God morgon

Då var man nästan nyvaken då. Vaknade av katten plus att jag hörde två, tre smällar ute som jag inte vet vad det var. Dom kanske håller på och spränger i skogen igen. Dom ska bygga en idrottshall, tennisbana och massa bostäder i skogen på andra sidan vägen om mitt kvarter! Dom bygger om massor i stan. Och det är väl kul med uppfrächningar. MEN. Varför förstöra så mycket skog? Jag tycker det är fel det dom håller på och gör just nu. Kan inte Trollhättan bara få vara som det är? Mitt favoritspår att jogga på kommer inte att finnas kvar. Haha. Det som var så mysigt med skogen där. Och en fråga till... Vart tar alla älgarna och andra djur som bor där just nu när dom håller på o bygger och spränger? Springer dom in mot stan, eller ut på alla vägar?
    Klart att allt utvecklas och även städer tydligen... Men dom har förstört så himlans mycket skog för att bygga villaområden här uppe i området där jag bor. Måste dom ta bort all skog som nu finns kvar efter det? Känns som att det inte finns någon skog kvar längre. Och så har dom planer på att bygga ut Överby (shoppingcenter nära mig). Hur ska dom bygga ut det mer än det redan tar upp all plats på platsen där det ligger? Jo genom att fortsätta bygga på andra sidan vägen och förstöra den fina naturen som finns där. Om planerna nu skulle förverkligas. Min stadsdel kommer inte vara den där som ligger lite, lite avskilt från stan omringad av en hel del skog och jättefin natur längre, känns det som när man tänker på framtiden. Den kommer nästan bli alla andra som ligger mer inne i Trollhättan. Aja, jag ska inte tjata mer. Haha jag låter nästan som en gamling som klagar på allt och alla. Men jag står i alla fall för vad jag tycker. Den här stadsdelen kommer inte vara lika mysig längre. Men men. Skit samma då, vad kan en tjej som jag göra åt det? Nä juste, inte ett piss. Kanske blir kul med en idrottshall o grejer... kanske blir jättefint.
    Men det finns en till sak jag stör mig på, nästan ännu mer än med förstöra skogen-grejen. På andra sidan gatan där jag bor så finns det massor av små söta grusvägar som kringlar in en pytteliten bit i skogen kring sjukhuset, och sedan leder en av vägarna ut till det jag brukar kalla "öresjövägen", som är en liten asfalterad väg typ på landet. Och på alla dom här grusvägarna så har dom satt upp ridförbud-skyltar. Förr kunde man ofta möta ryttare och häst när man var ute och gick o.s.v. Inte för att det har med saken att göra men varför? Nej nu får man inte rida nånstans där, plus att dom har satt upp en skylt vid ena spårets början där dom kallar dom här stigarna/vägarna för "hjärtstigen". Går man dom här stigarna så finns det lappar uppsatta här och var på några träd som följer stigen, om några knäppa övningar som är bra för hjärtat o.s.v. Helt rätt, sjukhuset har satt upp det. Hallååå? Hästarna var där före! Och dom har inte bara satt upp ridförbud på just den stigen, nej minsann utan på dom andra också! Kunde dom inte bara haft ridförbud på deras jäkla hjärtstig då? Kan man inte få rida på dom andra?
    Är man ute och går i skogen på det sättet som dom andra stigarna ligger så tycker jag minsann att man kan vänja sig vid att möta häst! Haha det här blev en riktig klagostund från mig. Men jag ska inte trötta ut er... Skulle va kul om någon mer Trollhättebo kommenterade (givetvis är det lika kul att få kommentarer av icke Trollhättebor också!) detta. Ska snart gå och ta lite frukost tänkte jag. Efter att jag har kollat lite andra bloggar som jag följer o.s.v ;)


Kommentarer
Postat av: Sandra

Ja jag håller med dej, man blr så jävla förbannad när stigar och skogar som man gillar förstörs pga att något ska byggas. Att dom inte är rädda om skogen liksom? Om något/några år ska dom ta bort skogen mellan vårt hus och karlstorpslägenheterna, för där ska tydligen byggas radhus :@ man blir så förbannad, det finns så mkt minnen i den skogen, kojor, snögubbar och allt man gjorde när man var liten. Menmen... Ha en bra dag <3

2008-08-15 @ 11:42:26
URL: http://sisselisurr.blogg.se/
Postat av: ABC

Du har rätt! De e trist när naturen hela tiden får ge vika för våra behov (jakten på pengar) För de som bygger vill givetsvis tjäna pengar. Djuren , tja kanske kan kommunen å privata byggjättar ordna med transport till något av de närliggande bergen - där det än så länge finns skog kvar!!

2008-08-15 @ 16:10:28

Kommentera inlägget här:

Psst!
Svar till anonyma och till de som inte har/fyllt i fältet för URL/bloggadress ges på samma inlägg bland kommentarerna. Tack för din kommentar:)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0