Update

Åh imorse fick man tydligen skrapa bilrutan på vissa ställen i Sverige... Hallå, september har inte ens börjat!?!?!? Hörde att det hade kommit lite snö längst upp i norr också. Helt sjukt vilken kort sommar vi fick i år. Det blir säkert en helsikesvinter i år också. Blir det lika mycket snö i vinter som i vintras så får man nog börja tänka seriöst på att byta land... ? Haha.  Nåja, nu ska vi inte bara vara negativa;) Man får göra det bästa av det.

Idag har jag, mamma, pappa och Katarina kört våra grejer och skåp till det nya stallet. Vi flyttar hästarna till nytt stall igen och står där medans stallet blir färdigbyggt på det stället de stått på bete nu. Blir kanonbra!=) Det här nya stallet är ett litet travstall, huuur mysigt, fräscht och bra som helst! Fina ridvägar, massor av skog att utforska, fin paddock, nära till ridhus. Blit perfekt att komma igång med Sandokan här! Nu är han äntligen igångsatt igen, Josefin har börjat skritta honom. Härligt härligt! Detta känns verkligen kanonbra.

Jag är så trött att jag inte orkar skriva så mycket mer än såhär. Tror inte att ni orkar läsa så mycket mer här heller.

Puss och godnatt.


Robyn

Robyn - Sveriges stolthet!


Soffan

Ben & Jerry´s och Bröllopsfotografen! Så har min kväll sett ut. Awesome!:) Grym film också! Är efter och hade inte sett den innan...


En liten, liten nypa sommar kvar




Idag har det varit sommar! I alla fall lite:) Kanske var det det allra sista augustivädret som frigjorde sig?

Bild från Bulgarien på mig och mina tre sötingar!:) (Foto: Sandra)

Välkommen hösten

Jag sitter och lyssnar på musik som gör mig glad. Jag hoppas att jag snart är frisk. Och jag har bestämt mig för att släppa taget om sommaren och acceptera hösten. Det går så mycket lättare då. Orkar inte med höstångesten. Hösten är väl faktiskt ganska mysig ändå, eller? Hoppas på fina höstdagar!

Idag satt jag på en häst för första gången på hundra år. I alla fall flera veckor;) Det var anträngande att bara borsta en häst men det var skönt! Dock insåg jag att jag inte alls är frisk. Det är till och med tveksamt om jag kan jobba i helgen... Jag som hade hoppats på att kunna jobba! På restaurangen och i stallet. På lördag är det tänkt att jag ska hålla i tre ridlektioner och en turridning på två timmar. Hmm... Tror inte att min kropp klarar ridningen än. Min kropp är ju faktiskt infekterad:/ Osäker på om jag klarar jobbet på resturangen också... Fan, fan också. Får nog bli ett litet samtal till stallet i morgon i alla fall om inte ett mirakel sker! För jag mår inget vidare i kroppen... Bläääh!

I morgon får det väl bli till att vila då. Vad hände med mitt glada humör? Gaah får sätta på Overdrive på spottan och vips så är jag glad!

Jag saknar friskhet!

Jag borde sova. Eller? Jag sover ju 24/7 liksom. Börjar bli långtråkigt. Hur som helst så mår jag lite bättre än vad jag har gjort! Jag ligger inte och skriker utan att vara medveten om det eller nästan tuppar av när jag går längre... Och jag börjar kunna urskilja på dröm och verklighet nu! Gaah, har jag varit såhär sleten och sjuk nån gång? Vettefan... Kanske när jag var mindre.

Hur som helst så vill jag bli frisk nu! Jag vill kunna jobba i helgen (både i stallet och på restaurangen), jag vill kunna rida, jag vill kunna gå långa promenader... Jag saknar det! Jag saknar framför allt att ha lite vardag och rutin i mitt liv. Det är nääästan så att jag avundas lite de som går i skolan nu. Har ju funderat på att plugga till våren... Hm... Men samtidigt så vill jag leva ett galet och vilt liv utan någon vardag och massa måsten! Så kluven man kan vara...
        Och jag som skulle jobbat i lördags i stallet och hade verkligen längtat efter att ha lördagsgrupperna igen! Men icke, så dödssjuk som jag var. Allt är resans fel. Men den duma resan är det bästa som hänt mig i sommar!

