Snart är det i alla fall lov igen...

Hejsan!
Är inte på ett sånt jättebra humör. Och jag var på ännu sämre humör förut! Men Misse gjorde mig på lite mindre dåligt humör. Han ligger och sover i min säng, gosig är han också. Han fäller som en idiot också. Ett tips om ni är hemma hos mig och sängen är obäddad: Lägg/sätt er inte i min säng med mörka kläder! Livsfarligt håriga blir ni då! Thihi. Haha dags att byta sängkläder ikväll;) Så söt är min Misse<3 Att en katt kan betyda så mycket ändå:)

Idag i skolan hade vi UF-påskförsäljning hela förmiddagen. Vi sålde Jessicas bakverk; gröna och rosa muffins. Samt så broderade Michaela live;) Jag tycker att det ska bli skönt att UF-året snart är slut. Jag vet inte om vi kommer att ha kvar M.E.J.S efter detta året? Ingen aning faktiskt. Men ett litet tag till kanske vi fortsätter. Vill du ha finfint brodyr på ditt klädesplagg, schabrak (stavning?), handduk, tunnare jacka, eller vad som helst som man kan brodera på så skicka ett mail till [email protected] vet jag! :) 10 kr/bokstav. Om det blir fler än 10 bokstäver så blir det 5 kr/bokstav på de bokstäverna.

Efter påskmarknaden hade vi ett samhällskunskapsprov på familjejuridik. Jag som har varit sjuk så mycket hade missat alla juridiklektioner. Och ingen talade om för mig att vi skulle ha prov heller. Så det var omöjligt för mig att klara provet. Kunde ju lite utantill ändå. Men inte tillräckligt. Hade även mitt tal som tillhör det muntliga nationellal provet. Läraren tyckte att det var ett bra tal:) Skönt att veta det i alla fall! 

På vägen hem från skolan idag hoppade jag på 62:an hem vid bussbytet. Den jäkla busschauffören har jag åkt med fler gånger och han kör som en jävla dåre. Man sitter inte ens still i sätet för att han tvärbromsar då och då, eller kör på någon kant som inte ska köras på o.s.v. Han höll även på att köra över ner en cyklist som cyklade där cyklister ska cykla vid trottoarkanten. IDIOT! Han tvärbromsade även vid varje hållplats som någon skulle av på. Funderar allvarligt talat på att ringa ett klagosamtal till Västtrafik! På tal om Västtrafik så måste jag kolla priser ut till Eriksstad. Jag tror att jag åker dit i morgon. Ska hälsa på Antonia:)<3 Vi är ju lediga varje onsdag!:D


Provbrodyr, M.E.J.S ;) Om det var någon som var
intresserad av att använda vårt UF-företag:) Eller
vår tjänst menar jag!:) Självklart finns det olika
stilar man kan ha på texten än bara den:)

Nej

Det känns som att ett ledset mörker har dragits över mig igen.
Men det försvinner väl av sig självt en dag. Ibland får man lära
sig att förtränga det jobbiga. För nej, jag tänker inte gråta inför
någon annan den här gången heller. Aldrig! Dess utom måste
jag ju vara den glada Sabrine, den glada jäkeln som jag alltid
har varit! Men så funkar det inte alltid... Sanningen är att det
funkar nog aldrig riktigt så.

Söndag

Godmiddag!:)
Har varit en sväng på Överby idag igen. Hela familjen den här gången. Jag fick köpt mig en jättefin klänning på Lindex faktiskt:) Mönstrad i svart och vitt! Älskade den faktiskt. Hittade även ett par billiga solbrillor på Indiska. Jag köper nästan alltid brillor där, där är de snyggast! Tog en glass på Briggen också. Glass är gott! Jag kan äta glass i alla väder;) Nu är i alla fall snön typ helt borta och jag hoppas verkligen inte att det kommer mer. Snön gör mig verkligen deppig. Usch!

Nu ska jag plugga om en stund. Ska försöka få klart lite projekt och sådant. Till middag blir det pasta tror jag:) Mums! I morgon blir det småföretagande och sedan stallet i skolan. En rätt huffsad dag väntar i morgon tror jag. På kvällen i morgon blir det även ridning på Bergahästen. Nice.

Och en sak till... Varför släckte inte mina grannar lamporna när det var EARTH HOUR?? Fy på alla som inte släckte tycker jag! Jag blev faktiskt riktigt besviken. En granne släckte såg jag. Bra! Jag och Syrran satt här hemma i mörkret med massa värmeljus och myste:) Riktigt mysigt faktiskt!


Knökat på Överby!

Heejsan allihopa!
Idag träffade jag Sandra på Överby. Pappa var så snäll och körde mig så att jag slapp gå:) Idag var Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas på Etage för att det tydligen var 5-årsjubileum. Och en sån här dag ska man aldrig välja om man vill kunna ta sig fram utan armbågar och kunna koppla av med en lugn fikapaus på ett café (Och måste idioter till människor använda rulltrapporna som stå och sittplatser bara för att se bättre till scenen??? Hallå, det finns faktiskt folk som är där för att shoppa och inte titta på artister som vill ta sig fram). Till slut efter att ha konstanterat att det var knökat på Etage så gick vi och satte oss på Briggen på Sibahuset i stället. Snyggt det blev efter renoveringen. Sandra åt en pastalunch och jag tog en fika, dammsugare är godast! På Briggen passade vi på att planera våran lilla fest som kommer att bli av på fredagen eller lördagen under påskhelgen. Bjuda hem lite folk och bara ha skoj! Trevligt kommer det att bli! :)

Ikväll är det Earth hour, glöm för guds skull inte att delta! Släck lamporna i hela huset! :) Tänd några stearinljus och tänk på miljön. Mysigt!


Sötsandra på Maxi:)


Och grattis Magnus och Annika till let´s dance-segern igår!

Hej mitt vinterland! *suck*

Förlåååt mina kära trogna läsare!
Jag skrev inte igår, och jag har världens sämsta samvete för det! Men jag mådde inte bra igår och orkade helt enkelt inte skriva. Kändes för jobbigt.

Igår hände inget speciellt dock, var hemma från skolan.

Idag där emot har jag varit i skolan!:) Har haft häst precis hela dagen. På förmiddagen hade Rickard med sig kladdkaka, supergod, som vi alla stoppade i oss. tack för det:) Klassen är allt bra trevlig! Efter fikat hade min grupp (vi är indelade i 2 grupper i klassen) körlektion med Anders. Anders är verkligen en bra instruktör. Jag och Jessica körde Calypso. Gick väl helt okej, men när kära Calle tycker att något är väldigt jobbigt så bråkar han. Men det gick ändå bättre än vad jag förväntade mig. Körning är ganska kul faktiskt... Men inget slår väl ridning?;)

På eftermiddagen efter lunch red jag Bella. Hon är verkligen hur go som helst! Älskar verkligen henne. Michaela tränade nämligen på oss som ridledare och fick hålla en liten lektion. Vi gav henne även lite feedback, och tvärt om. Rätt nyttigt för alla faktiskt.

I kväll ska jag bara vara hemma och slappa. Är trött. Hoppas att Laila Bagge vinner Let´s dance:) Hon är bäst, efter Morgan som tyvärr åkte ut sist gång.

Glöm inte att släcka lamporna i morgon mellan 20.30-21.30!

Idag;

Suck... Jag som trodde att det var vår nyss!


Calypso:)<3


Lyckades aldrig få en bra bild på när Anders körde Calypso en stund...


