Uppdatering för 3 dagar

Hallå allihopa!
Nu är jag tillbaks igen:) I onsdags pallrade jag mig till bussen och åkte ut till Eriksstad för att bosätta mig hos Antonia över ett par nätter, då hon också var ensam på gården dessa dagar. Det var riktigt gött att vara ute på landet i 3 dagar. Det är så skönt att komma dit också. Att umgås med en underbar kompis, kunna gå ut i sletna mjukisbrallor, håret slarvigt uppsatt och osminkad utan att en jävel bryr sig för det är ingen annan som ser en... I onsdags fikade vi, tjötade och red KG, en av hästarna. Antonia red ett pass men sedan hoppade jag också såklart upp och provade honom lite. Jag kan ju bara inte hålla mig från att rida när jag får chansen haha. Jag har ridit honom en gång förut och han är speciell:) Men jag gillar honom! Den här gången gick det i alla fall bättre än sist gång;) Så söt är han. På kvällen tittade vi på två filmer. En av dem var såklart favoriten The Amityville horror, superbra skräckfilm baserad p åen verklig berättelse. Huset är ju känt över hela världen. Så spännande med dessa andar! ;)
Gissa vem som vaknade och var skraj på natten? Haha, Antonia är så söt! Men trofan det är ganska läskigt där på natten. Mörkt, mitt ute i ingenstans och knappt någon granne i närheten. 

Och gissa vem som har fått världens sötaste kattungar? Antonias katt Sessan för 9 veckor sedan! Aw, de är så små! Man skrattar åt så söta de är:) Jag kanske får ta hem en av dem i augusti. Hoppas på att pappa går med på det;) Blev alldeles kär i en av dem! Bedårande!

Den beiche lilla katten på tredje bilden är han som jag hoppas på få ta hem!
Det är även samma katt på den tredje bilden, andra raden:) Hade jag inte bott
hemma så hade jag tagit hem honom på direkten när han var tillräckligt gammal!





Antonia har som projekt att rida till, träna och utveckla
KG mer:) Han är en supernice varmblodstravare. På
den sista bilden är det en söt arabponny som står in-
ackorderad hos henne.


Igår vaknade vi vid 9-10, käkade en god och lång frukost, gosade med katterna, Antonia fixade klart sina cavalettistöd och ett hinder. Vi tillbringade en hel del tid i stallet. Sedan lagade vi mat, åt, chillade... Och så bakade vi kladdkaka! Mumsigt och onyttigt värre. På kvällen blev det film... Somnade vid 00:40, vaknade vid 11 idag. Idag har vi badat KG, Antonia fixade och jämnade till hans man och pannlugg... Pysslade helt enkelt. Sedan tog vi en promenad och KG fick gå med också:) Han var pigg och ville springa hela tiden. En helt annan KG än vad jag sett honom på gården. Och då gick vi bara promenad! Haha. "Vi får rida ut nästa gång du är är här, du på KG och jag på Quatro", sa Antonia. Wiie, galopp galopp på travhäst som tror han är galoppör:D Kommer nog bli smått kul:) Han är söt. Sedan kom Antonias mamma hem med en hund som de skulle ha på gården i nån vecka. I samma veva kom mamma och syrran dit för att hämta mig och de stannade på kaffe och fika ett tag. Trevligt trevligt. Det var skönt att slippa ta bussen hem:) Nu sitter jag här, har käkat middag för en stund sen. Ikväll ska jag bara ta det lugnt här hemma. Antonia kanske kommer hit nästa vecka:)

Jag har bara nästa vecka kvar och sedan är mitt sommarlov slut. För alltid. Har praktik vecka 33 och vecka 34 börjar skolan. Jag ska ta skolan som en positiv sak och bara göra mitt bästa. Bra betyg eller inte, jag ska ändå gå ur skolan och vara nöjd över mig själv. Vi får väl se vad min sista lediga vecka bjuder på. Blir nog Liseberg nån dag, Antonia kanske kommer, det var prat på en dagstur till danmark. Familjegrejer helt enkelt. Ska försöka mig på att få mitt första dopp för i år också. Det är helt sjukt att jag inte har hunnit bada en enda gång i en sjö eller i havet i år! Jag har helt enkelt inte haft tid. Har väl haft fullt upp med annat. Men vad gör det?:)




Kära ledighet!

Åh vad ledigheten är underbar!
Snart börjar skolan. Vill inte! Orkar inte! Men sista året får man ändå ta i, göra sitt bästa. Sedan finns det ingen skola mer:) Visst, jag älskar alla underbara vänner och kommer sakna dom efter studenten; men kommer jag att sakna plugget och alla uppgifter som tar död på min hjärna? Knappast!

Vart är den riktiga sommaren? Kom tillbaka! Förblir sommaren 09 såhär så kommer jag att deppa sönder. Så snälla 25-30-gradersvärme kom tillbaka! Eller... egentligen är väl ledigheten viktigast men det hade blivit betydligt mycket skönare med underbart väder på det också.

Hur som helst, idag har jag umgåtts med kära Felicia. Gick lite på stan och kollade filmer hemma hos henne. Mysigt mysigt:)
I morgon åker jag till min söta lilla vän Antonia och bor hos henne till torsdag eller fredag:)

Hörs vi inte innan dess så ha det!
Puss!

Mumsigt!

Bakdag idag:) Jag har upptäckt nåt nytt i mitt liv; det är faktiskt rätt kul att baka!


Det ska ju synas att hallongrottorna är hembakta;)


Vaniljbullar, mumsigt värre...


Slutresultatet.
Och nej det är inte bara hemmafruar som bakar bullar:) Perfekt när det
är tråkigt, grått och regnväder ute.

Ha det gott!
Puss.

I Skara...