Mest av allt så saknar jag ridningen. Jag har inte ridit på flera veckor och definitivt inte ridit ordentligt på hela sommaren. Och Sandokan är sjuk och skadad hela tiden. Han måste nog vara den mest olycksdrabbade hästen i historien! Han skulle nog platsa i en liten grushage med max en hagkompis och bara ridas dressyr i ridhus för det här går snart inte haha. Helsike så han har skadat sig det här året. Under hela tiden som jag har haft honom så har han varit skadad eller sjuk typ 98% av tiden. Man kommer liksom ingen vart med honom längre. Stackars ägare Josefin också. Han är ju uppvuxen på kandar och har in princip aldrig gått ute i en hage innan han kom till Sverige, så han vet väl inte hur man gör? Hahaha. Dock borde han ha lärt sig hur man gör i en hage efter hm, vad blir det... 2 år i Sverige? Haha det tog till och med ett tag innan han lärde sig att han faktiskt får rejsa ute på åkern och inte bara gå i samlad, samlad galopp när man släpper honom? Lilla sötgubben... Det var som att "Va, får man springa här i Sverige? Får jag verkligen göra annat än samlade gångarter, piruetter och passage?".
        Nej men jag hoppas på en frisk häst i framtiden så att vi kommer nån vart med honom! Vi som hade planerat både ett och annat för oss och Sandokan inom en snar framtid... Hm... Han har verkligen haft otur.

Undrar om jag borde sova nu? Undrar om jag börjar bli frisk igen? Undrar om jag får gå en promenad i morgon? Eller åka ut till stallet och skritta på Sober? Eller är det för tidigt? Är jag för sjuk? Svar ja. Jag behöver nog en dags vila till. Jag behöver till banken också. Måste spärra mitt kort. Mina vänners kort blev skimrade i Bulgarien så jag tänkte spärra mitt också ifall att. Jäkla skitmänniskor det finns. Förstörare. Suck.
 


Min favoritbild!:) Jag och Sandokan.
Foto: Sara BC 

Vitlöksmysteriet

Jag bloggade ju ett inlägg om vitlök mot fästingar tidigare i sommar. Och jag har kommit fram till att vitlök hjälper! Sedan vitlökskapslar och mycket vitlök i maten har börjat ätas så har inte en enda fästing vistats eller synts till på mig! Nu har sommaren in princip tagit slut men fästingarna finns kvar bland oss ett tag till så det är inte för sent att börja käka vitlökskapslar!




Det blev även en het diskussion (jag vet inte varför från första början) om vitlök till hästar och hurvida det var bra eller inte. Jag vågar inte uttala mig för mycket om detta då både artiklar, olika forskare och forum säger olika. Under alla tider har det sagts vara nyttigt samtidigt som det även har sagts vara farligt. Då jag läste en artikel på Aftonbladet.se om att några forskare kommit fram till att vitlök orsakade blodbrist hos hästen så skulle jag vara oerhört försiktig med att ge vitlök att äta till min häst. Dock kan det ju inte vara någon större fara att spraya lite vitlök i pälsen på hästen under sommaren för att hålla insekter och fästingar borta? Det kan ju vara ett billigare (och kanske, vem vet, ett bättre) alternativ för alla som tycker att det är dyra pengar att spendera på olika insektssprayer som tar slut i ett nafs. Å andra sidan får man väl kanske räkna med att man får lägga lite extra pengar på sin häst för välbefinnandets skull? Dock tycker jag att Switch har hjälpt alldeles utmärks mot fästingar i sommar! Jag har då inte hittat en enda fästing på Sandokan under hela sommaren... Knottbett och dyl. är väl alltid svårt att undvika på sommaren där emot. Men jag har sprayat insektssray så gott det går i alla fall.


^Switch, bekämpningsmedel mot fästingar till häst.


Det jag är helt säker på i alla fall... Det är att du själv kan äta mycket vitlök, eller käka vitlökskapslar på sommaren och du slipper fästingar helt, eller får i alla fall ett betydligt mindre antal om du har mycket fästingar!

Lycka till med vitlöken redan nu, eller till nästa sommar;)

Sjuk

Åh jag är helt matt, yr och färdig. Det enda jag gör är sover. Orkar knappt prata. Det beror nog på medicinerna jag har fått, men jag mår inte bra. Så förlåt om alla blogginlägg är dötrista. Orkar liksom inte lägga ner någon större energi på att blogga om saker som inte ens finns i mitt huvud just nu.

