Sjukling

Jag är en sjukling. Feber, halsont och andnöd haha. Nåja. Jag får vila mig så att jag blir frisk fort. I morgon måste jag se Eclipse, så är det bara. Får knarka Ipren typ. Dess utom så hade jag en fullbokad vecka med roliga saker och jag ska jobba hela helgen... Sabrine, bliii friiiiisk!

Update

Jag kör en uppdatering så ni vet vad som har hänt, haha inte så intressant kanske?
Midsommar spenderades med sjukt roliga människor hemma hos Felicia. Vi grillade, drack, spelade kubb och partade loss som fan. Lördagen spenderades med Felicia, Henrik och Daniella i Felicias trädgård med massa eftersnack om fredagen. Vi drog ut till Gardis en sväng också så att Felicia och Henrik fick bada haha:) På lördagkvällen jobbade jag på restaurangen.
Idag vaknade jag rätt sent. Käkade frulle och drog till stallet och jobbade. Först hade jag en privatlektion och eleven sa att hon var supernöjd med lektionen och att det var värt att köra så långt för att få rida där:) Jag blir så glad när elever säger så! Då känner man att man har åstadkommit något bra. Kvinnan var rutinerad men jag kände ändå att jag kunde ge henne en hel del feedback och hjälpa henne lite med ridningen och rätta till små problem hon hade. Sjukt kul! Och ännu bättre; vi nådde fram till ett gott resultat med målet vi hade med den här lektionen! Hon hade aldrig ridit PRE och kom dit för att prova PRE-häst. Och ja, hon är nu helt såld på PRE-hästar. Hihi. Jag trodde väl inte annat då man inte kan annat än att älska dessa hästar;)

Efter lektionen kom konfirmanderna (konfirmationsläger på Bergahästen). Jag delade in dem i 2 grupper och red ut med dem. Sjukt skönt har det varit idag, att få komma till stallet och umgås med hästar och arbeta med människor som gör att man kommer på goda tankar!:) Efter jobbet kom min kära mor, syster och Katarina (Sobers ägare) och så red min mamma Sober igen. Katarina ska opereras och kan inte rida på ett bra tag. Ett ypperligt tillfälle för min mamma att ta upp sin ridning igen efter många år! Och ett ypperligt tillfälle för mig att bättra på mina instruktörskunskaper då jag ska hjälpa henne att komma in i sin ridning igen. Min mamma är duktig:) Hon blir mitt projekt i sommar så att jag kan bli bättre på att hålla lektioner också. Hon ska ha eloge för dagens ridning också!

Nåja. Ikväll har jag även övningskört. Både i rondell och på vägar. Efter 2 gånger. Haha. Gött mos.

Midsommar











Ljuvligt

Åh jag är lycklig!
I morgon blir det midsommar och paaaarty med underbara människor. Och jag har en hel del jobb nu i sommar. Vilket är en otrolig lättnad! Det blir en utomlandsresa i augusti. Underbart! Allt tillsammans gör mig superglad! Jag ska jobba på restaurangen redan på lördag. Härligt! Ska även jobba i stället för Frida på söndag i stallet. Jag ska ha konfirmationslägret och rida två turridningar med dem samt en privatlektion för en elev. Näjjs!

Idag har jag och Felicia fixat saker inför midsommar hela dagen. Syrran hakade på. Och vilken fin krans jag ska ha! Shoppade även en midsommarklänning som jag inte ens kommer att ha i morgon haha. Smart;) Hittade en snyggare klänning här hemma som jag totalt hade glömt bort att jag hade. Men den nya kommer nog till användning vid något annat tillfälle:)

Nåja. Vi höres! Trevlig midsommar med er!

I want her.


Foto: Anna Lindström

Tisdag

Skön chill dag idag med söta små svänner:) Började dagen på Överby med Linda. Sedan stack vi hem till henne och chillade med film halvsovandes en stund innan vi drog till stallet med Susanna och fikade. Fotograferade Anna som red. Förut sken solen och det var varmt. Sedan försvann det bara... Mulet och svinkallt är ju ingen höjdare. Go dag idag som sagt. Men shit, jag måste verkligen sluta fika. Usch! Måste börja leva på kaninmat igen. Jag som var så superduktig ett tag. Efter midsommar måste det bli ändring! Usch för söcker. Äckligaste ever. I morgon kanske man ska ge sig ut och powerwalka nån timme? :)