Tjenare tjenare:)
Kom hem för en liten stund sedan. Idag åkte jag till Skara som sagt. Vi hämtade upp Marie-helen på campingen och åkte in till centrum. Eller det kanske inte var så mycket till centrum. Det enda vi gjorde var att gå in i domkyrkan. Var fint(: Haha det första Marie-helen säger är "jäklar..." haha;)

Nej men Skara var väl inte så där jättemycket att se så vi åkte ut till Läckö slott och Spiken utanför Lidköping i stället. Pissregnade när vi väl var där. Slottet var stängt så vi kunde inte gå in där. Det klarnade upp så vi tog en glass på Spiken. Pratade och tjötade en hel del:) Hade en mycket trevlig dag i alla fall<3 Och vi ska ses snart igen!:D Skitkul verkligen! Jag ska åka upp till hennes by och hälsa på nån gång, skitnice! :D Och när jag åker upp till Sundsvall så ska jag ringa henne innan då hon pluggar där:) Hon är verkligen världens gulligaste typ!

På hemvägen blev det donken i Skara med efterätt. Onyttigt värre! (:

Pics.

Jag i bilen på väg mot Skara.


Sötungen!


Läckö.






Haha vilket flin jag körde med:)

Tack för en trevlig dag!:D<3

Första mötet och födelsedag

Tjenare tjenare:)
Jag har varit lite nere och krasslig några dagar men idag mår jag lite bättre:) Visst jag har haft en jäkla huvudvärk och ska snart ta en ibumetin. Vaknade dess utom med världens smärta, med betoning på smärta, i knät. Kunde inte ens gå, knappt ta mig ur sängen. Det höll i i några timmar men sedan blev det bättre. Hjälpte mamma att klippa gräset och städa trapphuset eftersom att det var vår vecka (japp, det ingår tydligen i hyran men vad gör det? Det är fint i alla fall.) och sedan så messar Marie-helen från norrland mig och säger att hon är i Trollhättan på besök. Snacka om förvåning! Visst, jag visste att hon skulle vara i Skara denna veckan men i Trollhättan liksom! Så snabbt in i duschen och fixa till mig på 20 min, sedan stack jag ner till Överby och träffade henne. Vi fikade på Espresso House och kikade i butikerna. Och det var första gången vi träffades, hon är verkligen världens trevligaste och sötaste person! Så gullig! :) I morgon drar jag till Skara som tidigare bestämt och träffar henne igen. Najsigt najsigt!

Efter Överby så åkte jag med familjen ner till pappas jobb och överaskade honom med tårta eftersom att han fyller år idag:) Mormor och Rune hängde på också med presenter. Så grattis till farsgubben=) haha.

Ikväll tänkte jag träffa Alex, men det hanns inte med. Saknar henne, så får bestämma någon anna dag:)

Blev tyvärr inga kort från idag... Sorry.

...


Hiss: Shutter shades! - Älskar dessa heta brillor och är själv ägare till dem. Najsigaste accessoaren sommaren 09!:)
Diss: Illamående! - Jag har mått illa i några dagar nu. Idag fick jag springa på toaletten två gånger på Överby köpcenter för att nästan kräkas. har varit ganska dålig idag och börjar undra om inte jag också är smittad av svininfluensan då jag också nyser hela tiden och hade magkramper idag? Haha. Nej någon svininfluensa hoppas och tror jag inte att det är då jag mår helt okej nu:)
Middag: Korv med bröd, bläh! Var inte så sugen...
Väder: Sol och uppehåll, kom någon skur nu på kvällen.
Längtan: En solsemester i Turkiet eller något. 


Lovely shutter shades!

Mördare och våldtäktsmän

Hejsan! Jag har inte bloggat på en och en halv dag... Hann inte igår, även fast jag inte gjorde något speciellt, liksom idag. Idag sov jag länge, hoppade inte in i duschen förrens vid 15.30 på eftermiddagen. Har bara vilat idag. Regnet har pissat ner. Suttit innte och kollat på tv.

Har ni hört om mordförsöket på åttaåringen på Skogshöjden här i Trollhättan? Här i mitt bostadsområde. På en skogsstig i en park nära mitt hus. Fy så äckligt. Hon hade nästan kvävts till döds men överlevt. Flera klädesplagg fattades på den stackars lilla flickan. Min syrra har ju klasskompisar som har blivit förföljda och lockade med godis av män här i trakterna. Dessa vidriga män! Förstår inte hur man kan vara så sjuk i huvudet. Pedofiler och mördare, ska ha tortyr som straff! Dödsstraff är för lindrigt. Man skulle nästan göra som på medeltiden, binder brottslingar vid en stolpe på torget och så fick folk gå och spotta eller göra vad de ville med dem. Kasta sten eller vad som helst.
De har inte någon misstänkt än men där emot tror de att det rör sig om två olika män och att de olika händelserna kan ha något samband. Det har ju skett flera övergrepp i Trollhättan. Jävla vidriga människor. Hemskt att veta att mördaren går lös också. Han bor säkert här uppe. Fan skulle inte förvåna mig om han var någon som rymt från psykavdelningen på sjukhuset på andra sidan vägen. Eller så är han väl en vanlig trebarnsfar själv.
Störda jävel. Dröjer nog ett jäkla tag innan jag tar några promenade rner till Överby eller på spåret i skogarna själv i alla fall. 