Hur som helst så har jag... ehm... sovit hela dagen idag! Skoj va? ^^

Sunny Beach!

Åh jag vill bara mer och mer tillbaks till Sunny Beach. Allt var så himla bra där för utom alla förkylningar och infektioner! Jag saknar våran balkong, våra norska partypolare, maten, isdrinkarna, värmen, stranden, poolen, nattklubbarna, restaurangerna, inkastarna... Jag saknar banimej allt! Inte helt omöjligt att det blir samma resa nästa år igen;)

Dock har jag festat i en hel vecka, varje natt så nu dröjer det allt innan jag är party igen, haha!

(klicka på bilderna för större format)


Där har ni några bilder i alla fall!

Jag är hemma!

Jag är hemma och trots att vi blev sjuka under resan så har den varit fantastiskt kul! Bilder och fler detaljer kommer inom kort.

Det var tråkigt att komma hem till kalla och regniga Sverige, ta mig tillbaks!! :)



Den här tatueringen blev ett fint minne från resan i alla fall:)


Hejdå Sverige

Om mindre än en timme blir jag upphämtad för då drar jag och mina tjejer till Landvetter och checkar in våra väskor! Woho. Ni får ha det så bra här hemma under veckan! Vi hörs och ses:)


Puss

Nu kör vi!

Om typ tio timmar är jag på väg till Landvetter! Ska bli så skönt att åka iväg en vecka, även om det bara är en vecka:) Men den veckan är med tre underbara brudar i Sunny beach! Kan det bli så mycket bättre? Resväskan är packad, jag funderar på om jag verkligen kommer att klara mig i en vecka med det jag har packat ner. Jag packar ALLTID för mycket så den här gången tänkte jag låta bli att packa för mycket. Så nu känns det tomt, konstigt och läskigt utan en FULLPACKAD, stor väska! Men väskan är ju rätt stor så så himla lite kläder kan jag ju inte ha med mig;) Dess utom är jag rätt säker på att allt går att få tag på i Bulgarien (kommer säkert inte ens att använda hälften av alla klänningar som jag har packat ner ändå). I morgon vid den här tiden är jag nog på nån klubb i Sunny beach och lever livet med Emelie, Sandra och Felicia! Och åh vad jag längtar till stranden och havet och vääärme! Det blir great.

Detta är kanske det sista ni hör av mig här på bloggen innan jag åker men i så fall så hörs vi om ca en vecka igen! Jag är snart tillbaka! Då får ni läsa om alla detaljer, se alla bilder från resan och... eller ska vi i stället säga; What happens in Sunny beach stays in Sunny beach?;)

Nejdå, jag kommer att hålla er uppdaterade om resan när jag kommer hem!

Vi höres alla älskade:*



Tisdag

Bra dag idag! Startade dagen med att käka frukost på Strandgatan med André:) Sedan kikade vi i butiker, fikade med Felicia och satt på bryggan och pratade om allt och inget. Ytterst trevligt! Därefter en snabb sväng till Överby med Emelie, därefter stallet för en ridtur på Sandokan! Fint på det nya stället!

Min kväll har där emot varit skit. Allt har gått emot mig, gamla minnen har rivits upp och jag mår inte alls bra just nu. Men jag hoppas att det vänder för nu är det bara en dag kvar till Bulagirenresan!! Och då vill ju jag vara glad! I morgon/idag blir det till att tvätta, packa, shoppa det sista... Sedan bär det av!:) Haha jag shoppade underkläder för en summa som sved lite idag! Helt sjukt vad mycket man handlar för bara en vecka utomlands? Herregud en vecka är ju ingenting alls, vi skulle tagit två veckor känner jag;) Minst! Men Felicia börjar ju skolan den 23e och drar till Norge den 25e så det skulle inte gått...

Men vafan, en vecka utomlands med tre underbara vänner kommer bli sjukt galet och minnesvärt ändå!:D

Snabb uppdatering:

Jag har röjt i stallet hela dagen med Sandra och Johanna. Eller rättare sagt det blivande stallet:) Pussat på Sandokan och Sobers mule har också hunnits med!

Sedan kom jag hem till ett finbesök vi hade fått hem. Ytterst trevligt! Nu är jag dödstrött och borde sova. I morgon blir det till att föröska börja packa. Inte för att det är någon brådska med det, jag har ju hela onsdagen +torsdag förmiddag på mig också då planet går sent på eftermiddagen!:) För övrigt så blir det nog till att träffa André, shoppa snabbt med Emelie och en tur till stallet i morgon också!


