Dagens,veckans, månadens stora...


KYLAN! Jag överlever snart inte. Jag har blivit så känslig för kyla. Jag tror att jag avlider varje gång jag går utanför dörren. I morse när jag åkte till stallet runt halv 7 så var det 23 minus! 23!!! Att det faktiskt lever människor i detta kalla land. I sommar hoppas jag verkligen på 30-35 graders värme! Minst! :) Åååh sommar... Okej att det är myggfritt nu. Men jag lever hellre bland myggor och insekter än i denna fruktansvärda kyla! Haha. Fast bäst vore det om man kunde utrota getingar, bromsar (de är värst!! Speciellt de stora som jagar en!), mygg, knott och färstingar. Nåja, man ska väl alltid ha något att klaga på. 

Hur som helst så slutar det ju aldrig komma mer snö heller! I år har det varit en riktig viner. Sverige är ett enda stort vinterland. Det är mysigt. Men nu har jag tröttnat. Jag antar att man inte är så van vid så långa vintrar,, som faktiskt var normalt för 


Uteritt i kylan

God morgon! Snart hämtar underbara Johanna upp mig och så drar vi till stallet. Som igår, så kör vi på uteritt i kylan med Sandokan och Jol! Usch vad kallt det är idag... -16. Okej det kunde varit värre men jag dör nästan bara det är -5! Hur ska jag överleva? Hur som helst så är det alltid mysigt med dessa ritter:)

Hörs senare.


Nya tag!

Hejsan svejsan! Idag har det varit en hyfsad dag faktiskt! Jag börjar se mer positivt på min lilla vardag igen och jag har gjort saker som har fått mig på bra humör. Tänk vad små, små saker kan göra mycket. T.ex. som när man fyndar ute på shoppingrundan! Eller när gamla vänner hör av sig:) Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har varit hemma, liksom igår, från skolan för att jag inte mådde så bra, mest psykiskt. Jag behövde dessa dagar att vara ifrån skolan på. Stress, depp, jobbiga funderingar o.s.v. Ibland har man helt enkelt jobbiga perioder där allt bara faller och rasar samman i ens lilla huvud. Men nu ska jag ta nya tag och rycka upp mig igen:) Jag har fått lite skolabete gjort och jag har fixat viktiga saker ändå. Så man kan väl säga att jag i alla fall har gjort lite nytta under mina två lediga dagar.


Inhandlats idag igen:



Shopping

Jag har varit och inhandlat ett par nya stövlar! Hett hett...



Lite vardagsord

Tjolahoppsan!
Blev inget gym i morse fastän jag skulle av olika anledningar. Blir inget gympapass imorgon kväll heller. Det blir stallet i stället:) Men det är väl inte helt fel det heller. Man tränar faktiskt när man rider;)

Idag åkte jag till skolan fastän jag verkligen inte orkade. Vaknade av att jag började snarka smått på historialektionen. Heheh.. I alla fall så åkte jag till stallet direkt efter skolan. Kallt som fan. Red älsklingsDiplomatico. Om han var lite större och jag hade pengar -jag hade nog inte tvekat altså! Då hade det blivit hästköp direkt. 

Jag ska göra detta inlägget kort, så jag ska inte skriva mycket mer än såhär. Jag ska börja jobba på att inte stressa upp mig över allt. Jag vill liksom helst slippa kolapsa eller gå in i väggen:) Vore ju rätt tråkigt altså. 

Nej hörrni, vi hörs!
Natti:* 

Hm

Jag kan inte beskriva vilken fruktansvärd stress jag har inom mig. Den är fruktansvärd. Jag lipar, får hysteriska anfall och blir helt galen av den. Det tyder på att jag antagligen inte klarar av när det händer så mycket olika saker varje dag? Hur ska jag klara mig i livet? Hur ska jag klara att organisera upp mitt liv? Jag kan inte ens varva ner. Så hög har stressen blivit. Det går bara inte. Nu är det bara för mycket, jag tror jag avlider fan. Jag blir fanimej depp. Visst har jag känt stress förut men aldrig någonsin på den här hemska nivån! Mina armar skakar och hjärtat slår snabbare än någonsin känns det som. Hjärnarn är på högvarv 24/7. Jag orkar inte lyssna på saker, orkar inte tänka längre, det bara snurrar. Men är det verkligen just, bara stress? Antagligen. Jag vet inte. Jag vet bara att jag avskyr det.