Känslan av att bli förföljd är inget trevligt. Kommer ihåg en gång när jag var 12-13 år och skulle cykla hem från skolan när jag  bodde närmare centrum. Tog den närmaste vägen genom hjortmosseparken. Där har det hänt en hel del. Och så kommer det en jävel på en cykel bakom mig och börjar jaga mig. Jag tar flera genvägar och han cyklar exakt samma väg. Jag ökar tempot och det gjorde han också. När jag kom ut vid en befolkad gata så försvann han.
         Men det värsta var nog när jag och en dåvarande klasskompis till mig skulle gå promenad på en motionsslinga i en skogsdunge i stället för att delta på idrottslektionen när vi gick i sjuan. Väl på slingan så märker vi hur en mystisk man går effer oss. Känslan sa mig direkt att hans förföljelse inte var någon inbillning. Vi börjar springa och hittar en stor buske att gömma oss i. Men så sa jag till Julia att "fan här kan vi inte stå, tänk om han hittar oss. Det är bättre vi springer". Vi sprang och sprang. Mannen sprang efter oss. Jag trodde aldrig att jag kunde springa så långt och snabbt som vi sprang men adrenalinet tog väl över. Vi kom ut på en låång grusväg och fortsatte att springa. Till slut vågade vi inte ens titta bakom oss. Vi kom till slut ut ur skogspartiet och den långa grusvägen. Vi korsade en gymnasieskolas parkering och sprang in på Hemköp. Sedan vågade vi gå tillbaka till skolan igen. Fy! Jag kan säga att den promenaden blev snarare som ett idrottspass... haha.

Nej gott folk akta er! Var försiktiga när ni är ute ensamma.

Men nu över till en rolig grej. På Maxi säljer de herrbikinis:D Haha visst får man snygga bilder framför sig?
Jag och Emelie upptäckte skylten sist gång vi var på Överby och idag var jag på Maxi och handlade, kunde inte låta bli att ta kort den här gången!


Tisdag

Åh vad jag är trött. Och huvudvärken verkar vilja sitta i. Usch så jobbigt det är.
Idag har jag i alla fall varit på Överby med Emelie -storshopparn! Haha. Följde med som smakråd när hon shoppade. Var längesen vi träffades såhär:)<3 Saknat henne som en tok ju!
Efter Överby åkte jag ner till Lilla edet. Det är väl det som jag har gjort idag. Är väldigt trött (av det som vi tjejer har en gång i månaden, mår alltid såhär dåligt då. Det är som att ligga hemma i  hög feber ungefär. Om inte värre ibland. Vissa av er vet nog hur ont och hemskt man kan må) så därför orkar jag inte skriva ett långt inlägg idag. Ett långt inlägg med mycket text brukar innebära att tänka lite, och det orkar min hjärna inte med nu. Ni får ursäkta:)


Snyggaste Emelie!:)


Uppdatering fallens dagar

Tänkte uppdatera lite!:)
Igår åkte jag ner till stan med Felicia och där nere träffade vi Sandra och Linnea. Vi var tidiga vid scenen där E.M.D skulle sjunga. Snacka om att man kände sig som typ tolv igen. Vi stod nästan längst fram bland alla galna tolv till fjortonåringar. Haha. Och så stod det en tjej på kanske 20 år bakom mig som var ganska rubbad om man frågar mig. Hon bad folk om massa saker typ "Ursäkta men flytta dig till vänster för jag ser inte". Hallå?? Hur lätt är det när det verkligen är packat med folk. Tur hon inte sa till mig för jag hade inte kunnat hålla käft. Eller som hon sa till en kille "Ta ner handen för jag ser inte" när han skulle ta kort. Idiot. Vi kan liksom inte hjälpa att hon var kortare än oss.
         Efter uppträdandet gick vi för att titta på det årliga fyverkeriet:) Alltid lika fint som avslutning på fallens dagar. Innan släpps ju fallen på också. Många som kommer till Trollhättan för att titta.

När vi sitter på ett räcke och väntar på fyverkerierna så hör vi en drös med småflickor och ett jäkla tjutande. "EMD, EMD!!!" skrek dem efter bilen som körde. Herre gud! Till och med en mamma med barnvagn sprang efter. Vilka människor:O Jag menar... hade det varit Chris Brown eller typ Akon hade det ju varit en annan sak.

Och förresten; shit vad duktiga Trollhättans symfoniorkester är:) Och jag älskar tjejen som körade. Hon sjunger bäst! Glömt hennes namn dock...

Igår kväll följde Felicia med mig hem och sov över till idag. :) Trevligt tevligt. Vi satt uppe nästan hela natten och snackade och drack upp ett par cider som blev kvar efter förfesten i lördags. Idag sov vi till 11.30 eller nåt sånt där... I morgon ska jag försöka komma upp och träna. Var ett tag sedan nu. En vecka sedan.

Bilder från igår; klicka för större format.






Kameran är rätt kass men det fick duga:)
Och Tack för en trevlig söndagskväll tjejer:)


Gårdagen

God morgon höll jag på att säga.
Tänkte köra en uppdatering för igår.
Förfesten hos Sandra var jättetrevlig, trevligt folk. Jag och Felicia kom runt halv 6, innan alla andra kom. Vi tjuvstartade med ett par cider och sedan kom de andra, efter ca 45 minuter. Någon halvtimma senare igen kom ytterligare ett gäng. Vi satt allihopa på verandan och tjatade, drack och gjorde roliga lekar. Haha. Så barnslig man kan va.

Senare på kvällen var det tänkt att vi skulle gå och kolla på Kim Fransson och Dead by april allihopa. Men en liten incident (stavning?) skedde som gjorde att det inte riktigt blev så. Folket splittrades och jag och Felicia knallade till slut själva ner till stan efter att ha missat bussen. Hann se en låt framförd av Kim Fransson innan vi bestämde oss för att gå till Folkets park och försöka hinna i tid till Dead by april i alla fall. Vi skulle även träffa Michaela och Jonas från Nuntorp. Kunde bli trevligt tänkte vi. Men när vi kom dit så var det så fullt att de inte kunde släppa in fler folk så missade hela alltet. Då kunde vi stannat kvar och kollat klart på Kim. Men det slutade med att vi missade allting. Haha. Jaja sånt händer. Så jag och Felicia bestämde oss för att åka hem och göra ett nytt försök nästa dag. Så ikväll blir det E.M.D och träffa Sandra och kanske lite mer folk. Den här gången ska jag vara i tid till allting. Haha.