Calypso efter körningen. Okej jag vet han ser sur ut... Stundvis så hade
han faktiskt öronen framåt;)


Anders hund Nicke måste självklart alltid vara med på lektionerna:)

Calypso, en underbar häst faktiskt!:)

Onsdag=ledighet

Hej allihopa:)
Sitter i handduk, har nyss duschat. Ska strax äta lite rostbiff och potatissallad. Hur gott är inte det?:) Vaknade runt 10, 10.30 idag fast jag hade ställt klockan på 9. Typiskt! Nu ska jag påbörja mitt tal som jag ska hålla i morgon. Känns som att mitt tal inte kommer bli så intressant... Kanske ska ändra samtalsämne i alla fall? Det som stör mig är att vi måste hämta utdrag ur en text.Vad jobbigt! Hur lyckas alla? Alla utom jag. Är så arg på mig själv, för jag fattar ingenting. Blir rent ut sagt förbannad!

Senare idag ska jag iväg till ett medium. Ska bli kul och spännande tycker jag:) Undrar vad hon säger liksom. Jag tror att det här är megabra för mig. Det är vad jag tror.

Idag är det också våffeldagen! Glöm inte att äta våfflor:)



Hur bra är inte Kim från Made in sweden? :) Görbra! Dess utom är han här ifrån.
Tummen upp för Three floors down!

Smått tråkigt skolsnack

Åh jag somnar snart av tröghet. Min hjärna känns alldeles seg och slapp. Jag kan inte tänka klart. Jag är trött och har sömnbrist. I morgon när jag är ledig ska jag i alla fall sova ända till 10. Jag är mitt i pluggandet just nu. Håller på och läser massa olika texter. Ska försöka förbereda mig för mitt tal till det muntliga nationella på torsdag. Eller, det nationella provet har redan varit men eftersom att jag var sjuk då så får jag hålla mitt lilla tal den här veckan i stället. Jag trodde att det skulle vara enkelt att skriva ihop ett tal. Men det är ju hur svårt som helst! Man ska dess utom välja ut två texter som sklidrar temat ur en infallsvinkel jag valt. Fattar knappt. Men försöker! Hur jobbigt som helst tycker jag. Har även pluggat lite på hästprojektet "liten blir stor", då man ska avla på ett sto. Jag tackar stallskötaren/läraren Sara för att hon var snäll och drog ut lite fakta om hingsten Zagal åt mig. Tusentack!
Nu är det inte många veckor kvar på terminen om man tänker efter och jag har ren panik! Måste plugga på som fan. För jag vill inte läsa om någon kurs nästa år. Jag har bestämt mig för att i trean, nästa läsår så ska jag inte hamna efter med någonting i skolan! Ska ligga i från början och bara jobba på hela tiden. Det är ju sista chansen jag har att göra något vettigt och bra ifrån mig i skolan. På tal om sista läsåret... Tiden går fort!
Nej nu får jag gå tillbaka till plugget. Det var skönt att skriva av sig lite. Kram alla läsare!


Tiden går som sagt fort! Är väl runt 15-16 år på bilden. Var ett tag sen:)
Men 2-3 år känns som ingenting ibland. Å andra sidan så är det kanske
ingenting i det stora hela egentligen. Men det är allt ett tag.

Våfflor<3

Åååh jag läste att det är våffeldagen i morgon! Varför visste jag inte det? I morgon vill jag ha våfflor! :D Det ska jag se till att jag får i mig också. Våfflor är gott. Det är lyckosamt att såna här dagar finns tycker jag<3 Mmmh....


Typisk vardag

Hej och hå nu är det vårväder igen. I morse var det snö, nu är det nästan 10 grader varmt och solsken ute. Som sagt... mars-april. Har bara varit i skolan idag, kom hem för en stund sedan. Funderar på att gå en 1½timmespromenad. Är väldigt trött. Promenader piggar upp. Sedan måste jag plugga tänkte jag säga... Men jag måste plugga nu (innan den där promenaden i så fall)! Har så mycket att göra. Vilken tur att jag är ledig i morgon! Så skönt med lediga onsdagar ända fram till sommarlovet. Underbart! Då kan jag förbereda mitt tal i lugn och ro hela dagen. Muntligt nationellt prov som sagt. Måste ha något riktigt vettigt och bra att prata om. Det ska handla om engagemang och påverkan, har du något bra tips på vad man kan prata om då?:) Jag har redan några alternativ men kanske har du ett bättre förslag. Kommentera gärna i så fall!:)


Måndag igen

Så var det måndagskväll igen.
Stressade till första lektionen i morse, men när jag kom dit så kom jag på att småföretagande var inställd. Typiskt mig att aldrig hålla koll på såna här grejer! Varför? Kunde haft sovmorgon ända fram till efter lunch! Efter lunch var jag i stallet i stället för att ha lantbruksdjurs skötsel. Mycket trevligare! Krattade upp runt hela grådsplanen. Megafint blev det! Sedan var det mest chill:) Åkte hem 16.14.

På kvällen idag red jag Tana på Bergahästen. Gick sådär. Jag hade en dålig dag och Tana var ganska spänd största delen av passet. Hon blev mycket bättre mot slutet i alla fall:) I morgon är det upp till skolan igen. Börjar tidigt.


En va de nya hästarna som har kommit till Bergahästen! Kommer dock
inte ihåg namnet. En riktigt vacker sak! Sagolik man!



Hiss:
Viljan! - Trots att det för mig är ganska svåra tider nu igen så finns viljan att kämpa där! Den borde alltid finnas. Länge leve motivation och vilja!
Hiss: Snö! - Inte nog med jobbiga tider... det snöar ute också! Vad hände med våren? Typiskt mars-aprilväder?
Humör: Varken eller.
Längtan: Påsklov! :)
Vill ha: Frid, fröjd och tillrätta.

Skön söndag

Så var snart söndagen slut. Idag vaknade jag runt 12.00 även fast jag ställde klockan på 9.00. Typiskt mig. Men trött som jag var... Gjorde inte i ordning mig förrens klockan var runt 14-15. Sedan åkte jag, mamma och syrran ner till Överby och kikade lite. Sara fick köpt sig lite kläder på Gina tricot, mamma en tunika. Jag köpte ett litet diadem bara;) Kan vara skönt att bara titta runt lite. Vi satte oss även på Espresso house och tog oss en fika. Vaniljsnäckorna är goda
Efter Överby åkte vi till lilla Edet och käkade varsinn sallad på restaurangen. Tur att man har en pappa som har en restaurang ibland;) Räksallad, mums! Proppmätta åkte vi hemåt igen. Skulle försökt hinna med en 2-timmarspromenad men tiden sprang iväg så snabbt. Har inte varit lika underbart väder idag men vad gör det för en gång? :) Bara det blir fint i veckan så är jag nöjd. I morgon har jag bara en lektion. Heeelt underbart! Har dess utom sovmorgon. Kan det bli mer perfekt?

Filmkväll

Hejsan! Ska just börja plugga tänkte jag. Mitt i natten. Men vadå, jag har ju inget val egentligen. Idag som sagt så tog jag en megaskön promenad ner till Överby, tar bara ca 25-30 min. Träffade bästaste Anna och tog en fika<3 Morotskakan på Graffiti café var underbart god! Tog sedan en promenad hem, och den var lika härlig som promenaden dit. Jag älskar att gå ut och gå! Ska börja med långpromenader, var ett tag sen nu. Hann plugga lite, lite hemma. Sedan hörde Emelie av sig och frågade om hon och hennes kompis Mikkan, som jag dock har festat ihop med ett par gånger, kunde komma bort till mig och titta på film. Så vi tre satt i soffan och kollade på 2 filmer denna kväll:D Där försvann mina planer på att plugga hela kvällen. Men så blir det ibland;) Och man behöver träffa sina vänner. Jag får plugga hårt som fan i morgon, inget snack om saken.
Jag hann städa hemma idga också!:) Så himla skönt att få det gjort. För jag klarar inte att leva i en enda stor röra egentligen.