Köss.

Glädjen med att ge

Jag passar på att blogga nu när jag är på sjuuukt bra humör och massor med glada låtar spelas upp på spottan just nu!:) Jag åker på semester om 4 dagar vilket ska bli underbart. Jobbet har gått bra, i morgon jobbar jag sista dagen innan jag åker till Bulgairen. Idag fick vi finbesök på restaurangen (det var sjukt kul att träffa de människorna igen!!!), och jag fick ovanligt mycket dricks av gulliga kunder. Bara för att maten var så förbannat god, bara för att jag var så söt, bara för att servicen var så bra, bara för att jag var så trevlig, bara för att jag också var hästmänniska och var så rolig, bara för att jag tog mig det extra besväret att rätta till det lilla, lilla som hade blivit pyttelite fel. Haha folk säger så söta saker! Jag älskar numera att serva folk, för då får man så mycket glatt och trevligt tillbaka! (Det gäller ju faktiskt över huvud taget i livet. Ger man så får man tillbaka!:) Jag älskar att göra folk nöjda och glada. Och givetvis gör man allt för att en kund ska vara nöjd och vilja komma tillbaka. Man vill ju att en kund att tycka att stället är värt att gå till. Jag tycker om människor. Så idag har det varit en bra dag på jobbet med andra ord! Det rullade på bra idag.

I morgon ska jag jobba igen. Hoppas på att det är lika skoj i morogn med! :)

Och shit, jag åker verkligen snart! Semestern kommer att bli galen!! Till och med resan till flygplatsen kommer att vara skoj!

Wohoo!



Stängsling.

Åh idag åkte jag, J och S och stängslade upp nya hagen till hästarna! Det nya stället kommer att bli sååå bra till de fyra sötnosarna sedan när allt är klart:) Det nya stallet kommer att bli mysigast i Sverige och det kommer att skapas världens roligaste minnen där tror jag. Här kommer Sandokan absolut att trivas. Det tror jag verkligen.

Som sagt så har vi stängslat hela dagen och hela hagen blev klar, det är en stor hage! :) Duktiga vi tjejer är! Och alla tre smetade in oss med Skillingaryds hästsalva på armarna vilket hjälpe kanonbra mot alla insekter! Jag kände hur det bara surrade omkring mig men när hästsalvan kom på så blev det helt tyst. Inga insekter! Underbart. Haha vi var depserata då alla blinningar var och åt på oss så vi fick helt enkelt nyttja det vi hade.

Jag kom hem sent på kvällen. Duschen var himmelriket! Snart ska jag krypa ner under mitt varma täcke och läsa lite innan jag somnar. Är på riktigt läshumör, mysigt! I morgon jobbar jag 15-23. Ska försöka att hinna med att tvätta i morgon innan jobbet.

Och åskan har gått som sjuttsingen idag! Mysigt värre.
Puss puss och godnatt sötnosar.

Sommaren är underbar...

Åh jag vill verkligen inte att sommaren ska ta slut! Det märks att hösten vill komma. Redan tio på kvällen är det liksom mörkt. Det är inte klokt! Hösten och vinterhalvåret känns så deprimerande... Jag avskyr verkligen vinter! Det är nästan så att jag seriöst inte klarar av en vinter! Därför måste jag fanimej verkligen ta vara på det lilla som är kvar av sommaren...

Idag har jag i alla fall spenderat dagen på stan:) Jag och Emelie åkte för att hämta ut vår biljett till Bulgarien eftersom att folket på Resia är segast i världen med att skicka hem dem. Sedan tog jag en fika med Felicia och Erica på Mejeriet:) Ytterst trevligt! Sedan kikade vi lite i butiker innan vi drog oss hemåt. Snart ska jag äta lite middag och åka till stallet. Ska skritta ut på den vita mannen som vanligt. Hans kota mår bra av att skrittas. Efter varje gång blir det bara bättre! Och han har inte markerat någonting eller haltat! Underbart. Åh vad jag längtar till vi kan börja rida ordentligt. Hihih! Hästen är lika sugen som jag och Josefin.



Naaaw, hittade denna mobilbild på när min kisse jagar humlor i gräset
en sommar! Hihih:*

Just lööve it.