Idag har jag en lite störande huvudvärk men inget mer:) Mår prima! Pigg och glad.

Några fåtal bilder från igår. Vi får se om det kommer upp fler, beror på om jag får fler skickade till mig då jag inte tog så många själv. Klicka för större format.




Trevligt ikväll

Tjo!:) Uppdaterar lite snabbt.
Håller på och gör mig i ordning för kvällen. Det blir en typ förfest hos Sandra med partytält i trädgården, dricka och sitta och tjöta lite med folk. Blir några stycken så det blir trevligt. Jag, Felicia och Sandra var och handlade i förmiddags. Chips, popcorn, cider och lite öl. Senare på kvällen drar vi ner på stan är det tänkt. Ska kolla Kim Fransson<3 och Janet, och sedan Dead by april. Givetvis kikar vi väl runt lite nere på fallens!:) Nej dags för att kleta på foundation. Fan för regnet bara. Pissväder ute. Paraplyet i högsta hugg!

Hörs:*

Runda på Överby

Hejsan läsare!
Igår var ju jag hos min kära vän Felicia hela kvällen. Sov ju över där. Vi hade skönhetskväll och hade fotbad, lade ansiktsmask, fikade naglarna och allt sånt där. Det är så himla skönt och ganska avkopplande med såna kvällar! Och extra mysigt med en vän också. Så att man kan sitta och babbla om roliga saker som hänt sedan sist man sågs, eller bara tjata om vad som helst. Vi skulle titta på Valkyria också med det slutade med att vi somnade i filmen i stället... Idag låg ci och drog oss i sängen ända till 12.45 ungefär. Segt eller vad?:) Men skönt! Var så skönt att riktigt få sova ut. Den här veckan har jag ju inte sovit särskilt mycket. Så det var riktigt skönt att få komma till Felicia och sova, thihi. Vi fixade frukost vid 13-tiden. Haha helt otroligt! Och förresten, varför är det alltid godare att äta frukost hos någon annan? Är det bara jag som tycker det?

Efter att vi hade duschat och gjort oss i ordning så tog vi bussen till drottningtorget och därifrån skulle vi ta bussen ut till Överby. Haha vi trodde att vi nog var de enda som åkte ut till shoppingcetret i stället för att gå på fallens dagar inne i stan. Fallens dagar är ju typ Trollhättans höjdpunkt på året. När vi stod på torget och väntade på bussen ut till Överby så ser vi min mamma och syrran gå mot mammas parkerade bil lite längre bort. Mamma skulle antagligen hämta Sara i stan eller nåt. Så vi gick också mot bilen och så blev det att mamma skjutsade oss ut i stället. Haha värsta bra tajming! Jag bor ju nästan ute vid Överby.

När vi kom till Överby var det inte så mycket folk. Men visst fanns det fler idioter än vi som åker till Överby i stället för att gå på fallens dagar:D Haha. Nej men Felicia skulle titta på en 18-årspresent och så. Det var rätt skönt att gå och kika i butikerna. Det första vi gjorde var att sätta oss på Espresso house och slurpa i sig en varsinn frapino. Mango-jordgubb, mumsigt! Har ju varit så varmt idag. Sedan sprang vi runt i alla butiker som säljer märkeskläder för killar. Lite hittade hon allt. Det slutade med att en tröja hängdes undan.

Gick sedan en promenad hem. Tar väl en halvtimme ungefär. På vägen fick jag hjälpa en gubbe som skulle backa med släp för att han hade kört helt fel. vansinnigt fel. Så det tog extra tid. Han kunde inte backa med slöpet så bra. Blev typ fel hela tiden. Stackarn. På en liten grusväg typ. Det slutade med att han fikck öra en jättekrånglig väg för att komma där ifrån.

I morgon ska jag i alla fall ägna dagen åt att gå på fallens dagar! Kika lite på marknaden, kolla talangjakten och på kvällen är det en liten förfest hos Sandra. Blir nog att jag och Felicia, ev. Jessica, Michaela och någon Sara går dit. Efter det är det Kim Fransson och efter honom ville Jessica gå på Dead by april-spelning i nån park. Blir nog bra:)


Felicia på ett tomt Espresso house.


Uppdruckna, godkända, frapinos.


Babbel...

Hallå hallå. Har nyss käkat middag och duschat. Ska åka till Felicia ikväll, vi ska nämligen ha skönhetskväll:) Jag stannar nog hos henne över natten. Idag har jag varit i stallet hela dagen (praktik). Har lagat täcken, hjälpt Frida med eleverna och så. Pysslat och umgåtts med Prima-Donna (ponny) såklart också=)

Man träffar så mycket trevligt folk när det är kurser i stallet. Det har ju liksom kommit folk från alla möjliga ställen och bokar vandrarhem i närheten och tar en 3-dagarskurs i stallet. I veckan har det varit dressyrkurs.
Och förresten så är Fani såld nu:) Hon gick igenom besiktningen igår, jag sprang med henne på böjprovet. Så nu flyttar hon snart till kusten någon stans. Och snart kommer det in nya hästar!:D Kul!

Och i morgon är jag ledig. Skönt! Och sedan är jag ledig i tre hela veckor! Ännu skönare tanke! Även om jag trivs jättebra på Bergahästen så ska det ändå bli skönt att vara ledig och njuta av mitt sista sommarlov.

Prima-Donna!:) Hon får tyvärr stå i en hage utan gräs. Hon har nyligen haft fång vilket innebär, för er läsare som inte vet, att hon alltid kommer att vara gräsalergiker. Stackars liten. Klicka på bilderna för större format.