Anna, en av mina bästa vänner:)<3


Solig lördag

God morgon allihopa!
Sitter nyduschad i handduk, men tänkte skriva några rader. Ska gå ner till Överby lite senare för att träffa Anna på en fika. Trevligt:) Var längesen vi träffades utanför stallet. På tal om stallet så var den längesen jag var där (Bergahästen). Det känns skitlänge att missa en dag på en vecka bara. Vi får se om jag åker dit på måndag eller inte. Hoppas det:)

Vad ska ni göra en lördag som denna? Har alla det lika vårigt som vi? :)

Vi hörs!

23:36

Sitter här med syrran och lyssnar på ABBA! Är dem inte för bra?:D Jag älskar dem! :)
Har faktiskt varit duktig och pluggat för en liten stund sedan också. Även om det inte var så mycket så var det ändå plugg. Här kommer en liten "dagens"-lista för det var ett tag sen!


Hiss: Vår! - Jag hoppas verkligen att den är här för att stanna! Det har varit hur underbart som helst de senaste dagarna, även om det fortfarande är kallt. Gaah vad glad man blir:)
Diss: Rummet - Inte vilket rum som helst... utan mitt rum! Fy fasen vad det är stökigt och rörigt. Det ser ut som om det inte har städats på ett halvår. Och ärligt talat så pallar jag inte att bo i en sån röra. I morgon blir det till att röja!
Roligaste: Telefonsamtal; jag och Jessica:
Jag: - Heeej, ska du käka lunch eller?
Jess: - Nej.
Jag: - Ja men vad bra då väntar jag och Michan på dig utanför matsalen då.
En tysdnad.
Jag: - Hej så länge!
       Haha jag tyckte verkligen att hon sa att hon skulle äta;) Det var änna lite småkul.
Humör: Blandat.

Ny design!

Nu har jag ny design äntligen! Men... Vad tycker ni egentligen om den här? Var den här bättre än den förra? Eller tvärt om? Jag vet inte själv vad jag tycker. Detta kanske bara får duga så länge. Det fick bli väldigt enkelt. Men jag har den gamla designen sparad i fall att! Så säg ärligt... Vad tycker ni?

iPod shuffle

Jag läste nyss om nya iPod shuffle. Den talar tydligen. Om man vill höra vilken låt det är som spelas så talar den om det för dig. Den talar även om när batteriet behövs laddas. Den är så liten som 4,5 cm hög. Vilket är väldigt litet. Okej vad smidigt, kanske man tänker först. Men gud vad jobbigt kan jag tycka. Tänk vad man kommer att tröttna på den där jäkla rösten. Och speciellt varje gång den säger till att den behövs laddas. Eller så fort man ska ha en ny spellista. Vad onödigt tycker jag. "VoiceOver talar om namnet på varje spellista för dig, så du kan enkelt växla mellan dem och hitta den du vill använda utan att behöva titta". Vad är det för ansträngande att titta då? I och för sig, den kan ju vara rätt smidig också eftersom att den är såpass liten. Men jag skulle nog få ont i huvudet. Den är ju bra för de som är blinda å andra sidan:)

Vad tycker du om iPod shuffle? :)



Fredagskänsla

Åååh vad skönt med fredag!
Säger tjejen som har varit hemma och varit sjuk i 2 veckor, plus i tisdags. Men det är ju inte kul att vara sjuk. Helg och friskhet det är något heelt annat:) Så vad ska man göra i helgen då? Ikväll blir jag nog hemma och i morgon åker jag förhoppningsvis till Antonia i Eriksstad. I morgon vid lunchtid ska jag även ta en fika på Överby med käraste Anna<3 Ska försöka (MÅSTE) att hinna med lite plugg också. Nu är det deadline för etologiuppgifterna på måndag redan. Och jag har 2 prov (säkert fler) att ta igen också.

Idag hade jag bara en lektion i skolan. Hade sovmorgon till 9:20. Vet ni vad det roliga var? Att dumma mig går upp redan vid 5:30, tar bussen 7:03 för att vara på skolan 8:06. Jag har altså tagit bussen nästan 2 timmar än vad jag hade behövt! Det blev något fel i min hjärna i morse. Var typ en timme för tidig i huvudet från och med att jag vaknade. Så tokigt det kan bli! Men eftersom att jag nu hade en hel del tid innan lektionen så passade jag på att gå till expeditionen för att hämta lite viktiga papper. Satt och tjötade med lite människor sen.
Och idag är det en bra dag känner jag! Solsken och några plusgrader. Trots att man har sina motgångar även denna tid så står man ut mer och blir ändå gladare av vårvädret:)


Sånt här gör vi på småföretagandelektionen. Läser hästtidningar i biblan.
"Host, host vi arbetar på bra med våra uppgifter"! Emma här:)

Torsdag

Kom hem alldeles nyss. Är jäkligt hungrig och trött i huvudet. Men vilket underbart väder det är idag! Solsken och hyfsad temperatur. Inte svinkallt:) På morgonen och förmiddagen skulle vi haft körning på hästlektionen. Men det blev ändrat så att alla fick vara med hästpedagogerna i stället (finns en hästpedagogutbildning på Nuntorp för er som inte vet). Så vi gick en promenad på 3-kilometarn med alla deras ponnyer. I rep såklart då;) Och deras hantering med hästar är ju definitivt annorlunda än så som vi är vana vid. Men kul och intressant, det gick hur bra som helst. Promenaden var underbart skön. För både oss och hästarna tror jag:)

På eftermiddagen hade jag svenska, fick info om nationella proven. Efter informationen och lite pluggande gick jag och motionerade Kryddan i stallet. Tänkte att det kunde vara härligt i den fina vädret. Emma skulle egentligen motionerat henne men hon orkade inte. Anders (läraren) bara "Är hon lat den jäveln". Haha hans kommentarer är änna lite småroliga. Jessica motionerade Emil och Matilda red Wictor;)

Nu ska jag åka till pappas restaurang och käka mat! Är vrålhungrig:) Mums. Senare kanske det blir plugg. Får se. Pusshej på er<3

Jobba på djurpark?:)

Hejsan allihopa!
Kom hem för en stund sedan från Nordens ark. Käkade middag och satte mig här strax där efter. Dagen har varit superbra! Etologigänget är ett gott gäng och vi hade roligt idag;) Fast det hade varit dubbelt så roligt om hela klassen läste kursen. Synd att Michaela inte kunde följa med p.g.a att det korsades med ungdomsledarkursen för henne. Hur som helst så gjorde vi etologiuppgifter i form av beteendestudier på olika djur (många av arterna är utrotningshotade). Sedan fick vi en liten "kurs" som kallades "öga mot öga" och den handlade mestadels om vargar den här gången. Det bästa var att vi fick gå in till vargarna! De vågade komma lite nära vid ett tillfälle. Annars är de ganska skygga. Men jag är helt faschinerad av vargar! Vi fick lägga ut blodiga oxsvansar och annat blodigt foder till dem. När maten låg ute kom hanen närmare:) Åååh jag vill bara gosa med dem! Jag älskar vargar! Tänk om man kunde ta med sig en hem?:) Och jag fick lära mig massor av guiden som berättade en hel del om både vargar och andra rovdjur. Jag är faktiskt väldigt intresserad av djur i allmänhet, inte bara hästar (men mest hästar såklart<3). Jag hoppas på att få kunna praktisera där när vi har praktik, lät nämligen väldigt roligt. Han sa att man kunde få praktikplats där även om man läste hästinriktningen på naturbrukslinjen. Han berättade om flera som fått jobb på djurparker efter att ha läst jordbruk exempelvis. Det fanns möjligheter även om man inte läste djurvård. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att jobba i djurpark i framtiden. Verkar superskoj! Har alltid haft den tanken i huvudet vid sidan om hästplanerna.
Vi fick oss många promenader idag, så nu är jag ganska trött. Otränad som man är;p Men snart blir det ändring! Just nu finns det faktiskt hopp om livet, det är vårkänslor i luften! Det är ju hur vårigt som helst utomhus idag!:D Har t.o.m gått och svettats. Helt underbart är det! Hoppas verkligen på att våren är här för att stanna den här gången. Fick skjuts ända hem efter parkbesöket idag. Skönt att slippa bussen. Jag är på tränings och plugghumör nu:) Allt blir ju så mycket enklare när vädret är som det är.
Puss<3

Bilder idag:
Klicka på bilderna för större format!