Hur som helst så hade jag en underbar kväll med stallbrudarna igår:) Tack för det<3 Jag la mig 02.30 inatt, gick upp 05.30 i morse. Upp till stallet ocg arbeta var det som gällde! Fixa stallet mitt i all stress, agera uterittsledare och ja... allt. Jag var såklart med bästa jobbarteamet, Josefin, Anna och Malin!<3

Dock fick jag reda på något mindre roligt igår kväll och idag. Tänker på dig vännen<3 Du är så stark.








Movietime!



Idag...

Anna försöker få loss torvbalen som frusit fast på
backen. Haha!


Malin beredd med kameran. Det här kan gå hur som
helst...


Vi väntar med spänning...


Malin hamnade i skottkärran. Ja, hon ramlade i den
på riktigt;) Haha!


Flum!

Underbara lördag!

Haha gissa vem som fortfarande sitter i pyjamasen?
Jag vaknade runt 12. Underbart med en till dag att sova ut på! Underbart är ordet. Jag har städat och grejat. Det är faktiskt riktigt gött när det är gjort, då jag avskyr att leva i en röra. Det värsta jag vet är när det ligger kläder över allt och när man inte hittar sina saker! Varför låter jag då mitt rum bli så stökigt? Jo, för att jag är helt slut på eftermiddagarna på vardagarna, att jag inte orkar någonting!

Ikväll ska jag hem till Josefine, där ska vi några stallbrudar från stallet samlas och umgås och bara ha det gött! Sist gång var vi hos mig på middag, singstar och film. Vi får väl se vad som sker ikväll;) Jag känner så fantastiska människor! Jag har alltid roligt med dem. Jag älskar alla mina vänner. Ni lyser verkligen upp mitt liv. Fast det gör väl vänner?:) Underbart.


Jag i höstas nån gång innan
utgång...

Stress

Jobbig dag idag. Eller en liten jobbig tid. Känner mig smått deppig (över allt o inget) och väldigt mycket stressad. Men det går över. Jag ska se till att få ner stressen. Stress. Orkar inte ens höra ordet. Bläh. Livet är hårt ibland. Hehe.

Update

Tjaa!
Ville bara slänga in några rader för att visa att jag är lite engagerad i min blogg! Vilket jag ändå är, rätt så väl!? Hur som helst, det blev skolan idag. Haed teori om foder och foderstater på häst, skönt att inte göra praktiskt ibland faktiskt=) Speciellt när snövädret är piss. Varför kan den inte smälta bort? Gjorde ett stort prov i religion idag, tror att det gick hyfsat:)

Nu på kvällen har jag bara pluggat och chillat lite. Känner en enorm stress inom mig men så är det. Har sjukt mycket att göra i skolan nu såhär när vi snart tar studenten! Okej vi tar inte studenten nästa vecka men om ungefär 3 månader!

Såg på Det okända också. Terri måste vara världens bästa medium! Och det är alltid lika intressant med fenomen och det övernaturliga! Visst är det? Ops, undrar om mina andar här hemma läste detta nu? Låt oss hoppas på en störningsfri kväll här hemma;) Maha.

Natti:*

Halvdöd

Åja! Vi gjode det. Det känns faktiskt underbart att ha fått svettats igen. Att jag inte har tyckt att det har varit såhär roligt med träning och motion innan? Aja, bättre sent än aldrig!;) Och så är det ju alltid roligt att vara minst två och inte ensam! Hur som helst så hämtade Emelie upp mig efter att hon hade varit och ridit sin polle och så åkte vi hem till henne så att hon fick käka och byta om och så stack vi till Nuntorp på ett gympapass. Altså shit vad svårt det är att hänga med i rörelserna innan man har kommit in i det!? Och vad trött man faktiskt blir! Men sådär skönt trött. Det var längesen jag var på ett sånt pass, typ 3 år sen, så det var allt kul. Visst föredrar jag gymmet och promenader framför gympa men det här får jag nog fortsätta med om jag ska gå ner mina 20 kilo! All motion är bra. Stallet några dagar i veckan +gym, gympapass och långpromenader +den hälsosamma kosten= ger resultat! Woho vad underbart det ska bli att vara snyggingSabbe i sommar!