Uppochner.

Livet är verkligen upp och ner.

Härlig dag idag.

Hallå allihopa:)
Sitter och har lite smått panik över att jag missade Prison break igår men även en lättnad över att det går en repris i morgon natt 01:25. jaja. Får vara trött på praktiken dagen efter för jag måste bara se det! :) Haha. Duktig som man är. Idag i stallet (för er som inte hängt med har jag 5 veckor praktik på sommaren, i stallet där jag annars håller till självklart) har jag fodrat lite hästar, pysslat, lagat ett täcke och hjälpt eleverna på dressyrkursen. "Gå till Sabrine om det är något" eller "Här har vi Sabrine, så fråga bara henne om ni undrar över något". "Sabrine kan hjälpa er" eller "Sabrine går med er ut i hagen och visar er" eller varför inte "Sabrine går igenom det med er efter lektionen". Haha jag skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst. Givetvis är inte alla fraser från idag utan mest vad som brukar sägas när jag är i stallet, då och då. Men jag tycker det är roligt att vara till nytta någon stans i alla fall haha;) 

Hur som helst så har jag en lapp på saker som ska göras tis/ons/tor denna veckan som Linda (Bergahästens ägare, ridinstruktör och min handledare) har skrivit till mig, den låg på kontorsbordet när jag anlände till stallet idag. Linda är i Falsterbo har jag för mig och Frida har dressyrlektioner och sånt. Listan innehåller allt från vilken häst som ska få kraftfoder och att alla hästar ska visiteras nogrant (vilket jag egentligen vet om vid det här laget) till att pyssla med ponnyn som vilar varje dag (hon behöver omvårdnad och kärlek hon med) och att kontorets småprylar ska sorteras i en snygg ordning i den nya prylhyllan om jag får tid över. Mitt stora projekt denna veckan är att laga alla täcken som behövs lagas. Jag får säga att jag kan faktiskt sy nu:D Chillvecka! Sitta och sy samtidigt som jag kollar på lektionerna. Är väldigt nyttigt att titta på lektioner tycker jag. Denna veckan är det ganska blandade nivåer i grupperna.

Jag ska i alla fall hinna med att laga alla täcken i veckan så att jag hinner sortera på kontoret och skura kylskåpet och micron +slänga allt gammalt. Ska vara supereffektiv så att Linda blir massa nöjd!:) Jag tycker att jag har varit ganska effektiv idag. Ska nog ta hem två täcken i morgon och sy på kvällen om det är många täcken som behöver lagas. Racerfart på mig. Haha.

I helgen är det Fallens dagar här i Trollhättan. Det är marknadsstånd över allt, talangjakt och massor  med aktiviteter. Öltält över allt, band och artister... Yey! Kim Fransson ska sjunga:') Och E.M.D såklart! Jag och Sandra pratade på att samla ihop lite folk och parta lite också.

Nej nu blev det ett långt och jobbigt inlägg. Vi hörs!
Grattis Kronprinsessan förresten.


Härlig sommardag i stallet idag!

Sweet things





De söta örhängena kommer från forever21. Armbandet och dessa smarriga halsband finns på cocoo.se!
Så söta, eller hur? Vill ha:)

Min vän Felicia sedan sandlådan


Idag fick jag vara ledig från praktiken:) Skönt faktiskt. Bara vara hemma och ta det lugnt. Sova ut och inte tänka på så mycket. Fast egentligen snurrar det av tankar i mitt huvud. Massor med tankar. Det gör det för det mesta. fast det kanske det gör hos alla människor? Det borde ju vara så... Man tänker alltid på något. vare sig man är medveten om det eller inte. Fast tänker på att man alltid tänker något så blir man ju medveten om det. Haha.

Idag, mina kära vänner, så fyller en speciell vän till mig år. SÅ GRATTIS till min underbara vän Felicia som fyller 17 idag! Tänk att våran vänskap håller som den gör:) Underbart med vänner som man har haft sedan man lekte i sandlådan och lekte med dockor och ritade streck i målarböcker, som inte ens fyllde hela målarfälten utan gick lite utanför här och var och så tyckte man att det var jättefint:) Hihi. Det var faktiskt fint. Barnteckningar är fina:) Vi lärde känna varandra hos dagmamman. Där lekte vi. Och sedan så småning om började även våra föräldrar att umgås och dricka kaffe ihop. Och så har det fortsatt. Våra mammor är ju lika bra vänner som jag och Felicia. Och våra syskon är ju som syskon för oss båda två. Sånt är så himla kul tycker jag.
         Vi har nästan aldrig bråkat. Den enda gången som jag minns att vi verkligen har bråkat var när vi var små och lekte med My little pony-ponnysar. Jag frågade Felicia om jag fick låna hennes finaste ponny och leka med men då blev svaret "nej hon fyller år idag, så då får man inte leka med henne". Hihi hur gulligt är det inte? Dagen efter lekte vi med My little pony igen och då frågade Felicia mig om hon fick låna min finaste ponny att leka med. Och jag svarade som en liten hämnd för gårdagen att "Nej, för hon fyller år idag. Då får man inte leka med henne". Då blir min kära vän rasande och putter mig så att jag ramlar på ett litet dockhus och får världens blåmärke på rumpan. Sedan nyper jag Felicia och så springer hon iväg och gömmer sig bakom en dörr i hallen och säger att hon vill gå hem. Hihi hur söta var vi inte?:) Jag älskar verkligen min kompis! 