Fjälluggla:


Przewalskis häst (hästens förfader):



Varg:






Snöleopard:



Tiger:


Övrigt/vi:








Etologikursen är väldigt rolig:) Läs den om ni får möjlighet!

Scan kokade grisar levande

Läste nyss en artikel på aftonbladet.se. Om grisar som kokats levande! Det är fanimej inte klokt! Sånt slarv! Blir fruktansvärt upprörd över såna här händelser. Usch! Undrar hur ofta sånt här har inträffat egentligen. Jag själv äter knappt griskött, sen ungefär 1½ år tillbaka.

Länken:
http://aftonbladet.se/nyheter/article4665039.ab

Sommarlängtan

Åååh jag längtar efter sommar mer än någonsin nu! Det är nästan så att jag känner doften av nygrillat! Ni vet när det grillas typ varje kväll i trädgården... Eller när det är ljust hela kvällarna... När man är tvungen att köpa en mjukglass på torget, eller sätta sig på Strandgatan och ta ett glas isvatten för att det är så jäkla varmt. Allt som är sommar. Längtar så att det inte är klokt altså! Längtar till man bara kan åka ut och ta ett dopp på Gardis. Vad som helst.
Okej, jag har 5 veckors praktik i sommar. 4 om jag åker till Strömsholm vid skolavslutningen och arbetar som funktionär. Och jag hoppas på att få jobba resten av sommaren också. Så jag får ju inte så mycket ledigt i sommar men vad gör man inte för pengar? Jobbar! Sommar gör en ändå gladare:)

Idag fick jag vara hemma från skolan p.g.a att jag blev väldigt dålig igår kväll. Magen. Kunde ju inte röra mig av smärtan. Min läkare ringde mig förut och bad mig komma till sjukhuset i morgon men jag åker ju till Nordens ark med skolan i morgon. Det vill jag ju inte missa. Vi ska gå någon runda som heter "öga mot öga", förhoppningsvis till vargarna. Det tänker jag definitivt inte missa! Så läkaren sa att jag fick komma om det blev värre och jag fick stanna hemma från parkbesöket i morgon. Jag får tvinga mig att åka om jag är lika dålig i morgon igen. Vi har ju faktiskt planerat att ha jättekul i morgon;)

Och nu kom jag att tänka på min design. Jag har sagt för ett tag sen att jag ska byta och det ska jag! Jag är fruktansvärt trött på den jag har nu. Ska bli skönt att byta nu, till något gladare... eller nåt.


Hur härligt är det inte? Bild tagen 07.

Måndag

Kom hem från skolan för en liten stund sedan. Lite skönt är det med vardag igen, men det dröjer nog inte länge förren jag tröttnar igen. Idag har jag bara haft hästlektion på morgonen. Teori i 3 timmar. Det är det enda jag har på måndagar. Riktigt skönt. På eftermiddagen var kära Bella (häst) ledig så jag red henne efter lunch. Emelie red Nisse. Nisse var riktigt fin faktiskt:) Bella var lika go som alltid. Gillar verkligen henne.
Tog 14:44-bussen från skolan. Skulle egentligen ridit på Bergahästen ikväll men det blev inte så. Jag är så förkyld och jag tar nog ingen risk att bli lika sjuk igen genom att rida i fuktig kyla utomhus ikväll. Men skulle gärna velat ridit Levitona idag igen<3

Mitt schema kommer att bli jätteslappt i fortsättningen eftersom att idrott och lantbruksdjurs skötsel är borttaget från mig. Skönt! Biträdande rektorn tog beslutet idag. Nu kommer jag inte att få ett slutbetyg. Och det händer ingenting mer än att jag inte kan läsa vidare direkt på mina betyg efter gymnasiet. Kan där emot läsa på komvux sa rektorn. Så det blir finfint. I stället för slutbetyget som jag inte får, kommer jag i stället att få ett samlat dokument. Jag känner att det ordnar sig efter gymnasiet. Jag hade inte ens tänkt läsa vidare från början. Och skulle jag vilja vidareutbilda mig till något så får jag väl läsa på komvux där inte ens idrott räknas in.

Nej nu ska jag kolla mail, bilddagboken och facebook. Sedan blir det plugg.
Pusshej <3


Bella:)


Antonia och nyfiken pålle:)

Ett par rader

Jag har inget vettigt att skriva om men jag tänkte kika in för att säga hej:)
Och godnatt. Även om det är ett tag kvar till jag ska sova. Hur har er helg varit för övrigt


Söndag

God morgon. Vaknade nyss. Jag gick ju och la mig runt 03:30 inatt. Kom hem 02.20 ungefär. Och i morgon ska jag upp 05.15. Skolan igen! Ska faktiskt bli jättejätteskönt att träffa alla knasbollar:) Nu saknar jag dem så jag tror jag dör! Men skolan betyder även massa plugg. Och jag har fortfarande saker efter mig att ta igen. Det betyder att det är en ganska jobbig vecka som väntar. Men jag lever i nuet och orkar inte bry mig just nu även om jag ska ta tag i grejer senare när det gäller plugget.

Idag har jag inga speciella planer. Eller jo, det har jag faktiskt. Planen är att inte ha några planer. Ska nämligen bara gå hemma idag. Om ingen ringer och bryter den planen med en bra anledning förståss. Men då måste anledningen vara bra! Som att "vill du ta en fika på stan?" eller "ska vi åka till Överby?". Haha!


Hiss: Frisk! - Jag är förhoppningsvis frisk från feber efter 2 veckor nu! Jag hoppas verkligen att det dröjer länge innan jag blir sjuk igen!
Diss: Miljöförstöringen etc! - Jag är rent ut sagt nästan panikslagen över hur det ligger till. Göt något! Visst jag lever inte när/om jorden verkligen går under men det som gör mest ont i mig är nog att isbjörnarna svälter och drunknar p.g.a att isen smälter! Och så har jag en sak till i huvudet. Och det är fattiga och hjälplösa människor. De som verkligen inte har någonting. Varken tak över huvudet, mediciner, mat eller vatten i de riktigt fattiga länderna. Det borde vara så att man inför som lag att alla rika i dessa länder måste betala en viss summa i månaden som går till de hjälplösa. Men människan kanske inte kan vara så generös.


Tack för en trevlig kväll igår Sandra! Bilder från igår kommer så småning om hoppas jag! Sandra var fotograf igår;)

Hos Sandra

Varför? hur? Måns skulle ju vinna allt. Jag trodde verkligen det. Och när jag upptäckte att det t.o.m var kört för EMD så ja... Grattis Malena får man väl säga. Men hur kunde hon vinna över Måns? Hur tänker folk kan man undra...
Bäst för henne att hon vinner hela alltet sen också. Vem vet hon kanske har en chans med tanke på alla som vunnit Eurovision de senaste åren... Good luck!

För övrigt så sitter jag hemma hos Sandra och har det trevligt.

Vi hörs:)

Förresten, vann rätt bidrag tycker ni?