Såhär en måndag

Åh vilken underbar dag det har varit idag!
Och igår och i förrgår:) I lördags kom Felicia och Sandra över och joinade mig och syrran för en skräckfilmsnatt. Ytterst trevligt<3

På söndagen drog jag hem till Felicia på kvällen efter en helvetesdag med mitt onda knä (kunde inte ens rida Diplomatico åt Linda som jag skulle) och kollade film och tjatade:) Jääättetrevligt. Stannade över natten och drog till Anna idag för att få skjuts till stallet. Himla snälla människor det finns altså! I stallet red jag Jol på Lindas lektion. Johannas jollepålle. Jag började med barbacka på honom, vilket ingen har testat förut. Det började bra till han fick sina små Jol-ryck. Så vi hämtade sadeln och sadlade på i stället:) Lika bra att inte åka av haha. Men det gick bättre idag än förra gången. Diagonalslutor är inte Jols favorit precis. Jobbigt säger han. Galopparbetet gick också mycket bättre än sist.

Nu ikväll har jag suttit lite på Slusscaféet här i Trollhättan med Linda och Susanna:) Trevligt det med. Och det har varit riktig sommar idag!

Fotona är tagna av Malin Eriksson med Anna Lindströms kamera:)

 

RacerJol! :)

Yes.

Idag har jag ridit två hästar, lunchat med Linda på Strandgatan och fixat lite:) Just nu har jag duschat, ska snart göra mig i ordning för ikväll blir det utgång med underbara vänner<3 Peppar även om jag är trött:)

Puss.

Tisdag

Slänger in ett snabbt inlägg om dagen...

Dagen började med att Emelie och Antonia kom hem till mig på frukost klockan 3 haha:) Sedan stack vi och fixade Emelies häst, sedan hem till Emelie för att fylla på oljan i bilen, sedan hem till Antonia för att hämta hennes badkläder då vi hade planerat att dra till stranden och sola och bada. Men sedan var klockan plötsligt mycket sent på eftermiddagen så vi bestämde oss för att skita i badet. Så vi gick ut och åt på Golden Flower:) Kinamat var längesen! Oxspett med jordnötssås is the shit! Mums. Sedan satt vi och chillade en sväng på bryggan. Sommar är underbart!

På kvällen drog jag, syrran och mamsen till stallet. Jag fixade Sandokan som har lyckats få mugg. Great. Och ett sår på bakknät. Great. Men det är ju ingen fara med det, såret var bara ett ytligt rispsår. Tur det, han som har skadat sig ofantligt mycket detta året! Hur han har lyckats få såret, det har jag ingen aning om. Gosh!-.-
Hur som helst så red mamma Sober, Katarinas häst:) Efter ett lång uppehåll på flera år är hon äntligen uppe på hästryggen igen! Jag ska hjälpa henne att komma igång, ska bli skitskoj tycker jag. De verkar trivas med varandra. Jag lät Sandokan få vila idag, så tar vi nya tag i morgon! Lite tömkörning kanske? :)

I morgon blir det till att gå upp vid 6. Jag, Nathalie, Ylva, Kajsa och Linda ska åka till skara, hästkliniken, med Dudo. Man måste vara 5 pers för att lasta honom och jag överdriver inte! Det är verkligen så. Haha:)

Så nu blir det sängen. Puss och godnatt.

Jol

Åh igår hoppade jag ju Johannas Jollepållen. 5-årig PRE-valack. Gick kanonbra till slut. I början var han seg och sladdade med bakdelen ständigt. Han är väldigt mycket häst och så himla mycket med allt. Mycket att rida, mycket att hålla ihop. Mycket att hålla igång. Mycket att sätta energi i. Jag minns Jol som en racerhäst. Men nu efter betessläppet så var han segJollen, haha:) Fick inte riktigt ihop honom i början och det blev längdhopp i stället för hopp-hopp över hindrena. Men efter halva passet så hände det plötsligt något. Jag kom på hur jag skulle hjälpa Jol och vips så fanns där en liten energi i baken och vips så hoppade vi hyfsat bra. Att vi höjde hindren 20-30 cm gjorde jättemycket. Det hjälpte även honom att bedömma. Det hjälpte nog oss båda att bedömma när vi skulle trampa av och hur jag skulle justera galoppen riktigt. Hihi Jols glädjeryck varje gång han inte rev var ju awesome!:)

Idag red jag Jol på lindas lektion:) Gick bra. Vi jobbade mycket med övergångar. Hela, hela tiden övergångar. Lindas fokus på oss var att få igång energin i bakdelen på honom. Galopparbetet var det som gick bäst. Vi tränade lite diagonalslutor också. Red ett helt pass utan stigbyglar så jag kommer nog ha en jäkla smärta i ljumskarna i morgon känner jag. Måste nog göras oftare. Man sitter ju så mycket bättre utan de där förbaskade stigbyglarna!