Visst kan bästa vänner bråka, och det är ju helt okej och faktiskt ganska vanligt. Ens vän betyder ju lika mycket ändå. Men jag och Felicia bråkar faktiskt aldrig. Har aldrig hänt i tonåren att vi har bråkat. Vi har inte ens tjafsat. Visst kan vi diskutera saker men aldrig så att det går över i tjafs och bråk. 
Vi träffas inte varje dag (när vi var yngre och bodde grannar sågs vi typ varje dag), och när skolåret är igång ses vi ganska sällan p.g.a att vi läser på så olika håll. Men jag vet ändå att hon alltid kommer att vara min vän, och att vi finns för varandra ändå. Vår vänskap hindrar ju inte oss från att skapa våra egna liv och göra det vi vill i livet. Man behöver faktiskt inte ses varje dag för att vänskapen ska hålla. Det handlar om de där banden jag skrev om i ett tidigare inlägg.


Fina Felicia förra sommaren:)

Så, nu vet ni hur vi lärde känna varandra. Det blir till att åka till henne sedan för att fira henne:)

Vid havet

Idag åkte jag och familjen ut till kusten. Smögen blev det. Det är ju så vackert där ute. vi gick och kollade vid alla små butiker på bryggan och så. Sedan fick vi mat på min morbrors sommarrestaurang. En helt okej dag:) Skönt att det var mycket finare väder än inåt i landet. Det är ju oftast så, att det är finare väder vid havet än inåt i landet. Varför är det så?

Glömde tyvärr att jag hade mobilen så det blev inga biler...

Nu ska jag gå och äta prinsesstårta och dricka kaffe.

Ha det!

Vänskap

Det händer att knutarna på knutna band lossar. Det kan bero på många saker. Svek, kärlek, hat, svartsjuka, avundsjuka... Dessa avklippta, uppknutna band blir oftast inte densamma om man knyter dem på nytt igen. Att knyta fast ett band på nytt igen är starkt, det krävs oftast något som vi alla har innerst inne. Modet att be om förlåtelse, eller modet att förlåta. Men alla får inte fram det modet, alla har inte ens anledningen att förlåta och förlåtas. Dessa band binds och knyts aldrig någonsin igen.

De allra starkaste banden är de banden som är så starka att det är omöjligt att kapa dem. De banden som trots påfrestningar och misstag aldrig kan gå av. De banden som är så starkt fastknutna att inget kan komma i vägen och råka få upp den där hårda knuten. De människor som vi knutit dessa band med, det är de som vi måste ta vara på. Det är dessa människor som ingår i ens innersta krets, de människor som är det mest värdefulla vi har. För egentligen har man bara varandra. Ta vara på era vänner och familj! Det kan komma en dag då du får ångra att du inte tog vara mer på din vän.

Livet handlar mycket om att ge och ta. Låt dig aldrig utnyttjas, låt dig aldrig att ge utan att få tillbaka. Vänner ska stå upp för varandra lika mycket. Oavsett vad. En bra vänskap behöver inte betyda att man måste ses eller ens prata varje dag. Äkta vänskap, ja då vet man att man har sin vän och att han/hon finns oavsett hur ofta eller sällan man hörs vid. Man kan alltid komma och gråta mot axeln, alltid få en kram när man behöver den om man vill. Man själv måste också finnas och ha en ledig axel lika mycket. För det är vad vänskap handlar om. Att ge och få tillbaka.

Äkta vänskap är när man vet att banden alltid håller. Att knutarna är så hårt knutna att inget kan komma och knyta upp knuten. Dessa starka band är värdefulla. Lika värdefulla som dessa människor, dessa själar. Ta vara på vänskapen. Varför inte ringa en vän ikväll och tala om hur mycket han/hon betyder för dig? Det värmer. Värm någon betydelsefull.


Lördag

Äntligen skiner solen lite! :) Men på dagen har det allt regnat... Så jävla tråkigt.
Idag åkte jag ner till stan och gjorde synundersökning för att kunna skicka in övningskörningspapprena. Har gjort synundersökningen förut men så blev det för sent att fixa papprena eftersom att jag drog ut på tiden och så bla bla bla...

Har faktikst inte gjort så mycket idag. Jag och syrran chillade med chips framför tv:n. Usch, och jag som hade motionstränat på cykeln och gjort massa sit ups och arobicövningar precis innan! Haha där ser man. Men bättre att träna och sedan äta chips än att inte träna och äta chips. Jaja, i morgon tar jag nya tag. Det är skönt att träna. Älskar att cykla(: Yey, jag har funnit min grej;) Ska försöka lämna in min cykel och få den lagad så att jag kan cykla utomhus också, och inte bara på motionscykeln. Förrförra sommaren cyklade jag ju jättemycket. Cyklade ut till Öresjö med Felicia, cyklade tvärs över hela Trollhättan jämt... Cyklade hela tiden! Cykeln är fanimej det bästa färdmedlet. Det nyttigaste i alla fall, för utom benen:)


Regn, regn, regn

Det har typ regnat i 24 timmar nu! Oavbrutet. Helt sjukt. Det är kallt, blött... Det pissar ner ute. Inte kul. Men så är det. Regnet behövdes väl men kan det räcka nu? Det behöver liksom inte regna oavbrutet...

Idag har det bara varit en chilldag. Har umgåtts med mamma och syrran en hel del. Vi hyrde film och myste hela kvällen. Bröllopsduellen.  Helt okej film i regnrusket!:)

Nästa vecka ska jag gå på premiären av Harry Potter halvblodsprinsen. Älskar HP-filmerna! :) Hoppas bara att mina arbetstider stämmer överens med att filmen börjar vid 18.00. Får skynda mig hem och duscha innan, hihi.

I morgon har jag inga planer... Ska åka ner till stan och kolla om Liljelood har öppet, behöver göra en synundersökning så att jag kan skicka in papprena för övningskörning snart. Har gått lite segt, nu får jag sätta fart! :) Vad händer hos er i helgen?

Puss.