Lördag

Vad jag är shoppingsugen! Jag brukar inte vara så här sugen på att springa i butiker men nu när våren närmar sig så vill man ju bara handla nytt till garderoben hela tiden! Jag behöver nytt!:) Jag är säkert inte ensam om det skulle jag tro. Det jag hade längtat efter mest var ett par högklackade pumps. Men eftersom att jag skulle passa mig för högklackat enligt läkaren så blev jag lite besviken. Jag har ju som sagt ett sönderslitet ledband i foten. Så jag får klara mig utan högklackat i vår. Jag brukar inte bära högklackat, det händer då och då. Jag tänker då i alla fall inte åka till Turkiet utan ett par snygga pumps i höst. Jag hoppas på att foten klarar det;) På tal om det så måste jag verkligen börja spara lite mer nu. Annars kommer jag ju inte iväg.

I kväll ska jag hem till Sandra och blir där hela kvällen. Trevligt<3 Blir nog tv-mys framför melodifestivalen och lite tjejsnack. En riktig kompiskväll! Vet inte om någon mer hakar på dit, får väl se. Vi pratade på det. Jag hejar i alla fall på Måns i kväll! Vem hejar ni på?



Fredag

Jag är klar med en stor uppgift i etologin nu i alla fall! Skönt! Jag känner mig duktig när jag pluggar. Jag måste fortsätta. Ska plugga småföretagande, skriva ett tal, fixa allt! Jag måste även leta fram massa papper i svenskan. 

Jag och syrran blir hemma hela dagen idag igen. Ska gå till pizzerian och beställa pizza sedan tänkte jag. Gott kommer det bli! Det är ju faktiskt fredag;) Och jag är nästan frisk! Skööönt. Jag hoppas verkligen att jag är frisk. Orkar inte vara sjuk mer. Och i morgon kväll ska jag till Sandra. Det blir melodifestival! :D

Trevlig helg:)


Nån ful cambild jag hittade bara...

Liten Överbyrunda

Jäklar vad ont min fot gör efter att man klämt och vridit på den på vårdcentralen. Okej, jag ska försöka sluta klaga. Idag åkte jag och träffade Emelie nere på Överby. Bor ju så nära Överby så jag kunde ta mig dit utan att besegras av febern. Hon köpte en present till Jimmy, efter det tog vi en fika på Espresso House. Vaniljsnäcka och Espresso satt fint! Fick även köpt mig en ny plånbok (det behövdes!) innan jag åkte hem. Vad skönt det var att få komma ut lite. Jag blir så uttråkad och rastlös av att bara gå hemma och vara sjuk. Är inte helt frisk än men jag behövde få komma ut!

Snart ska jag äta pannkakor. Min mamma gör Sveriges godaste;) Det ni!
Pusshej<3

Och förretsen... Det är ju mer snö än någonsin ute nu!! Det som var typ 9+ ute i solen igår! Jag hatar SNÖ!


Titta vad härligt!:) Saknar det<3 Bilden är tagen strax utanför Gränna
sommaren 2007. Mycket bättre än snö, eller hur?

...

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/281220/krulltottsflickan?claim=retkrdrc68g">Följ min blogg med bloglovin</a>

Jag vet allt ser knäppt ut... Men grejar lite bara.

På vårdcentralen

Jaha. Då har man varit på vårdcentralen då. Jag ska få en tid hos ortopeden om ett tag. Hon trodde att det kunda vara mina minisker som gör att knät låser sig. Foten var värre... Jag kommer aldrig att bli bra i foten om man frågar doktorn som jag var hos. Hon kunde känna att jag hade slitit av bitar av mitt ledband och det kommer bara att bildas nytt bindväv, inte nytt ledband. Därför kommer jag alltid att ha en svullnad på den foten. Kommer kanske att ha lite problem med trappor och högklackade skor i framtiden också sa hon;) Aj då. Nu hoppas jag att skolans försäkring täcker detta. Annars blir jag arg, haha. Om doktorn på vårdcentralen som jag var hos för snart 3 månader sen hade tittat lite närmre på min fot i stället för att säga "det är bara en vanlig sträckning tror jag" så kanske man hade gjort något så att min fot kanske hade läkt lite bättre=@ Lathet är vad det är!

Jäkla skit.

Onsdagen

Ursäkta att jag inte har bloggat nåt idag. Har inte haft tid riktigt även om jag bara har varit hemma. Har försökt att avsluta en uppgift men det gick inte så bra... I morgon ska jag be mamma eller vem som helst att sitta med piskan bredvid mig när jag pluggar. Jag tycker det är lite skrämmande att jag inte kan kontrollera mig själv till att göra saker. Riktigt läskigt!

Idag har jag och syrran tittat på film och bara chillat... Bl.a. Bring it on och High school musical 3. Den sistnämnda är ju bara för bra!:) Tvåan är kass men ettan där emot, är riktigt bra. Dock inte lika som den sista;)

På kvällen åkte jag till jourcentralen med mina öron. Jag har öroninflammation. Ska hämta medicin i morgon. I morgon bitti ska jag även till vårdcentralen. Den här gången för min fot och mitt knä. Nu måste det fan bli ett slut på det här! Jag funderar på att överdriva sjuukt mycket så att det händer något. Det brukar vara det enda som fungerar för att man ska komma fram till en orsak till saker och ting på vårdcentralen.

Hur har er onsdag varit? Puss <3


Jag vill ha vår och sommar nu!

Jag+Sara=sjuklingar

Åh vad jag är trött på att vara sjuk. Men jag har vant mig nu, hehe;) Jag har lyckats smitta ner min syrra (hon smittade mig från början men blev frisk) så att hon är sjuk i feber igen. Så vi båda blir hemma i morgon och är sjuka tillsammans. Blir nog mycket filmtittande, förhoppningsvis:) <3 Ska även hinna med att plugga en del. Nu måste jag ta mig i kragen. Skriva tal till det nationella provet på torsdag. Måste verkligen det. Kan man skriva ett helt tal och lära in det i huvudet på en dag? Jag har gjort det förut tror jag... Så det borde gå med ett mirakel. Jag hoppas att jag är frisk på torsdag så att jag slipper hålla tal en helt annan dag när ingen annan håller tal. Det är ganska jobbigt faktiskt. Mycket lättare om alla andra håller tal under samma lektion. Men är jag sjuk så är jag. Jag känner ju min klass så jag har ju egentligen inget att vara nervös för. Jag är inte speciellt nervös inför de natinella proven heller. Faktiskt inte något nervös. Det jag är stressad över är att jag ligger efter i nästan alla ämnen och måste plugga som en skit nu. Jag är rädd också. Rädd för att inte lyckas med att ta mig i kragen, få tummen ur och rycka upp mig. Rädd för att inte få pluggandet gjort med andra ord. Jag blir fruktansvärt arg på mig själv varje gång jag inte har fått tummen ur att göra mina uppgifter. Så varför inte bara göra dem? Det är ju inte ens svårt! Jag måste lära mig att ha kontroll över mig själv och över vad jag har att göra. Det som måste göras. För jag är så jäkla rädd inför framtiden egentligen. Jag är rädd att jag ska misslyckas. Främst med mina skolbetyg. Och misslyckas med hela livet. Jag är rädd för att bli en misslyckad människa. Jag är rädd för att inte bli något. Att känna att livet är hårt hela livet. Att känna att jag haft en chans att bli något men inte tagit den. Att känna att jag kunde gjort så mycket bättre. Därför blir jag så uppjagad, stressad och förbannadp å mig själv när jag inte pluggar som jag ska.
Jag känner en sån jäkla press. På mig själv, för att jag är en dålig elev. Jag är jättedålig i skolan. Jag förnekar verkligen inte det. Jag måste verkligen bättra mig nu! Att jag ens kom in på gymnasiet från nian förvånade mig väldigt. Därför får jag inte sabba för mig nu. Jag vill ha det liv jag drömmer om! Och det blir mycket enklare med bra skolbetyg. Okej jag kommer inte gå ur skolan med det som många anser som bra betyg. Men så bra som möjligt för att vara jag vill jag ju ha.

