Jol

Åh igår hoppade jag ju Johannas Jollepållen. 5-årig PRE-valack. Gick kanonbra till slut. I början var han seg och sladdade med bakdelen ständigt. Han är väldigt mycket häst och så himla mycket med allt. Mycket att rida, mycket att hålla ihop. Mycket att hålla igång. Mycket att sätta energi i. Jag minns Jol som en racerhäst. Men nu efter betessläppet så var han segJollen, haha:) Fick inte riktigt ihop honom i början och det blev längdhopp i stället för hopp-hopp över hindrena. Men efter halva passet så hände det plötsligt något. Jag kom på hur jag skulle hjälpa Jol och vips så fanns där en liten energi i baken och vips så hoppade vi hyfsat bra. Att vi höjde hindren 20-30 cm gjorde jättemycket. Det hjälpte även honom att bedömma. Det hjälpte nog oss båda att bedömma när vi skulle trampa av och hur jag skulle justera galoppen riktigt. Hihi Jols glädjeryck varje gång han inte rev var ju awesome!:)

Idag red jag Jol på lindas lektion:) Gick bra. Vi jobbade mycket med övergångar. Hela, hela tiden övergångar. Lindas fokus på oss var att få igång energin i bakdelen på honom. Galopparbetet var det som gick bäst. Vi tränade lite diagonalslutor också. Red ett helt pass utan stigbyglar så jag kommer nog ha en jäkla smärta i ljumskarna i morgon känner jag. Måste nog göras oftare. Man sitter ju så mycket bättre utan de där förbaskade stigbyglarna!

Vart ville jag komma med det här inlägget? Jag vet faktiskt inte. Men Johanna äger en kanonhäst! Ser fram emot att se dem ute på dressyrbanorna:) Och vem vet, kanske ute på hoppningarna också?;)


Jag och Jol påpälsade i vintras.


För övrigt så jobbade jag hela eftermiddagen i stallet idag:) Jag visade två hästar för en kund. Efter det red jag käraste Sandokan, the one and only;) , ute på grusvägarna och ner till ängen sedan för en liten galopp. Nu äntligen har vi satt igång med galoppen på honom också, efter hältan! Skoj. Jag och Josefin har sagt att nu jävlar blir det hårdträning sedan! Han ska bli tävlingsklar banimej. Han är ju faktiskt i sina bästa år. Dock lika lat som han är välskolad men det ska det ändras på med alla dumheter han får för sig så fort något blir lite jobbigt!

Kommentarer
Postat av: Jess

De är bra Sabbe, kämpa på med den vita herrn ;D inga latheter gills här. Haha!



Men du är duktig så det kommer nog gå vägen :D

Vi får träffas snart också, någon dag.



Saknar alla er brudar juuu :( <3

2010-06-15 @ 22:48:46
Postat av: Sabrine - Krulltottsflickan

Svar till Jess=> Ja, nu ska han läxas upp och hårdtränas! Han ska banimej ut på tävlingsbanorna så småning om!:) Ser fram emot all träning med honom!



Hihi tack söta Jewsiiepewsiie!:*



Ja det MÅSTE vi! Kanske borde dra ihop en grillkväll allihopa tillsammans?:)



Kraaaaaaaaaaaaam<3

2010-06-16 @ 01:11:56

Kommentera inlägget här:

Psst!
Svar till anonyma och till de som inte har/fyllt i fältet för URL/bloggadress ges på samma inlägg bland kommentarerna. Tack för din kommentar:)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0