Vart ville jag komma med det här inlägget? Jag vet faktiskt inte. Men Johanna äger en kanonhäst! Ser fram emot att se dem ute på dressyrbanorna:) Och vem vet, kanske ute på hoppningarna också?;)


Jag och Jol påpälsade i vintras.


För övrigt så jobbade jag hela eftermiddagen i stallet idag:) Jag visade två hästar för en kund. Efter det red jag käraste Sandokan, the one and only;) , ute på grusvägarna och ner till ängen sedan för en liten galopp. Nu äntligen har vi satt igång med galoppen på honom också, efter hältan! Skoj. Jag och Josefin har sagt att nu jävlar blir det hårdträning sedan! Han ska bli tävlingsklar banimej. Han är ju faktiskt i sina bästa år. Dock lika lat som han är välskolad men det ska det ändras på med alla dumheter han får för sig så fort något blir lite jobbigt!

From my brain

"Nu när jag tänker efter... så slår det mig att en av mina små fina drömmar i livet faktiskt har gått i uppfyllelse. Och det är ju helt jävla fucking fantastiskt. Det slog mig nu efter ett bra tag. Vad långt jag har kommit egentligen, vilket stort kliv jag tog. Trodde jag aldrig för några år sen. Ibland får man tycka att man själv är så sjukt fantastisk. Nu tänker jag tycka så om mig. Jag har lärt mig att slutar man kämpa så slutar man inprincip att leva. Och att man kan allt man vill. Iaf det mesta. Hell yes."


Dessa rader hördes i mitt huvud nyligen. Det är nog bara jag själv som förstår vad det handlar om. Jag har lärt mig att se de små bra sakerna som gör livet lite mer fantastiskt. Lite mer mmm i livet haha! (okej då, skämt åtsido).
Nej men ser man de små bra detaljerna och inte hakar upp sig på de många dåliga så blir livet lite enklare. Eller ganska mycket enklare. Och det är tack vare detta som jag har uppnått detta som mina tankar handlar om. Som jag kämpar och aldrig ger upp. Det är värt allt hårt man går igenom till slut. Det är det verkligen. Att inte hela tiden slinta och ta de enkla vägarna i livet. Ibland måste man välja den svåra och ta sig över alla skyhöga och svåra hinder. Det är då som målet på hinderbanan lönar sig bäst.


Sunday night

Åh vad livet är helt okej. Eller faktiskt jäkligt bra. Förlåt att jag inte har bloggat sen i torsdags typ. Har inte orkat. Hela helgen spenderades med Antonia som bodde här i helgen:) I lördags hade vi avslutningsfika för Martina i stallet. Riktigt mys. Idag hoppade jag Johannas pålle. Mycket trevligt! Annars har det mest varit filmkväll som gällt hela helgen! Gött det med.
För övrigt så har jag varit ute med Sandra, Felicia och Sandra och åkt bil hela kvällen. Drog en donkenrunda med glass först och sedan var vi både i Öresjö, halvorstorp, i skogen och jag vet inte vad. Våra nattliga äventyr är ytterst trevliga får jag säga:) Felkörningarna är roligast. Tror vi nästan kissade ner oss, haha!

I morgon är det stallet som gäller:) Nice nice very nice.
Bilder från i helgen kommer säkert upp någon dag! Nu ska jag försöka sova. Eller försöka... kommer mer eller mindre slockna så fort mitt huvud kommer i kontakt med kudden. Natti.

Oplanerad utgång

Nyss hemkommen från en snabbsväng på krogen med Sandra:) Satt hemma i pyjamas 23.00 och hade inte ens planerat att gå ut. Men jag fick ett ryck och drog med mig Sandrisen ut, som också satt i pyjamas och bara slappade. Och oplanerat är banimej roligast! Bara dra på sig nåt snyggt, fixa frillen och dra ut. Alldeles lagom kväll. Lagomt smålullig och inte dyngrak. Allt var bara så lagomt. Och skitkul! Tack för en sjukt rolig kväll, haha. Skojsigt med roliga människor också.