Gympa nästa!

Gissa vad? Jag och Emelie ska snart tillbaka till skolan för ett sånt där friskis&svettis gympapass! Kommer nog bli askul! Nu kör vi stenhårt för viktnedgång! Eller i alla fall jag!:D Visst mår man så mycket bättre när man väl har kommit igång? Skitbra!

Annars har jag varit i skolan hela dagen. Teori om balans till häst hela morgonen, på eftermiddagen red vi. Jag red Vanessa, en söt sak:) Gick hyfsat. Vi gjorde lösgörande övningar och tränade på att hålla stabiliteten i bålen. Jag behöver verkligen träna upp det där! Speciellt på min högra sida som är jättesvag! Gymmet nästa dåva.

Nej, vi hörs säkert ikväll!


Gympa nästa för dessa två brudar!

Barnvakt, jag? ;)

Jag såg lite på idrottsgalan och jag måste bara påpeka att hon med den långa silverklänningen inte kunda sjunga, hahaha! Det var sjukt pinsamt att titta på.

Hur som helst, god morgon! Menar, god kväll. Min dag började med att jag vaknade av väckarklockan som jag hade ställt i morse. Men jag mådde så illa och var så trött att det bara sa dunk, och vips så låg jag kvar under täcket och hade somnat om. Vaknade igen vid 13.30! Fick en chock när syrran väckte mig av att hon kom hem från skolan. Jag hann sätta mig vid frukostbordet innan pappa ringde och talade om att jag skulle sitta barnvakt och att barnen på 2 och 5 år kom inom en kvart! De var här igår också och flickan på 2 år bara grät och skrek, slog mig så fort jag kom nära och den andra ville inte sitta still, hoppade i soffan och var alldeles övertrött. Då hade jag bestämt mig (igen) för att jag inte tänkte skaffa barn någonsin i mitt liv. Happ, vad skulle jag göra? Det var bara att säga "ja men visst". Jag var beredd på två timmar av gråtande barn och att jag bara skulle ta det lugnt och hantera detta, haha. Jag gick och svor för mig själv och tänkte, att varför just jag? Jag kan inte ha hand om barn!
Barnen kom, den lilla sov. Och den andra var ändå rätt lugn. Det var faktiskt riktigt mysigt med den lilla på 2 år som låg och sov hos mig och så fort jag skulle lägga ner henne på en madrass så lyfte hon bara armarna och slog upp sina trötta ögon "jag vill bara sova hos dig!". Naaw! Så söt! Och den andra var också hur söt som helst. Så jag fick änna lite dåligt samvete för hur irriterad jag var innan de kom. Barn är mysigt ibland helt enkelt! :-) Och klart man ställer upp för föräldrar som verkligen behöver någonstans att lämna barnen när mamman ska föda.

Annars har jag väl inte gjort så mycket idag, jag åkte och red på kvällen... Det gick hyfsat men inte jättebra. Hästen var inte samarbetsvillig och var lite stel men det gav sig lite på slutet. Jag var dödstrött och hade huvudvärk och gjorde säkert inte heller så mycket bra ifrån mig. Men det kan inte alltid gå bra!:) Skulle det inte gå sämre nån gång så skulle det ju aldrig gå bättre, eller hur!? Så är det ju med allt. 

Gäsp. Godnatt.


Vårlängtan

Åh vad jag vill att snön ska smälta bort! Jag vill inte längre ha snö, minusgrader och äcklig kyla. Jag känner en liten skymt av avsky till vintern nu. Usch! Det är tråkigt och deprimerande. Jag vill ha vår och värme... Grönt på träden och slippa dra på sig tusen lager med kläder för att känna någon känsel i kroppen... Nej, vintern är inte mycket i mina ögon:-)

 

Slapparkväll!