På Nuntorp

God kväll!
Usch vad det regnar hela tiden. Det pissar ju ner hela tiden. Det har det gjort nästan hela dagen.

Idag så hoppade Emelie sin Rominta på träningstävling på Nuntorp. Jag skulle ju hänga på som jag nog nämnde igår. Det blev att både jag och Jessica hakade på:) Hon och hennes föräldrar var så snälla och hämtade upp oss. Emelie och lilla Minty är duktiga:) Idag fick de 4 fel (rev ett hinder) på båda rundor dock. Hon hoppade 90 cm och 1 m. Dess utom halkade ju hästarna runt i ridhuset, var väldigt dåligt underlag. Var ju tänkt att hoppningen skulle hållas ute på gräsbanan men det blir ju utmärkt när det har regnat som det gjort -not.

Men vad kallt det har varit idag! Regnigt och kyligt, dock inte kvavt. Skönt det i alla fall. Hatar när det är kvavt. Men regn är knappast trevligt. Hur som helst så åkte vi från Nuntorp när Emelie hoppat sina klasser. Åkte direkt till Romintas stall och lastade ur henne och fixade lite, hon fick gå ut i hagen också. Efter det var Emelies föräldrar så snälla att de körde hem mig och Jessica. Tur jag bor nära hennes stall så det inte blev så långt för dem att köra:) Tror att alla var lite trötta. Väl hemma hos mig så ställde jag fram sallad och god dressing och rostade ett par brödskivor som jag och Jessica åt. Var änna gott med nåt i magen. Jessica stannade hos mig en liten stund på kvällen innan hon åkte hem till sig:) Klockan var väl runt 22.

I morgon ska jag sova ut tror jag. Är inte direkt utvilad på sommarlovet känner jag. Har vaknat tidigt på morgonen varje dag fast jag inte ens behöver. Men det är skönt att komma upp:) Men jag måste lägga mig i tid på kvällen om jag ska orka;) Det har jag inte direkt gjort.
         Min sommar är ganska planerad... Nästa vecka har jag praktik. Sedan är jag ledig tre veckor varav en av veckorna tillbringas på Nuntorp med Emelie om det blir som vi sagt. Det blir då vecka 32. Hon tyckte att jag skulle följa med henne och sätta igång hästarna på skolan. Hon har ju det som uppdrag av Anders i stället för praktik och hon fick tydligen ha med sig någon:) Blir väl trevligt i så fall. Tänk att man ändå håller till lite på skolan även på sommarlovet! Haha det trodde jag aldrig. Men det är trevligt med hästarna(: Efter vecka 32 har jag praktik, altså vecka 33. Sedan vecka 34 börjar skolan! Herre gud vad tiden går! Tror jag drömmer ibland altså... Bara för att allt jämt går så fort! Känns som att sommaren bara flyger förbi... Läskigt!  Hemskt nästan! Haha.


Emelie och Rominta i regnet. Snyggaste ekipaget såklart:)

Bloglovin'


Onsdag

Började dagen med att ta bussen hem till Anna<3 Vi lagade tacos och grejer. Alltid lika gott! Sedan myste vi bara framför tv:n. Tack Anna för att du är en så bra vän!

Vid 15.30 körde hennes mormor oss till stallet. Där hoppade vi banan som jag säkert nämnt. Jag hoppade såklart Iver pluttskrutt piggpiggpigg:) Det var mest en träningssak, ingen riktig tävling. Vi hade kul(: En vägran, och så var hon lite sprallig idag. Men hon gör alltid sitt bästa. Vi kom allt runt ändå, rev i alla fall inte. Alltid nåt. Hon reagerade lite på planken. Hon var lika het idag som igår, vad skjutsingen har flugit i henne nu då?:) Mycket energi i den hästen! Hon tyckte nog det var lika roligt som jag.

I morgon ska jag nog följa med Emelie när hon ska hopptävla på Nuntorp. Blir nog trevligt.

Och så kom jag på att sommaren går så fort. Nästa vecka har jag praktik, sedan är jag ledig i tre veckor och sedan vecka 33 är det praktik igen. Vecka 34 börjar skolan! Fy! Blir deprimerad av tanken på skolan. Orkar inte. Inte än. Måste vi ha så kort sommarlov? Därför får man ta vara på dagarna.

Puss.

Iver pluttan

God morgon!
Sitter i handduk nyduschad, ska åka iväg till Anna sedan och laga taco-lunch. Vid 16.00  är vi i stallet och ska hoppa bana på 70 cm. Blir väl nice. Igår var vi också i stallet, jag red dressyren. Gick väl bra men kunde gått bättre. Fast det kan ju alltid bli bättre:) Men jag var ändå nöjd. Den här programmridningen var ju mest som en grej för sig själv, att bli bedömd och så. Jag tyckte att det var väldigt bra och Iver är ju faktiskt inte den lättaste att böja och rida på volt och så heller. Och igår när jag red fram var hon racerpigg! Hon brukar inte bli så het, men jag fick änna låta henne springa av sig med hur mycket galopp som helst för att hon skulle bli  av med den värsta energin. Hur kul som helst:) Och hon hade ändå massor med energi kvar på banan men inte alls så het. Där ser man vad ett par dagars vila kan göra med en häst. Iver är alltid söt och gör sitt bästa ändå:)

Idag blir det hoppningen som sagt... Får väl hoppas på att den också går bra.

Såg ni minnescermonin för Michael Jackson igår? Självklar gjorde jag det! Och jag kunde inte hålla inne tårarna när hans dotter talade... Lilla gumman.


Okej okej, jag erkänner att jag är för missnöjd med mig själv för att inte
rita över mig. Men det är Iver ni ska fokusera på ;) Inte på mig som alltid
lyckas att se ut som en gris. Här under framridningen. Anna Lindström
har fotat.


Haha:)

...