För övrigt så har jag både städat, träffat Anna och varit på kalas idag. Gott gott. I morogn kommer Antonia från Mellerud hit över helgen:) Trevligt trevligt. Wiiie^^

Natti sweet.


Hihih, sandra och jag förut ikväll!:)

Och ännu en uppdatering av mitt fantastiska liv...




Jag är glad och tänker njuta av mitt liv så länge jag lever. Just för att jag är så lyckligt lottad. Mina vänner är de bästa som finns. Så fantastiska. Och hästarna klarar jag mig inte utan. Att få chansen att varje dag lägga tid åt något man brinner för ger den bästa känslan. Lycka. Puss på det.

Idag har jag städat och varit i stallet, som vanligt:) Gott gott.

I morgon vet jag inte vad som händer. Linda ville till Överby. Men Emelie ville till kusten. Haha! :)


Wonderful day

Igår firades Trollhättans studenter. Var och delade glädjetårar med både Anna L, Anna Z och Sandra:) Gud vad jag ville ta studenten en gång till! Det är ju lätt den roligaste dagen. Det blev kalas hos både Anna och Sandra på eftermiddagen. :) På kvällen gick jag och Sandra #2 ut på krogen. Det blev ett jäkla drag faktiskt vilket inte var så konstigt med tanke på alla studenter. Lyckad kväll helt klart:)

Jag och Sandra kom hem ca 10 i förmiddags. Blev duschen och sedan direkt sängen! Att få sova var det underbaraste! Så trött, så trött. Efter sömnstunden drog vi till papsens restaurang för mat. Sedan åkte vi till Felicia och chillade med lite folk. Drog oss hemåt rätt tidigt för att vi var så trötta.

Nu blir det sängen! Natti!

Och GRATTIS till alla som har tagit studenten! Fyfan vad ni är bra!:)


Woho

Får bli en snabb uppdatering igen. Idag har jag varit på Överby med Emeliepemelie och handlat lite. Sedan bar det av till stallet. Red tre hästar, Sandokan inräknad och sedan bar det av till papsen för en pizza. Fy på pizza! Aldrig mer haha. I morgon ska jag upp vid halv 6, åka till stallet och rida vita mannen igen. Ska bli mysigt med en morgon med bara Sandokan:) Skrittrunda och massa pussar! Vi har bara skrittat honom den här veckan eftersom att han nyss har satts igång efter sin hälta. Snart kan vi nog börja rida honom på riktigt igen (även tömköra)! Efter stallet blir det tvätta lite kläder och sedan blir det till att fira mina kära vänners student hela dagen! Trevligt. Jag vill ta studenten igen! Det var bland det roligaste i mitt liv tror jag! Väldigt speciell känsla:) Fasiken vad kul de kommer att ha i morgon. I morgon kväll blir det utgång för min del. Trevligt att träffa lite roligt folk.

Hoppas att jag orkar upp på lördag så att jag kan åka med till Skara och titta på när kära Johanna och Josefin rider PREhästar på paraden:)


Jaja.

Vilka intensiva dagar jag har haft på sistone. Har inte ens hunnit blogga. Eller jag kunde väl hunnit men har faktiskt inte orkat.
Igår cyklade jag massor. Cyklade till Överby, träffade Kajsa och shoppade lite:) Sedan cyklade jag in till stan och träffade Sandra för en glass på bryggan. Vi chillade, åt mat och sedan cyklade jag hem till mig för att vänta på Sandra som kom med bussen. På kvällen kom Sandra #2 och hämtade upp oss. Hon premiärkörde McDriven och så käkade vi på Team Sportias parkering som resten av Trollhättan gör. Efter en sväng ut till Öresjö drog vi oss hemåt igen. Mycket trevligt:) Jag och Sandra kollade SATC och somnade. Idag har jag haft en riktig pissdag. Tur att Sandokan finns! Blev en fin skrittrunda med Johanna och Jol. Skönt! Innan fikade jag med Linda och Martina, gött mos!;)

Min älskade cykel gick för övrigt sönder igår igen. Irriterande. Just nu är jag irriterad på det mesta. Fyfan!! Orkar inte gå in på detaljer.

I morgon blir det troligtvis en shoppingtur med min saknade Emelie, sedan stallet och hjälpa Nathalie med 3-åriga Latina som hon håller på att rida in. Blir skritt ut på Sandokan också:) Härligt att hältan är försvunnen! Känns sjukt skönt att sitta på honom igen.

Snabb uppdatering. Nu ska jag sätta mig i mitt mörka hörn och sura igen. Haha;)

RSS 2.0