Nog tjatat om skolan. Visst tröttar det ut er lite? I alla fall så kom mormor hem idag på eftermiddagen:)<3 Det är alltid trevligt när mina rara mormor kommer och hälsar på! Hon hade med sig tårta och present till Sara eftersom att hon fyllt 12 för några veckor sen. Så först lagade mormor och mamma middag som vi åt allihop, sedan blev det tårta. Ritz gör verkligen världens godaste tårtor och bakelser! :) Tack för en trevlig eftermiddag!


Godnatt<3


Tisdag

God morgon!
Sitter i pyjamas och förkyldar mig väldigt. Det är inte så speciellt kul att vara sjuk... Ibland brukar jag tycka att det är lite småmysigt men nu får det räcka. Jag missar mer och mer i skolan. Nationellt prov är ju inte så bra att missa! Det är nästan så att man ska åka dit bara för att göra provet och sedan åka hem igen på torsdag. Jag funderar på det. Därför så måste jag skriva ihop ett tal idag som jag kan hålla på provet. Om Engagemang och påverkan. Jag funderar att prata om hur vi påverkas av vår umgängeskrets. Eller av våra föräldrar. Eller om något helt annat, jag vet inte. Lite krisigt med tanke på att det bara är 1½ dag kvar till provet! Därför måste jag bestämma mig för något nu!

Förresten så nämnde jag ju här om dagen att en ny design var på väg... Den har inte gjorts än. Jag har inte haft tillfälle att sätta mig och påbörja den riktigt. Har bara gjort en slarvig header på ungefär hur jag vill ha den. Så ni får vänta ett tag till tror jag;)

Nej nu ska jag gå ner och blanda lättdryck och hoppas på att jag kan svälja ner den utan att det känns som om mina öron ska explodera...

Pusshej <3

Sjuk! -Igen!

Jag tror fanimej inte att det är sant! Jag har blivit sjuk! Igen!! Jag har feber och är yr i huvudet. Det här händer bara inte... Jag som trodde att jag var frisk från febern. Men icke. Inte undra på att jag känt mig snurrig i huvudet och sett dimmigt. Även någon gång under stalltjänsten i helgen kände jag av det. Men annars har jag ju mått bra:O Nu har sjukan kommit tillbaka. Plus att jag tror att jag är drabbad av öroninflammation! Dags för vårdcentralen och få pencilin. Vad ska jag göra? Ska jag gå till vårdcentralen med både min fot, knä, magen, öronen och hela mig? Herregud!

Hur som helst så har min dag varit bra annars. Vaknade vid 9-10 idag. Har haft studiedag. Jag och mamma chillade, åkte till överby, tog en liten fika, handlade på Coop forum och åkte hem igen. Mamma mådde heller inget vidare idag. Men måste man handla så måste man. På kvällen åkte jag till Bergahästen och red Levitona på lektionen:) Idag gick det fint, även om hon kutade som fan i galoppen. Hon kan inte riktigt det här med att lugna sig. Om ni inte har läst innan så är hon inte riden så mycket i sitt liv. Hon har gått som avelssto i spanien tidigare år men är hur duktig som helst och kan redan en hel del nu. Hur som helst så lyckades jag hjälpa henne med att balansera upp sig ganska okej i galoppen i slutet i alla fall. Så det kändes ju bra. Och hon förstod inte hur hon skulle göra en sluta men en liten bit på vägen kom vi i alla fall:) Så jag är nöjd med dagens ridpass igen! Åh vad kul det är:) Det kommer bli jättemycket häst för mig inom en snar framtid om allt går enligt planerna. Så kul kommer det att bli. Mitt och Emelies projekt också är inräknat också! Himla roligt faktiskt. Mitt liv börjar gå i bättre spår nu känns det som. För hästarna får mig att glömma det som är jobbigt. Jag brinner verkligen för det här.

Nej nu får jag kolla mina mail, bilddagboken och gå och lägga mig eller nåt. Puss och kram på er<3

Och förresten så är min lilla prinsessa Docka på Bergahästen såld. Hon åker i morgon vid lunch. Hon ska bli norrlänning och resa långt. Docka kommer att få det jättebra där uppe tror jag!


Levitona:)

Hemma igen

Nu är jag hemma:)
Vi har studiedag imorgon så då är det ingen stalltjänst heller. Man har annars stalltjänst från fredag eftermiddag till måndag lunch. Helgen har i alla fall varit bra och soft. Vi låg före i tidschemat i stallet hela tiden. Vi var klara med precis allting 9.30 båda dagarna:) Så det kändes skönt. Resten av tiden hade man ju åt att chilla, titta på film i röda elevhemmet, sova och rida. Det är det vi har gjort hela helgen. Sent på fredagskvällen kom Michaela och hennes pappa med två hästar till ridhuset. Så jag gick dit för att träffa Michaela efter lite tjöt och skratt med de andra i lägenheten. Jag fick prova Molly. Hon var verkligen en trevlig häst! Helt fantastisk. Och jag lärde mig faktiskt lite saker av Michaelas pappa. Grymt bra var han på att förklara massor med grejer. Det var en tevlig stund, och vi hade lika åsikter om mycket..
Lördagen fixade vi stallet fort. På eftermiddagen red jag och Sara på Triton och Minors. Triton är allt en söt filur:) Men ridhuset var upptaget hela dagen och på kvällen så vi fick rida ute i en pissig paddock. Lite isig var den också dess utom. Det blev bara ett lätt pass med honom.
På lördagen fixade vi stallet och var klara runt 9.30-10.00. Vi gick och åt lunch direkt efter det. Och p.g.a att micron gick sönder när en av oss skulle värma köttbullar så utlöstes brandlarmet. Happ, så vi fick gå ut och vänta på att brandkåren skulle komma (det brann ju inte utan det var ju bara massa rök. Men varje gång brandlarmet går måste ändå brandkåren komma). Av en slump var Urban, fritidsledaren, på skolan och tränade och direkt när han såg oss blev hans kommentar "Vad har ni gjort?". Haha. Det stank bränt i hela jourlägenheten hela dagen sedan. Och det här kommer vi nog skratta åt hela veckan som kommer. Det fulaste var att tallriken delade sig med ett sprätt också. Måste varit att det var så jäkla varmt i micron och sedan när den ställdes ut så blev det kallt. Någon slags reaktion. Nog tjatat om detta. Efter ett par timmars film i pentryt efter lunchen och hela dramat gick vi allihopa till stallet och red. Jag red Bella, och hon är himla härlig! Jag har ridit henne nån gång förut. Jag vill ha henne som terminshäst efter körningen! Hon är den enda hästen på skolan som jag verkligen, verkligen gillar ridmässigt av de jag har ridit.
På kvällen blev det film igen. Vad mycket film vi har tittat på i helgen! Gött är det:)

Jag blev hämtad på Nuntorp runt 18.30. Kom hem, tog en dusch och käkade. I morgon tror jag att jag ska till vårdcentralen med min fot, äntligen! Nu när vi har studiedag och allt. På kvällen blir det ridning på Bergahästen<3 Ska bli trevligt att få jobba Levitona igen. Hon är så himla mysig.



Har ni haft en trevlig helg?

Stalltjänst

Jag är vaken alldeles för sent. Och jag har stalltjänst hela helgen. Så ni kommer inte att höra av mig förrens på måndag eftermiddag/kväll. Kom på det nu och loggade in för att meddela det! Hoppas ni håller ut;) Stalltjänsterna måste vi göra för det ingår i vår utbildning. Stalltjänst innebär att man sköter om stallet och hästarna, för er som inte vet. Stallsysslor o.s.v.
Ha en underbar helg alla läsare! Puss på er:*




:)

Jag känner mig glad! Det har jag inte gjort på väldigt länge. Det beror nog mycket på min ändrade inställning till livet. Hoppas det varar. Och vet ni vad? Jag tänker sätta igång att plugga snart! För jag måste verkligen fixa mina betyg innan det är för sent. Jag har verkligen insett hur fort tiden går, och hur viktigt det är att ligga i i skolan. Jag tänker inte sabba för mig själv längre.