Sitter och kollar Let´s dance med syrran och slappar i soffan:) Så skönt!

Igår kväll stack jag till Emelie och så kollade vi på film och käkade chokladpudding (fyy på oss) ;) Ibland får man synda! Hur som helst så stannade jag över natten och så körde hon mig till stallet idag vid 1. Min favoritEmpo är alltid bäst!
Mockade och fixade hos Sandokan och red honom en sväng på fältet<3 Myspys! Red en lektion på Bergahästen på kvällen. Alegria som är en bebishäst och inte kan så mycket var skitduktig idag!! Hon sprang inte bara iväg i galoppen och hon gick allt i öppna i några steg!! Så nöjd!! Innan lektionen räknade vi med att jag bara skulle rida henne längs långsidan och att vi skulle vara nöjda bara hon gick inåtställd. Meen, hon var såpass samarbetsvillig och så duktig!:D Hon hade en hel del energi efter passet. Mycket energi i den kraken!:)

Ikväll blir det hemmakväll med syrran som sagt. Imorgon har jag planerat in att sova ut och slappa. Kanske ringa en vän, eller tvätta. Haha, får ta dagen lite som den kommer. Jag minns knappt sist jag bara var hemma och slappnade av en dag. Ska bli så skönt!



Bjuder på dessa snyggisbilder på mig
och lillsyrran! De är rätt gamla:-) Haha!


Pulka, kul motion!

Ojojoj vad pulka är kul! Man blir aldrig vuxen, haha! Man känner sig som ett litet barn igen. Emelie hämtade upp mig förut, med vovven Dino och så åkte vi iväg till en backe. Svinkul! Vi skulle egentligen gått en långpromenad såhär på kvällen men så kom Emelie på den briljanta idén att pulkaåkning också ger en hel del motion! Och så är det roligt samtidigt också. Man får ju motion när man springer upp och ner för backen hela tiden. Asbra!

Jag stannade hemma från skolan i morse. Sjukanmälde mig p.g.a rejäl huvudvärk och trötthet. Jag var helt matt. Kom helt enkelt inte upp. Det var bättre att vila ut mig. Jag måste ju tänka på min egen hälsa ibland;) Så i morgon kommer jag vara som ny igen, haha. Pigg och glad. Det är dess utom som min fredag i morgon. Det är underbart att vara ledig på fredagar! Förlängd helg:-) Ah!

Tisdag kväll.

Åh, vad jag vill ta studenten. Och åh vad jag vill ha sommar! Nu har jag tröttnat på all snö och vinter. Nu är det bevisat för mig själv. Jag är ingen vintermänniska. Verkligen inte!

Det blev inget Kungälv idag så jag var hemma rätt tidigt:) vid 16.30 ungefär. Gött. Jag har syndat och käkat potatismos också! Fan. Inte bra om man vill gå ner i vikt. Men det är bara att ta nya, hårdare tag i morgon! Right?:) Altså, ingen potatis, ris eller pasta. Inget vitt bröd eller något annat innehållande kolhydrater för det omvandlas till socker i kroppen=blir till fett. Ibland kan man inte undvika alllt, men jag får ju ändå försöka!=) I morgon blir det sallad! Wiie. Och gymmet efter skolan. Tjoho! Jag ska bli Anna Skipper 2;) Mohahaha. ...eller inte.


Vinter är vackert. Men åh, kära sommar<3


Gymma, min nya grej?

Lång dag idag. Jag hinner inte med allt känner jag! Det är full rulle i mitt liv, hela tiden nu! Nåja, idag på morgonen var jag och Emelie riktigt duktiga och gymmade en timme på skolan. Riktigt trevligt faktiskt. Jag ska hålla mitt nyårslöfte att bli ett hälsofreak och vara nyttig och sund, gå ner i vikt och må bättre. Då kommer jag att bli bättre på hästryggen också, vilket också är ett viktigt mål för mig. Det blev sallad till lunch (ofc!).

