allt det här! Det vet jag ju. Jag känner mig bara inte så kry och har inte gjort det på ett par månader. Jag vet inte vad det är, men jag ska i varje fall kolla upp det. Och inte nog med det, jag har så mycket känslor i kroppen som spökar också. Är grinig, ledsen, arg, extra spänd... Och just när jag bloggar om det här så drar jag ett kort ur min änglaviskningshög av en slump för att några kort ur höger ramlade ner på golvet. "Du får känslomässiga meddelanden. Låt själen vara ett och sök svaren i ditt hjärta".

Jag lovar, jag tror inte att meddelandena på korten bara kommer av en slump när man väljer ett kort efter att ha känt efter vilket kort man vill dra. När jag ska dra ett kort ur högen så känner jag alltid efter noga innan jag drar ett kort. Det kortet jag känner att jag vill dra känns alltid mycket varmare och mer tilltalande än alla andra, fastän de ser likadana ut på baksidan. Det känns som "mitt" kort. Det känns som något runt kortet bara säger åt mig att dra det. Kortets aura eller nåt. Haha. Är jag tokig? Nej! Det tycker inte jag:)

Idag efter skolan åkte jag till stallet och red Dudo på lektion. Jag gillar honom mycket. Linda tycker att jag rider honom bra så det känns ju bra allting:) Han är så otroligt söt den hästen. Har aldrig någonsin varit med om en så osäker häst. En häst som är så osäker på sig själv. När han väl slappnade av idag så var han väldigt trevlig får jag säga! Dock var han väldigt spänd under galopparbetet men det gick bra det med trots allt. Vi tränade på mycket omställningar och att känna att hästen spårar. Det är en viktig del, att kunna rakrikta hästen ordentligt innan man ställer om den. Red lite öppnor längs långsidorna på Dudo också, då det är lösgörande och får spända och tittiga Dudo att slappna av mer. Haha han blev livrädd för en pöl med hästpiss bara för att den pölen inte var där förra gången han gick förbi på det stället. Orlandos kiss liksom? Det måste han ju självklart hoppa 5 meter åt sidan för efter att ha tittat väldigt på pölen.

Nej nu är klockan för mycket. Ska ju upp till skolan i morgon. Det blir till att longera Vanessa och sedan påbörja tappskokursen på eftermiddagen.

Chiao!



Söndagsångest?

Söndagar altså. Den där jobbiga söndagskänslan med en nypa ångest och lite obehag som jag bloggade om för ett tag sen gnager inom mig. Speciellt nu när det är lovets sista dag också. Har jag pluggat ikapp mig som jag borde på lovet? Skulle inte tro det. I stället har jag varit lat, lite grinig i veckan och bara lagt det åt sidan. Fy på mig!

Men snart ska jag bota söndagsångesten med prinsesstårta. Och vilken tur att det bara är söndag en gång i veckan! :) Jag, syrran och mamma tänkte gå ut och fika på Mejeriet i Trollhättan förut men så hade de inte ens öppet på söndagar. Hur skamligt tråkigt, dåligt är inte det? Varför är det bara pizzerior och thailändska restauranger som har öppet på söndagar här i Trollhättan? De caféer som har söndagsöppet stänger typ vid 4. Buuh!

I morgon blir det skola. Börjar hästlektionerna efter lunch men har stalltjänst halva dagen i morgon så jag får ändå åka tidigt. Men vad gör det?:) Efter skolan åker jag i alla fall till Bergahästen och rider. Tror att Anna hänger på också för att kika.

Afrohår, Osis+ funkar!

Jag har ett nytt favoritmärke när det gäller hårprodukter! Köpte en mousse, Osis+ från Schwarzkopf! Perfekt för mitt hår, äntligen så la sig håret precis så som jag ville! Det händer inte så ofta att det verkligen blir så bra. Och det håller i sig också. Det är ganska jobbigt att ha afrokrull ibland, för det är lite svårt att fixa en frisyr som håller i sig hela dagen. Det kan vara svårt att hitta rätt hårprodukter till sitt afrohår också, jag menar det är ju ett rätt fluffigt krull man har att göra med, hihi. Men nu har jag hittat ett bra märke som inte är specialiserat på krulligt hår men ändå hjälper! Och det bästa är ju, om man ska till salongen och fixa till håret, att gå till en riktig afrosalong egentligen. Dock får jag pallra mig till Göteborg om jag ska göra det för det finns ingen afrofrisör i lilla Trollhättan längre. Men det har funkat bra för mig på Klipparna också, de gångerna jag har varit där:)

Jag kommer ihåg när jag var liten och skulle klippa mig en gång. Mamma tog mig till en vanlig frisörsalong men de vågade inte klippa mitt hår för att de var rädda att förstöra det eller göra fel, hihi. Det är hårt att ha afrohår ibland.

Ibland funderar jag på att rakpermanenta håret igen. Jag har gjort det 3-4 gånger förut. Dock är nackdelen att det sliter något fruktansvärt på lockarna och det var väldigt svårt för mig att få tillbaka mina fina lockar efter sist gång. Håret blev så slitet att lockarna var krokiga i stället för fina, runda lockar! Så när jag ville ha tillbaks lockarna igen så fick jag kämpa länge för att få tillbaks dem. Och nu har jag dem, jag sparar till längre hår och jag gillar faktiskt mina lockar. Så än så länge ska jag inte göra någon stor förändring i håret. Jag trivs i mitt krulliga hårsvall, och med rätt hårprodukter så hänger håret snyggt:)

Än en gång, yey för hårmousse Osis+ som håller mina lockar på plats! Har även hört från människor i min omkrets att resten av Osisprodukterna är bra.


RSS 2.0