Idag är det en sån där slappdag. Har suttit vid tvn och datorn i pyjamas hela dagen. Har kollat in klipp på aftonbladet.se om spöken. Riktigt intressant! Skepnader och ljud fångade på film. Dock blev jag besviken på de svenska klippen efter att man sett de andra. Orber är inte lika intressant som riktiga skepnader och ljud. Ett va de svenska klippen var i och för sig rätt nice. Hoppas på att fler klipp läggs upp! Jag tycker det är jätteintressant med andar och sånt. Samtidigt som jag kan bli skitskraj när jag inbillar mig tokiga saker på natten. Ibland är det fantasin som skenar iväg och ibland... tvärt om. Konstigt nog blir jag oftast mer rädd när jag fantiserar om läskiga saker som "kan" hända än annars. Löjligt va? Egentligen fattar jag inte varför vi är rädda över huvud taget. Men så är det med allt vi inte vet så mycket om å andra sidan. Men det är väl klart att man hade varit rädd av att plötsligt vakna av att någon osynlig person håller fast dig i sängen eller något annat som man hört om... Scary!
Ett av klippen på aftonbladet handlade om det s.k "hotellspöket". En kvinna vars blivande man drunknade i havet utanför det 100-åriga hotellet. Strax efter hängde hon sig på sitt rum på hotellet enligt historian. Hon har inte lämnat hotellet än idag. Dagarna i ända hör man henne på toaletten. Det låter som ett sorgset stönande som upprepas, som om någon har svårt att andas. Eller som om hon är riktigt förvirrad i en deprission, om man anstränger sig att lyssna. Jättekonstigt är det. Hur som helst, så tycker jag inget annat än synd om den här ledsna anden! Hon måste vara hur olycklig som helst över att vara fast på platsen! Kan ingen ta dit ett medium som kan hjälpa anden? Tänk er själva... Några av er tycker nog att jag är galen som tror på allt detta. Men jag vet att jag inte är galen;) Andar och energier finns runt om oss hela tiden. :)

Nej nu måste jag påbörja med plugget! Visst är jag duktig? :D


Sommar<3

Shopping

Idag blev det då som sagt en shoppingtur med Emma på Överby:) Vi sprang häcken av oss i alla butiker. Jag fick köpt en väska, foundation, nagellack, skor, present, handcreme (som jag hoppas hjälper) på apoteket och lite smått och gott sådär:) Vet inte ifall jag har glömt att nämna något/några saker, det har jag säkert. Tack för en trevlig eftermiddag Emma<3:)

Snart ska jag käka köttbullar och mos, mums!



Emma spanar in H&M:) (ursäkta suddig bild).

Tacksamheten

Nu har jag bestämt mig igen! För att ta tag i mitt liv lite. Nu bestämmer jag mig för sista gången. För vem orkar sitta och deppa och slösa tid och massa energi på att vara arg och tänka på onödiga saker egentligen? Vem orkar gå deppig jämt? Inte gör jag det i alla fall! Jag tänker skita i (åtminstone försöka) allt som drar ner mig till botten. Jag ska lyckas! Har varit nere i en svacka ett tag nu igen. Nu ska jag se till att det går uppåt! För det har varit alldeles för mycket neråt tycker jag. Jag ska ta tag i det jäkla plugget, få in lite positiv energi i mitt liv och se saker och ting från en ljusare sida. Ofta tycker jag "det går inte att se något positivt med det här". Bullshit! Allt blir vad man gör det till. Eller inte allt men... Jag ska vara stark och fixa det här nu. Jag tänker inte knäckas en gång till och falla till botten. Det orkar jag inte med. Jag ska och är tacksam för vad jag har i mitt liv egentligen. Jag har världens mest perfekta och underbara vänner. Ingen anar hur jävla mycket jag älskar allihopa. Och jag har faktiskt världens bästa familj. Jag är tacksam för hur mycket folk har ställt upp för mig, folk som finns där när det behövs. Och jag har tillgång till att hålla på med det jag brinner för. Inte alla som har det. Mitt liv är jag tacksam för. Man måste vara tacksam för vad man har. Jag ska bortse från allt som har knäckt mig. Jag orkar inte lägga energi på det. Fokuserar jag bara på det negativa och inte det positiva jag har så kommer jag knäckas totalt en vacker dag. Och den gången för alltid.
Jag ska fokusera helt och hållet på de mål jag har med mitt liv. Och alla små mål på vägen. Jag ska inte tillåta mig själv att ens våga ge upp. Jag har varit på väg att ge upp många, många gånger. Nu får jag ta och skärpa mig på riktigt! Och om man inte skulle lyckas med allt... Så kan man alltid vara glad att man i alla fall försökte. Och inte att man bara gav upp. Allt är möjligt, man måste bara ha en jäkla vilja alltså. Och ibland händer det att man kanske funderar för mycket. Fundera inte så mycket då. Allt kommer att ordna sig, har jag lärt mig. Jag ska lyckas. Jag tänker försöka. Jag ska bli bra. Jag ska bli kry igen, må bra igen. Jag ska bli den glada Sabrine! Och än en gång; jag är tacksam för det jag har.
Tillåt er aldrig att ge upp. Låt er själva nå era mål. Och tillåt er själva för guds skull att må bra. Var rädd om de ni älskar. De är det värdefullaste ni har.



I morgon blir det upp tidigt till sjukhuset. På eftermiddagen ska jag träffa Emma på Överby och gå en shoppingrunda:) Ska kolla på lite presenter, ett par sneakers och kanske lite annat smått och gott. Tack och lov lönen från Nuntorp! :) Vad bra att jag fick så mycket tilläg för att det blev en sen natt när jag jobbade där på lovet!

Puss och godnatt<3

Några rader

Det blev varken skola eller vårdcentralen idag. Mådde så dåligt i morse att jag inte kunde ta mig upp. Jag får skylla mig själv eftersom att jag ansträngde mig med Levitona igår. Jag blir säkert hemma hela veckan. I morgon ska jag på läkarbesök till NÄL och på torsdag är det friluftsdag och skidresa till Branäs om jag inte minns fel, jag ska inte vara med på något av det. Fredag är det bara en lektion för mig. Blir ju knappt någon skola för mig den här veckan. Fick i och för sig förfrågan om att följa med på information till en högstadieklass på torsdag men eftersom att jag är sjuk så kan jag ju inte meddela om jag ska med. Det blir liksom för sent så det blir nog inget med det för mig heller.

Idag har jag sovit och kollat på film. Vad ska man göra när man är sjuk liksom?

Och G R A T T I S Sandra på 18-årsdagen!! :'D Hoppas du får en underbar dag gumman<3 Älskar dig!

Hörs sen läsare! :)

Rubrik

Idag red jag Levitona!=D Lustigt nog så är det hon som är stoet som jag ska ha med i mitt projekt som jag skrev om innan jag åkte till stallet. Hon och hennes avkomma Alina. Hur som helst så gick det jättebra idag:) Linda tyckte att hon såg jättefin ut hela tiden. Hon bråkade lite i öppnan, speciellt i traven. Och hon springer som in i helvete i galoppen, och spänner hela underhalsen. Hon har inte lärt sig att balansera upp sig i galoppen riktigt ännu. Men det kommer:) Hon har ju inte varit inriden så länge i sitt liv, och hon lär sig hela tiden:) Hon var verkligen annorlunda än sist jag red henne. Och det var jättelängesen sist. Vad duktig hon är! Jag gillar henne.