På kvällen åkte jag och red. Vi tränade lite förvänd galopp, med voltövning. Riktigt bra repetition faktiskt!

Nu sitter jag här. Måste sova. Börjar tidigt och har häst hela dagen i skolan. Efter skolan ska jag göra Emelie sällskap när hon kör några tjejer till Kungälv för att titta på en häst. Lång dag...

Vardagen har kommit igång igen.

See ya!

Slut!

Jag är död, slut, zombie, levande död... Ja det finns många sätt att uttrycka det på. Haha. Trött. Eller nej. Övertrött. Sömnbrist. Hur som helst så klev jag up 4.45 i morse. Jag har jobbat på Nuntorp hela dagen. Förvånansvärt nog så svimmade jag inte! Haha. Jag har inte sovit på 3 veckor känns det som.

Men mitt lov har ändå varit underbart!=) Jag har tillbringat alla dagar i stallet, med alla underbara hästar och sjukt grymma människor. Ridit 2-3 hästar om dagen, i förrgår blev det 4. Motion får man i alla fall! Igår var jag helt slut när jag och Diplomatico galopprejsade på fältet. Han var nog lika trött efter att ha bockat järnet och busat:)

Jag är så trött att jag knappt förstår vad jag själv skriver. Så ni får ursäkta. Ja ni kanske förstår varför jag inte har bloggat på 2 dagar;)

I morgon på morgonen ska jag och Emelie gymma, sedan blir det skolan. Är inte så peppad på att plugga igen men hey, jag har knappt 4 månader kvar av skolan; i hela mitt liv! Den tanken får mig att orka! Det ska i alla fall bli nice att träffa underbara människor igen!=)

Vi hörs. Puss:*

Plugga? Sova? Noway!

Ojojoj. När ska jag få tid till att plugga som jag skulle gjort över hela lovet? Svar, aldrig. Haha. Varför? Jo jag har tillbringat precis alla dagar i stallet. Antingen på skolan eller på Bergahästen/Lindås. Mest det sistnämnda:)<3 Det är underbart givetvis, men ikväll måste jag nog ta tag i något skolprojekt i alla fall. För nu har jag bara ca 3½ månad kvar av skolan i hela mitt liv! Det är den tanken som får mig att stå ut med att skolan börjar på måndag. Det är en underbar feeling att tänka så. Så nära. Så nära. Jag har längtat sedan grundskolans lägre klasser. Efter denna underbara student! Avslutet på skolan! Det pirrar i hela mig av tanken. Hehe märks det att jag är skoltrött eller?;)

Hur som helst så måste jag hinna bli klar med allt jag har efter mig i skolan. Men det ska väl gå det med. Därför har jag lite ångest nu. Det är så mycket. Eller det känns så mycket. Det är säkert inte så mycket som jag tror, om jag bara sätter igång nu, men ändå.

Idag kom jag rätt tidigt till stallet, runt 8. Jag gjorde i ordning Sandokans grejer direkt, foder och sånt. Sedan red jag ute på snöfältet. Sandokan är himla rolig, han tycker att snön är så kul! Det är hans första snöiga vinter i Sverige! Denna spanjor har liksom aldrig upplevt detta. Han vet inte vad han ska ta sig till ibland. Haha. Glädjeskutt är mysigt. Man blir så glad själv när man vet att hästen tycker det är riktigt kul. Anyway så red jag Levitona när jag var klar med Sandokan. Och därefter red jag Benni. Mysmys. De två sista passen red vi allihopa; jag, Frida, Linda, Josefin, Ylva, Kajsa, Sandra och Nathalie. Himla roligt att rida så många faktiskt. Så åt vi lunch på något kebab/pizza/grill/taco-ställe i Vargön.