Hiss: Skönhetskvällar! - Vad är inte mysigare än att bara ta hand om sig själv och ta ett bubbelbad, peela kroppen, måla naglarna, göra hårinpackning och vaxa sig och sedan känna sig jättefräsch? Ta hand om er allihopa! Dra ihop en skönhetskväll med en eller flera vänner/familj eller ensam. Koppla av med ett varmt bad på kvällen. Det behöver man  istället för att stressa.
Diss: Kränkande kommentarer! - Varför ödsla tid på att trycka ner andra för att själv må bra? Mår man så jävla mycket bätte av det egentligen? Jag kan säga att jag mår i alla fall inte bättre av att trycka ner andra. Varför måste man alltid hålla på så? Speciellt bland oss tjejer. Att psyka andra. Har ni tänkt på att det kan förstöra någons liv? Varför inte bara uppskatta varandra med komplimanger i stället, eller bara hålla käft? "Man blir inte snyggare av att kalla nån ful, man blir heller inte smalare av att kalla nån fet och man blir inte smartare av att kalla nån dum".
Vill ha:  En utlandsresa.
Planer: Träna på dressyrprogrammet inför i morgon, chilla och kanske dra till Lilla edet för middag.

Måndag

God morgon:)
Idag är vädret inte på topp. Det är grått och mulet. Ganska tråkigt men då är det ju inte 32 grader varmt i alla fall vilket är ganska skönt:) Igår kväll åke jag med mamma till Viveka m.familj (goda vänner till oss) då jag passade på att hälsa på en av mina närmsta vänner Felicia skruttan<3 Drack kaffe och åt god kaka. Dricka kaffe, det låter så vuxet.

Jag funderar på om jag ska plugga lite? Har ju "liten blir stor"-projektet kvar. Det ska jag göra! :) I alla fall skriva ett par sidor:)

Bilderna

Jag skrev ju här om dagen att vi tog jättefina bilder på hästarna i linen och att jag kanske skulle lägga upp dem här om dem hamnade på hemsidan och blev bra o.s.v... Här kommer ett par: (de är lånade av hemsidan http://bergahasten.se)


Diplomatico


Dudo

Visst är de vackra?

Trevlig utekväll

Hejsan svejsan. Tänkte uppdatera gårdagen lite eftersom jag inte hann blogga igår...
Var i stallet som vanligt och fixade. Stängslade, rensade ogräs och gjorde i ordning lilla Dudo för visning. Lite såna grejer. Linda bjöd på lunch på Roma tillsammans med hoppkursen. Anna, Charlotte, Sofia och Sofie gick samma hoppkurs, jättetrevligt när folk man känner som man inte träffar så ofta är samlade i stallet sammtidigt för en gång skull.

Slutade praktiken vid 16.00, åkte hem och gjorde i ordning mig. Anders, Charlotte, Sofia och Sofie skulle hämta upp mig för vi skulle minsann ut nån stans på kvällen:) Det blev Pråmen på Spikön hela kvällen. Först åt vi, jag åt skitgoda friterade chilifrukter med aioli och morotsstänger. Sedan satt vi där hela kvällen och drack och tjötade. Jag vet inte om det var Charlotte eller Anders som bjöd mig på hela kvällen men tack för det, det finns ju inga snällare människor än er. Och tack allihopa för en trevlig kväll med svampar och grejer:D haha. På hemvägen svängde vi förbi McDonald´s och så bjöd jag på glass och paj i alla fall. Alltid nåt(:

Idag blir det förhoppningsvis stranden med Emelie, väntar på att hon ska vakna och höra av sig. Kan ju hända att hon är bakis eller nåt, haha. Sommaren är underbar.


Charlotte:) Fler bilder kanske kommer upp på bloggen
om jag får bilder skickade som Anders fotat med sin
proffsiga kamera. Tog ett par bilder till med mobilen
men de blev rätt suddiga.

Ice Age 3

Tjenare! Har inte hunnit uppdatera från igår än så jag börjar väl med det nu...
Igår hände inte så mycket i stallet. Eller jo, jag jobbade och slet men tiden gick fort. Flyttade hagstaket och fixade. Linda som är så snäll bjöd mig på lunch med alla kursdeltagarna på dressyrkursen.

På kvällen gick jag, mamma och syrran på bio. Vi fick för oss att vi bara måste se Ice Age 3 årets mest underbara film!! Gud så söt film. Minst lika bra som tvåan. Den här var helt suverän! Sid och gänget liksom. Önskar nästan att jag vore en av dem, en animerad liten filur. Så himla roliga.



Tänkte uppdatera dagen som gått idag då.. Varit i stallet hela dagen. På förmiddagen flyttade jag elstängsel igen, fixade lite hästar och så. Sedan åkte jag, Lindas pappa och Leons (häst) köpare iväg till Skara för veterinärbesiktning. Han gick igenom och hon tänker ha honom:) Och jag måste bara säga att de passar så bra ihop! Den köparen kunde inte bli en bättre köpare till Leon tror jag. Det var verkligen hon som skulle ha honom. Tror att det blir megabra för både leon och Anette(: Så snart blir Leon norrlänning.

När vi kom hem från skara fixade vi i ordning Leon och så. Efter att jag hade slutat så stannade jag kvar för att kolla på hopplekionerna för de som går hoppkursen denna veckan. Anna, Charlotte, Sofie, Sofia... Alla roliga går ju på samma kurs så vi hade skittrevligt på kvällen;) Efteråt drog nästan alla till Nordkroken för ett dopp. Jag och Anna hade dock inga badkäder med oss men man kunde ju bada benen i alla fall;) Både jag och Anna fick sedan skjuts av Josefine hem som sedan hämtar upp oss i morgon bitti. Så snälla människor det finns!


Leon står så snällt i transporten:)


RSS 2.0