Varför är jag uppe såhär sent? Hur som helst så började dagen med att jag och Emelie åkte och käkade frukost ihop på Överby! Efter frukosten passade vi på att dra en snabbshopping innan Emelie skulle till jobbet! Jag hittade två par flipflops, sketabra med rean!! På eftermiddagen åkte jag hem till Linda i stan och umgicks med henne och hennes lilla kissemissunge, naaaw. Vi drog till Subway och köpte vår middag! Mums vad gott det är med tonfiskbaguette! Lööööve it! Vi satte oss på bryggan och käkade våra mackor och tjatade om allt och inget:) Mycket mysig dag!

På kvällen åkte jag och mami till stallet. Jag, Johanna och Sandra red ut en sväng. Mamsen och Katarina satt och tjatade och grejade med Katarinas häst under tiden. Efter ridturen fikade vi allihopa. Festis när man är törstig är det bästa som finns!
På torsdag eller till helgen flyttar Sandokan och hans kompisar till nytt ställe, givetvis med samma ägare och skötare! Ska bli spännande!:)

Och idag har det varit sommar!! Härligt med solsken igen. Och nästa vecka sker det. Jag åker till Bulgarien, wohooo!


Shopping!

Åh vad jag har fyndat idag! Det blev en shoppingrunda hela eftermiddagen med Emelie idag! Nu känns det som om Bulagrien-garderoben börjar bli färdig! :) Jag har det mesta. Och jag fyndade världens underbaraste klänning idag på rean! Helt sjukt att jag lyckades kamma hem en UNDERBAR klänning på köpet när jag köpte en bikinitrosa! Glad blir man då minsann! Fick även köpt mig en finfin beachklänning, tunika, en till klänning och lite skönhetsprodukter som vax, smink och lite hårprodukter! Perfect! Jag blir helt galen när det är rea... Kan inte sluta handla. Sån har jag aldrig varit förut. Vad har hänt med mig? Glömde nämna att jag köpte en hel del smycken idag också! Herregud... Jag vill bara ha och ha.

Dagen började med att Emelie kom hem till mig och gjorde mig sällskap när jag tvättade kläder! Haha. Sedan drog vi till Överby och Emelie bjöd mig på donken bara för att jag ringde Resia så att hon slapp;) Mahah good deal!

På kvällen blev det en sväng till stallet. Jag och mamma skrittade ut en sväng. Mysigt på kvällen! Och åh vad jag tycker om Sandokan.

Nej hörrni, fan vad klockan är mycket! Jag kom nyss hem från stallet igen bara för att jag kom på mitt i natten att jag glömde min kamera i stallet förut, så var änna tvungen att åka ut för att hämta den haha!


Det närmar sig...

10 dagar kvar till Bulgarien med mina älskade brudar!!
Åh vad jag längtar.

Idag har jag bara jobbat för övrigt om det var intressant:) I morgon ska jag tvätta, umgås med Emelie och shoppa med henne samt rida Sandokan. Woho!

Min pappa är ett shoppingfreak...




Haha igår följde jag med min pappa när han skulle shoppa lite kläder inför avfärden till Tunisien som gick idag (btw vill jag också åka dit så förhoppningsvis blir det en trip dit i höst!! Träffa mina underbara släkt där nere och njuta av det mysiga landet i Nordafrika!! Saknar människorna, havet och stämningen där som fan faktiskt). Och då upptäckte jag att min pappa är lika shoppinggalen som alla tjejer tillsammans tror jag! Han är skitrolig att shoppa och springa i butiker med. Han tycker det är lika roligt att få smakråd som att ge smakråd och han kan prova ett plagg flera gånger om och byta ut det, tjata om plagg med expediten och diskutera märken och detaljer noggrant. Haha! Han är värre än någon anna tjej jag känner tror jag med sånt! Det roliga är att han har fanimej bra smak också!! Det hissar jag min pappa för faktiskt! Bra klädsmak! Ingen gubbvarning här inte trots att han är 48! Och jag vet inte hur många dyra jackor han har i sin garderob där prislappen fortfarande sitter kvar... Haha helt hysteriskt. Hur som helst så diggar jag min allt min gamle far;)

Vi var även på en snabb shoppingrunda idag innan han skulle vidare till flygplatsen och släppa av mig på jobbet på vägen!

Är det bara min pappa som är sådanhär eller är era pappor likadana? Hm...

RSS 2.0