I morgon blir det upp till stallet igen. 7 i stallet är det som gäller. Haha, jag har inte sovit ut en enda gång under detta jullovet! På lördag ska jag upp lika tidigt igen för att jobba och på söndag ska jag jobba på Nuntorp. På måndag börjar skolan. Jag längtar INGENTING. Det har varit underbart att ha varit ifrån skolan i 3 veckor. Visst, jag har jobbat någon dag här och där i skolan men det är en helt annan sak. Men detta året ska föra med sig nya möjigheter, galet roliga händelser och nya tag så allt blir nog bra till slut! Har en liten vårlängtan:)

I morgon blir det en lång dag i stallet. Fixa stallet 7-16 (rida pållarna inräknat), sedan har jag lektion 17.30. Kommer nog inte hem förrens 19.30 på kvällen. Hoho, får nog ta en lååång rast på eftermiddagen. 


Levitona igår:)

Day after yesterday

Yes. Då var det onsdag eftermiddag. Trettondagen. Igår blev det utgång med underbara människor:) Först kom Emelie hem till mig. Vi värmde upp med vin och cider. Sedan mötte vi de andra i stan och så gick vi till Lipz. Galen kväll som alltid. Men roligt har vi alltid:) Jag behövde en utekväll! Man behöver ha kul då och då ju. Även om man har lite för kul ibland! Eller hur?

Idag åkte jag förvånansvärt nog till stallet och red Benni och Levitona. Fick ta det lugnare med benni idag eftersom att han var varm på sin sena igår. Vi får hoppas på att det bara var tillfälligt! Nu är jag inte långt ifrån död. Gaah, det blir duschen och sängen. Kanske en film.


Jag och snyggEmelie klara för utgång
hemma hos mig, efter lite vin! ..Oj så
pigg jag ser ut, not. Haha!

Huvudvärk...

Bloggen får lite vila idag. Jag är trött och har massa, massa huvudvärk. Kan väl uppdatera mig kort då. Jag var i stallet i morse och red Benni och Levitona. Mys. Hjälpte Josefin med stallet det jag hann också:)<3 Sedan blev det hem och duscha, käka, och så blev det bio med mamsen, syrran, Antonia och hennes mami:) Trevligt, trevligt:) Vi är lite efter än alla andra och såg Neew moon. Kan inget annat än säga: KÄRLEK. Är lika kär i den här filmen som den första. Åh!...

I morgon blir det upp till stallet klockan 7 och på kvällen blir det krogen med underbara<3 såhär på trettondagsafton:) Ska bli jättetrevligt med en utekväll! Var änna längesen.

Puss!


Stall, vad annars?:)

Idag har jag varit i stallet hela dagen:) Fixade stallet med Josefin, red Benni och Levitona. Vi var ett gäng som red idag medan Linda fotograferade oss:) Blev nog vackra vinterbilder! Nu har det slagit allt banimej, så mycket snö det har kommit! Går inte att rida i paddocken, får bli fältet varje dag. Men det går ju inte att klaga på?:) Bus i snön! Jiiha. Benni var jättetrevlig idag och hans sena har blivit bättre! Han är så glad att äntligen få slippa att bara gå i skritt! Hihi.

Här kommer lite vinterbilder, inte bara från idag... (förresten, jag kanske borde nischa min blogg till hästblogg nu? hehe)






I Sandokans stall, som ligger bredvid Bergahästen, busades det i
hagen när de släppte ihop hästar som ska lära känna varandra:) 




Sandokan.

2010

Det blev inget inlägg igår! Var för trött och så hade jag annat för mig:) Jävlar vad det har snöat inatt och idag. Det är helt sjukt hur mycket snö det kan finnas! Idag när jag red så såg jag absolut ingenting framför mig. Bara massa vitt. 

2010, det här året ska bli bäst! Det har jag bestämt. 2010 ska bli det året som jag kommer att minnas med glädje och få en massa minnen ifrån. Det är redan januari 2010 liksom!! Tiden försvinner? Hur som helst så kommer det förhoppningsvis att hända en del framöver. Bl.a. studenten, körkort, fartfylld sommar, underbara stunder med underbara människor... Massor! Livet leker:)

Jag har tyvärr inga bilder att lägga upp just nu då jag lånar syrrans laptop. Min dator klarar jag inte av! Jag ska skrota den. Jag får nervsammanbrott på den. Bara en massa krångel. Haha!

Vi hörs!

RSS 2.0