Vänskap

Det händer att knutarna på knutna band lossar. Det kan bero på många saker. Svek, kärlek, hat, svartsjuka, avundsjuka... Dessa avklippta, uppknutna band blir oftast inte densamma om man knyter dem på nytt igen. Att knyta fast ett band på nytt igen är starkt, det krävs oftast något som vi alla har innerst inne. Modet att be om förlåtelse, eller modet att förlåta. Men alla får inte fram det modet, alla har inte ens anledningen att förlåta och förlåtas. Dessa band binds och knyts aldrig någonsin igen.

De allra starkaste banden är de banden som är så starka att det är omöjligt att kapa dem. De banden som trots påfrestningar och misstag aldrig kan gå av. De banden som är så starkt fastknutna att inget kan komma i vägen och råka få upp den där hårda knuten. De människor som vi knutit dessa band med, det är de som vi måste ta vara på. Det är dessa människor som ingår i ens innersta krets, de människor som är det mest värdefulla vi har. För egentligen har man bara varandra. Ta vara på era vänner och familj! Det kan komma en dag då du får ångra att du inte tog vara mer på din vän.

Livet handlar mycket om att ge och ta. Låt dig aldrig utnyttjas, låt dig aldrig att ge utan att få tillbaka. Vänner ska stå upp för varandra lika mycket. Oavsett vad. En bra vänskap behöver inte betyda att man måste ses eller ens prata varje dag. Äkta vänskap, ja då vet man att man har sin vän och att han/hon finns oavsett hur ofta eller sällan man hörs vid. Man kan alltid komma och gråta mot axeln, alltid få en kram när man behöver den om man vill. Man själv måste också finnas och ha en ledig axel lika mycket. För det är vad vänskap handlar om. Att ge och få tillbaka.

Äkta vänskap är när man vet att banden alltid håller. Att knutarna är så hårt knutna att inget kan komma och knyta upp knuten. Dessa starka band är värdefulla. Lika värdefulla som dessa människor, dessa själar. Ta vara på vänskapen. Varför inte ringa en vän ikväll och tala om hur mycket han/hon betyder för dig? Det värmer. Värm någon betydelsefull.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Bra skrivet sabbe!

2009-07-12 @ 11:53:42
URL: http://polkagirl.blogg.se/
Postat av: Anonym

Exakt så är det.



Fan vilket bra inlägg. Du skriver verkligen SÅ bra, satsa på det, du borde bli författare eller nåt! :)



<3

2009-07-12 @ 11:56:47
URL: http://sandrapandra.blogg.se/
Postat av: Hästpassion

sv: Ja jag tycket att det verkar vara en bra metod att hitta lösningar på!

2009-07-12 @ 18:32:07
URL: http://hastpassion.blogg.se/
Postat av: Abc

Du skriver så fantastiskt bra! Villka kloka o sanna ord.....

2009-07-13 @ 08:19:47
Postat av: Sabrine - Krulltottsflickan

Svar till Abc=> Tack! :)

2009-07-13 @ 12:02:07

Kommentera inlägget här:

Psst!
Svar till anonyma och till de som inte har/fyllt i fältet för URL/bloggadress ges på samma inlägg bland kommentarerna. Tack för din kommentar:)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0