I morgon åker jag inte till skolan i alla fall. I stället åker jag till vårdcentralen med min fot och mitt knä som krånglar ständigt. Den här gången tänker jag överdriva överdrivet mycket, för de gör ju ingenting annars! Man är tvungen att överdriva varje gång för att något ska hända. Så jäkla slappa är de. Helt otroligt!

Nu ska jag duscha igen. Pusshej<3




Levitona:)

Ny design snart igen?:)

Åååh jag vill ha en ny design! Jag ska sätta mig nån dag och påbörja en ny design! Jag vill ha en ljus och vårig design:) I färgerna ljust rosa och somrigt grönt:D Vi får väl se vad det blir utav det...

Snart blir det stallet, mår redan mycket bättre:)
Och vad glad musik gör mycket, eller hur?
Lalala...

Lalala...

Okej...
Jag bestämde mig för att åka till stallet ikväll. Och så frågade jag min mamma om hon var snäll och kunde köra mig. Då kommer det... "Ja men då är du tillräckligt frisk för att åka till skolan i morgon". Host, host! Jag kan inte påstå att jag är det^^ Hmm... Då tänkte jag att om jag spelar sjukare än vad jag är och skippar stallet så kan jag ju vara hemma i morgon. Jag orkar inte skolan! Det är verkligen så. Men så slog det mig å andra sidan att det är tamejfan lika bra att jag åker till skolan. Får ju inte missa fler saker nu. Jag får inte sabba skolan! Visst jag är fortfarande sjuk men spela roll? Jag är ändå uttråkad av att bara ligga hemma och vila. Jag behöver ut! Hemifrån. För att inte bli mer uttråkad. Egentligen borde jag inte rida passet ikväll. Jag kommer säkert att bli värre förkyld. Men jag kan inte slita mig från dessa ridtillfällen. Hästar är ju faktiskt det jag lever för. Och det lyser upp mitt liv enormt. Då spelar inte feber och förkylning någon roll tycker jag.

Nu har jag sökt lite fakta på nätet till projektet "liten blir stor" som handlar om avel. Hittade några PRE-sidor men inga bra nog som hjälpte mig. Vi ska göra ett projekt i skolan om att avla på ett sto. Man ska altså ha med stoet, fölet och hingsten i det skriftliga projektet. Det kan vara påhittade eller verkliga hästar. Jag valde rasen PRE och har ett sto och ett föl. Sedan funderar jag på att fråga Linda om fölets far. Stoet och fölet är verkligt. Skulle ju vara kul och hingsten kunde få vara verklig också. Men vi får se hur allt blir:) Jag kanske t.o.m byter sto och föl, har ingen aning än.

Nej nu ska jag plugga vidare.

Oj vilken nyhet!

Jag är förkyld. Vilken nyhet! Inte.
Hur som helst så tänker jag rida ikväll även om jag är farligt förkyld. Vad kan hända mer än att jag gör sämre ifrån mig? Okej är man riktigt sjuk kanske det sätter sig på hjärtmuskeln... Men... Nej då:) Ni hästmänniskor förstår mig! Mår jag sämre idag så skiter jag i stallet. Eller om jag fortfarande är så här igentäppt (det brukar gå över under dagen).

Hepp nu ska jag göra mig i ordning och sedan plugga faktiskt!
Hej svejs...



Kinamat satt bra!:)

Kinamat är gott! Jag har aldrig sagt "vad underbart gott det här var" till kinamat! Jag har inte varit så förtjust i kinamat förut. Men det är ju faktiskt underbart gott! Det var mamma som sa "men såhär gott brukar du ju inte tycka att det är". Det hade hon rätt i. Ris, strimlad biff med grönsaker, sötsur sås, curry och lite kyckling är ju såå gott! Eller grillspett med ris och jordnötssås! Och räkor... Haha givetvis åt jag inte allt det där, det fick bli strimlad biff;)

Nu har ännu en tråkig slappdag gått. Är inte helt frisk än. Hostar värre än jag-vet-inte-vad och är helt igentäppt och kan knappt andas normalt. Usch! Men jag har i alla fall inte haft så mycket feber idag så det går ju förhoppningsvis åt rätt håll:) Men jag vill kunna åka till stallet och rida i morgon! Jag måste må såpass bra. Jag vill må bra så att jag kan åka i morgon kväll! Just nu verkar det hopplöst. Men så är det väl. Det är väl inte hela världen å andra sidan:) Och ibland är det lite småmysigt att vara sjuk om man kan bli ompysslad och kanske fjäska till sig lite glass;) Det ska jag nog försöka med sedan. Mamma kommer säkert att läsa detta senare;) Efter att jag har fjäskat till mig glassen^^ Men jag måste ju faktiskt få en glass för att svalka min irriterande, rivande och jobbigt virussmittade hals!



Det är vårfint från forever21! Har inte kollat där på länge nu:)






Host

Febern har gått ner. Men jag är dunderförkyld! Kan knappt andas av allt igentäppande och slemmande. Vidrigt! Sån här huvudvärk som jag har haft och har har fått mig att gråta. Usch! Ja, jag tycker synd om mig själv. Ibland får man faktiskt lov att göra det. Eller... Egentligen så tycker jag att man ska få tycka synd om sig själv i alla jobbiga lägen. Nästan i alla fall.

Såg ni melodifestivalen? Varför är det så många låtar som rent ut sagt suger? Igår var det ingen låt som jag tyckte "ooh den här måste bara gå vidare". Jag blev t.o.m besviken på Agnes låt. Hennes är en sån där kommer-tycka-om-om-två-månader-låt. Det sämsta var nog next 3. Så löjligt så att jag tror jag dör! I år har melodifestivalen vart sämre än någonsin. Jag vill ha tillbaka Luuk och Gustavsson! Punkt slut. I finalen sedan så hoppas jag verkligen att Måns eller EMD vinner! Helt klart. Om jag inte redan har börjat tycka om Agnes bidrag då. Hennes låt var helt okej. Men förväntade mig bättre av henne. Men hon hade helt klart snyggast outfit igår! Guuuuud så snyggt det var! Och Sarahs klänning var ju faktiskt rätt underbar också:)

Idag blir det till att vila som vanligt. Ska försöka att bli frisk idag igen. I morgon är det skola. Vill ju helst inte missa mer än vad jag redan har missat. Min hjärna är helt off när det gäller skolan. Jag har blivit helt... bortkopplad från allt vad skolarbete heter. Jag vet inte hur jag ska hinna fixa mina betyg innan skolavslutningen. Men jag får väl börja tro på mirakel. Förra läsåret fixade jag 3 G på 2 dagar! Inte illa va? Så jag får lägga i samma racerfart och stress igen. Men lite tidigare denna gången. Som nu till exempel! Jag vet ett ämne som jag absolut kommer att få IG i. Det är lantbruksdjurs skötsel. Det är nog redan för sent att ens börja försöka fixa mitt betyg i ämnen om jag inte tillbringar hela min fritid åt att gå till ladugården, svinhuset och att sitta och plugga på som fan. Men gör jag det hinner jag inte fixa andra ämnen så jag får ha ett icke fulländat slutbetyg i trean då. Min framtid är förstörd. Så synd för mig. Nej jag skojade bara. Klart den inte är förstörd för det!:) Jag ska sluta oroa mig för framtiden. Mitt liv löser sig oavsett slutbetyg. På något sätt så kommer jag att få det liv jag vill ha. Det tror jag på! Det måste jag tro på! Och för att få det liv jag vill ha så behövs ingen vidareutbildning... Man kan klara att nå dit utan perfekta skolbetyg!
...Och löser det sig verkligen inte... Ja så får jag väl jobba hos pappa hela livet då.

Hur har er helg varit?


RSS 2.0