Kvinnor och män

Åh jag blir så frusterad och arg. Jag råkade snacka med en person, självklart nämner jag inga namn eller pekar ut någon på min blogg, om just kvinnor och män igår. Personen påstod att han hade ett så manligt yrke. "Finns det egentligen kvinnliga och manliga yrken? Det är väl bara människor som drar de linjerna av vad män och kvinnor borde göra?" sa jag.
"Ehm jo. Snickare, brandman, rörläggare m.m. är ju manligt. Varför tror du att det heter brandman?" blev dennes svar. Hahahaha. Det dummaste jag någonsin hört! varför kallar man då människan för "hon" i forskningssyfte och historia/människans utveckling i så fall? Så kan man inte säga tycker jag!
"Vi män är så mycket mer än er kvinnor! Vi är starkare och vi är smartare. Ni finns bara till för en sak, att göra oss glada. Alla stora forskare är män" och bla bla bla... Det värsta var att denna personen var allvarlig. Då frågar jag mig själv; hur kan man bli så oerhört korkad? 
"Fotbollen är ju bara stor när det gäller männen..." blablabla. En lång diskussion mellan oss fördes.

Att det alltid har varit en majoritet av män som är chefer och tilldelats de "stora maffiga, proffsiga" yrkena beror ju självklart på att vi kvinnor är totalt rubbade! Absolut, för vi klarar ju ingenting! Gaah! Jämställdhet är nog ett ord som den här personen inte har hört talas om. Och det finns många olika åsikter om detta ord.

Nej men det är bara så tragiskt att man kan ha detta synsätt. Att man kan vara så rubbad och tro att intelligensen sitter i könet. Okej jämför man en man och en kvinna så är ju mannen ofta starkare fysiskt än kvinnan. Det är ju så. Skulle mannen och kvinnan hamna i slagsmål skulle väl kanske mannen antagligen segra. MEN just därför kan vi ju inte jämföra så? Det är väl därför som antagningsproven till exempelvis polishögskolan inte är samma för kvinnor som för män. Och jag säger inte att kvinnan är svag! Jag tror att många män inte skulle klara av en mensperiod eller en förlossning. Det är faktiskt rätt stört att männen också har högre lön än kvinnor. Men jag tror att det kan förändras! Varför skulle det inte kunna förändras?

Som när jag gjorde praktik hos skolans vaktmästare i ettan... "Ni ska skruva ner växthuset. Ja du kan ju stå nedanför och räcka killarna verktygen för du är ju tjej". I detta fall blev jag inte så arg just då för bland det värsta jag vet är faktiskt att just snickra, skruva, hamra och hålla på. Men det är ändå fel med denna särbehandling! Och hey, visst finns det kvinnor som också brinner för bygge och snickeri? Jag vet någon annan som hade blivit flyförbannad.

Kommentarer
Postat av: Jess

Det är grymt stört att vissa faktist har detta synesätt i samhället. De lever väl antagligen kvar i den gamla världen då männen faktist styrde över allt. Men vissa gillar ju inte förändring. Han du pratade med var ju grymt cp i huvet! Som om typ jag skulle följt med han hem för att han hade en snygg bil? Vem skulle gå på materiella saker förresten? Det är ju personligheten man går på. Men det hade ju inte ens han. Så han kommer nog ha svårt för att hitta någon när han väl är "på" att ha ett förhållande. Kvinnor är fanimig lika bra som män är. Vi är lika starka på olika sätt. That's it. Det kan du ju hälsa han om du skulle prata med honom igen vid ett annat tillfälle :)



Jag blev iallafall grymt arg när jag läste detta. Dum i huvet som fan :P Aja men orka ödsla sin tid på sånna folk. Bara att vända ryggen åt :)

2009-09-16 @ 17:54:56
URL: http://jawss.blogg.se/
Postat av: lisa

tack så mycket!:) fast idag var det molnigt och kallt..hoppas på bättre väder till helgen:)!

jo, visst var dom fina!:)

2009-09-16 @ 19:30:06
URL: http://norrlandsguld.blogg.se/
Postat av: lollo

kvinnor är bra juh!! vi klarar mycket som inte dom kan. vi har oxå oftast bättre betyg i skolan!!:)

2009-09-16 @ 21:18:10
URL: http://louiseostrom.blogg.se/
Postat av: Lovisa

håller med dig helt vännen! Jag hatar all jävla diskriminering och orättvisa! Det var som när vi diskuterade homosexuella och deras rättigheter på samhällskunskapen. jag liksom bara "de är fan människor precis som alla hetrosexuella. människors sexuella läggning ska inte spela någon roll, alla är värda det samma. Kan inte alla bara sluta diskriminera varandra. svart vit, homo, hetro, kvinna man- det spelar ingen roll. alla är vi densamma egentligen"

2009-09-16 @ 22:25:45
URL: http://jasperhale.blogg.se/
Postat av: AbC

Snubben du pratade med borde passa perfekt ihop med ANNA ANKA, haha Hon ör förhoppningsvis den enda som vill ha han.

2009-09-17 @ 10:12:36
Postat av: Anonym

Amen for that sister!



Sådana människor borde nästan inte få uttala sig.. så jäkla kränkande. ÅÅå va arg jag blir. Pucko rent ut sagt!!

2009-09-17 @ 19:04:42
URL: http://sandrapandra.blogg.se/
Postat av: Sabrine - Krulltottsflickan

SVar till Abc=> Hahaha, eller hur! Perfect match! :)

2009-09-18 @ 21:19:24

Kommentera inlägget här:

Psst!
Svar till anonyma och till de som inte har/fyllt i fältet för URL/bloggadress ges på samma inlägg bland kommentarerna. Tack för din kommentar:)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0